Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ellentétes vélemények...

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Ellentétes vélemények...

Hozzászólás: # 16009Hozzászólás HunHyper
2013.08.16. 15:11

Valaki meg árulja már el nekem, mert a témában tájékozatlan vagyok...
Ha feljátszok egy fityfirittyet, de az megszólalásig hasonlít az eredeti dalra, nótára...
Akkor kell-e jogdíjat fizetni, ha azt, vagy az abból készült mp3-at felteszem valahová?
És mi van akkor, ha egy zenét mondjuk gyári stílussal játszok és veszek fel, majd azt megosztom másokkal?
Tehát mondjuk a dallam megegyezik az eredeti számmal, de más a dob, a basszús, stb. meg eltér az eredetitől...

Akkor mi van? Jogdíjköteles-e vagy sem?

Szerintetek a Midistúdiók... Chris, Greg, meg a többiek fizetnek minden egyes zeneszám után jogdíjat?

:pardon:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 16010Hozzászólás vladimirmusic
2013.08.16. 15:32

HunHyper írta: 3.) Hely van, lehetőség van... Feltöltés meg nincs by Vladimir... :PP

Na mindegy, úgy látszik, hogy soha nem fogunk tőle hallani semmit sem, s ezért nem is fogjuk megismerni
Vladimirt a zenélésén keresztül,!

topic168.html
sajat-improvizaciok-t168-10.html
sajat-magunk-altal-eloadott-zenek-cd-vi ... 45-30.html
http://www.4shared.com/audio/ErxL__S-/d ... dimir.html
http://www.4shared.com/audio/HHzS-Bh6/V ... ic_03.html
http://www.4shared.com/audio/_2WOtltZ/M ... dimir.html
sajat-magunk-altal-eloadott-zenek-cd-vi ... 45-30.html Retromix; Something
sajat-magunk-altal-eloadott-zenek-cd-vi ... 45-40.html Una lacrima...
sajat-magunk-altal-eloadott-zenek-cd-vi ... 45-40.html Insensatez Antonio K. Jobim

Ami ezen a Fórumon található.
Kis türelmet és jó szórakozást!

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 16011Hozzászólás HunHyper
2013.08.16. 16:07

Köszönöm a megosztásodat...

Sajnos a 4shared megosztásokon kívül nem jók a hivatkozások... Vagyis jók, de ott nem találok tőled megosztást...
Jók a linkek?

:pardon:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 16021Hozzászólás vladimirmusic
2013.08.16. 18:48

Hogy...nem értem: nem lehet kibontani WinRar-al a csatolmányt? :unknown:
A Firefox Browser-en minden rendben működik...

Ebben a 2 topic-ban vannak a csatolmányok, csak kell kis türelem és lapozni:
topic168.html
topic45.html
Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 16025Hozzászólás cralusso
2013.08.16. 20:46

Vladimir, Vladimir............ Szerintem nagyon regen felfogtad Te mar a lenyeget, csak azt nem ertem, miert erolkodsz, hisz annyira mas ez a vilag Es bizony ez nem a mi vilagunk !
Mi egesz mas hozzaallashoz szoktunk hozza es nem kell raeroltetni senkire azt a vilagot, ugy sem fogjak fel, ahhoz mar tul keso.. Nagyon elvannak itt egymassal, Te meg setalgass, pihenj es azert ulj le neha a zongoradhoz !
Azok meg, akik elvitatjak, hogy mennyire vagy profi a hangszereden - jobban jarnak, hogy nem is tudjak ! Mert akkor rogton befognak es szemlesutve kernenek elnezest Toled !
Hallgas ram - hagyd a fenebe ezt a vitat, nincs miert es foleg, nincs kiert !
Es ez csak egy barati tanacs Neked ! :piano2:

Admin
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1491 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ellentétes vélemények... MIDI

Hozzászólás: # 16090Hozzászólás Admin
2013.08.20. 08:46

Sziasztok!

Leírom az én álláspontomat a MIDI (figyfiritty :D) témával kapcsolatban.

Anno direkt jelöltem meg a fórumot az alábbi szöveggel:
"MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!" Ezzel ezt akartam kifejezni, hogy bármi nemű eszmecsere (szerkesztés, beállítás, hogy használd, stb) mehet a témával kapcsolatban, de! feltölteni ill. kérni tilos! Elnézést kérek, ha félreérthetően esetleg pontatlanul fogalmaztam!

Ezt a szabályt nem azért hoztam, mert utálom, lenézem a MIDI fájlokat, vagy sajnálom a helyet, hanem mert láttam már fórumot bezárni a jogvédett (itt főként a két nagy magyar cégre gondolok) fájlok miatt. Hogy mi a jogvédett? Amiben szerepel a copyright xy az tuti. Azt jó magam sem tudom, hogyha Jóska Pista feljátszik valamit és feltölti, akkor azzal mi a helyzet :unknown: Kérem aki otthon van a témában az ossza meg velünk a frankót :help:

Kérlek Titeket ne vesszünk össze ilyen apró dolgokon! Vladimir a munkáját végzi (amit becsüljünk meg, hiszen mindenki a szabadidejében csinálja ingyen), ha pedig valaki hibázik, akkor vegyük figyelembe, hogy mindenki emberből van, egy korrekt PÜ-vel szerintem sok mindent el lehet intézni. Mielőtt bárki kombinálni kezdene, itt nem konkrétan erről az esetről beszélek, nem akarok senkinek igazat adni, nem játszom bírót :D

Midi vs elő játék. Nekem megvan a véleményem, másnak más a véleménye, de lehet a harmadik megint másként gondolja... Ez ilyen ;) Ez egy fórum, ahol szólás szabadság van, ha valaki olyat ír, amivel nem értek egyet, hát szíve joga... oké nem fog tetszeni, max leírom hogy én nem így gondolom, de vitatkozni... felesleges ;)

Várom a véleményeket, az építőeket az Ötletládába, a többit meg majd átrakjuk ide :rolf:

További szép napot,
Admin :777

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 16093Hozzászólás viskib
2013.08.20. 09:23

Én szerintem is jogos a jogvédett cuccok fel pakolása elleni tiltakozás én i e- mellett állok, de ha most tegyük fel kérésre fel raknék egy improvizációt vagy akármi mást midi kiterjesztésben, ki pereskedne érte?
Mikor én csinálom, én saját magam? :D be perelem magam amiért fel mertem tölteni szerintem, ilyesmit szabadon is lehet fel töltögetni canadahun sorsáról is mindenki hallot már szerintem ott is az meg már azóta hogy általában csak saját készítésű midiket töltögetnek bár találtam mostanság is 1-2 fura dolgot :) na mind1

De szerintem itt is nagyon jó pont lenne hogy a védett cuccok kivételével a saját készítésű midiket fel pakolhassuk akár tanulás céljából vagy bármi másból egymásnak :777

Ricsike

Gyuley
VIP
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16095Hozzászólás Gyuley
2013.08.20. 09:32

Ricsike!

Ezzel is vigyázni kell, ha te adod a nevedet egy feldolgozáshoz, tök mindegy az eredeti előadója kicsoda, követelhetik rajtad a jogdíjat a jogvédő szervezetek, amint valahová felteszed, és megosztod, most itt nem a személyes használatáról beszélek, főként a megosztásáról! :!:
Inkább ilyen téren nem jellemezném kicsiny országunkat! :diablo:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 16098Hozzászólás viskib
2013.08.20. 10:48

Én szerintem ahhoz senkinek semi köze hogy ha én készítek egy midit az én 2 kezemmel !

Enyi erővel az összes zenészt büntetnék a sok fel dolgozások alapján amivel a netet teleszórják :D

Ricsike

Gyuley
VIP
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 16100Hozzászólás Gyuley
2013.08.20. 12:05

Ricsike!

Persze, ahhoz nincs köze, ez evidens, de itt most példaképpen egy, a te neveddel fémjelzett feldolgozásról beszélek, amiket esetleg megosztanál mint saját hangszerelésű alap, nem saját zeneműről, hanem olyan dalról beszélek már valaki megírt, az az ő tulajdona!
Ez nem egyenlő azzal ha eljátszod egy rendezvényen a nótákat, mert azért jogdíjat fizet a szervező, ill.vendéglátó, vagy aki felelőse a rendezvénynek, még a Tv, rádió, vagy egy hifitorony-ból szóló akármilyen zene után is jogdíjakat kell fizetni, ha pedig élőzene szolgáltatást biztosít egy vendéglátó egység akkor azért külön is fizetni kell!
Lassan megmérik mindenki tüdőtérfogatát, és hogy egy perc alatt hányszor vesz levegőt, majd azután is fizetni kell már lassan! :evil:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás