Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52626Hozzászólás Karesz
2017.07.21. 15:09

A varázsszót kimondtad Pityu-Kontakt a vendégek,és a zenész között...
Vagy ahogy Esze Jenő mondta-"A gázsi mennyisége határozza meg az akkordok milyenségét"- :D :D :D

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 52630Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.21. 19:00

Pityu írta:Gabi szokásához híven megint jól kisarkosít mindent. Van az Ő szemszöge és úgy nagyjából annyi.. :)
Kár belemenni a nagymellény témába mert ez megint hülyeség.
Na látjátok! Ez ennek a fórumnak a baja! Ha nekem más a véleményem és nem szopkodom és nyalom másik seggét, akkor nagyképű vagyok!

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 52631Hozzászólás Karesz
2017.07.21. 20:17

Nem vagy nagyképű szerintem,csak máshogy látod a dolgokat,mint pl:én :D :777
Nincs ezzel baj szerintem.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52632Hozzászólás tacso
2017.07.21. 20:19

Minden vélemény számít! Gábor remélem egyszer odajutok ahol muzsikálsz, és akkor oda is kéredzkedek valahová közel, és csak elmerülök a hangokba...
Tenném ezt még sokatokkal is! Fórumtalin is csak pillogok mindig, nincs gregmidi, csak tehetségesnél tehetségesebb zenész jó énekkel, harmonikázva is!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Jani80
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 52634Hozzászólás Jani80
2017.07.21. 22:41

Szerintem is a megszólalás a jó műsorpolitika a vendégekkel való kapcsolattartás szép énekhang dominál egy buliban. Még az sem mindenhol hogy ki játszik élőben és ki nem. Én sokat élőzök is nem profi szinten de midit kevésbé mp3 at is használok. Szerintem a hozzá álláson múlik a legtöbb. Felénk még az itolozás is válogatja a zenészeket.

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 52635Hozzászólás Asdert
2017.07.21. 23:21

Érdekes a dolog”! Szépen látszik, amit sokan tudtunk, a zenész legnagyobb ellensége egy másik zenész…… sajnos ezt életben is sokat tapasztalom, előbb-utóbb mindig van kit leszarni, mert láttam hogy,…. hallottam hogy.,…. stb. Nem értem!? Miért nem lehet egy tanulóhoz, már rég játszóhoz, profihoz jó hozzáállással közeledni? Miért a bántás, a felesleges kritika? A jó szándék, jó indulatú tanítás helyett. Jól lejött a két véglet: Qgli és Tacso. Nyilván legtöbben közöttük helyezkedünk el. Tudom, hogy Qgli sem rossz szándékból írta amit írt, inkább egy merevség, megkeseredetség van benne, ahogy sok öreg” zenészben. Ők elképesztően sokat tanultak és sokat tudnak, a zenei megbecsülésük mégis kevés, vagy néha kevesebb, mint egy frissen belépő midihuszáré (utánatok szabadon). Ez is arra világít rá, amit írtatok is, hogy a közönséget nem érdeklik a részletek, csak jól érezze magát. Valamikor azt gondoltam esti szórakoztatásra csak többtagú együttes, vagy egy ember szintivel képes. Ez megdőlt, amikor egy üdülő melletti étteremben egy szál cimbalmos volt az előadó. Egyszerűen oda szegezett, olyan zenét csinált az egyébként igen komoly és szép cimbalommal. Gyönyörűek voltak a lassúk és virtuóz, aminek annak kellett lenni. Persze, hogy odamentem hozzá és elismerésem fejeztem ki, tolakodás nélkül, majd egy sör mellett jót beszélgettünk, örömmel beszélt a hangszeréről, a zenéről. A zenészeknek sokkal inkább támogatólag kellene egymással viselkedni. Tetszik nem tetszik , én kimondom, aki valamit tud, aki valamivel többet tud, az valamennyivel több” ember is. Több az, aki tud úszni, mint aki nem, több az, aki zenél, mint aki nem, stb… Nem sokkal ,de annyival mindenképpen, hogy nem annak kell lesütni a fejét, aki valamit tud, aki valamivel többet tud… még ha nem is profi szinten. A virtuozitásról azt gondolom kifejezetten zenésznek találták ki, hogy megmutassa egy másik zenésznek amit tud. Amikor először találkoztam egy valóban virtuóz cigány szintissel, bánatos” lettem, mert tudtam soha még csak megközelítöleg sem fogok úgy játszani mint ő. Nem is kapcsoltam be a szintit sokáig, az eladáson gondolkodtam. Mert gondoltam vagy így kell, csak így lehet, vagy sehogy. Dehogy! Ma már tudom, virtuóz vagy akkor, ha civilek” nem ismerik fel a dalt, vagy nem tudják hol jársz” benne, de a másik zenész még tud követni… De visszatérve a kiinduló ponthoz, az öröm zenéléshez kevés tudás is elég és nem kell virtuóznak lenned, arra ott vannak a nagyok, akitől folyamatosan tanulunk….
(A Qgli-t és a Tacsi-t nem ismerem személyesen és írást sem váltottunk, csak az általuk itt leírtakból nekem az jött le, amit írtam és ezt nem bántó szándékkal tettem)

