|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Gumiszoba
Én nem a pénz miatt hagytam el az országot és költöztem a "sógorokhoz"...
Aki ismer nagyon jól tudja, hogy otthon sem volt okom a panaszra anyagilag...
Más kérdés, hogy a gyerekeim elött sokkal nagyobb perspektíva nyílik majd itt,
amit ki tud használni, ha lesz hozzá elég esze... Nekem jól van ez így, szeretem,
hogy elöre tudom tervezni mi lesz hónap végén, nincs akkora bizonytalanság és
kiszámíthatatlanság, mint otthon volt... Arról nem beszélve, sokkal nyugodtabban
élünk, de természetesen itt is keményen kell dolgoznia annak, aki haladni akar...
"Itt sincs ám kolbászból a kerítés..."
Aki ismer nagyon jól tudja, hogy otthon sem volt okom a panaszra anyagilag...
Más kérdés, hogy a gyerekeim elött sokkal nagyobb perspektíva nyílik majd itt,
amit ki tud használni, ha lesz hozzá elég esze... Nekem jól van ez így, szeretem,
hogy elöre tudom tervezni mi lesz hónap végén, nincs akkora bizonytalanság és
kiszámíthatatlanság, mint otthon volt... Arról nem beszélve, sokkal nyugodtabban
élünk, de természetesen itt is keményen kell dolgoznia annak, aki haladni akar...
"Itt sincs ám kolbászból a kerítés..."
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Akkor sokat változott ott minden, én ott éltem 1991-ig Kozármislenyben. Előtte a kamaszkoromban mindig mentünk a délszláv falukba bulizni, jó hangulat, haverság, jó zene .... de 24.00 után mentünk is haza, mert sokszor fordultak a bulik verekedésbe, késelésbe, stb. Szemely, Egerág, Péucsudvard, Újpetre. Viszont a sváb helyeken sosem volt attrocitás.vili2105 írta:Nekem jelenleg az jelent felüdülést, hogy elkezdtem járni még egy zenekarral kb. másfél hónapja. Ez is élő zenekar, hol 5-en vagyunk(dob, basszus, gitár, 2 billentyű (sokszor harmónika)), és néha még két tamburás is.
Ebből már szerintem sejthető, hogy horvát zene a java.
Itt járunk Barcs-Harkány-Szalánta vonzáskörzetében.
Egy akkora felüdülés a magyar bulikhoz képest. A fiatalok csinosan eljönnek, és a kigyúrt izomtibornak gondolt ember is megfogja a mellette álló mamika kezét, és kólózik. Nem kötekedni jön, nem menőzni, hanem táncolni. És tudja hogy melyik kólóra mit kell táncolni, ő vezeti a sort.
Fantasztikus családias, összetartó közösség, jó légkörrel. Itt még megkérdezik "mit iszik a zenekar?"
Zenéltünk úgy Sellyén hogy péntek mi, szombaton tuctuc bál, vagy Vajszlón tuctucbál szombaton, vasárnap meg mi. Nálunk a kóló, a horvát zene, meg egy kis magyar ment. Senki nem reklamált, táncoltak a "Valahol egy lány", meg a "Carolina" c. zenére, és az is jó volt , nem kellett Jolly, meg Grofó.
Egy felüdülés a magyar bulikhoz képest!
-
HunHyper
- VIP
Én úgy érzem és gondolom, hogy 30-20-10 éve is volt egy "szakadék" Magyarország és a nyugatabbra fekvö országok között...
Ez a szakadék mindig megmaradt, szerintem sokáig meg is fog maradni... remélhetöleg szükülni fog, nem szélesedni...
Az, hogy most egyes Nyugat-Európai országokban a bevándorlók miatt problémák vannak, sajnos egy rossz jövöképet fest,
sok helyen élhetetlenné vált Németország vagy éppen Franciaország... De ha belegondolsz, otthon sem sokkal jobb a helyzet...
annyi, hogy a "bevándorlók" ezer évvel ezelött érkeztek, azóta vannak jelen...
Mindig is voltak országonként eltérö területek, ahol könnyebb illetve nehezebb volt a megélhetés... esetleg többen éltek
az adott nemzethez nem szorosan kötödö más nemzetiségü vagy vallású emberek... azt, hogy a végén ez mibe torkollik, vagy meddig
megy probléma nélkül, az adott ország vezetése tudja befolyásolni, nekünk nem sok ráhatásunk van a dolgokra...
Ez a szakadék mindig megmaradt, szerintem sokáig meg is fog maradni... remélhetöleg szükülni fog, nem szélesedni...
Az, hogy most egyes Nyugat-Európai országokban a bevándorlók miatt problémák vannak, sajnos egy rossz jövöképet fest,
sok helyen élhetetlenné vált Németország vagy éppen Franciaország... De ha belegondolsz, otthon sem sokkal jobb a helyzet...
annyi, hogy a "bevándorlók" ezer évvel ezelött érkeztek, azóta vannak jelen...
Mindig is voltak országonként eltérö területek, ahol könnyebb illetve nehezebb volt a megélhetés... esetleg többen éltek
az adott nemzethez nem szorosan kötödö más nemzetiségü vagy vallású emberek... azt, hogy a végén ez mibe torkollik, vagy meddig
megy probléma nélkül, az adott ország vezetése tudja befolyásolni, nekünk nem sok ráhatásunk van a dolgokra...
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Igen, a hagyományos "magyar" bálokban, ahol a szart lapátolják a billentyűből, biztos most is ez jellemző, de ezek horvát bálok, ide nem jön az alja, mert tudja h itt nem lesz grofó, meg bittó duós szarok.Siklai68 írta:Akkor sokat változott ott minden, én ott éltem 1991-ig Kozármislenyben. Előtte a kamaszkoromban mindig mentünk a délszláv falukba bulizni, jó hangulat, haverság, jó zene .... de 24.00 után mentünk is haza, mert sokszor fordultak a bulik verekedésbe, késelésbe, stb. Szemely, Egerág, Péucsudvard, Újpetre. Viszont a sváb helyeken sosem volt attrocitás.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sellyén volt roma mixünk is, saját akaratból. Egy nézését-hosszú fekete haj-aranyeső kombót azért elengedtünk, ez szerintem fel is karolja az elmúlt 15 évet ebben a műfajban. Jöttek egyből hogy "tezsvérem megvan...?", mondtam hogy az a floppy nincs itt sajnos, és most horvát zene jön, ez a műfaj mára ennyi volt.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Ma hajnalban az óra a hármas számon állt, amikor kicsi lányom Lara úgy gondolta, megmutatja magát élőben az apukájának. 3610 grammal, 51 centivel, nagy kék szemekkel, 1 méteren mérve kb 135 db-lel megszületett. Lövészállások beállítva, harci kutyák kiképezve, a csereháti sárkány őrségben állva várja majd az udvarlókat, 25 év múlva. Addig is doktori disszertáció, svájci bankszámla, 4 nyelvvizsga követelmény, előnyben részesül az aki jól birkózik, mert még akkor is kemény leszek 
Hát srácok, nem tudom mikor sírtam utoljára, de ma hajnalban megtörtént!
Hát srácok, nem tudom mikor sírtam utoljára, de ma hajnalban megtörtént!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Azt kívánom, hogy mindig csak ezek az örömkönnyek legyenek a szemedben. Fantasztikus a gyermek születése. Én is sírtam. És azóta még hányszor.
Ennél nagyobb boldogság nincs!
Erőt, egészséget a csepp leánynak, anyukájának és az apukájának...
Ennél nagyobb boldogság nincs!
Erőt, egészséget a csepp leánynak, anyukájának és az apukájának...
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szervusz Sanyi!
Sok boldogságot és egészséget kívánok a kisbabátokhoz! A legjobb és legszebb dolog az ember életében. És igen, én is sírtam amikor a lányom megszületett. Szerintem ez mindenkinél így van
Nekünk apáknak az a feladatunk, hogy megvédjük a lányainkat! És az eszközök tárháza igen széles!
Például én markolóval dolgozom
Ha kell egy gödör Sanyikám valami zaklatónak, csak szólj
A kedves párodnak pedig mielőbbi felépülést kívánok!
Üdvözlettel: Joe
Sok boldogságot és egészséget kívánok a kisbabátokhoz! A legjobb és legszebb dolog az ember életében. És igen, én is sírtam amikor a lányom megszületett. Szerintem ez mindenkinél így van
Nekünk apáknak az a feladatunk, hogy megvédjük a lányainkat! És az eszközök tárháza igen széles!
Például én markolóval dolgozom
A kedves párodnak pedig mielőbbi felépülést kívánok!
Üdvözlettel: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Isten éltesse Larát! Hosszú boldog életet kívánok Neki!!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
Sanyikám üdv a lányos apukák csoportjában...
Jó egészséget, sok örömöt és boldogságot kívánok az egész családnak...
Ma iszok egyet a pici lány egészségére!
Isten éltesse!

Jó egészséget, sok örömöt és boldogságot kívánok az egész családnak...
Ma iszok egyet a pici lány egészségére!
Isten éltesse!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal