|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- almatom
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Re: Gumiszoba
Üdv, Vili!
Csak egy kérdés:
- szerinted az mitől lehet, hogy tökéletesen el tudunk beszélgetni itt bármilyen témáról, mindenféle sértődés nélkül.
Amint szakmai véleményem kinyilvánítom, (jegyzem meg egy szakmai fórumon, ugye?!?!) abban a pillanatban egyes emberek ezt személyes betámadásként élik meg és el tudnak jutni a zenélni nem tudó emberkék megkérdőjelezésétől a parasztig, aki traktorral megy a bálba.
Mindezt hogy?
Te hol láttál engem bárkivel itt személyeskedni? Valószínűleg sehol.
Ha te egy zenészfórumon az én szakmai véleményemet nem látod helytállónak, azt elfogadom. De, hogy ezért frusztráltságodból fakadóan személyeskedésnek veszed és negatív jelzőkkel betámadsz, hát ez azért mókás, na!
Egy szakmai fórumon beszélünk toleranciáról és fogadjuk el, ha valaki úgy zenél, hogy sík hülye hozzá. SZAKMAI FÓRUM, ahol zenész beszélget zenésszel. (elvileg)
Ha megkérdezném tőled a nápolyi szext fogalmát, tudnád, hogy miért van? Mit helyettesít? Hogyan alterálhatod, stb? Na???
Ez egy zenész szakmai fórum! Nyilván azért regisztráltál ide, mert zenész vagy és akkor tudsz nekem ebben segíteni. Vagy ilyet ne is kérdezzek, mert azonnal nagyképű leszek?
Vagy beszéljünk az altocomolus-okról? Egy zenészfórumon? Miért ne! Simán eldiskurálgatok veled erről is. De hirtelen kiakadsz egy szakmai fórumon, amikor szakmai véleményem olvasod??? Kérdem én? Miért leszel ennyire frusztrált, hogy azonnal klaviatúrát ragadsz és megírod sértettséged? Én bántottalak téged? Vagy félsz tőlem?
Bocsássa meg nekem a világ, amikor egy csak zenészekkel teli szakmai fórumon kiállok a kóklerség ellen, és nem az ellen, hogy aki ha nem tud zenélni az ne is tegye azt!?! Zenéljen ha ez őt boldoggá teszi!!! Csak a józan önismeretéből fakadóan kezelje a helyén a dolgokat és amíg arra nem méltó, addig csak szigorúan max a család kerti partiján zenéljen, a rokonok legnagyobb büszkeségére!
Tőlem akár még a traktor által húzott platón is zenélhet, csak ne sértődjön meg, ha valaki megmondja neki, hogy: szaros a vonója
Csak egy kérdés:
- szerinted az mitől lehet, hogy tökéletesen el tudunk beszélgetni itt bármilyen témáról, mindenféle sértődés nélkül.
Amint szakmai véleményem kinyilvánítom, (jegyzem meg egy szakmai fórumon, ugye?!?!) abban a pillanatban egyes emberek ezt személyes betámadásként élik meg és el tudnak jutni a zenélni nem tudó emberkék megkérdőjelezésétől a parasztig, aki traktorral megy a bálba.
Mindezt hogy?
Te hol láttál engem bárkivel itt személyeskedni? Valószínűleg sehol.
Ha te egy zenészfórumon az én szakmai véleményemet nem látod helytállónak, azt elfogadom. De, hogy ezért frusztráltságodból fakadóan személyeskedésnek veszed és negatív jelzőkkel betámadsz, hát ez azért mókás, na!
Egy szakmai fórumon beszélünk toleranciáról és fogadjuk el, ha valaki úgy zenél, hogy sík hülye hozzá. SZAKMAI FÓRUM, ahol zenész beszélget zenésszel. (elvileg)
Ha megkérdezném tőled a nápolyi szext fogalmát, tudnád, hogy miért van? Mit helyettesít? Hogyan alterálhatod, stb? Na???
Ez egy zenész szakmai fórum! Nyilván azért regisztráltál ide, mert zenész vagy és akkor tudsz nekem ebben segíteni. Vagy ilyet ne is kérdezzek, mert azonnal nagyképű leszek?
Vagy beszéljünk az altocomolus-okról? Egy zenészfórumon? Miért ne! Simán eldiskurálgatok veled erről is. De hirtelen kiakadsz egy szakmai fórumon, amikor szakmai véleményem olvasod??? Kérdem én? Miért leszel ennyire frusztrált, hogy azonnal klaviatúrát ragadsz és megírod sértettséged? Én bántottalak téged? Vagy félsz tőlem?
Bocsássa meg nekem a világ, amikor egy csak zenészekkel teli szakmai fórumon kiállok a kóklerség ellen, és nem az ellen, hogy aki ha nem tud zenélni az ne is tegye azt!?! Zenéljen ha ez őt boldoggá teszi!!! Csak a józan önismeretéből fakadóan kezelje a helyén a dolgokat és amíg arra nem méltó, addig csak szigorúan max a család kerti partiján zenéljen, a rokonok legnagyobb büszkeségére!
