Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ellentétes vélemények...

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Személyes (zene/zenész) kedvencem

Hozzászólás: # 4650Hozzászólás viskib
2012.04.08. 14:28

mentosattila írta: Ne haragudj, de ennek semmi koze a csardashoz.
Ez egy Etno-Hora.

Miért te ezzel egy all of me- számot játszanál el?

Az én is tisztában vagyok a stílus nevével és a stílus irányzatok nevével ne agódj ez attól még a csárdás műfajba tartozik attól mert a románok más harmóniákkal variálják át sztm.

Attól mert ez egy fórum nem tudatlan midiseknek irogatsz!

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 4651Hozzászólás Asterix
2012.04.08. 15:10

[BBvideo 425,350][/BBvideo]Ha a menyasszonytáncot itt Egerben így játszom, főbe lőnek, a délvidéken megtapsolnak...

whitebird
Blogbejegyzések: 1

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 5048Hozzászólás whitebird
2012.04.22. 11:17

Zeneboy írta:
schoby írta:Szerintem a megfelelő tudás sokkal többet ér mint bármely sok százezres vagy milliós hangszer....Mert lehet akármilyen hangszered, ha nincs meg a kellő zenei tudásod akkor mit sem ér az egész.
Kedves Schoby!

Ma már nem ennyire fekete és fehér ez! Rengeteg előadó, jut eszembe, akinek a zenei vénája vékonyka, még is a köztudatban van és hegyekbe rakja a lóvét... MA csak a zenei tudással "one band vendéglátóban", kevés a tudás a sikerességhez! Van egy eladható műsorod? - kellő énekhanggal- kellő technikával - és itt nem hátrány legalább saját magad miatt egy jó hangszer akkor bizony mehet a dolog! Onnantól kezdve már nagyon nem hátrány a zenei tudás!

Ez is összetett! Hallottam én nagy tudású zenészt nagyon trén megszólalni, még nem is a hangtechnikája miatt, /Dynachord/ hanem mert fogalma sem volt mit tud a hangszere! De még a keverőjét is eltekergette... Casio reflex szinten nyekergett

A másik, ma már ezekhez a hangszerekhez nem zenei tudás kell, hanem picike hangtechnikai , hangmérnöki szakértelem, megfűszerezve számítógépes tudással!

Remélem végre lezárhatjuk ezeket a "kinek a jobb hangszere", "ki költ többet a családjára HANGSZER HELYETT" VITATHATÓ HOZZÁSZÓLÁSOKAT! :unknown:

Vagyis, ne zárjuk, csak erre ott a Gumiszoba!

Üdv: Zeneboy
Üdv!
Az, hogy kinek milyen hangszere van az tényleg nem lényegtelen, viszont egy jó zenész megpróbál mindent kihozni a hangszeréből.Rengeteg hátulütője van annak is ha a hangszer többet tud az előadónál...Én például láttam egy veszprémi figurát aki megvette a Tyros4-est, és hát had ne mondjam, hogy elég kellemetlen volt hallgatni.Pláne annak tudatában, hogy mit tud az a gép, mit lehetne kihozni belőle!Hallottam olyant is aki egy régi ROLAND E-18-as al zenélt, ami nem mai darab, de komolyan mondom élmény volt hallgatni!És itt jön be az is, hogy ki mennyit tud/akar költeni a hangszerre, vagy a hozzá kapcsolódó hangosításra, egyéb felszerelésre.Mert ugye ez sem mindegy.Egy jó hangosítás, megfelelő eszközökkel rengeteget tud dobni az előadáson, és fordítva.Itt meg már alapvetően nem az a 10-20ezres árkategória amiről beszélünk.Az meg, hogy mennyire eladható amit csinálsz tényleg nem a hangszertől magától függ, nem attól, hogy milyen ritmusok vannak a gépedben (bár az sem olyan mindegy), vagy éppen az egy Korg, egy Yamaha, vagy egy Roland, hanem attól, hogy a Te zenédnek megfelelő célcsoportot választod-e meg, s szívvel lélekkel készülsz-e arra az előadásra.Legyen az baráti társaság, vagy egy nagyobb volumenű fellépés.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5123Hozzászólás Attila
2012.04.26. 10:24

Pityu írta: Nekem tetszik, igaz a csárdáshoz mint stílushoz annyi köze van, mint nekem az atomfizikához.. :lol:
A mai "zenészgyerekek" már nem is tudják milyen a valódi csárdás és hogyan is kell azt játszani.
Benyomnak egy esz-tam-os stílust és adj neki.. nesztek csárdás.. ;)
Persze a másik baj, hogy a közönség meg is kajálja ezt mint csárdást. :roll:
István én már lereagáltam hogyha olvastad, és neked van igazad.
Én Romániában élek, játszom is román népzenét ha vegyes házasoknak (román-magyar) muzsikálunk. Ahogy nem játszhatok magyar csárdást a román vendégeknek Hora helyett, úgy Sárbat sem a magyar vendégeknek Esztam helyett. Tehát tudnom kell mi micsoda. És ezt illene tudni minden úgymond vendéglátós vagy lagzizenésznek. Azt pedig, hogy hogyan szól egy csárdás, azt pláne egy magyarországi magyarnak. magyar zenésznek.
Andronescu (ez a neve a srácnak, aki játszik azon a videofelvételen) olyan a románoknak, mint a magyarok Presszer Gábora. Többek közt övé a Korg Pa.ro. Ha én egy ilyen hozzászólást fűztem volna ahhoz az anyaghoz, mint viskib amit írt, kaptam volna egy-két hónap letíltást a fórumról.

Atti

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5180Hozzászólás viskib
2012.04.28. 17:45

Szerintem attól mert ti romániában éltek és ez a stílus meg szokott és csak arra használjátok amire való itt NEM!

Mi ezekből az ütemekből cigány nótát-zenét játszunk átformálva tehát az itteni magyar cigányok az etno-horából simán el játszák a csárdást.

És én ezért írtam ki hogy csárdás nem kritikai vélemény ként!

Ha meg nem tüntettem fel külön a zenész fórumon lévő nem csak "magyar" tagoknak a pontos stílus és stílus irányzat nevét akkor BOCCCCCS.

:lazy: :lazy: :lazy: :lazy: :lazy: :lazy: :lazy: :lazy: :lazy:

UI: én is tudom mi a CSÁRDÁS !!! és a félre értéseket remélem tisztáztam

Ricsike

cralusso

Hozzászólás: # 5181Hozzászólás cralusso
2012.04.28. 18:46

Kollegak! Kialakultm itt egy csardas-vita es hozza kell szolnom
Eloszor is - kivetelesen becsulom a romaniai zeneszeket,mert sokan nagy tudassal rendelkeznek Ha nem tevedek, a magyar, majd a vajdasagi magyar /ezek koze tarozok en is/ es meg a tobbi kornyezo orszag magyar zeneszei nem nagyon kontarkodnak bele a kulonbozo roman zenei etno stilusokba es annak jatszasaba, mert ezt a zenet is erezni kell belulrol es ugy lehet csak eloadni
DEEEE....... Nehogy mar a roman magyar zeneszek tanitsanak es okitsanak ki bennunket, hogy mi is az a CSARDAS Engedjek meg a romaniai magyar kollegak, hogy azt mondjam, az igazi csardasokat HU-ban, Vajdasagban jatszak - ez a meggyozodesem
KULON KIEEMELNEM - NEM LENEZESKENT, TOVABBI VITA-FORRASKENT SZOLTAM HOZZA Csak rendbe akartam rakni a dolgokat es koszonom, ha egy kicsit is megertettetek belole.......

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5182Hozzászólás Attila
2012.04.28. 20:16

A vitának akkor van értelme, ha építő jellegű.

Kedves Cralusso !
Abban egyetértek, hogy Magyarországon vannak nagyon jó muzsikusok, csapatok, akik profi szinten müvelik a népzenét (ez így is van rendjén), Romániában román zenészek, akik tényleg vérbeliek ugyanúgy, mint a romazenészek, és akikkel tényleg nem lehet fölvenni a versenyt. De ha én például nem értek a vajdasági népzenéhez, vagy legyen az bármely nép vagy nemzet zenéje, azt nem is kommentálom.
Távol álljon tölem, hogy kioktassak valakit, nem is ez volt a cél. Én csak azt állítottam és allítom most is, hogy az a hangfelvétel amirő szó van, az nem csárdás !
Ezt miért nem lehet elfogadni ? Ha valaki téved, az nem akadálya az üdvösségnek, attól nem áll meg az élet. Csak mi gyarló emberkék nem igen szeretjük ezt elismerni. Inkább leállunk vitázni, cirkuszolni, körülmagyarázni, stb. Ez jellemző más témáknál is a fórumon. Sajnos. Pedig ha ez a zenészfórum úgy müködne, mint egy 'nagy család' (márpedig ez volna a cél), akkor nem azt kéne lesni, hogy kit hol lehet támadni.
Hogy Ön idősebb és több tapasztalata van, azt én tisztelem, de mindanyiunknak el kell tudni fogadni, hogy mindig vannak és jönnek űjak, mások, akik lehet, hogy jobbak, mint mi. És ez így van jól, ettől halad a világ előre.
Egyszóval, ha nem lehet itt véleményt kifejteni, akkor miért vagyunk itt ?
- azért, hogy lessük ki mit tölt fel ?
Én teljesen jóindulattal írtam viskib kollégámnak, amit írtam.
Elnézést kérek a kellemetlenségért és minden jót !

