Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ellentétes vélemények...

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Ellentétes vélemények... MIDI

Hozzászólás: # 16102Hozzászólás Apelláta
2013.08.20. 13:54

Admin írta: Anno direkt jelöltem meg a fórumot az alábbi szöveggel:
"MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!" Ezzel ezt akartam kifejezni, hogy bármi nemű eszmecsere (szerkesztés, beállítás, hogy használd, stb) mehet a témával kapcsolatban, de! feltölteni ill. kérni tilos! Elnézést kérek, ha félreérthetően esetleg pontatlanul fogalmaztam!
Na erről beszéltem. Az eszmecsere tiltása értelmetlen, csak a midi feltöltéseket kellene korlátozni, és ahogy Admin írta, ő is így gondolja.

Viszont szerintem továbbra is félreérthetően van pirossal kiemelve a "MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere...", mert ez olyan, mintha a mondat többi részéhez tartozna, ezért ez is tilos. Javaslom, hogy a mondat első fele feketével, vékonyan legyen írva, mint a többi fórumnév alatti magyarázat, és ponttal lezárva. A fájl cserebere tiltás meg maradjon meg pirossal, vastagon, külön mondatba.

Lehet ezt szőrszálhasogatásnak venni, de itt a példa, hogy jelenleg ez félreértésre és vitára ad okot.

Üdv.: Apelláta

Alino
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha PSR 9000
Adott köszönetek: : 1233 alkalommal
Kapott köszönetek: : 250 alkalommal

Re: Ellentétes vélemények...

Hozzászólás: # 16107Hozzászólás Alino
2013.08.20. 18:27

Üdv.
Pontosan úgy van ahogy a Ricsi írja: senkinek semi köze, hogy ha én készítek egy midit az én 2 kezemmel! Oda teszem fel ahová akarom. Nem sértek semilyen törvényt. És az lehet akár egy ismert sláger is. A saját szerkesztéseddel azt csinálsz amit akarsz. Akkor változik a helyzet ha Te a saját szerkesztésű mididet pénzért értékesited. No akkor kell jogdijat fizetni, minden egyes eladott midiért. Tagja vagyok egy Cseh midis oldalnak ahol ez igy működik. Ott meg lehet találni a legújabb Cseh-Szlovák slágereket midiben, és meg lehet vásárolni. A legfontosabb feltétel, saját szerkesztésnek kell lennie az első hangtól az utolsóig. Az összeget menyiért lesz feltéve a midi szerkesztője mondja meg. Az Admin az eladott midi öszegéből lefogja a jogdijat ezt Ő rendezi, és egy bizonyos öszeget magának az oldal működésére.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16108Hozzászólás Gyuley
2013.08.20. 19:24

Alino!

Csehország az nem Magyarország,ott más törvények uralkodnak ezt ne feledd! ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 16111Hozzászólás viskib
2013.08.20. 21:21

Szerintem is úgy van ahogy alino mondja, ameddig nem kérek érte pénzt és én készítettem lehet az a boci-boci vagy joe cocker addig szerintem nincs beleszólása senkinek sem, de egyébként úgy tudom vannak itt a fórumozók között akik ezzel nagyon is tisztában vannak szerintem ők is meg oszthatnák a véleményüket ezzel kapcsolatban :dance:

Ricsike

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 16115Hozzászólás Zongorista28
2013.08.21. 06:49

Ricsike!

Fényéveket tudnék mesélni az itthoni jogdíjazásról!! Benne vagyok már száz éve...

Egy a lényeg Ricsi,ha Te közönség előtt előadsz egy dalt,akkor azután igenis fizetni kell,még akkor is ha az a boci-boci tarka. Nem az számít hogy a midit azt te szerkesztetted,hanem az számít,hogy kiírta a dalt,ja és most az lett a baro,hogy nem csak azt kell feltüntetnem aki írta,szerezte a műt hanem azt is aki azt a dalt előadta!!!!! Természetesen itt nem ránk gondol a kedves jogvédő hivatal hanem a nagy nevekre. Frank Sinatra,Art Tatum,stb...

