Tegnap óta sikerült megnyernem egy Bell-szindrómát. Magyarul ideiglenes arcizom bénulást.
Péntek óta kicsit fáj a jobb fülem (ennél sokkal jobban fájt már többször is az életemben, ezért nem is vettem komolyan), majd tegnap reggel arra ébredtem, hogy könnyezik kegyetlenül a jobb szemem, és nem bírok pislogni, csak kézzel lecsukni. Főnököm unszolására elmentem a háziorvoshoz, és megállapodtunk egy kötőhártya gyulladásban. Majd délutánra már a szám jobb fele, jobb arcom is esetlen lett. Nem fáj, ha megcsípem minden ponton érzem, csak nem nagyon akarnak mozogni az izmok. Először akkor lett gyanús, mikor iváskor kifolyt a víz a számból.
Na ezek után kétségbeesetten bújtam az internetet, mely alapján magam is beazonosítottam azt, amit később a háziorvosom is mondott. Úgyhogy nyári programom neurológiára járással, elektromos izomstimulálással, és valószínű szteroidokkal (legalább izmos leszek
Jobbkor nem is jöhetett volna. Egy hónapos új munkahely, szombattól kezdődő (de valószínűleg elmaradó) befizetett egyhetes nyaralás, majd egész nyáron lefoglalt zenélések. A munkahely végül is nem probléma, a nyaralás bukását is lenyelem, na de a lefoglalt bulik!!! Vagyok olyan makacs, ha nem romlik az állapotom, sőt lassú javulás útjára lépek, akkor a bulikat nem mondom vissza. (Nem leszek szép látvány, de beszélni még tudok. Fütyülni már nem.) A tervezett nyaralás miatt úgy is két szabad hétvégém következik. Hátha addig még jobban is leszek. Hisz csak ideiglenes, és az esetek zömében (főleg fiatalon) tünetmentesen meggyógyul. Csak a gyógyulás ideje lehet 3-4 hét, de lehet 2-3 hónap is.
De sebaj, legyűröm!