|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
A PA 588-nál tényleg benne van a sound.
Bubánál hallgattuk nagy hangrendszeren, ami azért odaver minőségben ( Dyna powermixer és Garry live), amikor bekapcsoltam és megnéztél egy zongora soundot, odaversz balkézzel még a húr mellékzajai is modellezve vannak benne.
A kísérősávja a PA 500-é, anno volt PA800- am, rátettem a műsoromat, stylek- midik jól szólnak benne, abszolút kifogástalan minőségben, a piano/epiano és vonós hangszínek odavernek. Valamiért nagyon vastagon szólnak a hangszínei, a kalapácsos része hihetetlen jó, nem zavaróan kemény, igaz most 3 óra játék után picit fájnak az ujjaim, mert elszoktam tőle. Ha valaki egy ilyet birtokol és van hozzá egy TC helicon-ja (ha fontos a vokál), egy veszett jó "vendéglátós" hangszer, ha a fő hangszered a zongora, mert kalapácsoson vannak olyan hangszínek, amikkel nem lehet normálisan játszani. Ja, 10 másodperc alatt feláll a hangszer és lehet vele veretni a nézését meg a járását. Ha a saját tapasztalataim nézem, az egyik legkompaktabb, leghasználhatóbb hangszer az utóbbi években, amin játszottam, feltéve ha valaki játszani akar és nem gond a kalapácsmechanika, mert egész éjjel az mp3-ra imitálni kalapácsoson elég fárasztó lehet.
Most elkezdtem gyúrni, mert van vagy 30 kiló.
Bubánál hallgattuk nagy hangrendszeren, ami azért odaver minőségben ( Dyna powermixer és Garry live), amikor bekapcsoltam és megnéztél egy zongora soundot, odaversz balkézzel még a húr mellékzajai is modellezve vannak benne.
A kísérősávja a PA 500-é, anno volt PA800- am, rátettem a műsoromat, stylek- midik jól szólnak benne, abszolút kifogástalan minőségben, a piano/epiano és vonós hangszínek odavernek. Valamiért nagyon vastagon szólnak a hangszínei, a kalapácsos része hihetetlen jó, nem zavaróan kemény, igaz most 3 óra játék után picit fájnak az ujjaim, mert elszoktam tőle. Ha valaki egy ilyet birtokol és van hozzá egy TC helicon-ja (ha fontos a vokál), egy veszett jó "vendéglátós" hangszer, ha a fő hangszered a zongora, mert kalapácsoson vannak olyan hangszínek, amikkel nem lehet normálisan játszani. Ja, 10 másodperc alatt feláll a hangszer és lehet vele veretni a nézését meg a járását. Ha a saját tapasztalataim nézem, az egyik legkompaktabb, leghasználhatóbb hangszer az utóbbi években, amin játszottam, feltéve ha valaki játszani akar és nem gond a kalapácsmechanika, mert egész éjjel az mp3-ra imitálni kalapácsoson elég fárasztó lehet.
Most elkezdtem gyúrni, mert van vagy 30 kiló.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Mennyiért lehet hozzá jutni, egy PA-588 billentőhöz? Egyre érdekesebb hangszer számomra!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Kicsit kutatva a neten, Real Weighted Hammer Action 3 (RH3) billentyűzettel van szerelve. Ez jobb, mint a DGX GHS mechanikája... 
A rögtönzés világa: A Jazz
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Hopplahopp! A tab alatt egy Roland Soniccell figyel, ami játéknak indult, de a Ketron sd4 társaságában egy olyan üťős párost alkotnak, hogy a Vst progikat ki is szedtem. Teszt ma és holnap. Az Akai billentése kemény mint a vídia.... Gyúrni kell rá! 
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Pityu! hangszeraprós volt a jóáras vétel, Perfect Showband Norbié volt. Nagyon masszív, kivételes minőségű potik, padok és gombok, azonnal működött minden. A programozhatóságáról nem tudok még írni, csak tegnap jött meg...A billentése mint a vas! Nagyon kemény! Megy az ismerkedés! Sajnálom, már másodszor előztem be neked...
(cme 80)
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
danpress
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Ének
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
érdemes rászánni 20 percet, nagyon hasznos videó annak is, aki bele akar nyúlni a gyári hangokba
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Sziasztok!
Yamaha PSR S770 felhasználóktól kérdezem,jól érzékelem,hogy míg az S670 valamennyi gombja a panelen mikrokapcsolós feszes,nem lötyögős,addig az S770-nél mintha még gumigombokat is vélnék felfedezni? /Nem láttam élőben csak képen./
Van nálam ugyanis kíváncsiságból egy S670-es.
Azért van néhány meglepően jó tulajdonsága!
Érdekes!...
Yamaha PSR S770 felhasználóktól kérdezem,jól érzékelem,hogy míg az S670 valamennyi gombja a panelen mikrokapcsolós feszes,nem lötyögős,addig az S770-nél mintha még gumigombokat is vélnék felfedezni? /Nem láttam élőben csak képen./
Van nálam ugyanis kíváncsiságból egy S670-es.
Azért van néhány meglepően jó tulajdonsága!
Érdekes!...
-
nandistyle
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: yamaha psr 2000 roland e-500
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 23 alkalommal
sziasztok: szeretnék többet megtudni a roland e-500 ról,ha bárkinek van valami tapasztalata ezzel a hangszerrel kapcsolatban kérem ossza meg velem,(velünk). 
-
rolands650
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha psr s650
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
Sziasztok
én yamahás vagyok már régóta de csak s szériáim voltak és most meg tetszett a 2000 es és aszt szeretném megtudni h az 1100 as mivel tud kevesebbet vagy ugyan azt tudja e és h ki melyket ajánlaná milyen tapasztalatokkal
én yamahás vagyok már régóta de csak s szériáim voltak és most meg tetszett a 2000 es és aszt szeretném megtudni h az 1100 as mivel tud kevesebbet vagy ugyan azt tudja e és h ki melyket ajánlaná milyen tapasztalatokkal