Klaudia87 írta: ↑2025.11.11. 15:29
Kérdésem lenne-MP3-Midi-Style- mappákat a pendrive on milyen programmal lehet azonos hangerőre beállítani?mert sok eltérő hangerejű sajnos
Szia.
MP3 fájlokra van egy egyszerű ingyenes program (Mp3Gain) Ez tömegesen a kívánt hangerőre állítja az összes MP3 fájlt (a fájl ID3 és Lirycs adatait nem bántva) Én évek óta használom ezt a programot!
MIDI és egyéb fájlokra többségében a fülre lehet hagyatkozni. Ha a hangszer képes a sávok hangerejének állításaira, esetleg lehet azokon belül valamilyen effekt alkalmazására (Limiter, Compressor) azzal lehet még ezeken javítani!
Egyik megoldás lehet az is, hogy a MIDI fájlokat felveszed MP3 formátumba, átengeded az MP3Gain programon!
Másik megoldásként az adott fájlok hangszerelése, beállítása úgy, hogy alkalmazol közben valamilyen programot (vagy eszközt), ami jelzi a hangerőt, esetleg tudja azt analizálni, és abból támpontot kaphatsz arra, hogy körülbelül mit kellene változtatni és milyen mértékben!
Én régebben a KORG Pa-n azt csináltam, hogy a két lejátszóba betöltöttem az összehasonlítandó fájlokat, és ide-oda tologatva az X-Fader-t állítgattam a kérdéses fájlt, hogy nagyjából egyforma legyen a másik fájl hangerejével!
Pa5x-ben szerencsére erre már ott van a Finalizer, amivel ezt egyszerűbben lehet orvosolni