|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ellentétes vélemények...
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Ellentétes vélemények...
Gondolok itt azokra a midikre, amibe bele van írva, hogy melyik stúdió készítette, illetve, hogy Copyright.... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Az eddigi hozzászólások alapján, belátom, hogy ÉN nem értek meg sok mindent!
pld.:
- nem értem, hogy mire gondolt Admin, ha arra figyelmeztet: MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!
Nem értem a különbséget az eszmecsere és a "midiről beszélgetés" között.
- nem értem végig/teljesen mit jelent a Saját magunk által előadott zene!
Szerintem, az a saját magunk előadott zenélést jelenti, az adott arranger stílusok alapján.
Ha a gyári stílus szerkesztés (hozzáadás, módosítás, track törlés, hangszerelés, volume baállítások...stb) a zenélésbe tartozik, akkor azt sem értem.
Mivel én szó szoros értelmében gondolkodom, jobb lesz (nekem) "kimászni" ebből a meséből és csináljátok tovább, ahogyan akarjátok/érzitek...
Üdv.
pld.:
- nem értem, hogy mire gondolt Admin, ha arra figyelmeztet: MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!
Nem értem a különbséget az eszmecsere és a "midiről beszélgetés" között.
- nem értem végig/teljesen mit jelent a Saját magunk által előadott zene!
Szerintem, az a saját magunk előadott zenélést jelenti, az adott arranger stílusok alapján.
Ha a gyári stílus szerkesztés (hozzáadás, módosítás, track törlés, hangszerelés, volume baállítások...stb) a zenélésbe tartozik, akkor azt sem értem.
Mivel én szó szoros értelmében gondolkodom, jobb lesz (nekem) "kimászni" ebből a meséből és csináljátok tovább, ahogyan akarjátok/érzitek...
Nem okoz örömet, sőt...zajcsinalo írta: Ha szeretsz kötözködni akkor nyugodtan csináld, ha neked ez okoz örömet.
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Sziasztok!
Véleményem szerint zárjátok le a vitát azzal, hogy mindkét félnek igaza van, de még sem. És ezt a helyzetet Admin okozta, és ő is hozza rendbe.
Vladimirnek szerintem abban igaza van, hogy a kezdőlapon a fórumokat felsorolt mezőben a Midi fórumhoz pirossal oda van írva, hogy: MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!
Az eszmecsere tiltása tényleg elveti a társalgás mindennemű formáját. Ez Admin részéről egy téves megfogalmazás, de valóban le van írva, így ez van érvényben.
Viszont ez egy baromi ellentmondás egy olyan fórumhoz odaírni, ami e célból lett létrehozva.
Hisz ez ellent mond a Midi fórum létjogosultságával. Amibe ráadásul Vladimir, neked is vannak hozzászólásaid, sőt egyik témát te hoztad létre. De szerintem ebben nincs is kivetni való, hisz miért bűn midikről beszélgetni, eszmét cserélni? Sőt Bandi mp3-as feltöltéseiben sem találok kivetni valót én. Ez nem jogvédett midifájl közzététele.
Mellesleg Malkó álláspontja sem elvetendő. Mi a jogvédett midi fájl? Meddig, milyen mértékű átszerkesztésig számít egy fájl annak? De ez egy másik témakör.
Tehát én amondó vagyok, hogy jelzem Adminnak, hogy törölje az eszmecsere tiltás feliratot, csak a midi fájl csere-bere maradjon tiltás alatt.
Véleményem szerint zárjátok le a vitát azzal, hogy mindkét félnek igaza van, de még sem. És ezt a helyzetet Admin okozta, és ő is hozza rendbe.
Vladimirnek szerintem abban igaza van, hogy a kezdőlapon a fórumokat felsorolt mezőben a Midi fórumhoz pirossal oda van írva, hogy: MIDI-vel kapcsolatos eszmecsere... MIDI fájlok feltöltése és kérése SZIGORÚAN TILOS!
Az eszmecsere tiltása tényleg elveti a társalgás mindennemű formáját. Ez Admin részéről egy téves megfogalmazás, de valóban le van írva, így ez van érvényben.
Viszont ez egy baromi ellentmondás egy olyan fórumhoz odaírni, ami e célból lett létrehozva.
Mellesleg Malkó álláspontja sem elvetendő. Mi a jogvédett midi fájl? Meddig, milyen mértékű átszerkesztésig számít egy fájl annak? De ez egy másik témakör.
Tehát én amondó vagyok, hogy jelzem Adminnak, hogy törölje az eszmecsere tiltás feliratot, csak a midi fájl csere-bere maradjon tiltás alatt.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ezt írtam Adminnak:
Szia Norbi!
Olvass bele légyszi a "Társalgó/Ellentétes vélemények" topikba, és dönts a belátásod szerint. Én is leírtam ott a véleményem, de ez a Te fórumod, így a döntési jog a Tied.
Kérlek, hogy a további viták elkerülése érdekében minél előbb foglalj állást, és szüntesd meg ezt az ellentmondásos helyzetet.