Tőlem akár még a traktor által húzott platón is zenélhet, csak ne sértődjön meg, ha valaki megmondja neki, hogy: szaros a vonója
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 76
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusztok Fórumlakók!
Tátom a számat....
Mert....valaki kavicsot dobott az unalom vizébe.
Mert....felélénkült a fórum, tollat ragadt a nép....Hozsánna!
Újra éledt a vita szelleme.
Na, de ez így helyes, az állóvíz ne váljék pocsolyává!
Az érvek ütköztetése pro és kontra....ez a virtus... fiatalok!
Miután mindenki leírta véleményét, írom azt, amit talán már nem tudhattok...
Réges-régen, a 60-as, 70-es években a zenész társadalomban volt egy vitathatatlan rendező elv.
Engedély kellett a munkavállaláshoz, vizsgával kötötten.
Szakmai zsüri előtt meg kellett jelenni, és tudásáról számot adni a kérelmezőnek.
Ha ez sikerrel végződött, engedélyt kapott, s megnyílt előtte az út.
Dolgozhatott zenészként az országban. Más nem!
Besorolások: A, B, C és ideiglenes (regiszteres) kategóriák, melyek minősítések voltak fizetési besorolásokkal.
Hogy mi lett a sorsa ennek a rendszernek, mindenki tudhatja, a politika elsodorta, átlépte ezt a rendszert,
érvényre engedte juttatni a farkas törvényeket.
Azóta nincs rend.
Sambácsi
Tátom a számat....
Mert....valaki kavicsot dobott az unalom vizébe.
Mert....felélénkült a fórum, tollat ragadt a nép....Hozsánna!
Újra éledt a vita szelleme.
Na, de ez így helyes, az állóvíz ne váljék pocsolyává!
Az érvek ütköztetése pro és kontra....ez a virtus... fiatalok!
Miután mindenki leírta véleményét, írom azt, amit talán már nem tudhattok...
Réges-régen, a 60-as, 70-es években a zenész társadalomban volt egy vitathatatlan rendező elv.
Engedély kellett a munkavállaláshoz, vizsgával kötötten.
Szakmai zsüri előtt meg kellett jelenni, és tudásáról számot adni a kérelmezőnek.
Ha ez sikerrel végződött, engedélyt kapott, s megnyílt előtte az út.
Dolgozhatott zenészként az országban. Más nem!
Besorolások: A, B, C és ideiglenes (regiszteres) kategóriák, melyek minősítések voltak fizetési besorolásokkal.
Hogy mi lett a sorsa ennek a rendszernek, mindenki tudhatja, a politika elsodorta, átlépte ezt a rendszert,
érvényre engedte juttatni a farkas törvényeket.
Azóta nincs rend.
Sambácsi
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Nekem megvan az OSZK- vizsgám, hivatalosan vállalhatok zeneszolgáltatást, de mégse rendelkezem profi tudással, akkor mi a helyzet...?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- almatom
- VIP
Nem mindenkiből lesz Váradi Albert szintű tehetség, ahogy belőlem se soha!
De!
Az elvárható minimumot MINDENKINEK teljesíteni illik (kellene) ahhoz, hogy kezet merjen emelni a hangszerére a nyilvánosság előtt.
Nem kell akkora virtuozitással játszani a hangszerén, mint az említett kollégának....de a repertoárban lévő dalokat kutya kötelesség szépen, jól eljátszani, még ha alap szinten is.
De!
Az elvárható minimumot MINDENKINEK teljesíteni illik (kellene) ahhoz, hogy kezet merjen emelni a hangszerére a nyilvánosság előtt.
Nem kell akkora virtuozitással játszani a hangszerén, mint az említett kollégának....de a repertoárban lévő dalokat kutya kötelesség szépen, jól eljátszani, még ha alap szinten is.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Magyarul ha valaki azokkal az előírásokkal, szabályokkal melyekkel én 2003-ban megcsináltam a vizsgát - megcsinálná, elegendő lenne?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Sziasztok!
Nem akartam ehhez a témához hozzászólni,mert eleve alapból gitáros voltam anno,billentyüzést soha nem tanultam,csak magamtól...meg is látszik,hallatszik.
Nekem sem tetszik többek között az,amit Sambácsi is irt,hogy eltörölték a vizsgákat,de ezt (is) hozta a rendszerváltás,stb..megjelentek a tv-ben,szinpadokon olyan "zenészek" akiknek köze nincs semmilyen szinten a zenéhez,de a technika,meg a buxa megnyitja előttük ezt a lehetőséget,mint pénz kereseti forrást.És megveszi a cuccot,összekunyerálja rá a midiket,stileket,stb..és fillérekért nyomja a bulikat,és minden hétvégéje foglalt.Aki időt,energiát,pénzt fektet bele,az meg csak pislog,mert olcsójani elviszi előle a bulikat...ez van sajnos.Önkritika?Nekem sincs...ha lenne,már rég nem zenélnék...erre az évre ird és mond,2,azaz KETTŐ rendezvényem van eddig!!!Ilyen még soha nem fordult elő a több mint 30 év alatt.
Le fogom vonni a konzekvenciát,ha igy marad,és foglalkozom mással,zene befejezve.
Ennek a vitának,ami kialakult,én személy szerint nem sok értelmét látom,igaza van Tominak,Gabinak is,de tudomásul kell venni,hogy ilyen világot élünk,és kész.
Azt mondjuk én sem értem,hogy miért adnak ki pl.adószámot olyan embernek,aki nem tudja hitelesen bizonyitani a tevékenységét,amire szeretne adószámot...mert pl.autót sem lehet vezetni jogsi nélkül,vagy orvos sem lehet valaki diploma nélkül,stb...akkor zenész miért lehet?
Nincs semmi kontroll már,ezért tudtak teret hóditani az olcsójánosok is.
Én is érzem a bőrömön sajnos ennek következményeit,de mit tudok tenni?Semmit...max abbahagyom a francba az egészet.
Nem akartam ehhez a témához hozzászólni,mert eleve alapból gitáros voltam anno,billentyüzést soha nem tanultam,csak magamtól...meg is látszik,hallatszik.
Nekem sem tetszik többek között az,amit Sambácsi is irt,hogy eltörölték a vizsgákat,de ezt (is) hozta a rendszerváltás,stb..megjelentek a tv-ben,szinpadokon olyan "zenészek" akiknek köze nincs semmilyen szinten a zenéhez,de a technika,meg a buxa megnyitja előttük ezt a lehetőséget,mint pénz kereseti forrást.És megveszi a cuccot,összekunyerálja rá a midiket,stileket,stb..és fillérekért nyomja a bulikat,és minden hétvégéje foglalt.Aki időt,energiát,pénzt fektet bele,az meg csak pislog,mert olcsójani elviszi előle a bulikat...ez van sajnos.Önkritika?Nekem sincs...ha lenne,már rég nem zenélnék...erre az évre ird és mond,2,azaz KETTŐ rendezvényem van eddig!!!Ilyen még soha nem fordult elő a több mint 30 év alatt.
Le fogom vonni a konzekvenciát,ha igy marad,és foglalkozom mással,zene befejezve.
Ennek a vitának,ami kialakult,én személy szerint nem sok értelmét látom,igaza van Tominak,Gabinak is,de tudomásul kell venni,hogy ilyen világot élünk,és kész.
Azt mondjuk én sem értem,hogy miért adnak ki pl.adószámot olyan embernek,aki nem tudja hitelesen bizonyitani a tevékenységét,amire szeretne adószámot...mert pl.autót sem lehet vezetni jogsi nélkül,vagy orvos sem lehet valaki diploma nélkül,stb...akkor zenész miért lehet?
Nincs semmi kontroll már,ezért tudtak teret hóditani az olcsójánosok is.
Én is érzem a bőrömön sajnos ennek következményeit,de mit tudok tenni?Semmit...max abbahagyom a francba az egészet.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Üdv Almatom!
Jelenleg neked van értelmezési problémád.
Az utolsó két hozzászólás qgli úrnak szólt sok szeretettel!
Mint ahogy azt idéztem is a hozzászólásomban.
De ha elolvasod a hozzászólását, és értelmezed, akkor te is látni fogod, hogy az már kemény személyeskedés, és lenézés volt!
Jelenleg neked van értelmezési problémád.
Az utolsó két hozzászólás qgli úrnak szólt sok szeretettel!
Mint ahogy azt idéztem is a hozzászólásomban.
De ha elolvasod a hozzászólását, és értelmezed, akkor te is látni fogod, hogy az már kemény személyeskedés, és lenézés volt!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Piercarlo
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700
- Adott köszönetek: : 145 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Végre rávettem magam, hogy meghallgassam ezt a videót. Számomra nagyon bántó, ha valaki annyire rossz zenész, hogy még az akkordokat sem képes eltalálni. Jó, ez nem egyszerű dal ebből a szempontból, de ha nem megy, akkor kérjen segítséget másoktól! Az különösen fájó, hogy a perbasszusos akkordokkal folyamatosan mellényúlnak, például a refrén második üteménél sima G-t játszanak G/H helyett. Persze ezt a nem zenész közönség biztosan nem hallja meg!almatom írta:Sziasztok, srácok!
Valaki ismeri az alábbi zenekart:
Galga Express
Most bukkantam erre a videóra és el vagyok képedve, hogy ilyen létezhet?!?!?!?!?!!!!
Ez szerintetek nem egy kész átverés show felvétele?????????
Egyébként ebből a szempontból az igazi nagy mumus a "Ha itt lennél velem" című Republic dal, azt négyből három zenész (vagy zenekar) biztosan rosszul játssza!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Piercarlo 2019.03.21. 09:19-kor.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
- almatom
- VIP
Ilyen a vidéki sanzon is a 3. taktusán kezdődő akkorddal...Piercarlo írta:...négyből három zenész (vagy zenekar) biztosan rosszul játssza!