Írok egy példát,három havonta töltöm ezt a papírt az Artisjusnak:

Pl.: Sophisticated Lady ez a mű címe ezt kell írnom a műcíme rublikába

Zeneszerző: Duke Ellington

Szövegíró: Irving Mills, Mitchell Paris

Előadó: Pl.: Duke Ellington

Kemény dolog ez,és nagyon oda figyelnek arra,hogy helyesen töltsem ki az űr lapot amit kapok tőlük.

Ha pedig fájlmegosztóra teszed fel a remekműved amit te szerkesztettél,azzal is hasonló lehet a helyzet. Gondolj csak bele amikor Yout----ra töltesz fel ha jól emlékszem még figyelmeztet is,hogy a Jogot azt te intézed, nem a jutyub....

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 16116Hozzászólás viskib
2013.08.21. 08:07

Köszi zongorista a véleményt ez nagyon mélyre ható volt :)

De akkor kérdezem én hol a büntetés? az egész youtube-t le zárhatnák e miatt mert tele van szóra többnél több feldolgozással és szerintem a 99%-ban semmi ilyesmi nem tölt ki senki sem és nem is fizet senki senkinek egy forintot sem :)

Ricsike

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 16117Hozzászólás Zongorista28
2013.08.21. 09:25

Biztos vagyok benne,hogy igazad van én is így vélem, ámbár nem látunk a dolgok mögé. Azért azok a feltöltések jóval ellenőrizhetetlenebbek mint az én esetem.
No meg valamiért csak létre hozták,jelentős anyagi bevételre tesznek szert a reklámok által. Több tízezer,vagy akár több zenei feltöltést valószínű nem állnak neki ellenőrizni :D

Nem egyszerű dolog ez. Minden esetre nem egyértelmű a dolog sem a Jogvédő hivatal,sem a mi oldalunkra nézve egyaránt. :777

Alino
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha PSR 9000
Adott köszönetek: : 1233 alkalommal
Kapott köszönetek: : 250 alkalommal

Hozzászólás: # 16127Hozzászólás Alino
2013.08.21. 16:40

Üdv.
Most össze keverünk két dolgot. Arról volt itt szó, hogy mint midiszerkesztő mit tehetek a midimmel, amit én saját magam szerkesztettem. Fel-e tehetem ide vagy oda. Nem fogom magam ismételni ezt már leírtam. Egész más a helyzet, ha rendezvényről beszélünk ahol, mint előadó szerepelek.
Igen egy rendezvényen ki kell tölteni az űrlapot szerzőkkel, előadókkal stb. Ott mindegy, hogy saját midit, más munkáját használom, vagy élőben zenélek. Nálunk ez úgy működik, hogy nem a zenész fizeti a jogdíjat, hanem a rendező, aki a rendezvényt szervezi.

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 16130Hozzászólás Zongorista28
2013.08.22. 06:23

Alino!

Itthon is az fizeti a Jogdíjakat aki Téged megfogad,hogy bazseválj :D

Nagyon sok étteremvezető igényelné az élőzenét,de olyan magas Jogdíjakat szabnak ki rájuk,hogy akkor inkább kösz,de nem kell Live Music :(

Az,hogy Te szerkeszted a midit az első tak-tól az utolsóig ez,ok! De attól a dalt,nem Te szerezted.... és itt van a kutya elásva Jogilag! Nem arról van szó,hogy ki szerkeszti a midit,hanem arról,hogy ki szerezte az a dalt.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 16131Hozzászólás ---Qgli---
2013.08.22. 06:58

Zongorista28 írta:Nem arról van szó,hogy ki szerkeszti a midit,hanem arról,hogy ki szerezte az a dalt.
Hát persze, hogy erről. Ha egy automata stíluskísérettel játszom el, az is jogdíjköteles.
CSak akkor nem kell jogdíjat fizetni, ha saját szerzeményedet adod elő.

Új hozzászólás