Köszi:
Szia Norbi!
Olvass bele légyszi a "Társalgó/Ellentétes vélemények" topikba, és dönts a belátásod szerint. Én is leírtam ott a véleményem, de ez a Te fórumod, így a döntési jog a Tied.
Kérlek, hogy a további viták elkerülése érdekében minél előbb foglalj állást, és szüntesd meg ezt az ellentmondásos helyzetet.
Köszi:
Üdv.: Apelláta
-
Alino
- Kiemelt tag
- Hangszer: Yamaha PSR 9000
- Adott köszönetek: : 1233 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 250 alkalommal
Üdv.
Én a midiket, amit felraktam, nem loptam nem koppintottam nem másoltam… Saját szerkesztés. Az első hangtól az utolsóig. Különbséget kell tenni a jogvédett midi pl. Chrisz, Greg, MidiHit stb. Tehát más szerző munkája között és saját szerkesztés között. A saját szerkesztésemmel azt teszek, amit akarok. Abba beleszólása senkinek nincs. Oda teszem fel, ahová tetszik. Annak ajándékozom, akinek akarom. Ha történetesen ide saját szerkesztésű midit tennék fel midi formátumban, akkor sem sértenék semmilyen törvényt.
Az elnézést az MP3 minőségéért kértem. Ebben nagyon szívesen fogadnám a segítséget.
Tisztelettel.
Én a midiket, amit felraktam, nem loptam nem koppintottam nem másoltam… Saját szerkesztés. Az első hangtól az utolsóig. Különbséget kell tenni a jogvédett midi pl. Chrisz, Greg, MidiHit stb. Tehát más szerző munkája között és saját szerkesztés között. A saját szerkesztésemmel azt teszek, amit akarok. Abba beleszólása senkinek nincs. Oda teszem fel, ahová tetszik. Annak ajándékozom, akinek akarom. Ha történetesen ide saját szerkesztésű midit tennék fel midi formátumban, akkor sem sértenék semmilyen törvényt.
Az elnézést az MP3 minőségéért kértem. Ebben nagyon szívesen fogadnám a segítséget.
Tisztelettel.
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Ne keverjük a zenei eseményeket a MIDI protokoll használatával a MIDI adatok elektronikus tárolásával az SMF-ra (Standard Midi File), a használatával és (különösen) helytelen használatával
A Mp3 lejátszóban sehol nem látni fontos adatokat: ki zenél, saját szerkesztett MIDI ...Ez a Fórum nyilványos oldal...
Üdv.
Miért nem írtad ki a nevedet, amit mindenki láthat és akkor az tiszta munka.Alino írta: Én a midiket, amit felraktam, nem loptam nem koppintottam nem másoltam… Saját szerkesztés. Az első hangtól az utolsóig.
A Mp3 lejátszóban sehol nem látni fontos adatokat: ki zenél, saját szerkesztett MIDI ...Ez a Fórum nyilványos oldal...
Üdv.
Vladimir
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
-
Alino
- Kiemelt tag
-
Alino
- Kiemelt tag
A számodra mégegyszer nyilvánosan: Én a midiket, amit felraktam, nem loptam nem koppintottam nem másoltam… Saját szerkesztés. Az első hangtól az utolsóig. Itt vagyok az elejétöl. Emlékszem én is hogyan megleckéztetett Almatom.
Leszálhatnál a magas lórol. Számomra nem vagy autorita.
Leszálhatnál a magas lórol. Számomra nem vagy autorita.
-
HunHyper
- VIP
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Alino mit vársz?
Idézek Neked egy bemutatkozó szövegből... kivágok egyes részleteket, ami idevág...
" '74.-től a mai napig mint One Man Band (de nem MIDI file-okkal) zenélek, jobban mondva - zenéltem...
...Írhatok sokat a karierből... de úgy gondolom, hogy a zenész csak a saját zenélésével sokkal jobban bemutatkozik mint akár mennyi szöveggel.
Ha lesz hely valahol, csatolok néhány zeneszámot performed by Vladimir."
1.) Ebből látszik, hogy a "m1d1" fájlok ellensége... (Kiírni nem mertem a kiterjesztést, nehogy kikapjak érte...)
2.) Egy megosztást már hallottunk... Az is midi volt...
3.) Hely van, lehetőség van... Feltöltés meg nincs by Vladimir...
Na mindegy, úgy látszik, hogy soha nem fogunk tőle hallani semmit sem, s ezért nem is fogjuk megismerni
Vladimirt a zenélésén keresztül, csak a piszkálódásán, szurkálódásán keresztül ismerhetjük továbbra is...
Én nem tudok zenélni, de azért nem is verem a mellem, hogy ilyen meg olyan király muzsikus vagyok...
Lehet, hogy a hozzászólásom moderálva lesz by Vladimir
, vagy by GreenPeak csoport valamelyik tagja által, de azt hiszem, sokak nevében beszéltem...
További szép napot!
Idézek Neked egy bemutatkozó szövegből... kivágok egyes részleteket, ami idevág...
