Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

vili2105
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 11913Hozzászólás vili2105
2013.03.02. 13:51

Ennél már csak az rosszabb, mikor a mindenhonnan szerzett mp3 szól teljesen más minőségben, más hangképpel, más dinamikával.
Az egyik profi stúdiós alap, a másik meg a simadombosi Jóskától kapott 20 éve készített u-220+E-16-os nóta 3szor átkonvertálva, 128kbit/s bitrátával.
Teszem hozzá, én még elég sokat dolgoztam atarival, u-220-as roland modullal, e-16-ossal, mindet nagyon szerettem, jó hangszerek voltak, sőt az u-220 jópár hangszine ma is megállja a helyét (pl. zongik, orgonák), csak nem mindegy hogy van felvéve, és konvertálva.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

ajtony77
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: yamaha psr 550 szintetizátor
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 6 alkalommal

Hozzászólás: # 11931Hozzászólás ajtony77
2013.03.02. 21:43

További ötletek:
TNT: Titkos üzenet
Komár László: Táncoló fekete lakkcipő
Itt a piros, hol a piros
Hosszú fekete haj
Kék a szeme, arca csupa derű
Se veled, sem nélküled
Dolly: Elpattant egy húr
Fenyő Miklós: Napfény a jégen
Elvis Presley: Only you
Fenyő Mklós: Csókkirály
Fenyő Mklós: várni rád
3+2: Kombiné
3+2: Alagút csárdás
Accalali Bomba
Mambo Italiano
Quando, quando
lambada
Shadows: Zöld mező
Gyere, táncolj cigánylány

Szerkeszd a hozzászólásod, ha a tiéd az utolsó, ne újat hozz létre! Nem a darabszámtól leszel kiemelt tag! Összevontam a négy hozzászólást.
Admin

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 11943Hozzászólás bohocotto
2013.03.02. 23:56

Sziasztok.Én úgy gondolom,hogy elő kellene venni a régi nagy zenéket,s azt megpróbálni vagy eredeti stilusában,vagy modernizált stilusban játszani.(ezt mindig az adott közönség határozza meg).Szerintem a ma csinált nóták már semmit nem érnek,mind erőltetett ,csak legyen a lábdob hüppögős,s más nem is számit....Egyszer olvastam e fórumba Almatom hozzászólását,aki azt irta tömören:Kár hogy mindenki a zsamózós zenét erőlteti...
Ezért gondolom a régebbi nagy zenéket elővenni inkább:Republik,Demjén,Lgt,BródyHungária.....stb

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Hozzászólás: # 11969Hozzászólás najanek
2013.03.03. 11:07

A beállításnál arra gondoltam, hogy egyes midiknél még a hangerő sem volt beállítva a sávoknál. A dobsáv maximum hangerőn szólt még mondjuk egy szóló hangszer alig hallatszott. És a saját hangszerére sem volt beállítva a midi. Ez nálam zavaró tud lenni.

boripeti85
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg iS 50b USB
Adott köszönetek: : 58 alkalommal
Kapott köszönetek: : 43 alkalommal

Hozzászólás: # 11973Hozzászólás boripeti85
2013.03.03. 12:01

Sziasztok!

Nálunk a környéken főleg a "csettintgetős, valami pörgős" divat , ez alatt a kedves közönség azt érti, hogy a következő számokat szeretné egyvelegben, gyorsuló tempóban hallani: Pl.: Meguntam az életemet, fel megyek BP-re, Vörös bort ittam az este, majd egyre gyorsítva még néhány hasonló szám, majd a vége felé aranyeső, hosszú fekete haj és társai. Tehát mindent egybe ahogy jön, minél gyorsabban. Na persze ezt megoldja az ember, mert ezt kérik.
Utánna pihenés képpen szívesen hallgatnak egy Reszket a hold, Különös éjszakát, Utoljára küldöm Neked, vagy Csak egy tánc volt-ot. :)

