|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
-
silver82
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Yamaha PSR-2100
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Hát őszintén szólva, a psr2100 hangzásával meg voltam elégedve, csak körülményes volt a bővítés. (style/voice).
Nézegettem a tyrosokat, de hát az meg már más ár kategória!
A legnagyobb gondom az s900-al, hogy a saját hangszóróin be tudom lőni az eq-t, és akkor relatíve jól szól, bár nem minden style-ra vonatkozik, de ha már kilököm erősítőre, akkor szinte lehetetlen beállítani úgy, hogy minden jól szóljon rajta.
A másik gondom, hogy csináltam a regisztribe mic user beállítást, amit használok, mellette meg van az összes szám szintér regisztribe tárolva, ahol a mikrofon beállítások ki vannak kapcsolva, ettől függetlenül nagyon sokszor random lekapcsolja a effect részt. (Na meg a kivitelezés, hogy pl a vocalt menüből tudom elérni..... no comment!
A Ketront mint márkát nem igazán ismerem, de utána nézek, korg-ot nem igazán szeretnék!
Köszönöm a választ.
Szép napot!
Nézegettem a tyrosokat, de hát az meg már más ár kategória!
A legnagyobb gondom az s900-al, hogy a saját hangszóróin be tudom lőni az eq-t, és akkor relatíve jól szól, bár nem minden style-ra vonatkozik, de ha már kilököm erősítőre, akkor szinte lehetetlen beállítani úgy, hogy minden jól szóljon rajta.
A másik gondom, hogy csináltam a regisztribe mic user beállítást, amit használok, mellette meg van az összes szám szintér regisztribe tárolva, ahol a mikrofon beállítások ki vannak kapcsolva, ettől függetlenül nagyon sokszor random lekapcsolja a effect részt. (Na meg a kivitelezés, hogy pl a vocalt menüből tudom elérni..... no comment!
A Ketront mint márkát nem igazán ismerem, de utána nézek, korg-ot nem igazán szeretnék!
Köszönöm a választ.
Szép napot!
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
" A legnagyobb gondom az s900-al, hogy a saját hangszóróin be tudom lőni az eq-t, és akkor relatíve jól szól "
Soha ne a hangszer saját hangszóróján állítsd be az EQ-t! Mindig kierősítve finomíts rajta! A hangszer belső Master EQ-ját amúgy is csak ímmel-ámmal!
... az S-900 -tól nagyon vastag hangzást ne várj, csak puffog. Cseréld le egy jó öreg, de atom biztos Tyros 1-re, azt imádni fogod!
Soha ne a hangszer saját hangszóróján állítsd be az EQ-t! Mindig kierősítve finomíts rajta! A hangszer belső Master EQ-ját amúgy is csak ímmel-ámmal!
... az S-900 -tól nagyon vastag hangzást ne várj, csak puffog. Cseréld le egy jó öreg, de atom biztos Tyros 1-re, azt imádni fogod!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Esetleg még a Roland BK5-ön is gondolkodhadsz, bár abban nincs vokál.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Így van. Ha a 2100 hangzását szeretted, tehát alapvetően a Yamaha hangja jön be neked, akkor egy Tyros lesz a megoldás. Ezeket az S szériás szecskavágókat alaposan hazavágja hangban, szolgáltatásban és megbízhatóságban egyaránt. 200 magasságában be lehet őket szerezni, nagyon szépeket 240-ért. Na annyiért S900, S910 vehető, melyek csak gyerekjátékok az öreg hölgyhöz képest.
Buba
-
silver82
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Yamaha PSR-2100
Köszi,
És mi a véleményetek az s770-ről?
Egy-két helyen elég jó véleményt írtak róla, nem meg ami mellette szól, hogy a tyros-hoz képest ez új, garanciális!
A tyros 3, amire már azt kezdik mondani, hogy érdemes megvenni, az 1 már régi, a 2 hemzseg a hibáktól, de még az is 350k fölött van!
Azért köszi a segítséget!
És mi a véleményetek az s770-ről?
Egy-két helyen elég jó véleményt írtak róla, nem meg ami mellette szól, hogy a tyros-hoz képest ez új, garanciális!
A tyros 3, amire már azt kezdik mondani, hogy érdemes megvenni, az 1 már régi, a 2 hemzseg a hibáktól, de még az is 350k fölött van!
Azért köszi a segítséget!
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
ezt kifejtenéd? Mert én meg pont azt hallottam, hogy a tyros 2 - akárcsak az 1 - egy megbízható billentő. Aztán lehet, nekem tévesek az infóim.silver82 írta:a 2 hemzseg a hibáktól
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ha 200e ft-ból kellene Yamaha hangszert vennem, semmi mást, csak és kizárólag Yamaha PSR9000 pro-t vennék.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Yamahában mindenképpen, én viszont csakis SD1-et. De az nem Yamaha. 
Buba
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
" És mi a véleményetek az s770-ről? "
Nemrég egy S970-et próbáltam ki. Egy nagyon jó ismerősöm kért meg rá, hogy nézzek rá a hangszerre. Most tanulgat a hangszeren, egyébként egy kiváló Cimbalmos.
Szóval, az S970 sem egy hej de nagy durranás! Számomra az "S szériának nincs létjogosultsága" (ez az én véleményem lehet vele nem érteni egyet, és elnézést kérek azoktól akiknek ilyen hangszerük van) Nem jó, nekem nagyon nem tetszik műanyag a hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az S900-nál. Ne ijedj meg egy régi, de egykoron zászlós hajó hangszertől! Tyros széria, Psr-9000 pro annak idején 1 milka környékén mozogtak. Egy ilyen S széria szinte naponta veszít az értékéből!
A döntés a tiéd, de ha ugyanúgy csak puffogást akarsz hallani a hangszerből, akkor az S-770 kiváló választás!
Nemrég egy S970-et próbáltam ki. Egy nagyon jó ismerősöm kért meg rá, hogy nézzek rá a hangszerre. Most tanulgat a hangszeren, egyébként egy kiváló Cimbalmos.
Szóval, az S970 sem egy hej de nagy durranás! Számomra az "S szériának nincs létjogosultsága" (ez az én véleményem lehet vele nem érteni egyet, és elnézést kérek azoktól akiknek ilyen hangszerük van) Nem jó, nekem nagyon nem tetszik műanyag a hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az S900-nál. Ne ijedj meg egy régi, de egykoron zászlós hajó hangszertől! Tyros széria, Psr-9000 pro annak idején 1 milka környékén mozogtak. Egy ilyen S széria szinte naponta veszít az értékéből!
A döntés a tiéd, de ha ugyanúgy csak puffogást akarsz hallani a hangszerből, akkor az S-770 kiváló választás!
A rögtönzés világa: A Jazz
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Zongorista28 írta: Nem jó, nekem nagyon nem tetszik műanyag a hangja, ugyanolyan minőségtelen anyagok, mint pl az S900-nál.
Anyagismerettel mi a helyzet? A Tyros nem műanyag? He .... Szerintem nem fémebb, mint az S770. A hangja sem. Ezek a millás hangszerek nem veszítenek az árukból? Nézd már majd meg a Pa3x mennyibe kerül. Légyszi.Zongorista28 írta:Ne ijedj meg egy régi, de egykoron zászlós hajó hangszertől! Tyros széria,
Olyan butaságokat mondtok néha, hogy tényleg nem értem.
Valaki kitalálta - nem tudom ki, de biztos a MÉH-nél dolgozott - hogy csak a fém kasznis hangszerek a hangszerek. Jézusom. Ekkora baromságot régen hallottam. Lehet neked fémből is a cuccod, de béna vagy soha az életben nem fog úgy szólni a vasad
Szerintem felejtsétek el a fém nem fém dolgot. A Psr S770 igen is jó hangszer, természetesen hozzáértő kezekben. A megbízhatóság szempontjából, már a Tyros 2 sem jó vétel. Esetleg a Tyros3, ami árban még mindig erős, és némely mostanság fontos funkcióban alul marad az S770-nél. Arról nem is beszélve, hogy sok hangszínt kapot a Tyros3-ból.
Jó választás az S770, és az S970 is.
Zotti