Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

A DAL

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: A DAL

Hozzászólás: # 12043Hozzászólás HunHyper
2013.03.04. 12:53

kovacstamas71 írta:... 8-9 éves koromban írtam kb. ilyen stílusú vers szerűségeket.
Látod Tamás!? Akkor kellett volna nevezned az Euróvízióra... :dance:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Zenex
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 100 alkalommal

Hozzászólás: # 12060Hozzászólás Zenex
2013.03.04. 20:48

B.Bazsi írta:Tomi! Hidd el hogy nem benned-bennetek-bennünk van a hiba, ebben biztos vagyok, tudom, érzem! Nekem ez az egész világ olyan mintha a feje tetejére lenne állva, plussz még ki is lenne fordulva magából, mintha egy rossz vicc lenne, egy olyan paródia mely komolyan akarja vetetni magát. Én nem szeretem ezt a világot amiben élünk és ezt sok szempontból mondom. Kevés kivételtől eltekintve a mai "trendi" zenékre is ezt mondom. Értékvesztett, nem az a fontos aminek igazán lennie kéne, nekem nem az az "értékrendem" amitől felfordul a gyomrom ha bekapcsolom a tv-t és bele nézek valamelyik keresked. csatornába. Én megcsömörlöttem ettől az egésztől, nem, nekem nem ez való. Ne haragudjatok ha OFF-oltam kicsit, de ez a véleményem. Egy nagy adag düh is van bennem hogy miért így kell ennek lennie???? :xx: :xx: :xx: :xx: Tudom rá a választ is, mégis számtalanszor felteszem magamban ezt a kérdést, mert én nem vagyok hajlandó ezt elfogadni!!!!! Ááááhh.... hagyjuk mert még olyat mondok amit "megbánok"..... :diablo: :diablo: :xx: :xx: :hit2: :hit2:

Szia Bazsi... Tudom, hogy mit érzel az egész mai világról, hisz én már túl vagyok az ilyen meghasonuláson. Azon túlmenően, hogy szinte közhely a "bezzeg az én időmben" fejezet, most valóban hatalmasat romlott a világ. A közbiztonságtól kezdve a becsület, az igaz mondás, a tisztesség megromlása a fő oka mindennek, na meg a munkanélküliség, a pénztelenség, az oktatás lerombolása, (mindenhol, még az autós iskolákban is) és úgy ahogy mondod, a komputerek nagyarányú hódítása és még sorolhatnám. A régi vágású, mi szerintünk normális emberek csak úsznak az árral, és megpróbálnak a víz tetején maradni. Ennyi a lényeg. No de nem kell túlzottan elkeseredni, és értékelni kell, hogy mi még emlékszünk... A világot úgysem tudjuk megváltani. Én már biztosan nem. Azt hiszem, van egy nagyon nagy szerencsém. Hajlamos vagyok mindíg a dolgok jó oldalát nézni a legszarabb helyzetben is.
Tégy Te is Így...!

Üdv.: Zenex

Zenex

Apelláta
Adminisztrátor
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 12065Hozzászólás Apelláta
2013.03.05. 01:01

Én néztem a döntőt, és nagyon fura érzéssel vártam a végeredményt.

Vastag Tamás:
Talán hozzá álltam legközömbösebben. Igazi fesztivál dal, egy stabil énekkel. Egy tucat ilyen lesz Malmőbe.

Radics Gigi:
Magyarország egyik legjobb hangja szerintem is, és a szám is olyan "fesztiválos". Ez alapján megérdemelte volna. Viszont szintén egy tucat ilyen szám lesz, és ráadásul koppintás gyanú árnyékolja be.

Kállay Saunders:
Véleményem szerint zeneileg ez a dal lett volna a legesélyesebb, ez már nem annyira "fesztiválos", kicsit egyedíbb. Viszont egy irtó pocsék, erőltetett vonyítással társult. Más előadásában egyértelműen ezt favorizáltam volna.

Alex:
Zenei értéke szememben sem méltó egy ilyen volumenű nemzetközi megmérettetésre, de! Ha azt vesszük figyelembe, hogy már évek óta az Eurovizió sem a szakmaiságról szól, hanem a politikáról, PR-ról, bizniszről, szimpátiáról, akkor nem biztos, hogy a normális emberi logikával kell gondolkodnunk. Mint egy kis szigetnemzet Európán belül, akik ugye magukra nem is szavazhatnak, ráadásul a környező országok sem túl empatikusak velünk, egy tucat fesztivál számmal nagyon nehéz feltűnést keltenünk. Lásd Wolf Kati számát, ami szintén egy tipikus "trendi" szám volt, és még a külföldi szakma is a fesztivál előtt nagy esélyesnek kiáltotta ki, mégis a szavazás, ami nem a szakmán, hanem az emberek szimpátiaszavazásán alapszik, csak az utolsó negyedbe juttatta. Ilyen alapon egy főcsapás mentén szinte lehetetlen nekünk sikert elérni. És ezért lehet létjogosultsága a Kedvesem dalnak! Mivel annyira más, meghökkentő, megbotránkoztató! A másik módszert már kipróbáltuk sokszor, sikertelenül, ezt viszont még nem. Nincs veszteni valónk. Az Eurovízión nem az a cél, hogy mienk legyen a legjobb dal, hanem, hogy mi győzzünk.