Atti

cralusso

Hozzászólás: # 5183Hozzászólás cralusso
2012.04.28. 21:13

mentosattila !
Eloszor is - azt nem engedem meg neked, hogy a hozzaszolasom cirkuszolasnak, korulirogatasnak minositsd ! Nem azert kuzdok es kuzdottem /es meg kuzdottek egy paran foleg az elejen/ ezert a Forumert, hogy ne legyen mindenki kozossege es hogy ne lehessen oszinte velemenyt kimondani
Masodszor - hozzaszolasomban szepen,erhetoen kimondtam,hogy nem tovabbi vitak miatt szoltam hozza
Harmadszor - lehet,hogy en nem csak azert a letoltesekert jelentkezgetek be Ha van idod, majd visszanezegeted a Forumon.......
Befejezesul pedig annyit, hogy nagyon hive vagyok az egeszseges vitaknak, de csak ha epito jelleguek, kulonosebb sertegetesek nelkul

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5185Hozzászólás viskib
2012.04.29. 08:57

Kedves fórumtársak !

1- Most meg magyarázom egy videó linkjével azt ami e vitát szülte
2- A videón én 1-barátom és fia szerepelnek én szintizek ők énekelnek
3- Ezt a videót a MAGYAR CIGÁNYOK csárdásnak hívják
4- Ecsetelem hogy miért a Magyarországon élő GROFÓ nevű emberke és más új zenekarok is másolja a román cigányok stílusát és magyar szöveggel alakítja fordítja ki tőlük a zenéket! Ha a Youtube.hu-n be ütitek ezt a nevet meg halhatjátok tőlle az ÚJJABB ZENÉKET AMI ILYEN ETNO,BANAT s.t.b stílusokra épül fel.
5- Ebből következik hogy a magyar cigányok ezt már csárdásnak tekintik
6- És ha nem voltam tekintettel romániai tagokra hogy ki írjam az ő stílus irányzatuk nevét és ez helyet a magyar-cigányok KÖZÖS NEVEZŐRE HOZOTT nevén neveztem el "CSÁRDÁS"-néven. Attól még itt ennek nevezik és ha magyar-cigány tagok rajtam kívül vannak a fórumon ők biztos értik miről is beszélek!
7- A bossanova,salsa,samba s.t.b stílusok közös irány neve a LATIN, a mulatós stílusoknak nem CSÁRDÁS?, vagy ha kiteszek egy salsa számot és rá írom szép LATIN szám erre ugyan ez lett volna a vélemény? :)

További szép napot :777

[BBvideo 425,350][/BBvideo]

Ricsike

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Re: Ellentétes vélemények...

Hozzászólás: # 5192Hozzászólás Mcmiki
2012.04.29. 11:52

Sziasztok!
Én is irok néhány szót a témáról,persze ha nem baj.
A videoban amit Daniel Andronescu játszik,egy ugynevezett Etno stilus hallható, a románok népzenéjében nagyon sok rétegü választék van,rengeteg stilusban zenélnek és ez a modern technikávan szerintem még egyre bövül!
A románoknál ugyan népzene az Etno, de nem csárdás,a román csárdás teljesen különbözö.
Szerintem magyarként nyugodtan a csárdás kategóriába sorolhatjuk ezt a stilust,mivel a csárdás az egy gyüjtö név ,amibe akár több tipus is lehet,igy ez is!
A másik részröl viszont,nekem is van a billentyün egy az Andronescuéhoz hasonló Etno stilusom de szerintem magyar csárdást egyáltalán nem lehet játszani vele,vagyis lehet,de nem jó!
Ha valakinek tetszik az ilyen stilus,szivesen megosztom veletek,Rolandhoz van egy stl!

Amit leirtam,ez csak a szerény véleményem,ha tévedtem valamit,elnézést kérek!

Üdv: Miki! :harm:

Üdv. Miki!

Új hozzászólás