Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Avatar
almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 211
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2017.02.03. 16:42
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60103Hozzászólás almatom
2018.12.02. 23:23

Sambácsi írta:Vajon tényleg ennyire megváltozott a társadalom?
Ennyire!
De ez nem csak magyarországi jelenség.
Jelenleg Norvégiában játszunk és pont tegnap este volt egy karácsonyi parti, ahol sok-sok emberke jelenik meg szépen kiöltözve, majd este buliznak, isznak.
Itt ugyanúgy éneklés közben jön oda hozzánk Olav és leszarja, hogy te éppen belehalsz egy AC/DC-be, ô akkor is el fogja mondani, hogy mit akar ott helyben és azonnal!
Mutattam neki, hogy az akciója teljesen reménytelen és bontottam a szemkontaktust. Nyilván abban a pillanatban felavanzsálódtam nála a legszarabb, legbunkóbb zenésznek, amit vele szemben ott és akkor vállaltam is.
Szóval ennyire megváltozott a helyzet, amit kizárólag a liberális gyereknevelés hozott magával. Ez van!
20 év múlva kihalnak a mostani öregek és a világ megy a levesbe. Ezt úgy hidd el Sambácsi, ahogy ezt írom itt neked/nektek!



Avatar
Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 122
Hozzászólások: 2424
Csatlakozott: 2011.11.27. 02:15
Hangszer: Korg Pa3X
Tartózkodási hely: Kom.-Eszt. Megye: Oroszlány
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60104Hozzászólás Apelláta
2018.12.03. 00:12

almatom írta:Szóval ennyire megváltozott a helyzet, amit kizárólag a liberális gyereknevelés hozott magával. Ez van!
És nekem is pont ebből a központilag erősen támogatott, hirdetett és erőltetett liberális filozófia mára kiburjánzó gyümölcséből lett elegem. A liberalizmusra hivatkozva biztosított mérhetetlen diákjogok, a liberalizmusra hivatkozva megkurtított tanári jogok, és a még ámbár nem liberális szellemben nevelkedett, de mára mégis talán a könnyebbség végett is túlzott liberális szellemben nevelő szülők együttesének köszönhetően kialakult felelőtlen, sokszor eredménytelen nevelési kultúrából.

Ezért egy hónapja lányomat is kiszakítottuk egy ilyen iskolaközösségből, és három nap alatt lezongorázott ügyintézéssel átvittük egy egyházi iskolába. Egy kicsit már el is késtünk vele, mert egy ideje éreztük a gyerekre ható romboló hatást, de csak most adódott rá lehetőség. És hogy a zenészfórumhoz is kapcsolódjak, idén játszottam először jótékonysági bált ennek a sulinak, és az igazgatónőnél ennek apropóján sikerült protekciót szereznem, hogy befogadják a gyerkőcöt. Milyen érdekes, itt nem félnek a liberális filozófiával szembeszállni. Nem ehet, ihat a gyerek óra közben, aki vitt, attól a mobiltelefont a nap elején begyűjtik, a renitens gyereket kiteszik stb. Érdekes, az itteni tanári kar nem fél, hogy ezzel törvénytelenséget követnének el, és senki sem fenyíti meg ezért őket sem az állam, sem a szülők részéről. Na de nem is nyújtom tovább, csak Tomi mondata kihozta belőlem. :)


Üdv.: Apelláta

Avatar
tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hozzászólások: 1226
Csatlakozott: 2014.01.25. 15:35
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Tartózkodási hely: Kópháza
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60106Hozzászólás tacso
2018.12.03. 07:15

Egyetértek Tomi és Api minden szavával, egyben mégjobban elszomorít hogy már külföldön is előfordulhat ilyen, én ezt kevesebb számú kinti rendezvényeinken még szerencsénkre nem tapasztaltam.
Itthon én is úgy gondolom, az utolsó olyan generáció távozásával melynél még megvannak a szigorú nevelésből, kollégiumi és katonaévekből származó erkölcsi és viselkedési fékek, tanulásból és olvasásból régebbi lemezekről hallgatott, szerzett kulturális értékrend, az teljesen beláthatatlan jövőt fest elénk.

Sopron középiskoláiban van társastánc óra, vagy kötelező tanfolyam, és én azt hittem ez meg fog menteni minket, de sajnos tévedtem. A koszorúcska után veszendőbe megy a megszerzett felületes tudás, nem tud rutinná válni a képesség, hogy egy fiatal srác önbizalommal táncra merjen kérni egy lányt -később a feleségét- és ezzel el is dőlhet egy táncos rendezvény sorsa, mert mi marad? Pia, drog, hőbörgés, csajok egymással lötyögnek, srácok egymást emlegetik, aztán megpróbálnak úgy központba kerülni hogy rájuk tör az irányítási kényszer. A hölgyek lerészegedési szokásai egy külön fejezetet érdemelnének..