Viszont mostanában itt a környékünkön leszokott a környékbeli nép az ÉLŐZENÉRŐL. Most van egy két "zenész" aki nagyon menőnek számít, Ők azok akik még egy Megy a gőzöst sem képesek MIDI, MP3 nélkül eljátszani. Én is azt vallom, hogy igen is vannak jó midi alapok, néhányat használok is, csak azt nem értem, hogy miért jobb az embereknek a teljesen gépi zene, mint az élő.
Ennek fényében inkább már csak magamnak, meg a családnak zenélgetek....teljesen kiszorítottak a helyi MIDI-huszárok (ez alatt azokat értem, akik tényleg szárazon feldobják a midit, ahogy levadászta a netről és Sz@rik rá hogy szól, És tényleg nem tud zenélni! pl.: üvölt ének alatt a pánsíp szólósáv

A feltöltési adatlap csak akkor szükséges, ha van csatolmény.
Üdv,
Admin

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 12007Hozzászólás B.Bazsi
2013.03.04. 08:08

Két hete voltam egy jótékonysági bálban itt helyben. Nem zenélni, vendégnek. Soha nem játszottam még a tizen-akárhány év alatt mióta szerveznek, ingyen se kellek, de hát igaz a mondás mi szerint senki nem lehet próféta a saját hazájában.... Mindegy, a zenekar játszott, a vendégek szórakoztak. De nem volt jó, és nem csak az én véleményem volt ez. Annyira össze-vissza koncepció nélkülinek tűnt az egész amit csináltak hogy az alapjában véve nem rossz játékot borzasztóan elrontották vele. Valahogy így nézett ki a "műsoruk", pl: Homokóra, Csókkirály, La bamba, 67-es út, Zsebkendőm 4 sarka, Aranyeső, Olyan mint te, Szerelemre születtem... Éppen csak egy magyarnótát nem kapcsoltak össze egy Tankcsapda Be vagyok rúgva -val.... Nekünk teljesen más a műsorszerkezetünk. Általában lassúval kezdünk és onnan fokozzuk mind gyorsabb számokkal, de a fokozatosságra oda figyelünk. Ha közben számot kérnek akkor a megfelelő időpontban beszúrjuk és bemondjuk hogy ki kérte, kinek szól. Egy latinos blokk nálunk pl így néz ki:
Quando (Michael Bubble "üzemmódban")
Sunny (szintén lassú verzió)
Ho la mi Amor
Hasta manana
Lambada
Haffana

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12008Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.04. 08:21

---Qgli--- írta:Ezt a topikot azért nyitottam, mert a zenésznek repertoárját mindig fejleszteni kell, de már nem tudom, hogy mi az a szám, amit megtanuljak.

Bevált nótáim:
Quimby: Ajjajaj
Magna cum laude: Vidéki sanzon
A Quimby - Ajjajjaj kottáját elkérhetem ha szépen kérem? Próbáltam hallás után leszedni, de vannak hiányos részek.

Azt sajnos nem tudom hogy mik a jelenlegi befutó dalok, de azt tudom hogy mit ne játszunk egy bulin.... Sajnos eddigi tapasztalatok alapján ami nekünk tetszik, az nem biztos hogy másnak is. Bár van egy igen durva példa ami sajnos bejön a népnek PL: Szívós szemű márta - Gangnam style .... Mindkét stílust korábban márt feltöltöttem az oldalra. Én most a török stílusokkal variálok, egyik másik még csárdásnak is beválik. Az egyik például teljesen tükrözi a jég dupla viszkivel nótát.
Én sosem tudom mivel kezdjek el egy bulit. Régebben kiválasztottam 5 nótát, különböző stílusokból, és amelyikre megindultak a lábak, azzal folytattam a partyt.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 12015Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.04. 09:12

Nekem nincs kottám az Ajjajaj-hoz.

Igen most már egyre több olyna nóta kell, amivel fel lehet állítani az embereket, ezt én is tapasztalom.

Bazsi!
Ezért csináltam ezt a topikot.
Nálam is hasonló a latin blokk, csak én a Quando-t nem lassítottam le.
A Lambada még megy??? Az utóbbi 10 évben sosem mertem bevállalni - gondolván, hogy már elavult szám.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 12016Hozzászólás B.Bazsi
2013.03.04. 09:16

Errefelé mégy, kérni is szokták, de ha magamtól dobom be is szeretik és szívesen veszik!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 12017Hozzászólás doxaa
2013.03.04. 09:24

A Lambadát 10buli közül legalább 7-8ban én is szoktam játszani. Sokszor kérik is. A Kacsatánc dettó.

Új hozzászólás