Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 15262Hozzászólás Zeneboy
2013.07.02. 09:53

Így legyen igazam bármivel kapcsolatosan, már szerencsés ember leszek az életben... :mrgreen:

Marton, ezt kellett volna mondanod, már akkor mikor írtam és látod nincs ez...Mindenki tudomásul vette volna...

Pityu!
Jól tetted, hogy szóvá tetted, nem megfelelő helyen volt, de ez rögeszmés lehet valakinél, hogy csak azért kérhet egy Mercédesz egy BMW-t, hogy drifteljen, mert ő jobban tudja... EZ a baj Magyarországon,hogy csak a rosszat feltételezzük! :dash2:

Almatom!
Köszi a választ, Tőled ezt vártam! ÉS maximálisan elfogadom! Ennek ellenére szívesen venném ha mutatnál 2-3 ilyen dalt akár, mert arra is sokan kíváncsiak lennénk! Én biztos...mindenféle versengés nélkül...! Összehasonlítani azt azért sem nem érdemes, mert jól felütni mindig a saját hangszer márkán lehet jól! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 15263Hozzászólás Bubamara
2013.07.02. 10:27

:diablo: húha, ez igen.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Korg Pa 900

Hozzászólás: # 15269Hozzászólás Asterix
2013.07.02. 19:30

almatom írta:Ha így elfogadjátok, akkor jövôhéten valamikor megcsinálom a felvételt de mondom elôre, hogy jól fog szólni és mint saját magára megírt midifile, így nektek teljesen érdektelen lehet. :777
Szívesen meghallgatom én is a mididet és köszönöm szépen. Egy nagyon nagy baj van a te mididdel, ami miatt meg sem fordult volna a fejemben, hogy ezt tőled kérjem, hogy egy sima földi halandó ha van is Audyája azt nem tudja majd utánad csinálni, sajnos... :oops:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 45292Hozzászólás HunHyper
2016.11.01. 16:47

Sziasztok, most egy "háború" kirobbantására készülök... Eladtam a szintimet és szeretnék újat venni... :D
Két árkategória lehetséges annak függvényében, hogyan jön össze a pénzem...

1.) Ketron SD5 (Használtan) - Yamaha PSR-S770 - Roland E-A7 - Korg PA-600
2.) Ketron SD7 (Használtan) - Yamaha PSR-S970 - Korg PA-3X LE - Korg PA-900

Igazából mindig is Yamahám volt ezért kissé óvakodom a többi márkától... Csak ahogy nézegettem,
lenne éppen lehetőség alig használt Ketronra is, de nem tudom, hogy mennyire más, mennyire tetszene...
Aki esetleg váltogatott már márkák között és van tapasztalata, megoszthatná velem, hogy mennyire
más a menü felépítése egyik-másik gyártónak...

Tudom, hogy hülye kérdés, de ez a Gumiszoba, bármit lehet kérdezni... :P

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 45294Hozzászólás Asterix
2016.11.01. 16:53

Ha ez a felhozatal, akkor ne gondolkodj. SD7 használtan.... Semmi nem veszi fel vele ezek közül a versenyt... Te nem vagy hülye gyerek, megtanulod a kezelését, és egy fantasztikus hangszered lesz, gyönyörű megszólalással... :777

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45295Hozzászólás HunHyper
2016.11.01. 16:55

Miért? Lenne más ajánlatod? Használt Korg Pa3X Musicant használt? Bár az még drága ezekhez képest szerintem...

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45296Hozzászólás HunHyper
2016.11.01. 16:56

Mondjuk Korg Pa3X Musikant használtan 2 év garanciával még 2350 Euro...

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 45298Hozzászólás Bubamara
2016.11.01. 17:06

Szia!
A Roland kivételével volt szerencsém kipróbálni, vagy hosszabb, rövidebb ideig használni a felsorolt cuccokat.