Bálok, Szilveszteri rendezvények csúsznak át "lemezlovas" kezekbe, mert nem kell a szép, a feeling, a teljesítmény, az élmény, hiszen azt sem tudják mi az...

Kell egy Dj, lehetőleg minden önmegvalósítási igény nélkül, mindenképpen online kapcsolattal, hogy mehessen átmenet nélkül a kívánságliata metáltól mulatósig, punktól minimálig.
Nem árt néhány kisjack végű csatorna a telcsiknek, hogy az éppen trendinek gondolt játszási lista lejátszásra kerülhessen, megálmodóját az este királyává emelve!

Én ezt vízionálom és adja az ég hogy ne legyen igazam, mert mehetünk nyugdíjas klubbozni, amivel hozzáteszem semmi baj nincs!


Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Avatar
---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hozzászólások: 3020
Csatlakozott: 2011.12.12. 08:23
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60107Hozzászólás ---Qgli---
2018.12.03. 07:56

Kitaláltak és megírtak mindent előre már legalább száz éve.
Hozzászólni nem kívánok, inkább idézek

Most már elolvastátok, így nem szívesen hagyom tovább a nevem alatt! Bocs
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2018.12.03. 19:30-kor.



Avatar
Joe83
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hozzászólások: 423
Csatlakozott: 2012.01.20. 20:36
Hangszer: Gonosz2 :)
Tartózkodási hely: Pest megye
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60108Hozzászólás Joe83
2018.12.03. 09:18

Szia Qgli!

Bizony így van!

Van egy könyv, aminek a címe : A Cion bölcseinek jegyzőkönyve.
Hazánkban ez tiltott könyv.
Az 1800-as évek végén íródott.
Már akkor eltervezték a világ sorsát.


Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Avatar
B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 248
Hozzászólások: 1336
Csatlakozott: 2012.03.12. 21:02
Hangszer: Roland BK9
Tartózkodási hely: Heves megye, Sirok
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60109Hozzászólás B.Bazsi
2018.12.03. 09:26

bartagyuri írta:B.Bazsi

Szia.
Én a megadott emal címemre kaptam, Pdf formátumban.
Jogos, én is oda kaptam! :) :) ;)


Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Avatar
vigo01
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 160
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2012.10.29. 15:18
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60110Hozzászólás vigo01
2018.12.03. 09:41

Én évek óta ha a közönség nagy része 40 év alatti akkor inkább dj-t ajánlok magam helyett. A fiatalok nem tudnak viselkedni meg nem is szeretem az egynyári új számokat.
De pl kocsis janika egy diszkóban zenél nekik a g70el megállás nélkül egész éjszaka minden gond nélkül.


Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Avatar
Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 297
Hozzászólások: 2072
Csatlakozott: 2011.09.24. 15:23
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Tartózkodási hely: Cegléd
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60111Hozzászólás Karesz
2018.12.03. 10:18

Sziasztok!
Olvasom a véleményeket...sajnos igy látom én is,és lehangolóak az észrevételek.
Api,nekem 1 fiam,1 meg most végez egyházi iskolában,2 meg most kezdte.Nekem meg sem fordult a fejemben az állami iskola,már tizen egynéhány éve sem,való igaz amit irsz.Érdekes módon van fütés,kréta,jó az étkezést,és van tanár!Érdekes dolgok ezek azért...államiban miért nem megy rendesen minden???
És való igaz,saját szememmel látom,tapasztalom:ezek a gyerekek illedelmesebbek,jobban vannak nevelve..persze itt is akadnak kivételek,de ahogy Te is irod,előbb-utóbb kiesnek az osztályból.
Zenélésre visszatérve:igazából az olyan bulikat,ahol többségben huszon.tizen évesek vannak,nem szivesen vállalok,az általatok leirtak miatt...
Nyugdijas klub:hát oda sem szivesen megyek,2 okból:Csak mulatós,muzsika tv sztárjai,a másik meg a pénz...keveset adnak sajnos.Itt 15 a plafon..



