Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat ![]() Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ![]() |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 9
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 745 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2003 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Én nem értek a szoftveres dolgokhoz. Szerkesztésben egy olyan platformra lenne szükség a hangszerekben, mint pl a CakeWalk Piano Roll-ja. Nekem csak ez hiányzik belőle.
Hangszínek és stílusok terén én azt mondom, hogy nem kellene ennyi hangszín egy hangszerbe. Kevesebb legyen, de azok magasabb színvonalon legyen mintavételezve.
Kiírják a hangszerekről, hogy sokkal több Mb-nyi hangszín van benne. Hiába a több Mb-nyi hang, ha hangszín is több van és egy-egy hangszín még gyengébb minőségű, mint az előző hangszerben. Én ezt már a 2000-es évek elején átb@szásnak éreztem.
Hangszínek terén nekem az lenne a jó, ha egy teljesen üres gépet kapnék bizonyos Mb-nyi feltöltési lehetőséggel és lehetne hozzá külön hangszíneket vásárolni. Azt mondanák, hogy van egy ( például ) basszushangszín, ami 5Mb-os, de ebből csak kettőt lehet bele tölteni ( mert annyi fér ), vagy van másik, ami 1Mb- os ( de jóval gyengébb minőségű a mintavétel miatt ), ebből bele tölthetek 10-et is. Most azt érzem, hogy csak az utóbbi lehetőség van és abból is csak az, amit a gyártó felkínál.
Stílusoknál ugyanez a helyzet. Rengeteg olyan stílus van a hangszerben ( számomra fölöslegesen ), amit nem használok soha. Stílusokból is mindenki olyat vásárolhatna, amire szüksége van. Garantálnám, hogy nem lenne két egyforma gép az egész világon sem. Így lehetne egyedi stílust kialakítania a zenészeknek is.
Hangszínek és stílusok terén én azt mondom, hogy nem kellene ennyi hangszín egy hangszerbe. Kevesebb legyen, de azok magasabb színvonalon legyen mintavételezve.
Kiírják a hangszerekről, hogy sokkal több Mb-nyi hangszín van benne. Hiába a több Mb-nyi hang, ha hangszín is több van és egy-egy hangszín még gyengébb minőségű, mint az előző hangszerben. Én ezt már a 2000-es évek elején átb@szásnak éreztem.
Hangszínek terén nekem az lenne a jó, ha egy teljesen üres gépet kapnék bizonyos Mb-nyi feltöltési lehetőséggel és lehetne hozzá külön hangszíneket vásárolni. Azt mondanák, hogy van egy ( például ) basszushangszín, ami 5Mb-os, de ebből csak kettőt lehet bele tölteni ( mert annyi fér ), vagy van másik, ami 1Mb- os ( de jóval gyengébb minőségű a mintavétel miatt ), ebből bele tölthetek 10-et is. Most azt érzem, hogy csak az utóbbi lehetőség van és abból is csak az, amit a gyártó felkínál.
Stílusoknál ugyanez a helyzet. Rengeteg olyan stílus van a hangszerben ( számomra fölöslegesen ), amit nem használok soha. Stílusokból is mindenki olyat vásárolhatna, amire szüksége van. Garantálnám, hogy nem lenne két egyforma gép az egész világon sem. Így lehetne egyedi stílust kialakítania a zenészeknek is.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 38
- Adott köszönetek: : 1737 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2849 alkalommal
Gabi!
Próbáld ki a 4x-et!
A belső hangszínek is jelentős javuláson estek át. Sokkal nagyobb a mintatár mérete.
Sampler memória mérete jelentősen növekedett. (Én dob és basszus hangszínt csak samplert használok.
Az összes gyári stílust pedig a Korgokból kitörölheted, felülírhatod...
Mi kell még?
Próbáld ki a 4x-et!
A belső hangszínek is jelentős javuláson estek át. Sokkal nagyobb a mintatár mérete.
Sampler memória mérete jelentősen növekedett. (Én dob és basszus hangszínt csak samplert használok.
Az összes gyári stílust pedig a Korgokból kitörölheted, felülírhatod...
Mi kell még?
- Admin
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
- Adott köszönetek: : 619 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1477 alkalommal
- Kapcsolat:
@powersparc te amúgy titkon a Korg közvélemény kutatásért felelős részlegének a vezetője vagy, valld be nyugodtan 
Ezt csak arra alapozom, hogy bizton állítod, hogy a smart dolgok 5-10 embert ha vonzanak egy adott mintából (amit nem tudunk hogy mennyi) ill. azt is, hogy egy-egy hangszín" nem tetszési rátája" 1:1000-hez, így felesleges ezzel foglalkoznia a cégnek.
Ezt most tényleg ne kötekedésnek vedd, sőt komolyan érdekel, hogy miért vagy abban olyan biztos, hogy nem csak a te ill. az ismerősi köröd véleményét veszed alapul egy-egy mást vagy máshogy gondoló véleménnyel szemben és vetíted azt ki egy komplett fogyasztói társadalomra?
Kicsit ellentmondás az is számomra, hogy még egyszer csúnya-gonosz multiként említed, máskor éppenhogy megvéded, hogy szegény nem tehet arról hogy nem tudja a fenti piciny számúnak feltételezett réteg földtől elrugaszkodott igényeit kielégíteni.
Légy szíves ne láss bele semmi marhaságot a kérdéseimbe én tényleg csak érteni szeretném, hogy miért gondolod így. Nem kell egyetértenünk, de attól még nem baj ha jobban megértjük a másik gondolatmenetét.
Amúgy ez lehetne egy tök jó "játék", készíthetnénk egy-egy témában kérdőíveket, melyeket ha megfelelő számú a kitöltés kielemezhetnénk... talán megpezsdítené a fórumot, persze az is lehet, hogy érdektelenségbe fulladna.

Ezt csak arra alapozom, hogy bizton állítod, hogy a smart dolgok 5-10 embert ha vonzanak egy adott mintából (amit nem tudunk hogy mennyi) ill. azt is, hogy egy-egy hangszín" nem tetszési rátája" 1:1000-hez, így felesleges ezzel foglalkoznia a cégnek.
Ezt most tényleg ne kötekedésnek vedd, sőt komolyan érdekel, hogy miért vagy abban olyan biztos, hogy nem csak a te ill. az ismerősi köröd véleményét veszed alapul egy-egy mást vagy máshogy gondoló véleménnyel szemben és vetíted azt ki egy komplett fogyasztói társadalomra?
Kicsit ellentmondás az is számomra, hogy még egyszer csúnya-gonosz multiként említed, máskor éppenhogy megvéded, hogy szegény nem tehet arról hogy nem tudja a fenti piciny számúnak feltételezett réteg földtől elrugaszkodott igényeit kielégíteni.
Légy szíves ne láss bele semmi marhaságot a kérdéseimbe én tényleg csak érteni szeretném, hogy miért gondolod így. Nem kell egyetértenünk, de attól még nem baj ha jobban megértjük a másik gondolatmenetét.

Amúgy ez lehetne egy tök jó "játék", készíthetnénk egy-egy témában kérdőíveket, melyeket ha megfelelő számú a kitöltés kielemezhetnénk... talán megpezsdítené a fórumot, persze az is lehet, hogy érdektelenségbe fulladna.
A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: T3
- Adott köszönetek: : 854 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1285 alkalommal
Sziasztok!
Az utóbbi időkben még mindig nem vettem hangszert viszont szűkült az a bizonyos kör.
Kronos 2 igazából a kiszemelt.
De kiváncsi lennék a Fantom G6 ra is.
Valaki probálta már mind2 hangszert?
És meg tenné hogy kifejti róluk a véleményét?
Otthoni használatra kell.
Vagy ha esetleg fellépés vab akkor be tudjak tenni egy loopot amire rá bolondkodok split bass&piano módban.
Fontos a hangkártyák minősége is!
mind2 ből 61 76 os erdekelne. max

Az utóbbi időkben még mindig nem vettem hangszert viszont szűkült az a bizonyos kör.
Kronos 2 igazából a kiszemelt.
De kiváncsi lennék a Fantom G6 ra is.
Valaki probálta már mind2 hangszert?
És meg tenné hogy kifejti róluk a véleményét?
Otthoni használatra kell.
Vagy ha esetleg fellépés vab akkor be tudjak tenni egy loopot amire rá bolondkodok split bass&piano módban.
Fontos a hangkártyák minősége is!
mind2 ből 61 76 os erdekelne. max
Ricsike
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 258 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1468 alkalommal
A Fantom jó cucc, a Korgot nem próbáltam, de az általad említett két cucc ára között gyakorlatilag kétszeres különbség van, ezért ha dönteni kell, ez fontos szempont ..
- viskib
- VIP
Árfekvésekkel nincs gond..
Viszont a hangszinek minősége nagyon fontos!
Viszont a hangszinek minősége nagyon fontos!
Ricsike
- Asterix
- Globális Moderátor
- Adott köszönetek: : 1737 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2849 alkalommal
Tudok olyan úri emberhez telefonszámot adni, akinek a nappalijában az összes cég zászlóshajója bent van. 15-20 hangszer állandóan. Ha valaki, akkor ő pontosan tudja, hogy mi a különbség a cuccok hangjában...
- viskib
- VIP
- Asterix
- Globális Moderátor