Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Trebor
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 248 alkalommal
Kapott köszönetek: : 223 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 63855Hozzászólás Trebor
2019.12.12. 14:36

Qgli!
Ez pontosan így van! :777

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 90 alkalommal
Kapott köszönetek: : 466 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 63856Hozzászólás Mauglidyro
2019.12.12. 14:48

1, Azért ennyire nem megyünk le kutyába ... A Csepereg az eső-nek pl. köze sincs Rostás Szabikához. Sőőőőőt!!! Kósza gondolat volt még szerintem a szüleinek a Szabika, mikor már ez a nóta létezett.
Mi a Jambo zenekar feldolgozásában szoktuk játszani. Ha meg élőbe taknyoljuk, 165-167 BPM-nél nem szoktuk gyorsabban játszani.

A Paradicsom-os feldolgozása a Szabinak az köztörvényes bűn volt, és páran szerettük volna ezért meg gyepálni szerintem.
2, Inkább ott tartunk, hogy több ilyen nótát már nem illesztünk be a repertoárba, mert zöme úgy jár, hogy következő évben már nem kell.

Hány ilyen nóta volt ... Beleugrott a kolléga (nem lényeg, hogy ki az, úgy se mondom el) ... Vett 30 eft értékben mindenféle midit (mentségére szóljon, hogy annak a fele legalább értelmes nóta volt, nem ilyen műmulatós szarok ... Azért a mai rádiós slágerekből is volt a pakkban nem gyengén, abból még mi is vettünk át párat.) A műmulatós vackok közül amiket megvett, mára már egy se megy belőle. Ott fog megrohadni a sallang könyvtárban.
Mondhatom némi fellélegzéssel, hogy Hálistennek!!!

3, Venni kell elő a retro dalokat, mert most arra mindenki vevő.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 63857Hozzászólás doxaa
2019.12.12. 15:00

Azt gondolom, ketté kéne választani a dolgot annak tekintetében, hogy valakinek ez a főállása, kizárólag a zenélésből él, vagy hobbi szinten amolyan másodlagos bevétel.
Mert ha főállásról beszélünk, akkor teljesen mindegy hogy közönség előtt vagy gyárszalag mellett teszi, valahol mindenki "kurválkodik", mert nagyon kevés azon emberek köre, aki a munkájával 100%ban elégedett, naponta örömmel és szívesen dolgozik.
Ha valakinek ez hobbi, nem kizárólag ebből él, nos, akkor igen... van abban valami, amit Qgli mond, mégha nem is szofisztikált a megfogalmazás.

" De már a színpadon NINCS jogod mérlegelni, nem teheted meg, hogy szembe mész a közönség igényével. " - ebben nem értünk egyet Laci, mert én úgy gondolom, igenis jogod van mérlegelni még a színpadon is, sőt, szerintem néha kell is. Mert mi, zenészek is formáljuk valamennyire az ízlést, mégha csak minimálisan is.

Csak egy példa. Nekem pl egyszer muzsikálás közben odajöttek, ledobtak egy 10est a billencsre és azt mondta a srác, Kisgrofó-bulibáró. Én pedig azt mondtam, NEM, mert nem vagyok hajlandó azt játszani. 10es visszavéve a billencsről, majd visszament a a srác az asztalhoz. Rosszul csináltam? Meglehet. De nekem szerencsére ez csak hobbi, és ha netán ez miatt nem hívnak többet oda, így jártam. Ettől még nem fogok éhen halni. Viszont van egy szint, ami alá nem szeretnék lemenni, és ha már csak az kell, csak olyan igénytelen zeneiség lesz a rendezvényeken, bármilyen nehéz szívvel is, de szögre akasztom a vasat, és megmaradok szobai muzsikusnak, kizárólag a magam örömére.

Viszont ahogy olvasom, egyre több helyen kérnek retro muzsikát, szerencsére :777

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 63858Hozzászólás Karesz
2019.12.12. 15:02

3, Venni kell elő a retro dalokat, mert most arra mindenki vevő.