Avatar
B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 248
Hozzászólások: 1336
Csatlakozott: 2012.03.12. 21:02
Hangszer: Roland BK9
Tartózkodási hely: Heves megye, Sirok
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60112Hozzászólás B.Bazsi
2018.12.03. 11:10

Srácok, igazi jó kis gumiszobába való témával foglak benneteket hosszú sorokon keresztül traktálni. Így közeledvén az ünnepekhez lassan minden családban előkerül a téma: mit tegyünk az ünnepi asztalra? Nálunk évről évre két dolog 10000% biztos: a halászlé és a bejgli. Horgászember lévén elég gyakran eszünk halat. Tegnap kimentem a Mátrába horgászni egy jóbarátommal. Reggel 6-kor indultunk és onnan mentem este 6-ra dolgozni. Sikerült 5 csukát megakasztanom, ebből négyet partra venni, az ötödik a merítéskor maradt le, szó szerint centiken múlt hogy meglegyen. Mindegy, sikeres volt a nap az a lényeg. Szóval nagyon nagy halevők vagyunk, gyakran eszünk különféle halakat, mondjuk általában van is miből-köszönhetően annak hogy néha elmegyek horgászni. A tavalyi-idei horgászversenyen a 3. helyen végeztünk huszon-néhány csapatból, tegnap 5 emberből én voltam aki halat vitt haza a horgászat végén, a nyáron 6 süllőből 4-et én akasztottam, Egerben a patakból rajtam kívül talán 1 embert hallottam hogy pisztrángokat fogott volna, erre mondják hogy hülyének hülye a szerencséje, ... :rolf: :rolf: :lol: :lol: Szóval halak. Sokan idegenkednek a halak fogyasztásától, ilyen-olyan okokból, de általában az elsődleges ok az a szálkáktól való félelem. ásik ok lehet hogy nem tudják hogyan kell elkészíteni a különféle halakat. A halakra is igaz ugyanaz mint a gombákra, hogy nem mindegy melyiket hogy készítjük el, nem mindegyik jó mindennek. Ebben szeretnék nektek végtelenül szerény főzőtudásommal segíteni, mit hogyan, miért.

Ponty: Legnépszerűbb, legtöbbet fogyasztott hal Magyarországon. Közepesen szálkás, attól függően hogy milyen vízből származik, lehet zsíros, sovány, iszapízű vagy sem. A sovány húsú ponty nem azt jelenti hogy semennyi zsír nincs rajta, valamennyi biztos van (kell is, de erről pár sorral lejjebb), de nem lehet "kicsavarni" belőle. A legfinomabb -szerintem- a tiszai, ami ott született, ott nevelkedett természetes környezetben, természetes táplálékon. Valamelyik nap volt szerencsém enni egy 15 kilós ilyenből. Egy deka zsír nem volt rajta, olyan íze volt hogy....húú..... A piacokon változó minőségűekkel lehet találkozni, engedjetek meg egy kis reklámot, a Tiszafish kft (Tiszafüred) pontyai nagyon finomak, számos alkalommal hoztam már tőlük, garantáltan jó minőségű. Csatornán keresztül a neveldébe juttatott Tisza vízben nevelik, remek a takarmányozásuk, egészséges, szép, finom halak. A ponty nálam a halászlé fő hala, íze miatt a halászlé ebből a legfinomabb szerintem. Más hal is bele mehet az alaplébe, de a pontyból van a szelet általában. Zsíradékot nem szoktam bele rakni a halászlébe, mert az alaplének való hal enged annyit amennyi kell. A pirospaprika pedig a zsírban oldódik. A pontyon kívül más halakat is lehet bele rakni a halászlébe, de erről az éppen aktuális halnál kitérek. Apósomtól tanultam a tárkonyos halászlé elkészítését, amely a következő: a már elkészült halászléből szedünk külön egy másik tálba olyan mennyiséget melyet el akarunk készíteni. A lé kevésbé zsíros részéből szedjünk. feltesszük vissza a tűzhelyre a kiszedett halászlét, morzsolt tárkonyt szórunk bele annyit, hogy az illatán érződjön, főzőtejszínt öntünk hozzá -mint egy habart leves olyan legyen a színe, a végén pedig citromlevet nyomunk bele. Isteni finom!

Harcsa: szintén népszerű hal, szálkamentes, kissé zsíros húsa van. Pucolni úgy szoktam hogy olyan meleg vízbe rakom melyet még áll a kezem, előtte ecetet öntök bele. hagyom benne kicsit, nem sokáig. Ha megszürkült a hal, kiveszem, könnyen lejön a nyálkája, szép fehérre lehet tisztítani. Ha meg akarom nyúzni akkor tovább benne hagyom a vízben, kiveszem, szinte egyben lejön a bőre. Halászlébe alaplébe szoktam a fejét, csontját, szeletnek a húsát. Rántani is szoktam, úgy is finom, halpaprikásnak meg szuper! Hagymát apróra vágok, megpirítok, ha megpirult belerakom a darabokra vágott harcsát, fölengedem vízzel, só, pirospaprika, ételízesítő megy bele. Ha megfőtt a hal- pár perc- tejfölt öntök rá, elkeverem, félrehúzom, nokedlit szaggatok, szedek mindkettőből, összekeverem és degeszre eszem magam belőle.

Keszeg: vagy alaplébe rakom és passzírozom, vagy paprikás lisztben kisütöm pirosra-ropogósra. Nem zsíros hal, száraz fehér húsa van, de nagyon szálkás. A szálkátlanítás nálam a következő: 2-3 milliméterenként beirdalom úgy, hogy az apró y-szálkákat teljesen átvágom. Érzem vágás közben hogy ropognak a szálkák, a vágásba benyúlva meg ujjbeggyel érzem hogy szúrnak kicsit. Ha ezt érezzük nyugodtan süthetjük és ehetjük, mert ilyen irdalásnál úgy átsül az egész, hogy egyáltalán nem érezzük, nem szúr, nem akad meg a torkunkon a szálka. Nagyon finom a sült keszeg!

Csuka: ugyanilyen sűrűn beirdaljuk mint a keszeget. Zsírszalonnát 2-3 milliméteres csíkokra vágok, fokhagymát pucolok és török össze. Elkezdődik az aprólékos előkészítés: besózom a csuka külsejét-belsejét, egyik irdalásba egy csík szalonna, következőbe tört fokhagyma. Következőbe szalonna, aztán fokhagyma, így végig a hal fejétől a farkáig mindkét oldalt! Csúszik a szalonna meg a hagyma a kezünkben, de próbáljuk meg nagyjából így előkészíteni. A fokhagymával a hasüregét is dörzsöljük be! Ha megcsináltuk tepsibe szalonnát rakunk, ráfektetjük a csukát hasával lefelé, ha maradt szalonnacsík meg tört fokhagyma, a hátára egyenletesen terítsük-szórjuk rá. Letakarom alufóliával, berakom a sütőbe sülni. Ha kezd a bőre összemenni, a fóliát leveszem róla és pirosra sütöm. A csukának száraz, erőteljes íze van, nem biztos hogy mindenki szereti, én nagyon! Kegyetlen finom tud lenni!

Süllö: sokféleképpen elkészíthető, paprikás vagy fűszeres lisztben sütve, rántva, egészben sütve mint a csukát. Tartármártás nem rontja el... Szálkamentes, hófehér húsa van, lemezes mint a hekknek, de összehasonlíthatatlanul finomabb. Pucolásakor vigyázzunk a hátán lévő tüskékre mert iszonyatosan szúrnak -oldalcsípővel vagdossuk le-, a kopoltyúfedője meg éles mint a borotva, elvághatja a kezünket, szintén vigyázzunk vele! Pikkelyeit a legkönnyebben drótkefével kaparhatjuk le, farka felől a feje irányába kaparva.

Amúr: ritkán szoktam enni, finom száraz húsa van, olyasmi mint a süllőnek, csak az amúr szálkás, kb annyira mint a ponty. Halászlébe szoktam szeletnek tenni. Nincs fűíze! Egy kollégám tud valami hiper-szuper vajas receptet hozzá...

Egy pár általánosság még a halakról: a növényevő halaknak van egy ú.n. keserűfoguk. Ez a valami a fejükben található azon a környéken, ahol a kopoltyújuk a fejükhöz "csatlakozik" a tarkójuk környékén. Késsel le kell pattintani, halak méretével egyenes arányban változik ennek a mérete is. Egy 2-3 kilós pontynak kb akkora van, mint egy 5-10 forintos. Mindig világos, fehéres-sárgás színű. A halak szálkája nem tartozik a halak csontvázához. A szálka nem más, mint a halak megcsontosodott kötőszövete, benn a húsban van. Az irdalás a nagyobb testű halaknál már nem igazán működik sütéskor, egy 5-7-10 kilós csuka vagy ponty szálkája már olyan erős hogy sütéskor valószínű nem sül át. Ekkora méretű halak elkészítésekor inkább ne irdaljunk hanem szedjük ki a szálkákat egészben. A halak hátúszóját, úszóit csontok kötik össze a vázukkal, filézéskor, szeleteléskor ezt vegyük figyelembe, ha benne hagyjuk a "filében", zavaróak lehetnek, lehet mondani hogy " azt mondták nem szálkás oszt mégis van benne". Nem, szálka nincs
a szálkamentes halban -süllő, csuka, pisztráng- csak csont. Száraz húsú halakon segít ha mártást készítünk hozzájuk. Nagyjából ennyi jutott eszembe, ha valaki ezeket tudta akkor vegye tárgytalannak okoskodásomat, ha valakinek segíteni tudtam annak meg örülök! ;) ;) ;)


Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Avatar
tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hozzászólások: 1226
Csatlakozott: 2014.01.25. 15:35
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Tartózkodási hely: Kópháza
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60113Hozzászólás tacso
2018.12.03. 11:34

Bravó Bazsi! Ez tiszta Tüskevár volt!! :D


Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás