Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 6051Hozzászólás marton1974
2012.06.14. 20:57

Üdv.
Hangszer vs. hangszer?
Örök kérdés melyik a jobb?
:D
Az a kérdés először is ki mire használja....
Én végig jártam a ranglétrát,megfizettem a tanulópénzt.
:o
Szerintem a most piacon lévő hangszerek közül ár - érték arányban a legjobban megszólaló és technikailag legjobb hangszer az a KORG Pa2X Pro!!! :ugeek:

Persze a KETRON SD sorozat gyárilag sokkal jobban megszólal bármely gyári KORG-nál.Hangsúlyozom "gyári".
De amiben a KORG profi az a sampler-ezhetősége,és így gyakorlatilag a hangszín készlete egyenlő a végtelennel.....Ha ügyes vagy és persze idő milliomos akkor egy KORG-al sokkal de sokkal jobb hangszíneket tudsz csinálni mint amit az KETRON SD sorozat alapból hoz.Bár az alapból úgy megszólal hogy csak tekinget az ember....
Jól csinálta Asteix amikor egy KORG PA2X Pro-t össze midizett egy KETRON SD1-el.A két hangszer szerintem tökéletesen kiegészítette egymást......De erről Ő tudna mesélni.

A KETRON SD1 egy öreg hangszer gyengébb technikával.De a hangja brutálisan jó!!!Hátránya a kezelhetősége,bár aki meg tudja szokni az biztos boldogul vele,de a mai sliderek,érintőképernyős hangszerek világához technikailag le van maradva.Aki stílussal játszik és keveset midizik annak tökéletes választás,abban "alapból"verhetetlen,persze be lehet állítani egy Korgot is úgy de sok-sok idő!!!Viszont a Korg egy gyorsabb technikailag nagyon jó,zenészt segítő beállítások sokaságával bíró hangszer...
Hangsúlyozom nekem ezek a dolgok jöttek le a próbálgatásokkal."De nem vagyunk egyformák...... 8-)
Tudom az előzőekben istenítettem a Roland E-80 és G-70 hangszereit is.Annyi a vélemény válltozásom róluk,hogy technikailag egy könnyen kezelhető szerkeszthető gépek,de hangzásilag nekem a KETRON és a KORG-hoz képest alul maradnak...bárhogy is szerkesztgeti az ember őket...Nekem ez jött le...

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 7428Hozzászólás dddemeter
2012.09.10. 15:54

Thomas zongora????

Sziasztok!Egy ismerösöm szeretne elektromos zongorát vásárolni és valami Thomas márkáju zongorát nézett ki magának ,mert a márkásabb Roland .Korg .Yamaha stb. nek borsosabb áraik vannak .Nincs tul sok pénze . Zongorát tanul zeneiskolában és ugy néz ki hogy komolyan gondolja mert nagyon szorgalmas és szeretné ha ez lenne a "szakmája" a jövöben .szóval én nem ismerem a zongorákat ezért kérdezem töletek mi a véleményetek erröl a zongora tipusrol. (használtan akartak adni neki egy 20 éves zongorát olcson .de én nem mertem javasolni hogy megvegye)tisztelettel várom javaslataitokat.
Üdv. mindenkinek dddemeter!

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 7431Hozzászólás Picasso †
2012.09.10. 20:37

Én sem vennék semmiképpen páncél, vagy egyéb tőkés zongit, max. akkor ha sok pénzem van... 1 évben legalább 2x kell hangolni. Javaslom, a Yamaha DGX- 630... stb szériát. Mégha részletre is, de használtan olyan 120-130 körül már lehet kapni, és olyan mint egy bútordarab.
Van a Rolandnak a régebbi FP5-7 szériája is, aminek qrv@ jó a billentése,beép. metronom, stb... feltéve ha csak zongizni akar...

Pacsi

Picasso

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7435Hozzászólás Apelláta
2012.09.10. 21:21

Szia!

Ilyen Thomas márkáról még nem hallottam. Nem egy bizalomgerjesztő sugallata van számomra, bár ilyet felelőtlenség kijelenteni, míg az ember nem is tudja melyik típusról van szó. Sőt, ki sem próbálta. Ezt ki forgalmazza, van magyar szerviz?
Digi zongorák közül amibe én megbíznék (mert már bizonyították létjogosultságukat, és van hazai szervizháttér) az a Roland, Korg, Yamaha, Kurzweil és Casio márkák. Esetleg még a Hamingway és Orla márkák. Ezek közül a Casio, Orla és Hemingway talán a legkedvezőbb árúak.
Kevés pénz esetén én is inkább egy bevált használt típust javasolnék, mint egy ismeretlen újat. Viszont márkán belüli konkrét, bevált típust sajnos nem tudok írni, mert annyira nem vagyok jártas a digi zongikkal kapcsolatosan. Viszont az tény, ha zongorát tanul zeneiskolában, akkor csak kalapácsmechanikásat szabad venni, mert az közelíti meg az akusztikus zongora billentését. Bár egy súlyozott billentésű olcsóbban megkapható, de csak egy kidobott pénz lenne.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 29
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 7436Hozzászólás ---Qgli---
2012.09.11. 04:56

Ez egy nagyon érdekes téma.
1. dolog:
Én ár-érték arányban a Casio-t javaslom, igaz a Thomas márkáról még nem is hallottam.
2.dolog:
Mit jelent az, hogy ez lenne a szakmája?
Zeneművészeti szakközépiskolába akar menni, vagy a könnyűzene irányában a Jazz főiskola a távolabbi cél?
Bármelyiket is választja mindenképpen egy jó akusztikus zongorára lesz szüksége, mert még a drágább digitális zongorák sem nyújtják azt, amit egy - akár olcsóbb kategóriájú - akusztikus zongora.
3. dolog:
Miért magától akar venni hangszert a srác?
Van egy tanára, aki tanítja és segíti és aki ( gondolom ) zeneiskolai zongoratanár, akkor miért nem ahhoz fordul segítségért?
Nálunk a zeneiskolában a szaktanárok foglalkoznak a hangszerekkel is. Benne vagyunk a szamában, kapcsolatban vagyunk környező települések hangszeres tanáraival és szinte mindig van eladó jó minőségű használt akusztikus zongora is ( mert egy klasszikus zongoratanár nem fog mást ajánlani pláne, ha komolyak a szándékok ), amit a szaktanár általában kipróbál és megmondja, hogy érdemes-e megvenni.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 7445Hozzászólás ---Qgli---
2012.09.11. 08:15

Hello Tomi!

Először is: Én nem zongoratanár vagyok.
Keyboardot tanítok, de a főiskolán tubatanárként végeztem. Nekem a zongora csak kötelező zongoraként volt jelen 8 éven keresztül.

Részletesen nem akarom taglalni, főleg, mert szerintem te is tudod, hogy mik azok, de csak egy a sok közül, hogy pl az akusztikus zongorán lenyomod a pedált és leütsz egy "C" hangot, akkor az összes felhangja megszólal ( mert berezonálnak a húrok ). Lehet, hogy van olyan elektromos zongora, ami ezt tudja, de én még nem találkoztam ilyennel.

Egyébként sztem ez minden akusztikus hangszerre igaz. Digitális hangszer sosem lesz olyan jó, mint az akusztikus megfelelője. Lehet, hogy hülye álláspont az enyém, de nekem ez a véleményem.

De ha már itt tartunk, akkor engedj meg te is egy kérdést:
Ha bárzongoristaként dolgoznál és választás elé állítanának, hogy melyiken játszanál szívesebben, melyiket választanád? A digitálisat, vagy az akusztikusat...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 7447Hozzászólás ---Qgli---
2012.09.11. 08:29

A billentyűzetre nem reagáltam...

Mit jelent az, hogy kalapácsmechanikás?
A kalapácsmechanikás billentyűzet is érdekes kifejezés. Ez ilyen XXI. századi átb@szás kategória.
Az én RD 300-as zongorámban is kalapácsmechanikás billentyűzet van. A jómúltkoriban is láttam egy Roland zongorát, amiben kalapácsmechanikás billentyűzet volt, azzal a különbséggel, hogy egy rendes nagyméretű zongoratestben igazi zongorakalapácsok ütötték a húrdarabkákat, csak éppen nem a húrok szóltak, hanem digitális hanggenerátor volt benne. Ez már tényleg olyan billentyűzet volt, mint az igazi akusztikusé, hiszen igazi volt a hangon kívűl minden. Ennek a billentésébe már nem lehet belekötni, de mi köze ennek a billentyűzetnek az én Rd 300-as hangszeremhez???
Semmi.
És mégis mindkettő kalapácsmechanikás...

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 7448Hozzászólás vladimirmusic
2012.09.11. 09:45

http://www.streetdirectory.com/travel_g ... gital.html
The most serious piano teachers will adamantly point their students in the direction of an acoustic piano. For serious piano studying, I agree with this completely for reasons I will discuss shortly. But for many reasons, a genuine handcrafted instrument may not be the best choice for you. With the affordability, portability, and the many features that come with digital pianos, you may wish to head the other way. Summarily, the question of acoustic versus digital boils down to a matter of authenticity versus everything else.

Szép és érdekes Téma.

El./digital piano vs Acoustic...hm :roll:

Csak röviden beleszólok egy kipróbált, sokszor bizonyított koincidenciáról: a klassikus zongorán (automatikusan) lejátszok valami tipikus zongora motívumot a "komoly" zenerepertoárból.
A Digital piano-n az első néhány akkordot két kézzel lejátszom...de az mindig jazz motívummal végződik... :PP

Akarom mondani: a hangszer hangzása már előre határozza meg, és befolyásolja a játékstílust.
Persze, ez nem vonatkozik a kezdőkre, de ha kellene dönteni...Én a kezdőknek is inkább javasolnák egy Digitális kalapácsmechanikai billentyűzetet, mint egy régi kihasznált zongorát. :ugeek:
Az Acoustic Piano mással nem helyettesíthető, de csak ha JÓ!

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 7455Hozzászólás Picasso †
2012.09.11. 16:43

Anno egy másik fórumra beollóztam 1 oldalnyi összehasonlítást, még típusokat is kiemelt. Megpróbálom megkeresni....

Picasso

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7466Hozzászólás beejaybudai
2012.09.11. 19:56

Sziasztok!

Egy kis érdekesség:
Bizonyára sokan emlékeztek, hogy múltkorjában több hangszerrel is áthangszereltük a Mindenki valakié című dal midi-jét, majd összehasonlítgattuk őket.
Most egy új hangszer került hozzám, így teszt képpen ezzel is megcsináltam az említett dalt.
Nem árulom el, hogy milyen hangszerről van szó, előtte kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve, hogy ki mire gondol.

Hallgassátok meg és lehet tippelgetni...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Új hozzászólás