Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 61233Hozzászólás ---Qgli---
2019.03.18. 13:13

Tomi!
És van olyan, aki ezért még fizet is!
Ez még cikibb...

Piercarlo
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Yamaha PSR-SX700
Adott köszönetek: : 145 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 61234Hozzászólás Piercarlo
2019.03.18. 13:23

forissandor írta:Tomi, az én szememben a legfakezűbb billentyűs(én is az vagyok) aki egy élő zenekarban játszik rettenet szarul (akár sörért, akár gázsiért) az zenész(féle), aki a greg mp3ra énekel az maximum előadó, de zenésznek semmiképp nem nevezném.
Én is fakezűnek érzem magam és a baj, hogy a korral ez még romlik is. Néhány tempósabb dalt 30 évesen még el tudtam játszani, de ma már nem megy. :cry:

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61237Hozzászólás vili2105
2019.03.18. 15:04

És nézzük le, mondjuk el minden szarnak azt aki nálunk kevesebb tudással rendelkezik!
Vagy legyen mindjárt gyilkos!
Emberségből elégtelen!
És igen! HOl van a megyei kórházban dolgozó onkológus a japán rákkutatóhoz képest, vagy hol van a helyi szuzuki szerelő a tervezőmérnökhöz képest!
Mi mégis oda megyünk, ha baj van, mert szeretünk minden nap kicsit meghalni!
Képmutató, álszent, lenéző ego világunkban ez a divat!
ELmondjuk, hogy ég a pofánk a játéktudásunk miatt, mégis kiállunk kemény gázsiért, de aki szarabb nálunk az hagyja abba! De mindenki szarabb valakinél, csak lehet az a valaki inkább segíti a szarabbakat, és ettől érzi jobban magát!
És Almatom!
Te vagy itt a legjobb közöttünk, nagyon sok galga kvalitású forumtag van itt (mondjuk én is, és a fórum cirka 80%-a)ez már kiderült az itteni beszélgetésekből, rólunk is ez a véleményed?

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 61240Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:32

Tomi, nekem volt már szerencsétlenségem sz@r zenekart hallani, ráadásul egy egész lagzi ideje alatt. Unokatestvérem lagzijában, jó huszonakárhány éve. Elmesélem neked. Kb 12 éves lehettem, egy pici kis 4 oktávos Yamaha szintikét nyaggattam, azon gyakorolgattam. Azért nem mondom hogy tanultam meg, mert a fenti, általam leírt vélemény alapján bizony igen nagyképű kijelentésnek tűnhet annak tükrében hogy milyen zenére írtam hogy nem volt szörnyű, vagyis ha nekem nem annyira gáz az a zenekar akkor talán fogalmam sem lehet arról hogy milyen a jó zene - így honnan tudhatom hogy tudok ZENÉLNI, honnan tudhatom hogy tanultam, megtanultam... Mindegy.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61241Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:33

Szóval tizenéves siheder gyerekként nyomkodtam a kis billentyűket, mikor ez az ominózus eset volt. Az említett lagziban egy 6 tagú zenekar próbált csinálni valamit amit zenének lehet nevezni. Volt a bandában egy dobos, egy billentyűs, két harmónikás, egy szaxofonos meg egy tököm tudja már hogy micsoda. Tomi...hallottál már olyan dobost aki úgy dobol végig egy lagzit hogy a lábcint, a lábdobot és a pergőt folyamatosan egyszerre üti? Mindig, egyszerre. Mindegy hogy csárdás, lassú dal vagy keringő volt, ezt a hármat szépen, folyamatosan, egyszerre. A díszítés pedig ez volt a tamon: pampararappa-pampararappa-pampararappa-bámmmm egy nagyot a cinre. Egy lagzi teljes időtartama alatt ez ment a dobostól! Nem túlzok, nem lódítok! Aztán. El tudsz képzelni olyan zenét amiben nincs basszus? Nekem nem kell elképzelni mert hallhattam ilyet! Ugyanis, a billentyűs szintis folyamatosan a fő dallamot próbálta játszani jobb kézzel, mindezt katasztrófálisan cifrázva, "imprózva".

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61242Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:36

Basszust nem nyomott. Basszusgitárosuk nem volt! A két harmónikás két különböző kíséretet hozott, egyedül a szaxofonos szólójáról lehetett hallani hogy éppen mit játszottak, melyik dalt. Tizenéves voltam Tomi, de magam előtt látom és hallom az egészet ma is, és nem képletesen mondom, hanem szó szoros értelmében. Tényleg!! Vacsorakor édesapám odament a billentyűshöz hogy a fia (én) zenélget odahaza, megnézheti, kipróbálhatja-e a hangszerét? Persze, hogyne! Odamentem, egy hatalmas szürke Yamaha szintetizátor volt, beállította rajta a tagom hogy bal kézzel akkordot fogjak, jobb kézzel dallamot játsszak. Egy, azaz egy darab magyarnótát játszottam el, mikor kijelentette zavartan hogy"Jó, most már én jövök, én játszok most már!" Tizen egy-két évesen zavarba hoztam a tagot azzal ahogy eljátszottam a nótát, mert az alatt az egy dal alatt több akkordot fogtam le, mint ő a lagzi alatt!

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61243Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:39

Pedig egy kis porbaf..ngó voltam aki akkor próbálgatta odahaza a lagzis kazettákról megtanulni a dalokat, de annyira megmaradt bennem hogy kristály tisztán emlékszem rá. Nem én voltam a nagy szám, mert tényleg alig "tudtam" eljátszani "50" dalt vagy mit tudom én mennyit, hanem hozzám képest ennyire gyenge volt, akkor! Ez milyen zene, milyen zenekar lehetett szerinted? Ez egy trágya, nulla, semmi volt! Ez volt a nulla, kétszer is! Ilyen sz..rt azóta se, meg az előtt se hallottam, hála Istennek! És Tomi, kérlek hidd el szóról szóra amit leírtam, és próbáld meg elképzelni! Ezeket a fiúkat többet hallottam, mint ez az egy felvétel. Ha elkezdtek egy számot rá lehetett ismerni nem úgy mint anno, és az általam élőben hallottakra továbbra is azt mondom hogy nem volt az annyira gáz, nem azt mondom hogy nincs náluk jobb, van! Nálam is van jobb, szerintem a vendéglátós billentyűsök 95 százaléka simán kijátszik engem, a maradék 5 az meg nagyjából vagy olyan mint én, vagy kicsit talán gyengébb... Elismétlem, hogy nem egyformán ítéljük meg a hallottakat, te más füllel mint én, én profi zenész se vagyok, meg zenész se, de ettől még lehet viszonyítási alapom, mert hidd el hogy tudom milyen az ultra pocsék, meg meghallom ha valami extra jó. Ha a két szélét ismerem a skálának, talán el tudom helyezni a köztes helyen azt ami oda való. Az ultra pocsékhoz meg remélem hogy soha nem lesz szerencséd... ;)

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61244Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:40

Na így sikerült leírnom.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61245Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 15:45

Nándi, nem gondolnám hogy Tomi nem meri elmondani a véleményét valakinek, itt a fórumon is mondta már ha valami produkció nem igazán volt jó, a neten is összefutottam már negatív kommentjével úgy hogy annak írta meg akinek a produkcióját kritizálta.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 61246Hozzászólás almatom
2019.03.18. 16:51

Nándi, Vili és akik ennyire nem látták kiakadásom lényegét:
Azoktól/tőletek elnézést kérek.
Átsiklottatok egy nagyon fontos részen, mikor is írtam, hogy nem a zenét akarom elvenni tőlük, hanem azt értsék meg -és Ti is- hogy van az a szint, amivel nem állhat ki SENKI egy nyilvános produkcióra! Hogy hol ez a szint? Na ez az! Ezt a mindenkori önismeretnek és józan ítélőképességnek kell(ene) eldöntenie.
Ha te ezt nem tudod eldönteni, mert agyilag zokni vagy ahhoz, hogy valósan felmérd a szintedet, akkor kell valaki, aki esetleg megmondja az igazat. Ilyenkor persze jön a mindenkit lenéző, emberségből nulla megjegyzés, stb......mindez csak azért, mert zenei téren SZAKMAI véleményt formáltam.
Valaki ez alapján alkot rólam véleményt, hogy én elmondom a szakmai, nem mellesleg teljesen jogos észrevételemet? Persze megteheti, de ezzel máris látom az illető helyzetét. Látjátok milyen érdekes dolog ez?! Pontosan itt is az ítélőképesség torzulása van jelen. Képtelenek vagytok átlátni, hogy szakmai véleménnyel voltam egy produktum iránt, nem pedig a családfáját emlegettem. És már kezditek nyújtani a dolgot, hogy akkor én mindenkit lenézek, aki tőlem szerényebb tudással bír.........mekkora gáz ez, srácok!
Tavaly volt egy felkérésünk egy nyugodtan mondhatom, igen nagy szabadtéri budapesti rendezvényre. Képzeljétek: nem vállaltam el, mert van annyi önkritikám, hogy reálisan lássam: mi oda nagyon kevesek vagyunk, minden téren! Ha minden zenekar/zenész tudná a korlátait és ehhez MÉLTÓAN vállalna (vagy nem vállalna) fellépéseket, akkor lenne ideális ez a zenei szegmens.
Amíg valaki nincs azon a minimum szinten, hogy a produkcióját ki szabad vinni közönség elé, addig bassza már meg: maradjon mindenki otthon a seggén és gyakoroljon. Ez a profi hozzáállás!

Nagyon nagyon kevés embernek ismerem innen a munkásságát. Vannak itt olyanok, amilyen én soha az életemben nem leszek; ilyen például például Ricsi bal keze, Qgli tudása és sorolhatnám még, ahogy nyilván van szerényebb tudással bíró is. Ezzel nincs baj.
A baj akkor van, amikor a szerényebb tudással rendelkező egyén azonnal támad, ha netán egy tőle nagyobb tudással rendelkező kollégája véleményét hallja! Ez hogy működik gyerekek?!?
Ha én, amikor olyan zenésztől kapok szakmai véleményt, akinek a táskáját sem vihetem, (pl. Váradi Albert) az a legjobb dolog, ami velem történhet. Szerintetek megfordul a fejemben, hogy ô azért szólt rám, mert lenézne? Ez komoly??? Nektek odáig jut a gondolkodásotok, hogy azért szólok valamit, mert a valakit lenézek?????
Ha nektek csak odáig adatott meg a gondolkozás, hogy szerintetek a szakmai véleményem pusztán emberi lenézésből ihletett, akkor komolyan mondom álljatok a sarokba és gondolkozzatok el az életetekről.
Tudod mi a lényeg: hogy ez a zene, amit te is művelsz, ne legyen ennyire szánalmas szinten, mint ahogy azt a korábbi videóban látni lehetett!
Ehhez pedig meg kellene pingetni egy-két ember önismeretét, hogy az helyesen működjön a későbbiekben.
Pont ilyen önismeretükben torz versenyzőket lehet látni az X faktor válogatóin, mint a korábban linkelt zenekar, a kör című dallal. És amikor megmondja neki Friderikusz, hogy jobb ha feladna minden ilyen szándékával, akkor még persze Friderikusz a legszemetebb ember.
Érted? Attól még lehetsz boldog ember, mert nem teszed ki az ablakba azt, amit még nagyon nem tudsz?!

Új hozzászólás