Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 44865Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.17. 18:54

Ti mit szólnátok hozzá, ha összefogna a Roland, a Korg meg a Yamaha cég, hogy aki ezeket a hangszereket veszi az leírhassa az adójából! Aki Ketront , vagy Casiot vesz, az nem írhatja le!

Sztifler0301
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44866Hozzászólás Sztifler0301
2016.10.17. 18:57

Apropó itt lehet aláírni a petíciót!

http://www.peticiok.com/oszk_vizsga

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 44867Hozzászólás ---Qgli---
2016.10.17. 18:59

Nem is értem, egyébként, hogy miért akarjátok ezt??!!
Mi a célotok ezzel?
Nem hívjanak olyan zenészeket?
Akkor kiket hívjanak ezek az alacsony intelligenciájú emberek?
...
Engem ne! Én nem szeretnék olyan embereknek zenélni, akiknek ezek a zenészek elégítik ki az igényüket. Vagy ti talán szeretnétek ilyen embereknek zenélni???

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44869Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.17. 19:09

Sztifler0301 írta:Ideje lenne kifehériteni ezt a szakmát és eltüntetni a kóklereket meg az mp3 zenészeket!

Micsoda remek zenekar stilusból nyomják, 7:20 körül érdemes figyelni mennyire jól össze vannak rakva vokállal, meg zenével is. De nem midiznek. Szenzációs. Ez kell ez egy remek terv a kifehérítésre. Szerintem egy népszavazást össze kellene hozni. Mekkora baromság.
zajcsinalo írta:Szerintem feleslegesen erőlködtök.
Egyet értek!!! :777
Sztifler0301 írta:Nyilvánvaló, hogy sokkal egyszerűbb kritizálni és negatívan hozzáállni a dolgokhoz, mint egy döntés meghozni, csatlakozni egy ügyhöz, és harcolni az ügy érdekében.
Igaz, kell hozzá némi intelligencia, elszántság és meglátás, hogy az ember erre rájöjjön és döntést hozzon és beálljon a sorba, hogy közösen elérjen valamit a többiekkel együtt.
Ez mekkora baromság ne is haragudj. Ott ahol most élsz ott a zenészeknek mindegyiknek vagy vizsgája?

Jó rendben támogatom. De legyen több szint. 1-től 12-ig (az egyszerűség kedvéért). Aki mondjuk 1 szinten van, max. 4 rendezvényt vállalhasson egy évben. Aki mondjuk 5 szinten van, az vállalhat 5x4 rendezvényt évente. És így tovább. A vizsgát egy zongora mellett végeztetném el, és nem engedném, hogy holmi Tyrosokat hozzanak a vizsgázók. Az elméletet bevasalnám mindenkin kegyetlenül. A blattolás is kötelező lenne. Sőt még a zeneszerzést és a rögtönzést is belevenném a vizsgába kegyetlenül. Ha minőséget akarnánk akkor nincs kegyelem meg mutyi. De el kell hogy keserítselek, mert itt Magyarban csak mutyi van.
Na, de ha valaki elvégzi ezt a tengerész gyalogos kiképzést, akkor kérhet a zenekarra 2500 eurot is, mint Romániában? Tényleg ott mindenkinek van vizsgája?

Szerintem is felesleges időtöltés. Bár ha valakinek nincs munkája a zenei környezetben, akkor ráér ezzel foglalkozni. Nekem nincs időm ilyen játékokra.
És még annyit hozzátennék, hogy itt a forumon is sokan kiesnének a zenei világból, mert még az 1-s szintet sem érnék el. És akkor mi lenne?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44871Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.17. 19:11

---Qgli--- írta:Nem is értem, egyébként, hogy miért akarjátok ezt??!!
Mi a célotok ezzel?
Nem hívjanak olyan zenészeket?
Akkor kiket hívjanak ezek az alacsony intelligenciájú emberek?
...
Engem ne! Én nem szeretnék olyan embereknek zenélni, akiknek ezek a zenészek elégítik ki az igényüket. Vagy ti talán szeretnétek ilyen embereknek zenélni???

Kösz Qgli .... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44872Hozzászólás Rolandbk5
2016.10.17. 19:24

Sztifler0301 írta:Nagyon szívesen kifejtem neked a nézeteimet! A zenész attól zenész, hogy élőben játszik első sorban.
Mitől élő az élő? Attól hogy a videó bal felső sarkában kinn van LIVE felirat, vagy nem halott? Ha én mondjuk midit használok akkor én nem vagyok élő? Akkor halott vagyok?
Elárulok valamit. Te a Tyros5-el annyira vagy automatázás közben élő, mint én midizés közben. Halott zenészt még nem láttam.
Sztifler0301 írta:És lényegében azért tartunk ott, ahol tartunk: azért lett szar a piac, mert megjelentek a midik, a floppyk és az MP3! Ha ezek nem lennének, akkor eleve csak az tudna labdába rúgni, aki tényleg tudsz játszani!
Akkor most egy Roland E15-d lenne, aztán nyomhatnád azt a pár stílust. Változik a világ. El kell fogadni. Nem azért találták ki a midit meg az Mp3-t, hogy ne használjuk, hanem azért, hogy meg könnyítsék a dolgunkat. Persze lehet ezt ésszerű körülmények között is használni. Tudtad, hogy a Tyrosodnak van egy tök jó markerezési lehetősége? Én a Tyros2-mnél 1684-ben, már használtam a midikhez, és annyi refrént, annyi szólót tettem bele, hogy te annyit nem tudnál használni az autómatával. Úgy forgattam a midit ahogyan én szerettem volna. Bocs elkapattam magam, és valóban ez egy bonyolult dolog.
Sztifler0301 írta:Lényegében ettől zenész a zenész, hogy élőben ki tud állni egy szintivel és tud élőben játszani.
Itt mire gondolsz mint szinti? Egy Motifra vagy egy Tyrosra? Mert nem mindegy.

