Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 224
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Re: Yamaha Genos

Hozzászólás: # 57187Hozzászólás forissandor
2018.03.06. 20:50

Aztapaszta, micsoda perzselő hangulat van itt kérem szépen!
:lol:
Mondok én valamit, aztán vagy elfogadjátok, vagy nem.
Mindenki alkothat obejktív vagy szubjektív véleményt, bár néhány hozzászólást olvasva (igaz nem bölcsészképzésen végeztem hanem természettudományi karon) sokatok nincs tisztában a két szó jelentésével.... egy dolgot ne felejtsetek: demokrácia van, mindenki azt mond amit akar. Személyeskedésbe azért mertek belemenni, mert kibaszottul nem kell a másik szemébe nézni.... mert ha bele kellene, kétszer, háromszor gondolnátok meg azt, amit mondtok. Nem a vélemény lényege lenne más, hanem a formája.
Tudjátok én csóró borsodi gyerek vagyok, én cipősdobozból !!! (!!!) építettem hangfalat hatodikban, hogy csináljam a sulidiszkót, becsukott szemmel cserélek EL 84-es csövet Regent kombóban, vígan elzenélek egy Diamond basszusgitáron is... nem azért, mert igénytelen vagyok, hanem azért, mert bennem van az alázat. Tudom azt, hogy hogyan indultam, hogy húztam szánkón a Vermona hangfalat a kocsmába hogy zenéljek, birkóztam emberevő tulok népekkel a legsötétebb borsodi vendéglátóban, mert Trabantra gyűjtöttem, volt kés a torkomnál, mert nem voltam hajlandó megengedni az ökörseggarcnak, hogy énekeljen az 500 ft-os Panasonic mikrofonba. Megvolt bennem az alázat, de az is megvolt bennem, hogy védjem azt, ami az enyém.
Én eljutottam mára odáig, hogy mindenben meglátom a szépet, a jó oldalát.
Javaslom minden fórumozónak, hogy élje így az életét. Sokkal egyszerűbb lesz!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57189Hozzászólás Rolandbk5
2018.03.06. 20:54

Rody,

Nem az a baj, hogy van egy vélemény amit meglehet vitatni. A videóddal csak az a baj - jól megfigyeled - hogy a két egymást elfogadóhoz jön egy mindent lefikázós harmadik, aki miatt összeugranak az egyébként egymást is elfogadók. És ez nem a Genosról szól, csak aki ezt a videót - némi beszéd hibával - narrátorozta, az egész biztos, hogy Genos párti. Én mindegyik csoportban megfordultam kivétel nélkül. Kire haragudjak? Én kaptam hideget is meg meleget is.

Szerintem ne legyél elfogult, és akkor egészen biztos, hogy senki nem fog személyeskedni veled.

Ahogy Tomi is mondja, csinálja mindenki a dolgát, aztán mutassa meg. Azon lehet vitázni. És most jön a de. Két féle vélemény van a destruktív, és a konstruktív. Regec azt írta Sway-re amit megosztottam, hogy halovány. Na de mi? A színe? És most nem kötekedett. Azt bárki tudja mondani, hogy ez meg az szar. De mi szar? Kérlek segíts, hogy mit rontottam el, mutasd meg merre kell menjek? Hol a hiba? Na ilyenkor szokta eltűnni, és olyan mélyen lapítani, hogy csak na. Tudom, hogy azért volt szar a Sway, mert előtte volt egy ismét Genosos konfliktusom, és simám belém állt. Hmm ... Vicces. Szerettem volna meghallgatni az ő lekevert Sway-t ami jó. De a Sway-t nem fogjuk tudni meghallgatni. Ez építő jellegű volt? Nem. Ez leszólás volt. De nem is érdekes, mert megtanultam, hogy nem az számít mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja.

Rody én kedvelem az objektív írásaidat - ezt már mondtam is - azt javaslom olyanokkal lejél meg minket, az sokkal jobb ... :777

Üdv.
Zoli

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57191Hozzászólás BodziLalikirály
2018.03.06. 21:38

B.Bazsi írta:Láttátok ti tőlem hogy balhézok azért mert a Rolandot lehúzzák? Dőljek kardba azért mert alig van aki Rolandot használ, ergo sokan nem szeretik a Rolandot?
Bazsi!

A Roland a legjobb !!! :dance: :lol: :D nekem elhiheted.....
Na meg a vArangggg..... is (Karesz ! ) :D :D :D :D :D

De a témához kapcsolódva.....
NE VITATKOZZATOK GYEREKEK !!!!!!

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 57198Hozzászólás MMaestro
2018.03.06. 23:09

Sziasztok!
Remélhetőleg ide lesz átlapátolva ami nem Genos, meg nem Korg, meg nem Ketron, meg nem Roland, meg nem Casio meg nem fénytechnika, meg nem ... stb...stb.
Ugyanis szerintem azért vannak hangszerenként "szobák", hogy ott azok jöjjenek össze, akiknek közös az érdeklődési köre. Persze nincs megtiltva másnak, hogy be-benézzen, na de, ha belépett tartsa tiszteletben, hogy ez egy bizonyos márkáért rajongó közösség. Teljesen felesleges, nem odavaló a már bent lévők hergelése, ingerlése, a hangszerük fikázása, vagy más márka istenítése. Tartsuk helyén a dolgokat. a humort, a humor rovatban, a Genos dolgokat a Genos topikban, és így tovább...
Én azt várnám egy zenei fórumtól, hogy segítsük egymást. Hangszertípusonként tagolódva fogjunk össze és gyakoroljunk nyomást a gyártóra, hogy mit javítson ki, fejlesszen tovább, építsen be a jelenlegi, vagy következő hangszerébe. Példát is írhatok, hogy jobban érthető legyek: PSR-S970/770 félhomályban (márpedig félhomályban szeretünk muzsikálni) olvashatatlan az összes felirat a gombok felett. :xx: Legyen a PSR-ekben 200-al kevesebb hangszín, de legyen jobb a klaviatúra minősége! :yahoo: A Genosban miért nincs alapból benne a monitor csatlakozó? :xx: :dash2: :cry2:
A németek miért tudták elérni, hogy a Tyros piros-zöld ledjei kékre változzanak a későbbi típusokban? Mert összefogtak! Nem egymás ellen kellene hozzászólni - most éppen a Genos "szobában" :hit2: - hanem a közösség épülésére. :777 :777
Üdv: MMaestro :harm:

MMaestro
VIP
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 57203Hozzászólás MMaestro
2018.03.07. 12:11

Kedves Barátom, powersparc!
Nem értek veled egyet abban, hogy miért kell neked a hangszergyártók oldalára állni, és miért kell őhelyettük válaszolnod (vegyek tőlük fényeket, hogy lássam a hangszerfeliratot). :diablo:
Lásd be, hogy igenis elérték a németek (talán nem csak ők, hanem csatlakoztak hozzá mások is, de ők kezdeményezték) a Tyros kék ledjeit! És mindegy mennyit kellett rá várni, de sikerült a 76 billentyűs Tyrost is kiharcolni. A Genos érintőképernyőjét is nagyon várta mindenki, lám benne van. Türelem, rózsát terem. Ha sokan kérjük a változtatást, lesz változtatás. (Amúgy ez a politikában is így van.) :777
Baráti Üdvözlettel: MMaestro :harm:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 57205Hozzászólás HunHyper
2018.03.07. 12:30

Pityu írta:...legjobb hangszer??? Meg kinek mi a legjobb?
Egy szerényebb tudású hangszerből is lehet olyant kihozni, hogy csak pislog az ember. És fordítva, hiába a milliós csoda, ha kezelni sem tudod (2 nap alatt ez még senkinek nem sikerült.)
Ez pont olyan, mint a fotózás... Hiába van valakinek több milliós gépe, hogy ha foglama sincs arról, hogy milyen beállítást kell csinálni...
Néha szoktam fotós pályázatokat nézegetni, ott nagyon sokszor a gyöztes foto egy egyszerü mobiltelefonnal vagy egy elavult ócskavassal készül...
Fotózásban jártas emberek mondják mindig, "a jó fénykép az emberben rejlik... 90% a fotós és 10% a technika..."
Szerintem valahogy így van ez a zenéléssel is... Hiába van nekem a piacon fellelhetö számomra legjobb hangszerem, amikor más urak egy 20-22 éves
hangszerrel simán felülmúlnak, mert nekik ott van az a tudás, ami belölem hiányzik...

Egy példa erre... nyáron, az olasz tengerparton szinte minden étteremben, bárban szólt az élözene... szinte valamennyibe benéztem, mert érdekelt,
hogy mivel muzsikálnak... a nagy öregek, akikröl sugárzott, hogy évtizedek óta valószínüleg minden este zenélnek, tudjátok mivel játszottak?
Egytöl egyig Solton MS40, 50, 100 egy helyen láttam PSR 9000 Pro-t... Nem SD7, nem SD9, nem Tyros, nem PaX... Öskövületekkel, de olyan zenét, hogy élmény volt hallgatni...

Ezért béke, szeressük egymást, szeressük a zenét és keressük, lássuk meg a jót... A rossz meg menjen a fenébe...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Regec
Kiemelt tag
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 57207Hozzászólás Regec
2018.03.07. 14:03

Rolandbk5 írta: Regec azt írta Sway-re amit megosztottam, hogy halovány. Na de mi? A színe? És most nem kötekedett. Azt bárki tudja mondani, hogy ez meg az szar. De mi szar?
........Tudom, hogy azért volt szar a Sway, mert előtte volt egy ismét Genosos konfliktusom, és simám belém állt. Hmm ... Vicces. Szerettem volna meghallgatni az ő lekevert Sway-t ami jó. De a Sway-t nem fogjuk tudni meghallgatni. Ez építő jellegű volt? Nem. Ez leszólás volt. De nem is érdekes, mert megtanultam, hogy nem az számít mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja.
Vacilláltam, hogy reagáljak e a hozzám fűzött hozzászólásra, és igazából nem is akartam, de csak kikívánkozik belőlem.
Valóban Azt írtam az említett midire, hogy "halovány". Ezt nem az áthangszerelésre, értettem, és nem úgy gondoltam, hogy "hogy lehet ilyen szart megosztani, stb.stb...". Csupán csak az emlékeimben az sd7 sokkal jobban szól, mint ahogy itt hallottam. Nekem a dob hangjai miatt tetszik, és ebben a midiben az nem tűnt olyan átütőnek, mint azt vártam.Erre írtam azt, hogy halovány. Kérted, hogy akkor csináljam meg én, és mutassam meg, hogy szerintem mi az etalon. Ezzel csupán csak az a baj, hogy nincs Sd7-esem. Ezáltal nem tudom ezt eszközölni. Ha lesz, ígérem pótolni fogom a dolgot.
Szóval a lényeg, hogy nem leszólásként akartam azt írni, csak egy szimpla vélemény volt, hogy tud az azért jobban is szólni.
Ezért nehéz a fórumokon kommunikálni, mert az ember nem feltétlenül azt hallja ki a sorok közül, amit az írója gondolt. A magyar nyelvben nagyon fontos szerepe van a hangsúlynak, amit leírva nem tudunk érzékeltetni. Jó példát hozott fel valaki erre, hogy a fórumtalálkozókon milyen jól el tudunk beszélgetni, itt meg megeszik egymást az emberek. Ez is pont ebből adódik. :777 :777 :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57210Hozzászólás Rolandbk5
2018.03.07. 19:30

Regec,

Ez így rendben van, mert leírtad miért hallod másnak. Ezzel nincs gond. Csak az tud hibázni aki dolgozik. Így már más képet fest a dolog. A hangsúly fontos, de talán az is, ha nem tő mondatokban fogalmazunk. Nem baj, ha nem jó majd jó lesz. Nincs egy hónapja, hogy meg van - bár ez nem kifogás - de majd jobban odafigyelek. :777

Üdv.
Zoli

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57212Hozzászólás Rolandbk5