|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Az M10DX-et amúgy sem lehet hangkártyaként használni, csak a 16-ot...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
Úgy néz ki, hogy tönkrement az M10Dx-em. Nem tudom mi a baja, de annyit veszek észre, hogy néha egy minimálisat ( alig hallható ) emel a főhangerőn.
El akarom vinni javíttatni, de ha lenne valahol elfekvőben egy új ( erre kevés esély van ), akkor azt rögtön megvenném, mert egyébként rohadtuk meg vagyok vele elégedve. Ha le kellene cserélnem, akkor A&H-ra cserélném, ami alapból 150.000 körül van és kellene hozzá egy DBX Pa2, ami még plusz 220.000.
El akarom vinni javíttatni, de ha lenne valahol elfekvőben egy új ( erre kevés esély van ), akkor azt rögtön megvenném, mert egyébként rohadtuk meg vagyok vele elégedve. Ha le kellene cserélnem, akkor A&H-ra cserélném, ami alapból 150.000 körül van és kellene hozzá egy DBX Pa2, ami még plusz 220.000.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Meg plusz hozzá egy DBX mérő mikrofon is 
QST TM8 esetleg?
Használtba (persze ez is ritka) de aránylag jó árban szoktak lenni!
QST TM8 esetleg?
Használtba (persze ez is ritka) de aránylag jó árban szoktak lenni!
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Azért az M10DX room acoustic-ja nem igazán összehasonlítható egy DBX + mérő mikrofon kombóval. Leginkább otthoni, házi stúdiós körülményeknél alkalmazható. Én is próbálgattam terepen, néha kicsit javított is a hangképen, de a kettő akkor sem egy kategória. Én a helyedben megfontolnék egy XR12-t vagy hasonlót is. Effektek, kompresszor és EQ tekintetében össze sem lehet hasonlítani őket...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
Azt valahonnan kérek egyet, beméretem és vissza is adom.
Nekem ezt már többen mondták, de én nem így gondolkodok.beejaybudai írta: ↑2022.10.17. 10:46Azért az M10DX room acoustic-ja nem igazán összehasonlítható egy DBX + mérő mikrofon kombóval.
Nekem van egy keverőm, ami jól szól. A "jó" és a "jó" között számomra nincs különbség. Ha valami jó, akkor jó. Ha javítani akarnék a zenén, akkor a hibát magamban keresném, mert azért a zenei tudásomon több mindent lehetne javítani!
- ---Qgli---
- VIP
Erre gondoltál?
Ezen egy potméter sincs!
Ehhez egy tabletre van szükség, ami nekem alapból nincs, mert egy sz@r, megbízhatatlan, instabil dolognak tartom, arról nem beszélve, hogy én az ilyen bonyolult dolgokat rohadtul utálom, tehát, amikor én zenélni megyek, akkor azt szeretem, ha összedugok mindent és minden úgy szól, ahogy kell. Én nem kezdek el méregetni, meg állítgatni.
Most ezzel az M10Dx keverővel ezt meg tudom csinálni. Összedugom, hangerő fel és jól szól minden. A további produkció már csak azon múlik, hogy éppen milyen passzban vagyok és mit tudok játszani.
Ha nekem úgy kell kezdenem a zenélést, hogy véletlenül valami nem szólal meg, akkor olyan ideges tudok lenni, hogy az egész estémre rányomja a bélyegét és képtelen vagyok zenélni!
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 112
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Hidd el, hogy nem instabilabb, mint a mostani keverőd, ami bármikor leadhatja a szerelést, és végleg.
Ha mi is igy gondolkodtunk volna, sosem fejlesztünk ...
Nekem az XR12 előtt egy Zed10fx-em volt. Az interfész hiánya miatt eleinte visszasirtam a dolgot,
De aztán vettem egy sokkal jobb minőségű hangkártyát, mint amilyen a Zed-ben volt.
Na de a Zed volt nálam összesen 2-3 évet, azalatt az összes mikrokapcsolója, sőt egy komplett csatornája kifeküdt,
pedig ez az eszköz csak itthon volt használva, esetleg 1-2 alkalommal látott bulit.
Az, hogy valami tablettel működik, az még nem azt jelenti, hogy instabil az eszköz.
Ugyan meg vannak a bizonyos szabályai ennek a kezelésnek is, mint pl. hogy a beépitett AP-t nem használjuk.
Külön router-t kell használni hozzá, egyesek konkrét márkára/tipusra esküsznek, nekem a mezei TP-Link WR841N bevált,
és ma még ilyen horror árak mellett is 3-4Eft-ért beszerezhető. Kellőképpen faék a webes felülete,
és viszonylag nagy hatótávja van.
Azt nem mondom, hogy a router-t nem kell tekergetni, mert bizony néha napján ez előfordul, de nem ez a jellemző hálistennek.
Pl. legutóbb a Park Hill-ben a dobogó alatt volt a Ledes táncparkett fényvezérlőjéhez kapcsolt wifi router, ami összeakadt a miénkkel.
