Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 46444Hozzászólás Apelláta
2016.11.29. 11:31

---Qgli--- írta:
Apelláta írta:Ezt a hangodat ócsároltad le?
Hát, azért ha összehasonlítod a leggyengébb X faktor versenyző hangjával, akkor azért már nem a "versenyképes" kategóriába tartozik.
Hát ebbe ne légy biztos. Én nézni szoktam a Faktorokat (mivel szombatonként van, sokszor a neten utólag), és az idei felhozatalban is van/volt pár kakukktojás, akik egy része már kiesett, de még jelenleg is futtatnak olyan srácot, aki a nyomodba sem ér. Hangilag sem, IQ-ban meg főleg. Nem bír egy értelmes mondatot kinyögni mikor a műsorvezető, vagy a riporterek kérdezik, mert annyira primitív. Szegény környezettből jött, de azért az alapműveltséget jelentő általános iskola mindenkire kötelező.

És ha már felhoztad az X Faktor, akkor pár gondolatot írnék még, ami napok óta bántja a kicsi lelkemet :D :

A hétvégi adást már nem néztem, és az ezt követőket sem fogom idén. Tüntetőleg. …most jól kib@szok velük! :mrgreen:
Nekem volt egy favoritom, aki az előválogatókon előadott produkciói alapján (ahol még semmilyen technikai ákom-bákom autotunét nem küldenek a mikrofonra) méltán megérdemelte volna, hogy a győzelemért küzdjön, de részemről meg a győzelmet is. Erre meg már a legjobb hétbe sem jutott be. A közönség kiszavazta, pontosabban ő kapta a legkevesebb szavazatot. :xx: (Nos, hogy ez a közönségszavazás is mennyire hiteles, most nem forszírozom, mert nem ezen van a lényeg.) Persze erre a nagy tudású zsűri lejárató kampánya is erősen rásegített. Olyan zsűritagok mint By Alex, Puskás Peti. Alexnek két hete véletlenül belenéztem a koncertjébe az M2-n. Hát különbet szellentek, mint amilyen énekhang jön ki az ő torkából. Puskás Peti meg anno a Megasztárban próbált jeleskedni, de fordulókról fordulókra olyan hamisan énekelt, hogy még apja hátszelével sem tudták győzelemre juttatni. Tehát olyan emberek osztották az észt ennek a lánynak, akik lepkefingok hozzá képest. És egy ilyen versenyző kiesett már a harmadik élős showban! Igaz, hogy magához képest ebben az adásban volt a leggyengébb (ennek is meg volt az oka), de még így is a mezőny erősebbik feléhez tartozott. Hogy ő volt az egyik favorit, az az előválogatók alatt és az élő műsor során is a zsűritagok reakcióiból is le lehetett szűrni. Tisztában voltak vele, csak valamiért ahogy elkezdődtek az élő show-k, adásról-adásra egyre jobban támadták. Mikor kiesett, annyira átéreztem azt milyen megalázó lehetett számára. Mivel tisztában van a képességeivel, próbálta leplezni, de látszott rajta is.

Eztán olyat tettem - ami lehet hogy viccesnek tűnik, és én sem gondoltam volna magamról, de nem bírtam megállni -, hogy írtam egy rám jellemző szűk szavú kommentet a csajszi facebookos hivatalos rajongói oldalára. És mikor be akartam illeszteni a nyilvános üzenő falára - hogy mindenki jól lássa - , egy „Átvizsgálásra visszatartva” hibaüzenettel mindig kidobott. Aztán ha már ennyi energiát belefektettem, akkor gondoltam elküldöm privát üzenetbe. Úgy sikerrel jártam, majd másnap jött is a válasz a lány apjától, hogy ezt most ő itt nem szeretné kommentálni, ellenben meghívott az ő oldalára. Magyarán ennyit ennek a műsornak a korrektségéről, tisztaságáról. Ez is egy bizonyíték arra, amit épeszű ember eddig is sejtett. Ettől függetlenül az évek során jó pár jó énekest felszínre hozott.

És akkor pár link Jáger Kingáról. Több is kering a neten, de azok zöme fiatalabb korában készültek. Ezek viszont mostaniak:

A válogatás 1. fordulója. (A lejátszás előtt regisztrálni kell, de semmilyen reklámküldéseket nem von maga után, csak az elején van egy 30 perces blokk):
http://rtl.hu/rtlklub/xfaktor/jager-kin ... ana-grande

A válogatás 2. fordulója. (A kedvencem):
http://rtl.hu/rtlklub/xfaktor/jager-kin ... orok-fejet

Ehhez nem kell regisztráció:

Ezt a napokban énekelte fel. Ez lett volna valószínűleg a következő száma, ha tovább jut:

És a népdaléneklésben is otthon van. Tehetséges, gyönyörű és még csak 21 éves. Az apja két évvel idősebb mint én. A lányom lehetne. :PPP

Bocs, de ez most kikívánkozott belőlem.

Üdv.: Apelláta

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 46446Hozzászólás HunHyper
2016.11.29. 11:42

Apelláta írta:...zsűritagok mint By Alex, Puskás Peti...
Ezzel mindent elmondtál a müsor szinvonaláról... :dash2: :cry2: :help: :shock:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 46452Hozzászólás Apelláta
2016.11.29. 14:17

HunHyper írta:
Apelláta írta:...zsűritagok mint By Alex, Puskás Peti...
Ezzel mindent elmondtál a müsor szinvonaláról... :dash2: :cry2: :help: :shock:
Pontosabban a zsűri színvonaláról. A tehetséges versenyzőt ez nem minősíti. ...Végül is igazad van, mert a műsor része a tehetséges versenyző, de a pancser zsűri is és az általa beválasztott kevésbé jó versenyzők is. Csak hát hol mutatkozzanak meg a tehetségek, ha nem ezekben a műsorokban. Mert csak simán bekopogtatni egy menedzserirodába nem olyan egyszerű. Ott tolonganak a befolyásos sztárpalánták, kiknek a helyük mindenféle versenyzés nélkül is biztosított.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 46453Hozzászólás Apelláta
2016.11.29. 14:26

powersparc írta:Ebben van valami! Én teljesen kikészültem, mikor valamelyik évben ez a nagyképű, seggét mutogató sarki hívatásos T. Gabi egyszer csak ott ült a zsűriben, mondjuk egy Presszer helyett.
Na Nándi ebbe most beletrafáltál. Presszer pont egy kivétel a jó példához.
Mint zenész, zeneszerző hatalmas méltóság, de zsűrinek katasztrofálisan teljesített. Pár adásban szerepelt, de nagyon szűkszavúan véleményezett mindig. "Jó, volt, nekem tetszett.". Még néha elé tette, hogy "Nem is tudom, mit mondjak." Vele se volt előrébb a műsor.
A legemlékezetesebb zsűritagok számomra Malek Miklós, meg még a Megasztárban Piero volt.

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46460Hozzászólás okamoto
2016.11.29. 19:29

Sziasztok! Nem tudom jó helyre irok-e de hátha. :) Dilemmába estem Korg PA3X Pro és Ketron SD7 egy árba van használtan. Ti melyik mellett döntenétek? "Szüzen" melyik a startra kész hangszer egyszemélyes "zenekar" esetén? Köszönöm a választ. Üdv. Tamás

okamoto / A zene mindenek felett!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 46461Hozzászólás Bubamara
2016.11.29. 20:41

Kizárólag a Te hozzáállásodon múlik a dolog. Ha oda tudsz figyelni arra a pár dologra, amelyek betartása mellett az SD7 kitart majd melletted és hajlandó vagy elsajátítani a megszokottól eltérő kezelési metódust. (Ketron topic) Ez esetben az SD7 olyan dimenziókat nyit meg neked, melyet egyetlen más hangszertől sem kapsz meg.
Egy átállás természetesen időt vesz igénybe, de a pa800 ott van és gondolom marad is míg be nem bútorozol az új hangszerbe. Ez igaz akkor is, ha pa3 mellett döntenél praktikus okokból. (meglévő korgos műsor, megszokás blablabla.) :)

Az SD7 stílusok terén különösebb állítgatások nélkül használható azonnal. A nóták ráreszelése pedig nem időigényes. Nagyon muzikális hangkészlete, stílusai és realisztikus dob és basszus szekciója van a jószágnak.

A pa3 megvásárlása esetén szinte csak anyagminőségben és fizikai szolgáltatásokban veszed észre majd a cserét. A hangzásod nem fog jelentősen változni.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46463Hozzászólás Asterix
2016.11.29. 21:12

Buba!
Nincs igazad. Hangzásban is nagyon nagy a különbség. Az 1.5-ös szórt füllel hallható változást hozott. Ha Muzikantot veszel, az hasonló stílusokat hoz a Ketronhoz és a Tyroshoz. Nem túl sokat kell reszelni rajta. A feketével sok a munka. De az sd7 jóval olcsóbb használtam, mint a korg...

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 46470Hozzászólás Apelláta
2016.11.30. 03:36

1.
Azt jelenti, hogy a Pa3X-nek az egyik OS verzió frissítésével (én fejből már nem emlékszem melyik után, de akkor valószínű ez az 1.5-re igaz) megváltozott a hangképe. Kicsit természetesebb lett, előtérbe kerültek a középfrekik. Ez főleg a dobokon hallatszott, azon belül is a cineknél volt a legfeltűnőbb. Még anno az elsők között voltam, akik frissítettek, és akkor ezt meg is írtam a fórumba.

2.
A fekete Pa3 és a Pa3 Musikant közt nem csak a stílus, STS, pad, performance (aztán még kitudja miben) készletekben van különbség, hanem a teljes hangszer összhangzásában is. A Musikant Stílusai és a hozzá tartozó STS-ek gyárilag sokkal jobban be vannak lőve, mint a simában. Magyarán konyhakészebb hangszer. Ez jól hallható azokon a stílusokon is, amik megegyeznek mindkét hangszerben.

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 46471Hozzászólás okamoto
2016.11.30. 05:50

Olcsobb az SD7? :shock:
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mi az ára kb most egy
SD7 nek?
PA3 XPRO nak?
PA3 X Pro Musikant-nak?

okamoto / A zene mindenek felett!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 46486Hozzászólás Asterix
2016.11.30. 10:27

Apu szóról szóra ezt írtam volna én is. Gondolat olvasó vagy.

550-ért, esetleg 600-ért már kapsz sd-7-et. Korg +100e. Kb.

Új hozzászólás