Ez így igaz... Múlt szombati céges bulin, kB 6 óra zenéből, ha 15 perc mulatós kellett, sokat mondtam. Csak a retro dögivel. Az idei évben még a lagziban is a retro volt döntő többségben, egy pár futó sláger mellett. 😀 😀

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 63859Hozzászólás Asterix
2019.12.12. 15:06

Nem ugyanúgy, de olyan tempóban.
Nevezd, aminek akarod. Amikor kiállsz a színpadra, azért vagy ott, hogy a közönséget szórakoztasd. Ha a közönség vevő a zenédre, nyertél, ha nem akkor vesztettél akármilyen minőséget produkálsz is.
Anno, mikor elkezdtem zenélni, te még úgy lehet, kisiskolás sem voltál. Akkor megszoktam, hogy Baja környékén nemegyszer 1,5-2 órán keresztül csak csárdás ment és amikor abbahagytuk, megálltak fél lábon, mondván fennakadt a lábunk és tovább kellett játszani a csárdást. Wenczel Gabi a falnak tudott volna menni ettől, de a végén már ő is csak nevetett rajta.
Én megszoktam. Sőt, ha kérik a 2 pejló című nagysikerű alkotást, simán betolom mp3-ba és elmegyek addig elintézni a kisdolgom, míg szól... :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 63860Hozzászólás Asterix
2019.12.12. 15:16

Most itt azért félreértés megy rendesen.
Én addig nem játszok mulatós zenét, amíg nem kérik. Tehát ez nálam alap. Viszont, amikor kérik, akkor simán. Grofótól játszok 4 dalt, Jollytól kb annyit, Marytől 5-6 dalt. De ennyi elég is, mert utána átmegyek sima régi cigánynótába és senkinek nem hiányzik utána már az úgymond műmulatós.
Én nem azt mondtam, hogy a színpadon mindent el kell játszani!!! Egyáltalán nem. Főleg mivel ami nekem nem tetszik, meg sem tanulom, tehát el sem tudom játszani. De ha a vendégsereg latin zenére vágyik, azt játszom, ha mulatósra, akkor azt játszom, ha Republic kell, azt játszom. Persze mindenből meg van a repertoár, amit nem tudok egyébként sem átlépni.
De ha csárdásra van igény, akkor én nem játszhatok egész éjjel bossanovát. Ha nem fér bele az igény, akkor azt el sem szabad vállalni.
Vannak olyan lakodalmak, ahova a feleségem el sem enged, mert tudja, hogy azt a fajta közönséget én nem tudom tolerálni... Így nemzetiségi lakodalmakat egyáltalán nem vállalunk...

Egyébként nálam Máté Péter a mai napig tarol. Hungária, Neoton, BoneyM, stb..

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 90 alkalommal
Kapott köszönetek: : 466 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 63861Hozzászólás Mauglidyro
2019.12.12. 15:29

Én is lehagytam ezt a 2 fontos szót: ... ha kérik!!!

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 63862Hozzászólás forissandor
2019.12.12. 21:07

A régi öreg dobos barátom mindig azt mondta, ha valami faszságot kértek a zenekartól: Attól ecsém, hogy te felszálltál a buszomra és vettél jegyet, te még nem fogsz kormányozni....

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 63863Hozzászólás forissandor
2019.12.12. 21:13

Amúgy.... szerintem a zenész vérmérsékletől is függ, mit engednek meg vele szemben a vendégek. Ha öt kávét ittam aznap, elbeszélgetek a leghülyébbel is, szépen elmagyarázom neki, hogy akárkitől akármit miért nem játszok el/nem ismerem, nem akarom ismerni, vallási meggyőződés/. Ha két kávét ittam, akkor feszültebb vagyok, olyankor röviden fogalmazok: nem jázszok ilyet. Ha nem iszom kávét, mint ma is, az irodából bárkit bármikor ordenáré módon kibaszok, ha ordenáré módon viselkedik velem.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 63865Hozzászólás tacso
2019.12.12. 21:47

Nagyon sok hasznos, elgonolkodtató dologról írtatok! Azt vettem le, és én is így vagyok vele, hogy nagyon nem izgat, hogy hova sorolódok élő nem élő szempontból, viszont amikor a plakátra kiírnak akkor ők mit írjanak? Én attól tartok, ha el kezdem magyarázni egy illetékesnek, hogy a produkciónk nem is élő, zavar lesz a mátrixban!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás