almatom írta:Nektek értelmezési problémáitok vannak, erre most kell rájönnöm! Vagy én nem tudtam leírni érthetően gondolataimat....?
De tegyetek belátásotok szerint:
- nyugodtan tiszteljétek a semmit tudó zenészeket, engem meg utáljatok, mert elmondtam a valóságot!
Nem voltam még itt senkivel szakmai eszmecserében, de látom, hogy szakmailag teljesen más oldalt képviseltek.....
Megértettem, elraktam a tanulságot.
Peace!
Tomi, nem utál senki, mindössze nézőpontbeli különbségek vannak. Utoljára kifejtem magvas gondolataimat, aztán végleg befejezem. Mármint a témában. Tomi, Te, egy profi zenész vagy. Ne mondd hogy nem, mert de. Ez két dologban nyilvánul meg, 1. ebből élsz, 2. nagyon magas szinten műveled. Mind elméleti, mind gyakorlati tudásod nagyon magas, a fórumtagok szerintem 95 %-át simán röhögve kijátszod. Köztük engem is! De! Itt nem mindenki ebből él, a fórumtagok nagy részének más foglalkozása van, nem zenei jellegű. Én tudom jól hogy soha nem leszek profi, nem azért mert esetleg nem szeretnék, hanem más okai vannak. Szeretem a zenét, kikapcsol, feltölt, megnyugtat, és a lehetőségeim szerint igyekszem a tőlem telhető maximumot kihozni, már ami a színvonalat illeti. Igyekszem tanulni, fejlődni, ez azonban meglehetősen nehéz úgy, hogy munka mellett, család és gyerek mellett a zenére, fejlődésre koncentráljak. Ez a szint amit én képviselek, megfelelt már csóró cigánynak ballagásba, megfelelt orvos famíliának kastélyba, meg megfelelt zenei végzettségű polgármesternek. Megvan az a piaci rés, amit én ezzel a színvonallal be tudok tölteni, és ha szeretem is csinálni meg még fizetni is hajlandóak érte, bocsássa meg a világ de élek a lehetőséggel mert én is pénzből élek. Annak, hogy nem vagyok olyan szinten mint mondjuk Te, Ricsike, Bódi Józsika és még lehetne sorolni, nem csak időbeli akadálya lehet - nem érek rá gyakorolni- hanem valószínű hogy genetikailag se vagyok összerakva úgy, mint akinek a vérében van a zene, és fél napos gyakorlás után olyan imprót nyom amilyet én az életben nem fogok. És biztos vagyok benne hogy akik itt vagyunk a fórumon, azok nagy része hasonló vagy ugyanilyen cipőben jár mint én. Meg azt is tudom, hogyha napi nyolc órában az lenne a feladatom hogy gyakoroljak, jobban, gyorsabban fejlődnék. Tudva azt hogy a színvonalbeli skálán hol vagyok, mondom azt egy zenekarról vagy zenészről hogy milyennek tartom a produkcióját. És most visszakanyarodok az említett zenekarhoz, őket is ennek tükrében véleményeztem hogy egy zenészi minőségi ranglétrán hogy tudom magamról milyen alacsonyan vagyok; ráadásul úgy, hogy élőben személyesen többet hallottam őket mint az említett youtube-os felvétel, amit -tegyük hozzá- joggal lehet kritizálni. De én nem Istenítettem meg magasztaltam őket, meg szerintem senki nem ezt tette. Azt írtam róluk amit írtam, azért amiért, nem ismétlem magam. Nyilvánvaló hogy egy fejlődési szándékkal ne egy negatív vagy abszolút negatív produkcióhoz (olvastad amit az unokatesóm lagzijában jelenlévő zenekarról írtam? Írhatnál róla pár szót, mi a véleményed a leírtak alapján...) hasonlítsuk magunkat mert akkor nyugodtan hátradőlhetünk mindannyian itt a fórumon. Én ezt nem teszem, de amit teszek azok tudatában teszem hogy ismerem a korlátaim, azokat folyamatosan tolom kifelé, és tudom hogy soha nem leszek profi zenész semmilyen tekintetben. Béke, barátság!!!
Gabi! Személyesen nem ismerlek, sose találkoztunk. Folyamatosan olvasva a fórumot észrevettem hogy sok mindennel kapcsolatban meglehetősen sajátos nézőpontod van. Te tudod miért, senkinek nincs joga beleszólni hogy hogyan lásd a dolgokat. Az azonban - szerintem sokak nevében mondhatom - "meredek dolog" hogy másokat azok alapján ítélsz meg hogy pesti vagy vidéki, ha valaki vidéki az egyenlő azzal hogy ő egy beszűkült agyú Mónika sót bámuló bunkó tapló hülye paraszt, nyugodtan mondhatod leírhatod ha így gondolod, szólásszabadság van. Nem ezt írtad, tudom, de nem kell hozzá nagy tehetség hogy lássuk mik vannak a sorok között, vagy mögött. Nekem a diplomásokról, a pedagógusokról, meg a mérnökökről mondtak egyszer pejoratív jelzőt, úgy egységesen ráhúzva mindegyikre, mint ahogy te azt nem régen tetted ránk vidékiekre. Én már akkor sem hittem el fenntartások nélkül mikor ezt hallottam, aztán az élet azt igazolta hogy jól tettem. Még úgy is kétkedek benne hogy nem ismerlek személyesen de látom a megnyilvánulásod ezzel kapcsolatban. Természetesen nincs előírva hogy így nézz te is a dolgokra, te dolgod mit csinálsz, mi legfeljebb oda tesszük ahová igazából való.
Ugyanakkor neked is, meg Tominak is, meg minden fórumtagnak felajánlom hogy a következő fórumtalira -így cukrász végzettség nélkül- sütök egy nagy rakás túrós buktát, aztán az elpusztítása közben kielemezzük, megbeszéljük hogy hogy sikerült "papír" nélkül... Béke, barátság!!!
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.