A fő funkciókat megtalálod mindegyikben, semmiképpen sem a kényelem, vagy a megszokás vezéreljen a hangszerválasztásnál, inkább a hangzás legyen a meghatározó eleme a döntésednek. Hiszen mindegyiket emberek számára készítik emberek, tehát nincs szükség hozzá ufonauták, ET-k, vagy más idegenek segítségére, hogy használni tudd.
Ma már minden hangszer megszólal "valahogy" tehát hangzásban nagyon nagy csalódást egyik sem tud okozni, saját tapasztalataim alapján hangzás terén talán ez lehetne egy sorrend. (persze az én ízlésem szerint) SD7, SD5, 3xle, (pa900) , S770 (én nem adnék a 970-ért kétszer annyi pénzt a nüansznyi különbségért) pa600

Ha Ketron irányba indulsz, semmi képen ne hagyd ki a sorból az SD1 plust, nagyon, nagyon nagy vas. Szerintem jobb mint az SD5 hard és szoft téren egyaránt.
Viszont innen nehéz már más hangszer felé kacsingatni, mert valamiért nem tetszik majd a hangjuk egy idő után, de nem kell váltogatni. :)

Majd ír más is ...

Buba

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 45300Hozzászólás HunHyper
2016.11.01. 17:14

Bubamara írta:...volt szerencsém kipróbálni, vagy hosszabb, rövidebb ideig használni a felsorolt cuccokat...
Köszi Buba, pont ilyen segítségre gondoltam... Mondjuk, ami kissé "elszomorít" a márkaváltásnál, hogy a sok év alatt összegyűjtött
több száz stílus "repül" a kukába...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 45313Hozzászólás Rolandbk5
2016.11.02. 08:03

HunHyper írta:Tudom, hogy hülye kérdés, de ez a Gumiszoba, bármit lehet kérdezni...
Szia Roland!

Nem sokan vannak itt a forumon akiknek ezek közül még Roland E-A7 is lett volna. Én ilyen tekintetben szerencsésnek mondhatom magam.

Szerintem, ha Yamahás voltál, ne válassz más hangszert, mert egyikben sem fogod megtalálni a Yamahát. Én is keresgéltem, és most jelenleg egy S770 van és egy Motif XF tesztben vagyok. Minden bizonnyal megveszem a Motifot is mert nagyon erős hangban, és a midiket könnyedén eltudom készíteni vele az Optimizer segítségével.

Szóval:
- Roland E-A7 egy jól átgondolt, kényelmes, minden ott van ahol lennie kell hangszer. A hangszínkészlete a BK9 teljesen mindene. A stílusok vérszegények, könnyen kezelhető, de nem Yamaha.
- Korg PA600 hát nekem vicc. Nyikorog, itt sokan azt firtatják, hogy a Yamaha milyen gyenge kasznikat készít, hát ennél még a BK3 is összerakottabb. Nekem az a bajom a PA600-al, ha nincs hozzá mondjuk Dinamics, vagy valami hasonló sampler cuccod, akkor szintén vérszegény. A stílusok gyengék, a menüje nehézkes.
- Ketron SD7 szerintem a legjobb hangú hangszer. Viszont van saját tudata, ami annyit jelent, hogy azt csinál amit ő szeretne. Nehéz kiismerni, mindig van valami ami miatt megmagyarázhatatlan dolgokat csinál. A menüje a Yamahaához képest kesze-kusza.
- Ketron SD1 hát ilyen már nem vennék semmi pénzért. Jó nagyon, de már nagyon öreg. Én ezt felejteném az SD5-el együtt.
- S770-970 volt mind a kettő és van is jelenleg. A 970 nem ér annyit mint a 770, a vokál része felesleges, használhatatlan. A plusz audio stilusok azok jók, viszont egy sima stílus meg az audio stilus között nagyon nagy a kontraszt. A 770-ről ár/érték arányban csak jót tudok mondani. Az hogy nem olyan a billentyűzeted mint egy Ketroné, hát engem nem érdekel, bár ha neked is Yamahád volt akkor fel sem fog tűnni. Szép kijelző, a már megszokott menü, és rendesen össze van rakva.

Összegezve, ha a sok mindenedet amit Yamahán használtál sok éven keresztül, egy pendrive-n viheted tovább minden fennakadás nélkül. Én mindig szerettem volna valami mást, de mivel én 6 évet töltöttem el a Tyrosok társaságában, így nem jöhet szóba más. Mindent meglehet tanulni semmi sem bonyolult, de mégis mikor oda ülsz egy Yamahához rögtön tudod, hogy mit hol keressél, még a Tyros5-nél is.
Szerintem sok nyugtalan éjszakától mented meg magad, ha a Yamahánál maradsz.

Zotti

Új hozzászólás