Könnyen észre lehet venni, mivel ha 2 wifi router dolgozik ugyanazon a csatornán, interferencia képződik, amit ott lehet tetten érni, hogy a felcsatlakozott eszközök jóval nehezebben reagálnak, vagy a VU méterek kivezérlései az alkalmazásban lassabban rajzolódnak ki, esetenként el is dobja a kapcsolatot.
Csúnya kifejezéssel élve, ilyenkor az erősebb kutya ... khm-khm ... na szóval értitek.
Nyilván egy olyan keverőnél, mint a Qu16 nem kardinális pont, ha elmegy a wifi router, de ha még mindig nem bizol a vezetékmentes megoldásokban, van lehetőség kábelen is összekötni a tabletet a keverővel.
Android esetén egy Type C - MHL adapter kell hozzá, amely tölteni is tud, illetve UTP kábelt is tud fogadni, igy betonstabil lesz a kapcsolat, és még a Tablet sem merül le.
Soundcraft Ui keverőkből nem egyet láttam igy működni.
De ezt az egy esetet elnézve a 3 év távlatából, illetve azon 6 év távlatából, mióta van XR12 a háznál, ez igazán elenyésző érv az instabilitás mellett.
Ha mi is igy gondolkodtunk volna, sosem fejlesztünk ...
Nekem az XR12 előtt egy Zed10fx-em volt. Az interfész hiánya miatt eleinte visszasirtam a dolgot,
De aztán vettem egy sokkal jobb minőségű hangkártyát, mint amilyen a Zed-ben volt.
Na de a Zed volt nálam összesen 2-3 évet, azalatt az összes mikrokapcsolója, sőt egy komplett csatornája kifeküdt,
pedig ez az eszköz csak itthon volt használva, esetleg 1-2 alkalommal látott bulit.
Az, hogy valami tablettel működik, az még nem azt jelenti, hogy instabil az eszköz.
Ugyan meg vannak a bizonyos szabályai ennek a kezelésnek is, mint pl. hogy a beépitett AP-t nem használjuk.
Külön router-t kell használni hozzá, egyesek konkrét márkára/tipusra esküsznek, nekem a mezei TP-Link WR841N bevált,
és ma még ilyen horror árak mellett is 3-4Eft-ért beszerezhető. Kellőképpen faék a webes felülete,
és viszonylag nagy hatótávja van.
Azt nem mondom, hogy a router-t nem kell tekergetni, mert bizony néha napján ez előfordul, de nem ez a jellemző hálistennek.
Pl. legutóbb a Park Hill-ben a dobogó alatt volt a Ledes táncparkett fényvezérlőjéhez kapcsolt wifi router, ami összeakadt a miénkkel.
Könnyen észre lehet venni, mivel ha 2 wifi router dolgozik ugyanazon a csatornán, interferencia képződik, amit ott lehet tetten érni, hogy a felcsatlakozott eszközök jóval nehezebben reagálnak, vagy a VU méterek kivezérlései az alkalmazásban lassabban rajzolódnak ki, esetenként el is dobja a kapcsolatot.
Csúnya kifejezéssel élve, ilyenkor az erősebb kutya ... khm-khm ... na szóval értitek.
Nyilván egy olyan keverőnél, mint a Qu16 nem kardinális pont, ha elmegy a wifi router, de ha még mindig nem bizol a vezetékmentes megoldásokban, van lehetőség kábelen is összekötni a tabletet a keverővel.
Android esetén egy Type C - MHL adapter kell hozzá, amely tölteni is tud, illetve UTP kábelt is tud fogadni, igy betonstabil lesz a kapcsolat, és még a Tablet sem merül le.
Soundcraft Ui keverőkből nem egyet láttam igy működni.
De ezt az egy esetet elnézve a 3 év távlatából, illetve azon 6 év távlatából, mióta van XR12 a háznál, ez igazán elenyésző érv az instabilitás mellett.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- ---Qgli---
- VIP
Amíg ilyen fiatal voltam és is mindig a fejlesztésen voltam, akkor igazam is volt, mert mindig tudtam, hogy lesz jobb a hangzás!
Ma is tudom, hogy lesz jobb a hangzás, csak ezt ma már nem a technikában keresem, hanem saját magamban. Amilyen technikám és hangszereim vannak, ezeket soha nem adnám el, mert ezek már mindent tudnak, amit kell. Itt a hangásnak már csak az én tudásom állja útját! Mindent meg lehet oldani ezekkel a cuccokkal!
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 78
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 689 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
23 év alatt, amióta a vendéglátásban zenélek egy szilvesztert töltöttem itthon, amikor megtiltották, hogy zenéljünk. 23 év alatt csak két szervezőt szolgáltam ki. De az idei év más lesz. Az egyik szervező lemondta a szilvesztert, mert nem lehet fűteni a középületet. A másik boldogan hívott, hogy akkor menjek oda.... De most hívott, hogy a helyszín (másik középület) nem bérelhető(fafűtés is van)...Vicc...