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 52636Hozzászólás HunHyper
2017.07.22. 05:36

Nem vagy nagyképű Gábor...
Csak másképp látod a dolgokat, valamint nagyon
keményen fogalmazol... Nincs is ezzel semmi baj!
Jó, hogy nem mindenki egyforma és vannak eltérő nézetek, eltérő vélemények... Van amelyikkel egyet tudok érteni, van amelyikkel nem... Szerintem ez így van jól... Én nem tartom és nevezem magam zenésznek, mert csak az alapokat tudom, amiket magamtól megtanultam... Improvizálni sem igen tudok, sőt néha még mellé is megy 1-2 hang... Mégis, amikor 15-20 éve még csináltam bulikat, akkor mindig elértem a célt... A cél az volt, hogy a közönség jól szórakozzon... Ez minden egyes bulin sikerült... Ma nem megyek sehová, a célom pedig az hogy én jól érezzem magam, miközben eljátszok 1-2 dallamot... Lehet sokan azt mondanátok rá, hogy mi ez a szar, de attól még le fogok ülni a hangszer elé, mert engem ez boldoggá tesz... Nekem ennyi elég...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52638Hozzászólás tacso
2017.07.22. 07:56

forissandor írta: Csabi, én nem bánnám, ha minden héten 4x mellettem muzsikálnál...
Sanya! Elmegyünk nyugdíjba,( én némi fórral) kimegyünk a telkedre 2 gitárral és nyúzzuk a nekünkvalót... Csak a madarak csiripelnek hozzá! :D
Esetleg megbontunk valami jófélét! Na?

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52639Hozzászólás tacso
2017.07.22. 08:14

Hát egy biztos! A zene mindenkié! A fórumnak tagja lehet a hobbimuzsikus, a teljesen kezdő és az is aki a zenéből él!
Nincs felvételi az elején, ezt mindenki vágja a belépéstől! Vannak itt praktizáló és inaktív zenészek, írók és csak olvasók, olyan életszagú az egész nem?
Uniformizálni és elvárásokat megfogalmazni viszont felesleges, hiszen itt PROFITÁLNI LEHET NAGYON SOKAT!
Egy példa: Úgy tudom Pityu most nem aktív zenész. De amióta megismertem itt a fórumon sokkal nyugodtabban alszom, mert ha megakadok VST fronton, tudom hogy balkézből dobja a megoldást a problémámra! Kálmán segít ha megáll a hangszer! Ha nem tudok kibogozni egy harmóniamenetet akkor is tudom, hogy kinek szóljak!
EMBEREK! ÉBRESZTŐ! Ez egy jó és hasznos hely, ahol mindenkinek meg van a szerepe, csak rajtunk múlik hogy még jobb legyen!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 52640Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.22. 08:19

Asdert írta:Tudom, hogy Qgli sem rossz szándékból írta amit írt, inkább egy merevség, megkeseredetség van benne, ahogy sok öreg” zenészben.
Megkeseredettség tényleg van bennem, de nem azért, mert nem becsülnek meg! Hanem azért ( amit már le is írtam ), mert látom azt, hogy ebben az országban mennyi jó zenész van. A mai világban, amikor a kőbányai zenei stúdióból, meg a Gorsiumból ( meg stb. iskolákból ) évente kijön 100-150 abszolút profi zenész, akkor ne mondja már nekem senki, hogy az improvizáció, meg a jó hangszerelés senkit nem érdekel egy buliban! Lehet, hogy egy vidéki kis faluban nem érdekli őket, mert egy vidéki kis faluban ( távolodva nyugattól ) egyre visszamaradottabbak az emberek. ( A minap jártam Tiszabecsen. Mintha visszzacsöppenten volna 1992-be, ahol még éppen érződik a rendszerváltás ) Ilyen helyen elég az a színvonal, hogy "mindegy az hogy szól". Azok a zenészek akik ilyen vidéki környéken zenélnek, azoknak mindegy, hogy szól, mert nem az a lényeg, hanem, hogy" szórakozzon és kikapcsoljon a nép".
Itt vidéken engem sokan nagyra tartanak, de azért én pontosan tudom, hogy Pesten röhögnének a hátam mögött!
És akkor itt jön az, hogy én nagyképű vagyok vagy nem?
Nem vagyok nagyképű, csak ellentétben a vidéki zenészekkel ( én is az vagyok ) én tudom azt hogy mit tudok és mit nem! És a lényeg a "mit nem"-en van! Sok zenész nem ismeri el azt, hogy van amit nem tud, inkább rámondja, hogy "nem érdekel az senkit egy buliban". Hát igen...ha magukat beleringatják a hülyeségbe, akkor könnyebben elfogadják a tudatlanságukat.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2017.07.22. 08:33-kor.

Új hozzászólás