Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 70281Hozzászólás Asterix
2025.02.18. 17:29

Mindent nem lehet kivédeni... De mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ilyen helyzeteket lehetőleg elkerüljük...
Nem egy esetem volt, amikor verekedés miatt félbeszakadt a rendezvény...
Én minden rendezvényen, ami nem egy kis éttermi bál, vagy kis családi rendezvény, ott kérek biztonsági őröket. Falunapokon volt már olyan, hogy amikor biztonsági őröket kértem, más községből hozták az őröket, hogy ne az esetleges haverokat kelljen rendre utasítania a biztonsági őröknek...
Tavaly katolikus bálban volt verekedés. Tavaly előtt katolikus bálban eszméletlenül megalázták a színészeket, akik felléptek...

Ha gond van, akkor első körben a feleségem áll elém, aki szóval általában le tudja szerelni a kötekedőket...de a biztonsági őr ma már kötelező. Volt olyan, hogy Túrkevén zenéltem. Amikor odaértünk, a rendőrségtől kértünk útbaigazítást, hogy mire készüljünk. Megadták a közvetlen mobil elérhetőséget, ha gond lenne. Nem volt...pedig sok volt a nemzetiségi...sőt, mire odaértem, egy önkéntes zenész már beszerelte a saját felszerelését is... :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 70283Hozzászólás forissandor
2025.02.18. 19:45

Én teljes mértékben értem a téma súlyosságát, ezért nem vállalok semmilyen bált sehol sem.
Nem tudom, hogy volt e biztonsági őr. Azokon a helyeken, ahol eddig én zenéltem életemben talán volt 5 ilyen alkalom. De egy dologban 100 százalékban biztos vagyok:te olyan biztonsági őrt vagy céget nem fogsz találni, aki neked írasba adja, hogy kifizetik a hangszered ha valaki rádborítja. Egyébként erődemonstráción kívül a jogkörük eléggé megkérdőjelezhető. Munkám során állandóan azzal vívok, hogy kinek mihez van joga.

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 112
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70284Hozzászólás Mauglidyro
2025.02.18. 20:25

forissandor írta:
2025.02.18. 19:45
De egy dologban 100 százalékban biztos vagyok:te olyan biztonsági őrt vagy céget nem fogsz találni, aki neked írasba adja, hogy kifizetik a hangszered ha valaki rádborítja.
Ebben igazat adok!

De amikor te magad vagy a szervező - és bizonyos helyzetekben egyben a zenekar is, - nem igazán van lehetőséged reagálni a kialakuló konfliktusokra, és nem tudsz odafigyelni minden percben, hogy ne tegyenek kárt az épületen belül. Ezek viszont mind a biztonsági őr hatáskörébe tartoznak (legalább is nálunk):
- A rongálást megakadályozni, így pl. folyamatosan, felváltva járőröztek a rendezvényterem területén.
- Segítség a beléptetésben
- Észlelni, megoldani a kialakuló konfliktusokat, esetenként kitiltást alkalmazni.

Persze törvényes keretek között maradva.
Ha felesleges erődemonstráció, ha nem, ez viszont működik!

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 70286Hozzászólás almatom
2025.02.19. 10:06

---Qgli--- írta:
2025.02.17. 07:51
Na, látod ezért válogatom én ki, hogy kinek vállalok bált és kinek nem.
Ezért emeltem meg az árat.
Ezért nem játszok NótáMériKisGrófóJolly stílust.
Ezért szabom meg, hogy kettőig tart maximum a buli.
És ezért van még sok kikötésem a bulikkal kapcsolatban!

Igaz, nem sok a bulim van, mert évente kb 10 bált játszunk, de azokban nem döntenek fel semmit, Halál részeg embert nem nagyon látok ( csak kultúrált részegeket ) és ezek miatt a részegek miatt nem tart reggelig 8-ig a buli!

Ezt én elmondtam már tíz évvel ezelőtt, de mindenki lehülyézett.
Én soha! Pontosan ugyanebből a megközelítésből, ezért nem játsszuk mi sem ezt a sok suttyónak való zenét, mert mindig a "mulatós közönséggel" van a baj, mindig!
Ôszintén! Milyen viselkedést várhatunk az olyanoktól, akik magukból kikelve üvöltik az egyébként szintén primitív zene azon részét, hogy: "BASSZUNK BE"

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 70287Hozzászólás vigo01
2025.02.19. 20:57

Ilyen még: a jelszó halál a májra!
Rémálom.
A nelly az elefánt töf töf is hasonló kat de az nem olyan szörnyű.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 571
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 70288Hozzászólás ---Qgli---
2025.02.20. 09:20

almatom írta:
2025.02.19. 10:06
Én soha!
Gondolod, hogy rád céloztam Tomi, amikor annyira egyre jár az agyunk. Amiket írsz már elolvasás nélkül tudom, hogy egyetértek veled!

Azért is sokan kinevettek, mert 15 évvel ezelőtt megmondtam, hogy a lagzizásnak vége van és tessék. Bár én akkor csak tíz évet adtam neki...tizenöt lett.
A hotelezésnek sincs sok hátra...legalábbis ebben a ONE MAN BAND formában. És most meg azt mondom ( meg már egy-két éve ), hogy 10-15 év múlva ahol zene lesz, ott mindenhol élő zenekarok fogják nyomni, de csak az igazi zenészekből álló akusztikus zenekarok. Én már erre kezdek készülni! Kérdés csak az, hogy az egészségi állapotom, addigra hol fog tartani...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 571
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 70289Hozzászólás ---Qgli---
2025.02.20. 09:28

forissandor írta:
2025.02.18. 12:57
Egyik felvidéki barátomat szilveszterkor kb 15-20 méteres távolságból dobálták meg kettő darab pezsgősüveggel, mert nem azt a dalt játszotta azonnal, amit kértek. Az egyik üveg azért nem találta fejbe, mert elhajolt, a másik üveg levitte a robotlámpáját. És nem bivalyröcsögén volt a kultúrba, hanem egy síparadicsom elit(ebb) 4 csillagos szállodájában.
Ezek a trógerek elkerülik az olyan helyeket, ahol egyáltalán nem szól "nótármérikisgrófójolly".
Ha egyet is eljátszol ezekből, akkor követelik a többit is és akkor repülnek a pezsgősüvegek, de ha egyet sem játszok, akkor nem követelik, hanem azt mondják, hogy szar zenész vagy és lelépnek. És igazuk is van!!! Az ilyen emberek tartsanak is szar zenésznek, mert akkor elkerülnek engem és ez így jó mindenkinek! Sokan mondják már rám, hogy szar zenész vagyok mert nem játszok efféle mulatós stílust, de ez így jó nekem is, nekik is meg azoknak a vendégeknek, akik az igényesebb műfajt szeretik. Sokan már ezért hívnak bálba, mert tudják, hogy ott ilyen zene nem lesz és az ilyen zenét kedvelő emberek oda sem jönnek. Nincs is rájuk szükség, hogy balhézzanak.
Ugyanaz az eset mint, amikor nem akartam rászokni a dohányzásra. Elmondtak minden hülyének, meg "nem voltam haver" de a végén megszokták és már mindenki tudja, hogy nem dohányzok és meg sem kínálnak cigivel. Kérdés, hogy ki jár jobban egészségügyileg és ki jár jobban anyagilag?

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 78
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 688 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70293Hozzászólás Pityu
2025.02.24. 05:48

zajcsinalo