" '74.-től a mai napig mint One Man Band (de nem MIDI file-okkal) zenélek, jobban mondva - zenéltem...
...Írhatok sokat a karierből... de úgy gondolom, hogy a zenész csak a saját zenélésével sokkal jobban bemutatkozik mint akár mennyi szöveggel.
Ha lesz hely valahol, csatolok néhány zeneszámot performed by Vladimir."
1.) Ebből látszik, hogy a "m1d1" fájlok ellensége... (Kiírni nem mertem a kiterjesztést, nehogy kikapjak érte...)
2.) Egy megosztást már hallottunk... Az is midi volt...
3.) Hely van, lehetőség van... Feltöltés meg nincs by Vladimir...
Na mindegy, úgy látszik, hogy soha nem fogunk tőle hallani semmit sem, s ezért nem is fogjuk megismerni
Vladimirt a zenélésén keresztül, csak a piszkálódásán, szurkálódásán keresztül ismerhetjük továbbra is...
Én nem tudok zenélni, de azért nem is verem a mellem, hogy ilyen meg olyan király muzsikus vagyok...
Lehet, hogy a hozzászólásom moderálva lesz by Vladimir
További szép napot!
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Valaki, aki nem szereti a midit" sőt utálja az világosítson már fel, hogy mi vele a probléma mert nem akarok hülyén meghalni.
Jaj nem használhatom ezt a szót így ezek után "fityfirittynek" fogom hívni. Szóval mi a baj a fityfirittyel?
Komolyabb stúdiókba is jelen van nap mint nap, elképzelhetetlen, hogy ne használjanak fityfirittyet. És aki nem használja az az ő baja de nem kell másokat ezért lenézni.
Aki stílussal játszik az a király gondolom, pedig ő is fityfiritty üzenetek küld a hangszer felé ráadásul pontatlanul. Én használok elég sok fityfirittyet és fogok is. Elég sok dalt átírok más stílusba és a hangszerelésen is változtatok, lehet, hogy éppen arrangerrel veszem fel de a vége fityfiritty lesz. Én csak azt mondom a nagy tudású zenészeknek aki stílussal játszik vagy épp egy szál zongorán, próbáljon meg már összerakni egy szép fityfirittyet mint ahogy azt zajcsináló is tette és amit meg is osztott velünk. És ezt egyáltalán nem kell lenézni mert nem olyan egyszerű mint az egyesek hiszik. De van itt a körünkben egy olyan ember aki dolgozott fityfiritty gyártó cégnek és azt is elárulom, hogy vér profi a szakmájában, amit itt már többször is bebizonyított. Ja és személyesen ismerem a fityfiritty gyártó főnökét és azt mondta, hogy ilyen ember még egy nem lesz neki aki ilyen szinten írtja a fityfirittyeket mint az akiről beszélek. A nevét szándékosan nem mondom, de szerintem sokan közületek tudják, hogy kiről van szó. Ezért is nem értem, hogy még beszélni sem lehet róla, pedig néha hasznos lenne. A jogvédett fityfirittyekről meg annyit, hogy az semmit nem jelent, ha benne van a neve valakinek, valahol az attól még nem lesz levédve.
Jaj nem használhatom ezt a szót így ezek után "fityfirittynek" fogom hívni. Szóval mi a baj a fityfirittyel?
Komolyabb stúdiókba is jelen van nap mint nap, elképzelhetetlen, hogy ne használjanak fityfirittyet. És aki nem használja az az ő baja de nem kell másokat ezért lenézni.
Aki stílussal játszik az a király gondolom, pedig ő is fityfiritty üzenetek küld a hangszer felé ráadásul pontatlanul. Én használok elég sok fityfirittyet és fogok is. Elég sok dalt átírok más stílusba és a hangszerelésen is változtatok, lehet, hogy éppen arrangerrel veszem fel de a vége fityfiritty lesz. Én csak azt mondom a nagy tudású zenészeknek aki stílussal játszik vagy épp egy szál zongorán, próbáljon meg már összerakni egy szép fityfirittyet mint ahogy azt zajcsináló is tette és amit meg is osztott velünk. És ezt egyáltalán nem kell lenézni mert nem olyan egyszerű mint az egyesek hiszik. De van itt a körünkben egy olyan ember aki dolgozott fityfiritty gyártó cégnek és azt is elárulom, hogy vér profi a szakmájában, amit itt már többször is bebizonyított. Ja és személyesen ismerem a fityfiritty gyártó főnökét és azt mondta, hogy ilyen ember még egy nem lesz neki aki ilyen szinten írtja a fityfirittyeket mint az akiről beszélek. A nevét szándékosan nem mondom, de szerintem sokan közületek tudják, hogy kiről van szó. Ezért is nem értem, hogy még beszélni sem lehet róla, pedig néha hasznos lenne. A jogvédett fityfirittyekről meg annyit, hogy az semmit nem jelent, ha benne van a neve valakinek, valahol az attól még nem lesz levédve.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105