Nem tudom emlékeztek e rá, tavaly nagyon erős második helyet az orosz nagymamák érték el. Az egy vénasszony kórus által előadott legalább ilyen primitív szám volt. És a nép bekajálta úgy, hogy egy ideig még az első helyért is szorosan vetekedtek.

Ezért így nézve Zenex nem mond hülyeséget, hogy minden rosszban van valami jó.

:band:

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 12072Hozzászólás B.Bazsi
2013.03.05. 07:11

Igazad van Zenex bátyám! Alapvetően én is egy örök optimista ember vagyok, de néha kitör belőlem a düh és az undor, mert sokszor azt érzek. Aztán beveszem azt a bizonyos "Lesz...om" tablettát és eszembe jut mennyi barátom van, mennyi örömöt ad nekem a zene, az ha a kórusban vagyok próbálni vagy bemegyünk egy templomba és éneklünk, vagy ha feljövök ide a fórumra és megosztjuk egymással gondolatainkat, vagy ha elmegyek horgászni és még sorolhatnám... És ezek sokkal erősebbek bennem. Én már elkönyveltem magamban hogy nem változok meg, de nem is akarok. Én így érzem jól magam, fiatalon is "régi vágásúan", és hiszek abban is hogy minden rossz után jó következik. Ennek is vége lesz egyszer, örökké biztos nem fog tartani! :777 :777 ;) ;)

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 12077Hozzászólás Bubamara
2013.03.05. 08:51

B.Bazsi írta: Egy nagy adag düh is van bennem hogy miért így kell ennek lennie???? :xx: :xx: :xx: :xx: Tudom rá a választ is, mégis számtalanszor felteszem magamban ezt a kérdést, mert én nem vagyok hajlandó ezt elfogadni!!!!!
Nagyon nagyon sokan vannak, akik már ráébredtek az igazságra, és arra, hogy tömeges népbutítás, uniformizásálás folyik a médiákban, kiadásban. Nem tudok jobb példát mondani erre, mint azt, hogy a 2012-es lemezmegjelenéskor az Ismerős Arcok, Kerítést Bontok lemeze 7-8 hétig első volt a lemezeladási listákon. Háttérbe tolva a hazai és külföldi arc és jelleg nélküli tömeg hulladékokat.
Volt szerencsém a lemezbemutató koncerten végig nézni, hallgatni az anyagot. Frenetikus élmény volt.
Ha kinyílnak a szemek és nem veszik meg a hulladékokat, nem kapcsolják be a kereskedelmi adókat, legyen az TV, vagy rádió, hanem megpróbálják támogatni a hazai egyéni a bedobozolt világból kilógó, önálló arccal rendelkező előadók lemezeit, akkor lesz itt változás. Ebben hiszek erősen.

Üdv,
buba

Bocsánat az off-ért! Majd áthelyezem a kedvenc előadók témába.

Buba

Zenex
Kiemelt tag
Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 100 alkalommal

Hozzászólás: # 12086Hozzászólás Zenex
2013.03.05. 11:14

"A másik módszert már kipróbáltuk sokszor, sikertelenül, ezt viszont még nem. Nincs veszteni valónk."

A fesztiválnak ez a lényege és nagy igazsága. Én már azt is győzelemnek tartanám, de óriási győzelemnek, ha Alex ott is el tudná kábítani az embereket, akkor valamit tud... (amit kevesen) ha nem, hát akkor ez is szép volt és elég költségkímélő, ahogy kikerült.

Buba!
Ott látod te is a lényeget, hogy ahogy a normális ember már TV-t sem néz, sem rádiót nem hallgat, max. a híreket, a kultúrát nem a médeában lehet megtalálni már régóta, és nem is ott kell keresni. Ezt tudni kell, tudomásul kell venni. Pl. szép halkan csendben itt járt Diana Crall novemberben, megnéztük, (több tízezren) és hatalmas élmény volt. A mai napig is hatással van ránk, és még a zenénkre is. (Volna mit tanulni bőven) Nekem még időnként bejön az A 38 is, elég komolyan super dolgok is vannak... -na azt szoktam keresni a TV-ben is...

Zenex

Új hozzászólás