Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 61261Hozzászólás HunHyper
2019.03.18. 20:57

Én nem akarok nagyon beleszólni a konzultációba... mivel, én még amatőrnek is gyenge vagyok...
Megfogok pár akkordot, meg eljátszok egy két dallamot és kész... Én értem és érzem, hogy ez mire elég és
hol kell ezzel "megjelennem"... Otthon, vagy a barátaim előtt egy kis baráti mulatságon, pont úgy, mint anno
pár akkorddal és egy gitárral jól éreztük magunkat a tábortűz mellett...
De...
Amit Tomi ír, azt is értem... De Tomi, Te meg azt értsd meg, hogy amíg hívják őket és fizetnek nekik,
addig csinálni fogják így, ahogy a videóban hallható... Ez nálad és sok zeneértő embernél leveri a biztosítékot
(hozzáteszem, jogosan), de azoknál, akik nem konyítanak egy kicsit sem a zenéhez, ez a szint már bőven elég... sajnos...
Ez ugyanolyan meddő vita, mint a múltkori, hogy mit és hol "illik" játszani...
Hála a Jó Istennek, vannak olyan zenészek, mint Te, meg Qgli, akik mesteri szinten űzik ezt a hivatást...
De ott van Buba, Asterix, Galamb Józsi, Zeneboy, Fórissanyi, b.Bazsi, meg sokan mások, akik számomra megütik
azt a mércét, amit szívesen meghallgatok... És én ilyenkor hálás vagyok azért, hogy még válogatni is tudok...
:)

Üdv: Roland

Uí: Ezeken fölösleges rágódni, el kell engedni és továbblépni... :)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

djkoxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Denon-Pioneer
Adott köszönetek: : 162 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 61263Hozzászólás djkoxi
2019.03.18. 21:26

Vidéken élő, Pestet csak a tévéből ismerő?? Beszűkült látókörű?
Bocsánatot kérek, de Budapesten élnek a művelt emberek? Biztosak a saját dolgukban? Egy budapesti ember jogosabban eldöntheti mi az ami tetszik neki? Egy vidéki, átlagos házaspár elmegy egy lagziba ahol a Tomi által lealacsonyított zenekar szolgáltatja a talpalávalót és ahol mindenki jól érzi magát, mindenki kellemes emlékekkel megy haza az bűn?
Ha valaki nem a világbajnok séf szabályai, elgondolása alapján készít egy pacalpörköltet akkor az ehetetlen lesz?
Almatomi, Te a saját szerzeményeidet játszod, a saját dalszövegeiddel? Van teljes műsorod? Pl ugyanolyan a hangod mint Pataki Attilának?
Ha benne van a repertoárodban a Kör közepén állok akkor a hallgatóságod az EDDA együttest hallja miközben Te vagy a színpadon? Jobb vagy mint az eredeti?
Az élőzenének ( legyen az karaoke, másolt, hamis akkordok egyvelege stb ) mindig is lesz egyfajta varázsa a közönség szemében. Van aki jobb ebben, van aki gyengébb, és mégis gyakori eset, hogy a gyengébb zenei kvalitású előadók bulijában boldogabbak az emberek. Hozzáteszem, nem azért mert vidékiek, nem azért mert műveletlenebbek.
A fórum címe zenészek.com, vajon hányan vannak köztetek zenészek? Sokkal kevesebben mint másolók, utánzók.
Ha ezt olvasva kitiltotok a fórumról az sem zavar. Vannak itt páran akik tudják, bevallják, elfogadják mit csinálnak. Őket jobban tisztelem mint az igazi tehetséggel megáldott, mégis másokat pocskondiázó zseniket.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 61264Hozzászólás almatom
2019.03.18. 22:06

Nektek értelmezési problémáitok vannak, erre most kell rájönnöm! Vagy én nem tudtam leírni érthetően gondolataimat....?
De tegyetek belátásotok szerint:
- nyugodtan tiszteljétek a semmit tudó zenészeket, engem meg utáljatok, mert elmondtam a valóságot!
Nem voltam még itt senkivel szakmai eszmecserében, de látom, hogy szakmailag teljesen más oldalt képviseltek.....
Megértettem, elraktam a tanulságot.
Peace!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61265Hozzászólás tacso
2019.03.18. 22:20

No akkor én is bő lére eresztem! :D

Először talán az, hogy megint nem lehetünk túl büszkék az utóbbi posztok stílusára, pedig a fórum méltósága rangtól függetlenül közös felelősségünk kell hogy legyen!

Az én véleményem Tomi posztjáról az, hogy kemény, indulatoktól nem mentes, de szakmai szempontból minden szava igaz.
Ez a Galgakör szerintem sem egy gusztusos megvalósítás és hemzseg a zenei, hangszeseres és stilisztikai hibáktól. Más dalok jobban megszólalnak tőlük is.

Qglival is egyetértek abban, hogy az őszinte embernek nincs barátja!

A kvalitási különbségeket én most más szempontból közelíteném meg.

Kinek hol a helye?

Albi, Ricsi, Gábor, Tomi! Nem lehet hogy esetleg Ti ragadtatok be rossz helyre, és már régen karriert kellett volna csinálnotok, elhagyva a zűrös lagzikat, bálokat, és olyan kínos helyzeteket, ahol a legnagyobb zenei képesség sem ment meg?
Szerintem a Ti nívótok igazi értékeit a koncerttermek, és lemezcégek tudják felismerni és kamatoztatni, nem a vendéglátóhelyek.
Ha koncertet adsz, az emberek rád kíváncsiak, ha haknizol, azt nézik mennyire tudsz megfelelni a elvárásoknak.
Nem számolják a harmóniákat, a móduszokat, de még a hibákat sem, csak játszd azt jó hangosan amire szüksége van, ez a vendéglátó.
A művészet, önmegvalósítás, kreativitás, katarzis csak nagyon ritkán rezonál a lélek nélküli falak között...
Akiben ezek a dolgok felmerülnek, ne menjen a Börgöci búcsúbálba, mert oda más való, és ezzel azt akartam mondani, hogy ha oda nem kókler megy, az pazarlás!

De a legfontosabb hogy legyen BÉKE!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61267Hozzászólás vili2105
2019.03.18. 23:14

---Qgli--- írta:
Nem fogják megérteni hidd el! A vidéken élő, beszűkült látókörrel rendelkező, Pestet csak a tévéből ismerő, Rosalindán és Mónika són nevelkedett emberek annyira biztosak a saját dolgukban, hogy el sem hinnéd...
Gratulálok!
Ez ismét egy szinvonal! Ha pestet ilyen emberek lakják, hát igazán csudi hely lehet!
És ráadásul pedagógus!
Gratulálok!
Neked is sikerült beleállni az itteniek nagyrészébe!
Büszke lehetsz h pestet nem csak tv-ből ismered, már ez emel az iq-n legalább harmincat!
Csak a tisztelet amit nem tanítanak a nagy pesten!
Régen is azt mondták a lenézett vidékiek, hogyha a paraszt nem dolgozik, a pesti nem eszik!
A vidéki mindig megadta a pestinek is a tiszteletet, de a pesti nem!
Biztos a paraszt volt a hülye?
Én nagyon sokszor álltam melletted, hát látom kár volt!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61271Hozzászólás BodziLalikirály
2019.03.19. 06:58

Ejjjj........... :unknown:

De a lényeg.....

Fő a határozottság !!!!

. . . ......azt hiszem.......
:cry2: :dash2: :lol:
:rock: :band:

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 61275Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.19. 11:02

Nem húzom fel magam, csak ismerem magam. Nem úgy mint Gabi.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 61276Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.19. 11:03

almatom írta:Nektek értelmezési problémáitok vannak, erre most kell rájönnöm! Vagy én nem tudtam leírni érthetően gondolataimat....?
De tegyetek belátásotok szerint:
- nyugodtan tiszteljétek a semmit tudó zenészeket, engem meg utáljatok, mert elmondtam a valóságot!
Nem voltam még itt senkivel szakmai eszmecserében, de látom, hogy szakmailag teljesen más oldalt képviseltek.....
Megértettem, elraktam a tanulságot.
Peace!
Tomi, nem utál senki, mindössze nézőpontbeli különbségek vannak. Utoljára kifejtem magvas gondolataimat, aztán végleg befejezem. Mármint a témában. Tomi, Te, egy profi zenész vagy. Ne mondd hogy nem, mert de. Ez két dologban nyilvánul meg, 1. ebből élsz, 2. nagyon magas szinten műveled. Mind elméleti, mind gyakorlati tudásod nagyon magas, a fórumtagok szerintem 95 %-át simán röhögve kijátszod. Köztük engem is! De! Itt nem mindenki ebből él, a fórumtagok nagy részének más foglalkozása van, nem zenei jellegű. Én tudom jól hogy soha nem leszek profi, nem azért mert esetleg nem szeretnék, hanem más okai vannak. Szeretem a zenét, kikapcsol, feltölt, megnyugtat, és a lehetőségeim szerint igyekszem a tőlem telhető maximumot kihozni, már ami a színvonalat illeti. Igyekszem tanulni, fejlődni, ez azonban meglehetősen nehéz úgy, hogy munka mellett, család és gyerek mellett a zenére, fejlődésre koncentráljak. Ez a szint amit én képviselek, megfelelt már csóró cigánynak ballagásba, megfelelt orvos famíliának kastélyba, meg megfelelt zenei végzettségű polgármesternek. Megvan az a piaci rés, amit én ezzel a színvonallal be tudok tölteni, és ha szeretem is csinálni meg még fizetni is hajlandóak érte, bocsássa meg a világ de élek a lehetőséggel mert én is pénzből élek. Annak, hogy nem vagyok olyan szinten mint mondjuk Te, Ricsike, Bódi Józsika és még lehetne sorolni, nem csak időbeli akadálya lehet - nem érek rá gyakorolni- hanem valószínű hogy genetikailag se vagyok összerakva úgy, mint akinek a vérében van a zene, és fél napos gyakorlás után olyan imprót nyom amilyet én az életben nem fogok. És biztos vagyok benne hogy akik itt vagyunk a fórumon, azok nagy része hasonló vagy ugyanilyen cipőben jár mint én. Meg azt is tudom, hogyha napi nyolc órában az lenne a feladatom hogy gyakoroljak, jobban, gyorsabban fejlődnék. Tudva azt hogy a színvonalbeli skálán hol vagyok, mondom azt egy zenekarról vagy zenészről hogy milyennek tartom a produkcióját. És most visszakanyarodok az említett zenekarhoz, őket is ennek tükrében véleményeztem hogy egy zenészi minőségi ranglétrán hogy tudom magamról milyen alacsonyan vagyok; ráadásul úgy, hogy élőben személyesen többet hallottam őket mint az említett youtube-os felvétel, amit -tegyük hozzá- joggal lehet kritizálni. De én nem Istenítettem meg magasztaltam őket, meg szerintem senki nem ezt tette. Azt írtam róluk amit írtam, azért amiért, nem ismétlem magam. Nyilvánvaló hogy egy fejlődési szándékkal ne egy negatív vagy abszolút negatív produkcióhoz (olvastad amit az unokatesóm lagzijában jelenlévő zenekarról írtam? Írhatnál róla pár szót, mi a véleményed a leírtak alapján...) hasonlítsuk magunkat mert akkor nyugodtan hátradőlhetünk mindannyian itt a fórumon. Én ezt nem teszem, de amit teszek azok tudatában teszem hogy ismerem a korlátaim, azokat folyamatosan tolom kifelé, és tudom hogy soha nem leszek profi zenész semmilyen tekintetben. Béke, barátság!!!

Gabi! Személyesen nem ismerlek, sose találkoztunk. Folyamatosan olvasva a fórumot észrevettem hogy sok mindennel kapcsolatban meglehetősen sajátos nézőpontod van. Te tudod miért, senkinek nincs joga beleszólni hogy hogyan lásd a dolgokat. Az azonban - szerintem sokak nevében mondhatom - "meredek dolog" hogy másokat azok alapján ítélsz meg hogy pesti vagy vidéki, ha valaki vidéki az egyenlő azzal hogy ő egy beszűkült agyú Mónika sót bámuló bunkó tapló hülye paraszt, nyugodtan mondhatod leírhatod ha így gondolod, szólásszabadság van. Nem ezt írtad, tudom, de nem kell hozzá nagy tehetség hogy lássuk mik vannak a sorok között, vagy mögött. Nekem a diplomásokról, a pedagógusokról, meg a mérnökökről mondtak egyszer pejoratív jelzőt, úgy egységesen ráhúzva mindegyikre, mint ahogy te azt nem régen tetted ránk vidékiekre. Én már akkor sem hittem el fenntartások nélkül mikor ezt hallottam, aztán az élet azt igazolta hogy jól tettem. Még úgy is kétkedek benne hogy nem ismerlek személyesen de látom a megnyilvánulásod ezzel kapcsolatban. Természetesen nincs előírva hogy így nézz te is a dolgokra, te dolgod mit csinálsz, mi legfeljebb oda tesszük ahová igazából való.

Ugyanakkor neked is, meg Tominak is, meg minden fórumtagnak felajánlom hogy a következő fórumtalira -így cukrász végzettség nélkül- sütök egy nagy rakás túrós buktát, aztán az elpusztítása közben kielemezzük, megbeszéljük hogy hogy sikerült "papír" nélkül... Béke, barátság!!!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61277Hozzászólás vili2105
2019.03.19. 11:49

Úgy tűnik, a sok magányos gyakorlás közben nem volt idő szocializálódni!
Nem a mit, hanem a hogyan, és hol!
Mielőtt odaszarok, legalább körbenézek! (Csak így parasztosan!)
Az intelligencia a toleranciában is megnyilvánul!
Nem a vidéki volt itt a legnagyobb paraszt!
Mert tudjátok!: Nem az a paraszt aki traktorral megy bálba, hanem aki rajta hagyja az ekét is! :rolf:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 61278Hozzászólás Bubamara
2019.03.19. 13:44

Hahó Fiúk!

Örülök, hogy ilyen jól elvagytok. Ez igen hálás téma. :D