|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Buli műsor!
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Buli műsor!
Sokféle variáció van. Én ezekkel csinálom:
Bb - Bb/Asz - Gm7 - Gm7/F - D7sus4 - D7 - EbMaj
Refr: Cm7 - Dm7 - EbMaj - Cm7 - Dm7 - EbMaj - Cm7 - Dm7 - EbMaj - F7
( Mondjuk én nem Bb dúrban csinálom, de azt hiszem az az eredeti )
Bb - Bb/Asz - Gm7 - Gm7/F - D7sus4 - D7 - EbMaj
Refr: Cm7 - Dm7 - EbMaj - Cm7 - Dm7 - EbMaj - Cm7 - Dm7 - EbMaj - F7
( Mondjuk én nem Bb dúrban csinálom, de azt hiszem az az eredeti )
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Change the world
Layla
Layla
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
I Shot the Sheriff.
Black Magic Woman.
Black Magic Woman.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
- Klaudia87
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: roland bk-5
- Adott köszönetek: : 17 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Ma az ütős slágerek kellenek-Csak mai modern hangszerelés a menő!
Régi egyszerű ritmusokat el kell felejteni!
Régi egyszerű ritmusokat el kell felejteni!
- Klaudia87
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: roland bk-5
- Adott köszönetek: : 17 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Nagyon jó ez a téma.Buli előtt fel kell mérni hogy milyen közönségre számíthat a zenész.Az idősek nem szeretik a nagy hangerőt.Főleg a csárdás,mulatós megy.Az a legjobb ha mindenféle stílusban otthon vagyunk.
Én nem vetem meg a midi vagy mp3 használókat sem.Magam is mindenre fel vagyok készülve.A technika azért van hogy használjuk ki.Nyilván van olyan is aki profi módon elzenél élőben is mindent.
De én úgy érzem jelen pillanatban a full élőzenére bulikban nincs igény.Természetesen a nagyobb profi műsorok koncertek pont az ellenkezőjét mutatják szerencsére.
Nekünk kisebb szolgáltatóknak a mindenkori igényekre kell alapozni.Magam is elég érdekes vagyok zenei téren.
Szívem ha zenéről van szó a rockért és metalért rajong már fiatal korom óta.Szóval egy igazi élő rockkoncert adja nekem az igazi zenét-ahol hallom a dobot-gitárokat,orgonát stb...
De magam akár a 3+2 mulatósait vagy Lagzis számokat is éneklek tiszta szívből.
A leg lényegesebb a zene szeretete.Ha érzi szereti valaki a hangszerét a hangok harmóniáját annál nagyobb öröm nincs.
Érdemes naponta gyakorolni több órát mindenféle zenét.Minél több a gyakorlás annál jobb az eredmény!
Jó zenéléseket Mindenkinek!
Én nem vetem meg a midi vagy mp3 használókat sem.Magam is mindenre fel vagyok készülve.A technika azért van hogy használjuk ki.Nyilván van olyan is aki profi módon elzenél élőben is mindent.
De én úgy érzem jelen pillanatban a full élőzenére bulikban nincs igény.Természetesen a nagyobb profi műsorok koncertek pont az ellenkezőjét mutatják szerencsére.
Nekünk kisebb szolgáltatóknak a mindenkori igényekre kell alapozni.Magam is elég érdekes vagyok zenei téren.
Szívem ha zenéről van szó a rockért és metalért rajong már fiatal korom óta.Szóval egy igazi élő rockkoncert adja nekem az igazi zenét-ahol hallom a dobot-gitárokat,orgonát stb...
De magam akár a 3+2 mulatósait vagy Lagzis számokat is éneklek tiszta szívből.
A leg lényegesebb a zene szeretete.Ha érzi szereti valaki a hangszerét a hangok harmóniáját annál nagyobb öröm nincs.
Érdemes naponta gyakorolni több órát mindenféle zenét.Minél több a gyakorlás annál jobb az eredmény!
Jó zenéléseket Mindenkinek!
- galambjozsef
- VIP
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Nálam/nálunk is mindig az aktuális felhozatal (közönség) alakítja a rendezvény dalait, mit és hogyan játszunk!
Nagyon ritka, ha kész SET-listet állítünk össze, inkább a rövid műsorokra, ahol mint kimondottan Gray-Dove kell. Elsősorban a saját nótáink mennek. Tapasztalat, hogy szeretik, sőt, más rendezvényeken is kérik a nótáinkat (a sajátokat) valamint, már másoktól is haljuk, hogy itt-ott játszák őket!
A hivatalos YouTube csatornánkon, Weboldalunkon, és számtalan zeneáruházban ezek hallhatók! Linkek a profilomban!
Ahol több órás a műsoridő, bál, buli, lagzi, stb. ott meg mindenfélét játszunk mi is!
Van amit élőben (mármint autómatikával) van amit már kész alapról, de az alapok mellett szól, hogy többsége már saját feljátszásból van, valamint kizárólag olyan nótákhoz használunk alapokat, amit kézből is el tudok játszani. A kész alapokhoz is kézből díszítek, harmóniákat, szólamokat, stb....
Egyre jobban szelektálom kifelé a mások által készült alapokat (MIDI, MP3)
Így van, a technika azért van, hogy alkalmazzuk, ésszerűen!
Mindenkinek sok bulit, és hálás közönséget!
Nagyon ritka, ha kész SET-listet állítünk össze, inkább a rövid műsorokra, ahol mint kimondottan Gray-Dove kell. Elsősorban a saját nótáink mennek. Tapasztalat, hogy szeretik, sőt, más rendezvényeken is kérik a nótáinkat (a sajátokat) valamint, már másoktól is haljuk, hogy itt-ott játszák őket!