Nem ez amiért itt tartunk.

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 44873Hozzászólás Joe83
2016.10.17. 19:38

Szép estét a művészuraknak!!

Azt hiszem, én akkor el is köszönök a zenész oldaltól, meg a zenéléstől is, mivel én csak egy markolós vagyok, jaaa és még csak zenei vizsgám sincs!!! Csak a két botfülem. :777
Bár azt megtanultam, hogy a tudás, nem feltétlenül végzettséghez kötött :777

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 44874Hozzászólás B.Bazsi
2016.10.17. 19:42

Én értem a szándékot és a célt, csak szerintem sem kivitelezhető. Lehet mondani hogy akinek nincs kőműves végzettsége az ne végezzen kőműves munkát, de ez még ilyen szakmákban se így működik.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 44879Hozzászólás Asterix
2016.10.17. 20:11

Szerintetek a bádogosok is azon vitatkoznak a saját fórumukon, hogy az ereszcsatorna alá csak saját magunk által készített csatornavasat lehet tenni, mert az az igazi???

Vagy csak a zenészek ennyire hülyék, irigyek és önteltek??? (Bocs még a fotósok is...)
Lassan az embernek hányingere van ettől a jó zenész, rossz zenész, jó zene, rossz zene témától... :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2: :dash2:

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44882Hozzászólás tacso
2016.10.17. 20:25

Én magam már leírtam az ezzel kapcsolatos gondolataimat! Nem írtam alá a petíciót annak ellenére sem, hogy a megírója Fülöp Adrián egy tényleg remek soproni billentyűs és nagyon jól ismerem! Az év jó részében külföldön zenél mint Almatom, nem tudom mennyire van tisztában a teljes hazai zenei élettel...
Iszonyú nehéz ez! Pláne úgy, hogy a saját működésünk sincs rendesen definiálva, nincs konszenzus és tolerancia a játékmódokat illetőleg (stílus, midi, MP3).
Piaci alapon próbálja mindenki pozícionálni az aktuális projekt működését vizsgától függetlenül és végül is működik valahogy. Bármilyen más irányú szabályozás bekavarhat ebbe, bizony lehet vesztenivalónk is!

Emlékszem egy 10 évvel ezelőtti jelentős momentumra! Lehívtak bennünket egy
4*hotelbe megbeszélésre hétvégi muzsikálás ügyében! Egy négy tagú roma banda játszott, csupa kvalifikált kategóriavizsgás remek zenész. Cimbalom hegedű brácsa bőgő. De a hotelnek az volt a kérése, hogy tánczenét is játsszanak, így vettek szintit meg gitárokat meg cuccot, és felváltva játszották az autentikus és a tánczenei műsort. Az autentikus nagyon jó volt, a modern meg nagyon rossz, mert kényszerből kellett csinálni és nem értettek hozzá. Az lett a vége hogy kirúgták a profi vizsgázott zenészeket, mert nem illettek a hotel (vendégek) igényeihez.
Tudom, hogy ez nem egy egyedi eset volt akkoriban, rengeteg kitűnő zenész került perifériára, Báden és Ausztria akkor lett tele rodáért és vacsoráért játszó művészi szintű tehetségekkel! Én tanulságként ma is csak azt tudom levonni, hogy egy vizsga még nem feltétlenül garancia egy olyan életképes produkcióhoz amit a mai kor diktál. Meggyőződésem hogy nekünk itt a fórumon nem arról kellene vitáznunk hogy ki hogy alkalmazza azt a teknológiát amitől nem kell dobos meg basszer meg vokalista a kiszenekarába, hanem arról, hogy elment egy nemzedék, aki a The Last Waltz, a New York New York, stb értője és táncosa volt! Velem együtt nyugodtan kihúzhatja mindenki a műsorból, mert már nem kell...
És ha van egy stabil 25-35 éves korosztály az adott rendezvényen akkor már Boney'M ' de még az Edda sem biztos hogy bejön! Viszont fokozott az igény alternatív és rap alapú Hip-Hop meg egyéb modern fúziós zenékre.
Én ezt tapasztalom a saját piacomon és azt mondom, hogy nem nagyon örülök ennek, de biztos hogy mindent elkövetek, csak ne a Grófót kérjék tőlem! :D
Én erről szeretnék beszélgetni, ha van kivel! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás