|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Atya ég! Sanyi mit lehet csinálni? Van felelős fórum ahol kongatni lehet a vészharangot? Analfabéta 18 éves középiskolás? Hogy jutott el odáig? Nem értem...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sajnos ez mind a szomorú valóság... A családban lévö iskoláskorú gyerekeken látom, hogy a világ nagyon rossz irányba megy... sajnos...
- Ha nincs mobilod, Xbox-od, PS-ed, PC-d, lúzer vagy...
- Ha van mobilod, de nem min. 5" kijelzövel és internettel, lúzer vagy...
- Ha segít a gyerek otthon a szüleinek és ezt valahonnan megtudják az osztálytársai, gúnyolják...
- Ha tanul, akkor stréber...
- Ha nem lézeng vagy lóg lent az utcán a többiekkel, akkor gúnyolják...
- Ha kiemelkedö valamiben, akkor kiközösítik...
Szomorú, de ez van...
A 8 éves fiaim egyik nap azzal jöttek haza az iskolából, hogy a tanárnéni megkérdezte...
Mit csináltatok hétvégén? Mindenki elmondta, hogy mit csinált...
Na szóval hazajöttek és megkérdezték... Apuci, nekünk miért kell itthon segíteni? Talán nem szerettek bennünket?
Az osztályból senki nem csinál házimunkát, csak mi ketten...
A bátyám fia Nyíregyházán középiskolában...
Mivel elromlott a kocsijuk, a fatertól elkérték a jó öreg 1200-es zsigulit... a bátyám vitte a fiút suliba, erre két
saroknyira a sulitól... apa, itt tegyél már ki, mert égö ez a kocsi, nem akarom, hogy a többiek lássák...
Na erre a tesóm besokallt, aztán elmondta a fiúnak, hogy akkor innentöl kezdve kicsi fiam busszal vagy gyalog jársz...
Milyen világot élünk??? Ha valaki tisztességesen él, nem lop, csal, hazudik, akkor az szégyen???

- Ha nincs mobilod, Xbox-od, PS-ed, PC-d, lúzer vagy...
- Ha van mobilod, de nem min. 5" kijelzövel és internettel, lúzer vagy...
- Ha segít a gyerek otthon a szüleinek és ezt valahonnan megtudják az osztálytársai, gúnyolják...
- Ha tanul, akkor stréber...
- Ha nem lézeng vagy lóg lent az utcán a többiekkel, akkor gúnyolják...
- Ha kiemelkedö valamiben, akkor kiközösítik...
Szomorú, de ez van...
A 8 éves fiaim egyik nap azzal jöttek haza az iskolából, hogy a tanárnéni megkérdezte...
Mit csináltatok hétvégén? Mindenki elmondta, hogy mit csinált...
Na szóval hazajöttek és megkérdezték... Apuci, nekünk miért kell itthon segíteni? Talán nem szerettek bennünket?
Az osztályból senki nem csinál házimunkát, csak mi ketten...
A bátyám fia Nyíregyházán középiskolában...
Mivel elromlott a kocsijuk, a fatertól elkérték a jó öreg 1200-es zsigulit... a bátyám vitte a fiút suliba, erre két
saroknyira a sulitól... apa, itt tegyél már ki, mert égö ez a kocsi, nem akarom, hogy a többiek lássák...
Na erre a tesóm besokallt, aztán elmondta a fiúnak, hogy akkor innentöl kezdve kicsi fiam busszal vagy gyalog jársz...
Milyen világot élünk??? Ha valaki tisztességesen él, nem lop, csal, hazudik, akkor az szégyen???
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Nincs ilyen fórum. A magyar oktatásban az a cél, hogy mindenkinek legyen végzettsége. Az a cél, hogy a gyerek bent maradjon az iskolában. Igaza van az előttem szólónak: ma a tudás nem cél, hanem "ciki". Ciki jelentkezni, jó jegyet kapni, ciki okosnak lenni, sőt, a béreket és fizetéseket nézve nem is kifizetődő. Kaptam egy állásajánlatot két hete: A megye legnagyobb hulladékfeldolgzójába keresnek térmestert. Feladat a hulladék szakszerű lerakatása, szétválogattatása, újrahasznosítása.130 ember koordinálása, több száz millió forint értékű gépek működtettetése, felelősséggel. Elvárás: környezetmérnöki vagy szakreferensi képzettség. Megvan. Bérezés: nettő 180.000. Két diplomával. A teherautósofőr, aki a kukásautón van meg nettó 200-at kap. Akkor minek is tanulni, főiskolát, egyetemet végezni, nyelvvizsgázni?
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Rolikám!
Sajnos, ez nem csak a gyerekeknél, a kamaszoknál van így hanem a mi korosztályunkban is! Nagyon röviden mesélem el! 2007-ben egy zenekarban játszottam iszonyatosan jól szóltunk, élvezet volt minden egyes hang!
Lent muzsikáltunk a Rómain, a Monte Cristóban és hát voltak ott csajok is bőven, én meg akkor még nem voltam csúnya gyerek, mint most.
Ők, ki használták a lehetőséget, én nem éltem vele. Erre fel,le hűséges buziztak..... ennyi....
Sajnos, ez nem csak a gyerekeknél, a kamaszoknál van így hanem a mi korosztályunkban is! Nagyon röviden mesélem el! 2007-ben egy zenekarban játszottam iszonyatosan jól szóltunk, élvezet volt minden egyes hang!
Lent muzsikáltunk a Rómain, a Monte Cristóban és hát voltak ott csajok is bőven, én meg akkor még nem voltam csúnya gyerek, mint most.
Ők, ki használták a lehetőséget, én nem éltem vele. Erre fel,le hűséges buziztak..... ennyi....
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Lesz ez még sokkal rosszabb is.
(Alapvetően derűlátóan realista vagyok.)
Majd 10 év múlva írjátok, hogy a népbutítás, a felhígítás, a társadalom szövetének feloldása és sorolhatnám azokat, melyekről az elmúlt 10-12 évben észrevételeket írtunk, mind csak összeesküvés elmélet.
(Alapvetően derűlátóan realista vagyok.)
Majd 10 év múlva írjátok, hogy a népbutítás, a felhígítás, a társadalom szövetének feloldása és sorolhatnám azokat, melyekről az elmúlt 10-12 évben észrevételeket írtunk, mind csak összeesküvés elmélet.
Buba
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Az a baj, hogy jelenleg a társadalom droidokat gyárt...
Az iskolarendszer, a társadalom, a média... Minden arra irányul, hogy a jövö nemzedéke egy befolyásolható,
egyáltalán nem önálló, magatehetetlen csürhe legyen, akit könnyen rá lehet venni bármire...
Hiába vannak az iskolában jó tanárok, ha meg van kötve a kezük...
A szülök többsége (tisztelet a kivételnek) bevágja a gyereket a TV elé, ahonnan még a gyerekcsatornán
is döl a mocsok, meg az agymosás...

Az iskolarendszer, a társadalom, a média... Minden arra irányul, hogy a jövö nemzedéke egy befolyásolható,
egyáltalán nem önálló, magatehetetlen csürhe legyen, akit könnyen rá lehet venni bármire...
Hiába vannak az iskolában jó tanárok, ha meg van kötve a kezük...
A szülök többsége (tisztelet a kivételnek) bevágja a gyereket a TV elé, ahonnan még a gyerekcsatornán
is döl a mocsok, meg az agymosás...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
És sok ember még most sem jött rá, hogy mi folyik itt és mit tettek velük a multimilliárdos bankárdinasztiák, akik erre a következő pár évre készülnek 150-200 éve, amikor szépen átveszik az agyak fölött az irányítást és lassan-lassan megszüntetik az identitástudatot és rávesznek mindenkit arra, hogy csak addig érdemes élned, amíg napi 18 órában dolgozol heti hét napon keresztül egy kiló kenyérért. A magántulajdont, a szabadságot, a szórakozást és a nyugdíjat felejtse el mindenki, mert akkor nem tud eleget dolgozni címen.
De ehhez még szükség van egy hatalmas világválságra, amivel megtizedelik az emberiséget és csak azt az 500.000 milliót hagyják életben, akire rákényszerítik ezt a világrendet és akik az elitet ellátják és kiszolgálják.
Egyébként meg összeesküvés elméletek nem léteznek... ez sem az... tudják ezt az összeesküvők is...
De ehhez még szükség van egy hatalmas világválságra, amivel megtizedelik az emberiséget és csak azt az 500.000 milliót hagyják életben, akire rákényszerítik ezt a világrendet és akik az elitet ellátják és kiszolgálják.
Egyébként meg összeesküvés elméletek nem léteznek... ez sem az... tudják ezt az összeesküvők is...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
És a legjobban azt közösítik ki, aki tenni akar ez ellen a rendszer ellen.
Évek óta küzdök a buktatás kérdésével. Mert a buktatás a pedagógus kudarca is. Ezt a legtöbb főnök így véli, de tévednek. Én buktatok, ha hagyják, mert sok esetben nem. Az év végi buktatások sok esetben nem azon múlnak, hogy tud-e a gyermek vagy nem, hanem attól, akkor meglsz-e a 15 fős osztálylétszám jövőre. Ha nincs meg, nem indul osztály, csak összevonva és egy ember mehet a picsába. Így menetelnek a nebulók. A másik kedvenc mondatom: Minek buktassuk meg azt a gyereket, jövőre sem fog többet tudni. Hát a faxxt! És azt is biztosan állítom, ez pontosan így megy a középiskolákban is. Minek csináljon a gyerek bármit is, ha úgyis átengedik?
Olyan emberek járnak most főiskolára/egyetemre, akik 15 éve a msolékért sem mehettek volna oda, vagy ruhatárosnak. Sőt, el is végzik.
A pedagógus szakma főiskolán 4 év volt, ha szakvizsgát akartál, egyetemen még 5 év. Most 1. Nem elírás, elméletileg kettő, gyakorlatilag 1 év alatt meg lehet csinálni. Tisztességes szakmákért kellett tanulni 3-4 évet a szakmunkásképzőben. Bármelyik OKJ iskolában 3 hónap alatt hegesztőt/szakácsot/villanyszerelőt faragnak belőled. Informatikus gyerekek szakmai gyakorlaton játszanak, autószerelőket olajcserén kívül semmire nem tanítják, ülnek a műhelybe és facebookoznak.
Hétről hétre kapok olyan dolgozatokat, amelyek üresek. Csak a név van rajta jobb esetben. A legtöbben beérik egy monogrammal. Vagy annyival, hogy Márk. Vagy annyival, hogy mark. Esetleg ark. Vagy Mar. Mert ha igénylitek, tudok olyan dolgozatot fényképezni, ahol a gyerek nem tudja a nevét leírni helyesen nyolcadik osztályban, csak nem tudom ez mennyire etikus részemről.
Summa summarum: jöhetnek itt integrációval, szegregációval, 9 éves általános iskolával, évenként sok óra pedagógus továbbképzésekkel, milliárdos interaktív fejlesztésekkel, útravaló ösztöndíjjal, két szintű érettségivel.....
.... nem a pedagógusokat kell itt lealacsonyítani a gyerekekhez, hanem őket kellene felemelni. Én a főiskolán/egyetemen nem nevelést tanultam, hanem oktató munkát. Képezzen ez az ország ki 30.000 szociológust, menjenek ki a keleti végekre és szedjék rendbe a .....családokat és a szülőket!
Olyan pályázatokat írnak ki az országban, hogy ha valaki elkezdi a tanárképző főiskolát és vállalja azt, hogy a diploma után 5 évig BAZ vagy SzSzB megyében tanít, havonta az államtól bruttó 140.000 forint ösztöndíjat kap. Találjátok ki, hányan jelentkeztek erre tavaly? 0 fő. Nulla fő. A kezdő pedagógusi fizetés gyakornokként alig haladja meg a nettó 100.000 forintot. Itt kérem szépen 10 év múlva elfogy a tanár-orvos-ápoló-rendőr és akkor le lehet húzni a rolót az Hungária körút- Dunaújváros tengelytől keletre!
Évek óta küzdök a buktatás kérdésével. Mert a buktatás a pedagógus kudarca is. Ezt a legtöbb főnök így véli, de tévednek. Én buktatok, ha hagyják, mert sok esetben nem. Az év végi buktatások sok esetben nem azon múlnak, hogy tud-e a gyermek vagy nem, hanem attól, akkor meglsz-e a 15 fős osztálylétszám jövőre. Ha nincs meg, nem indul osztály, csak összevonva és egy ember mehet a picsába. Így menetelnek a nebulók. A másik kedvenc mondatom: Minek buktassuk meg azt a gyereket, jövőre sem fog többet tudni. Hát a faxxt! És azt is biztosan állítom, ez pontosan így megy a középiskolákban is. Minek csináljon a gyerek bármit is, ha úgyis átengedik?
Olyan emberek járnak most főiskolára/egyetemre, akik 15 éve a msolékért sem mehettek volna oda, vagy ruhatárosnak. Sőt, el is végzik.
A pedagógus szakma főiskolán 4 év volt, ha szakvizsgát akartál, egyetemen még 5 év. Most 1. Nem elírás, elméletileg kettő, gyakorlatilag 1 év alatt meg lehet csinálni. Tisztességes szakmákért kellett tanulni 3-4 évet a szakmunkásképzőben. Bármelyik OKJ iskolában 3 hónap alatt hegesztőt/szakácsot/villanyszerelőt faragnak belőled. Informatikus gyerekek szakmai gyakorlaton játszanak, autószerelőket olajcserén kívül semmire nem tanítják, ülnek a műhelybe és facebookoznak.
Hétről hétre kapok olyan dolgozatokat, amelyek üresek. Csak a név van rajta jobb esetben. A legtöbben beérik egy monogrammal. Vagy annyival, hogy Márk. Vagy annyival, hogy mark. Esetleg ark. Vagy Mar. Mert ha igénylitek, tudok olyan dolgozatot fényképezni, ahol a gyerek nem tudja a nevét leírni helyesen nyolcadik osztályban, csak nem tudom ez mennyire etikus részemről.
Summa summarum: jöhetnek itt integrációval, szegregációval, 9 éves általános iskolával, évenként sok óra pedagógus továbbképzésekkel, milliárdos interaktív fejlesztésekkel, útravaló ösztöndíjjal, két szintű érettségivel.....
.... nem a pedagógusokat kell itt lealacsonyítani a gyerekekhez, hanem őket kellene felemelni. Én a főiskolán/egyetemen nem nevelést tanultam, hanem oktató munkát. Képezzen ez az ország ki 30.000 szociológust, menjenek ki a keleti végekre és szedjék rendbe a .....családokat és a szülőket!
Olyan pályázatokat írnak ki az országban, hogy ha valaki elkezdi a tanárképző főiskolát és vállalja azt, hogy a diploma után 5 évig BAZ vagy SzSzB megyében tanít, havonta az államtól bruttó 140.000 forint ösztöndíjat kap. Találjátok ki, hányan jelentkeztek erre tavaly? 0 fő. Nulla fő. A kezdő pedagógusi fizetés gyakornokként alig haladja meg a nettó 100.000 forintot. Itt kérem szépen 10 év múlva elfogy a tanár-orvos-ápoló-rendőr és akkor le lehet húzni a rolót az Hungária körút- Dunaújváros tengelytől keletre!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 297
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Én ebbe fásultam bele..rengeteg potyára elküldött önéletrajz,amit válaszra sem méltattak.ELkezdtem 2 éve itt a tanyán gazdálkodni,önerőből,semmi támogatás nélkül..mondhatni nem könnyú.anyagilag meg pláne.Talán már az idei év lesz az,amikor azt tudom mondani,hogy lesz kp-ben mérhető értelme.powersparc írta:Ezek után már meg sem szabad lepődnünk akkor ha az egyetemen a tanár is fél egy gyökjelet felrajzolni a táblára, mert megijednek tőle az elsősök és kiszaladnak az előadóból!
Abban meg tuti biztos vagyok hogy az ilyen emberkék érdekes mód mind tudnak dolgozni. Nekem meg egy szakajtó műszaki végzettséggel olyan munkát ajánlanak fel, hogy hajléktalan szállóra mehetek szart vakarni meg a részegen magukat összehugyozott trógereket istápolni közmunkásként havi 50 nettoért mert 1,5 éve nem tudok értelmes helyen elhelyezkedni.
Tényleg meg van kergülve a világ!
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 68
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Tehetségkutató verseny keleti szomszédainknál!
A zsűri arról beszél az elején, hogy biztosan azért van a lepedő meg a hátsó spot, hogy nagyobbnak tűnjön a kislány.
Ehhez képest nemcsak ők, hanem én is elképedtem, amikor lehullt a lepel! Van mit tanulni a mindössze 13 éves sráctól!
- vagy ahogy Pélyi Barna mondaná: Ez teljesen átjött
A zsűri arról beszél az elején, hogy biztosan azért van a lepedő meg a hátsó spot, hogy nagyobbnak tűnjön a kislány.
Ehhez képest nemcsak ők, hanem én is elképedtem, amikor lehullt a lepel! Van mit tanulni a mindössze 13 éves sráctól!
- vagy ahogy Pélyi Barna mondaná: Ez teljesen átjött