Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 12020Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.04. 09:56

---Qgli--- írta:Nekem nincs kottám az Ajjajaj-hoz.

Igen most már egyre több olyna nóta kell, amivel fel lehet állítani az embereket, ezt én is tapasztalom.

Bazsi!
Ezért csináltam ezt a topikot.
Nálam is hasonló a latin blokk, csak én a Quando-t nem lassítottam le.
A Lambada még megy??? Az utóbbi 10 évben sosem mertem bevállalni - gondolván, hogy már elavult szám.

Szerintem a lambada kiváló főleg pihentetni a hangját az embernek. Arra lehet táncolni de nem kell énekelni.
A közönség sem ül le, és a zenész is "pihenhet" egy picit. Én tuti rakok be a Májusi buliban egy Lambit.

Amiket mindenképp elszeretnék játszani a buliban:

Jég dupla viszkivel - Pálinka dal - Vidéki Samzon - Csavard fel a szőnyeget - Limbohintó - Szívos szemű márta - Mond ez hogy lett sztár - Édes kisfiam ( trance ) - Valahol egy lány ( finomabb rock ) - Pár LORD EDDA és Bikini szám. ( részegen - 8 óra muinbka - Megüssem ne üssem - Kör közepén csak pár példa ) Egy két saját szerzemény Rock és Török Style Csak zenék szöveg nélkül. - No és a klasszikus mulatós nóták. ( Az én rózsám vasutas - Sofőrőkkel baj van - STB.... )

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 12058Hozzászólás Adames
2013.03.04. 19:22

Úgy látom a Pálinka dalt azt mindenki nyomatja ha buli van! :mrgreen:
Egyébként szerintem a vendéglátós zenészeknek sokkal nehezebb és összetettebb a munkája, mint mondjuk egy bizonyos stílust játszó fellépő együttesnek.
Tőlünk mindent elvárnak, és nem győz az ember figyelni folyamatosan arra, hogy most éppen mi is volna a legmegfelelőbb. Olyan pedig nincs, hogy mindenkinek egyformán tetszen! :pardon:

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 12067Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.05. 05:14

Volt régen egy olyan sláger hogy Russian Disco.

[BBvideo 425,350][/BBvideo]

Ki emlékszik még rá?
Úgy hallottam, hogy ez az Eruption nótája volt. Igaz ez?

LiveNetworkTEAM írta:Szerintem a lambada kiváló főleg pihentetni a hangját az embernek. Arra lehet táncolni de nem kell énekelni.
Ez nem az én hozzállási stílusom. Amit lehet mindent énekelni szoktam/szoktunk, mert annál nagyob buli van rá. Sokan a csárdásokat is úgy játszák, hogy versszak-szóló-versszak-szóló...húzzák az időt...sokból nem is énekelek két versszakot. Ha nem nagyon ismert a második vesszak, akkor nem éneklem, kezdem a következő nótát. Pörgősre szoktam venni a bulit.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12068Hozzászólás Adames
2013.03.05. 05:54

Nem hallottam még ez a nótát, de a stílusa tényleg hasonlít az Eruption dalokéhoz.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 12085Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.05. 11:09

Már megtaláltam. Nem Eruption, hanem a Strogoff Ensemble volt a zenekar.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12102Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.05. 22:54

Ez nem az én hozzállási stílusom. Amit lehet mindent énekelni szoktam/szoktunk, mert annál nagyob buli van rá. Sokan a csárdásokat is úgy játszák, hogy versszak-szóló-versszak-szóló...húzzák az időt...sokból nem is énekelek két versszakot. Ha nem nagyon ismert a második vesszak, akkor nem éneklem, kezdem a következő nótát. Pörgősre szoktam venni a bulit.
Könnyű annak aki tud énekelni :-) Na de ha valakinek nem épp fülbemászó a hangja? Akarom mondani nem mindent tud elénekelni pláne szépen. :cry: Mint ÉN...
El kell mennem énektanárhoz aztán nyomom a Lambadát is .... Na de komolyan nem vagyok egy Megasztár. Amit nem tudok biztosan, vagy biztosan nem tudok azt inkább csak játszom.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 12103Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.06. 04:51

Ebben egyetértek.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12104Hozzászólás Adames
2013.03.06. 05:57

Szerintem nincs abba semmi kivetni való, hogyha szólókkal van tarkítva a csárdás. Zenekarnál meg aztán pláne nem, hiszen ha van szaxis, akkor hagy játsszon ő is kedvére! :) Aki meg csak egy szál szintivel nyomja, az meg közben tud mondjuk meditálni. :mrgreen:

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 12110Hozzászólás vladimirmusic
2013.03.06. 10:10

Talán ez is hasznos lesz valakinek:

az ókorban (1980.év) Zágrábban (Cro) egy ismert OMBand zenészt hallgattam egy híres, népszerű üdülőhelyen.
Egy érdekes frázist (most annak INTRO a neve) lejátszott és csak refrain-eket énekelt különbözö számokból:
Intro --> Refrain vocal --> Refrain instrumental --> Intro moduláció --> Refrain vocal+instrumental (de mindegyik más hangnemben)! :PP
Disko, vagy Latin Dance, Dance Samba stíllusban játszott le (30-45 perces blokkokban) sok ismert Refraint...
Érdekes volt az hogy ugyanabban a blokkban hallotam számokat több zsánerből: schlager, dance, pop, folk, classic...

Hasznos képlet, mert nem unalmas és mindig lehet cserélni a blokk tartalmát, attól függően, hogy milyen a publikum.

Ezt most ismerjük mint Compilation music, vagy egyszerűen Dance mix. :777

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12111Hozzászólás Adames
2013.03.06. 10:26

Egyébként ha már a csárdásnál járunk, úgy mellesleg egy kérdés.... Ki, hogy játssza? Mondjuk magát a dallamot játssza az ének alatt, vagy megy az ének, és közben szépen díszítgeti, majd szóló mondjuk.
Vagy "C" válasz: Megy ott magától minden, minek abba belenyúlni? :PPP

Új hozzászólás