A hivatalos YouTube csatornánkon, Weboldalunkon, és számtalan zeneáruházban ezek hallhatók! Linkek a profilomban!
Ahol több órás a műsoridő, bál, buli, lagzi, stb. ott meg mindenfélét játszunk mi is!
Van amit élőben (mármint autómatikával) van amit már kész alapról, de az alapok mellett szól, hogy többsége már saját feljátszásból van, valamint kizárólag olyan nótákhoz használunk alapokat, amit kézből is el tudok játszani. A kész alapokhoz is kézből díszítek, harmóniákat, szólamokat, stb....
Egyre jobban szelektálom kifelé a mások által készült alapokat (MIDI, MP3)
Így van, a technika azért van, hogy alkalmazzuk, ésszerűen!
Mindenkinek sok bulit, és hálás közönséget!
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem is. Végre egy olyan kérdés, amiről nem csak a buli előtt/után pakolás közben beszélgetünk egymás közt.
Papíron jól hangzik, de ez legtöbbször a helyszínen derül ki.
Az ifjú pár zenei ízlése meg a vendégsereg elvárása gyakran köszönőviszonyban sincs egymással.
Ők hoznak egy háromoldalas tiltólistát, rajta az összes buliban működő dal: nincs mulatós, nincs csárdás, nincs semmi más, csak amit ők szeretnek.
Mindez azért, mert „mi ilyen bulit szeretnénk”.
Igen ám, de a vendégek viszont nem táncolnak.
A vőfély a második játékot is erőltetve húzza le, a videós sóhajtozik, hogy nincs mit rögzíteni, a pár meg értetlenül néz, hogy „miért nem megy a buli”.
Mi meg vért izzadunk, mert mindennel próbálkozunk, de semmi nem történik.
Elhiszitek, hogy ez a stressz felér 3-4 lagzival?
Aztán amikor óvatosan megpróbáljuk elindítani az első blokknyi mulatóst – természetesen az ő beleegyezésükkel –, hirtelen mindenki talpon van, egyesek még az asztal tetején is.
És onnantól a pár is csak ennyit mond: „Rátok bízzuk!”
Nem is a vendégsereg a mulatós-ellenes legtöbbször, hanem maguk a párok.
Ők hoznak egy elképzelt hangulatot, de a valóság közben szépen kiigazítja a forgatókönyvet.
Ez pontosan így van. Az idősebbek a dallamot, az énekelhetőséget, a harmóniát keresik – nem a basszust.
Nekik a keringő, a lassú 8beat, vagy a lassabb csárdás még mindig működik.
Esetleg még a magyar nóta is. Néha előkerül vacsoránál, vagy az igazán kitartóknál hajnalban.
Nem biztos, hogy kérik, de amikor megszólal, ott vannak.
És nekünk ehhez kell alkalmazkodni – stílustól függetlenül.
Egyetértek. Használjuk mi is – amennyire kell.
Régebben, amikor még teljes zenekarral jártunk, sok dalt élőben vittünk végig, de volt, ahol a hangzás megkívánta a segítséget.
Ma meg egyre kevesebb idő jut gyakorlásra, főállás, logisztika mellett – sokszor két buli között nem is veszem elő a hangszert, pedig lenne rá igény meg ötlet is egy-egy dalt átdolgozni.
És ha már technika:
itt jön a DJ-jelenség.
Egyszemélyes hadsereg, aki fényt, füstöt, szoftvert, Spotify-t, TikTok-toplistát hoz – és pont ugyanannyit kér, mint egy 3-4 fős zenekar.
Nincs próba, nincs hangszer, nincs valódi jelenlét.
Csak a SYNC gombot nyomkodják csapágyasra koptatva.
És ha nem mozdul rá a vendégsereg? Jön a következő mix.
A baj csak az, hogy zene közben nem lehet közönséget építeni – azt csinálni kell.
Sokan ezt mondják – de szerintem lenne igény, csak nem mindenki hajlandó fizetni érte.
A DJ egy olcsóbb alternatívának tűnik – még ha valójában nem is az –, és mivel egy ember intéz mindent, úgy gondolják, hogy „kényelmesebb”.
Mellesleg 1 főnek az ellátását kell fizetni is…
Csak azt felejtik el, hogy az élőzene nem termék, hanem élmény.
Ott vagyunk, figyelünk, reagálunk, felépítünk egy estét. Nem csak szolgáltatunk, történetet mesélünk.
És amikor ez működik, az a pár is hálás, aki korábban még csak MP3-as playlistet akart.
Ez így van – csak az „igény” ma olyan, mint a TikTok-algoritmus: mire felkészülnél rá, már jön a következő trend.
A zenei streaming szépen kiütötte a klasszikus repertoárépítést.
Ma már senki nem vásárol albumot – csak egy dalt keres, aztán lép tovább.
Egy-egy slágernek épphogy van egy aktív hónapja, aztán megy a süllyesztőbe.
Nehéz ehhez igazodni.
Mi zenészek próbáljuk frissíteni a műsort, de alig van olyan új dal, ami két szezonon át megmarad.
És ha táncolni sem lehet rá, akkor mit kezdjünk vele? 🪩
Ezért is nyúlunk vissza a bevált, működő, közös emlékeket ébresztő dalokhoz.
A közönség nem feltétlenül azt kéri, amit ismer – hanem azt, amitől elindul a lába.
És néha az épp egy régi Hungária, nem a legújabb beat mix.
Összességében:
A zenélést szeretni kell – és ha már ott vagyunk egy buliban, akkor nem eljátszani, hanem megélni kell azt az estét.
Lehet, hogy nem mindenki tudja, mit szeretne hallani – de ha jól csináljuk, meg fogja találni benne magát.
A DJ-nek világítása van – nekünk szívünk, hangszereink és pillanataink.
És ez még mindig számít.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b