|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- marton1974
- VIP
Re: Játéktechnikák
Én személy szerint belefáradtam,abba hogy nem akarok megsérteni senkit de egyetlen egy Yamahából,Korgból se tudtam olyan élethű hangzást kihozni ami tetszett volna.A sampler hangszinek sokkal élethűbbek az biztos,de mégse szólnak úgy mint ahogy kellenének.Szerintem az adott hangszer hangkártyáján áll vagy bukik az egész dolog,hiába van a sok jó sampler ha nincs hozzá megfelelő hangkártya.Az arranger világ nagyon el van maradva a szoftveres szintik világától!Samplerezheti szerintem a hangszerét a tulaja éjjel nappal,látástól vakulásig.Mégse fog úgy szólni mint egy szoftveres szinti.És ráfordított egy csomó időt!Persze jobban meg fog szólalni mint egy gyári hangszín inkább úgy mondom élethűbben,de mégse lesz az igazi.Én pl. a Tyros 4-be tettem sampler dobokat /SONOR stb...jobban szóltak a gyáriaknál de még így is messze elmaradt az igazi hangzástól.
Nem akarom fényezni a Ketron Audyát.De hangzásban és főképp stílusok tekintetében sokkal élethűbben megszólal mint tártai.És nem kell hetekig samplerezni.Ebben a hangszerben találtam meg azt a hangzást amit keresek.De hangsúlyozom a szoftveres szintik világa a tuti.Az Audya lehet hogy technikailag nincs úgy felvértezve mint egy Korg/motoros,érintős kijelző stb.../de szerintem megszólalásba és élethűségbe a piacon most a legjobb arranger.
Nem akarom fényezni a Ketron Audyát.De hangzásban és főképp stílusok tekintetében sokkal élethűbben megszólal mint tártai.És nem kell hetekig samplerezni.Ebben a hangszerben találtam meg azt a hangzást amit keresek.De hangsúlyozom a szoftveres szintik világa a tuti.Az Audya lehet hogy technikailag nincs úgy felvértezve mint egy Korg/motoros,érintős kijelző stb.../de szerintem megszólalásba és élethűségbe a piacon most a legjobb arranger.
- marton1974
- VIP
Már nem árulom.Szerettem volna én is elmenni a szoftveres világ fele egy kicsit pl.:Roland integra 7 stb....de rájöttem hogy az nem az én világom,rengeteg kütyü,midikábel ide-oda,az én igényeimet teljesen kiszolgálja az Audya.Meg is rendeltem hozzá a stílus és a hangszín bővítőt is.
- marton1974
- VIP
Nem mondom hogy az Audya a világ legjobb hangszere!Nem fényezem.De azt mondhatom hogy sokkal realisztikusabb hangzása van bármelyik társánál.Vannak neki is hibái,de melyiknek nincsennek,hisz ezek mind elektromos kütyük.
De hangzásilag,megszólalásra nekem ő a favorit az arrangerek közt.
De hangzásilag,megszólalásra nekem ő a favorit az arrangerek közt.
- marton1974
- VIP
"Az Integra7-el nem a szoftveres irányba mentél volna el. Pedig jó volt az "irány". Egy Integra 7 és egy Audya gyilkos kombináció lett volna!!"
Az a baj hogy ehhez a vonalhoz nem nagyon értek.Pl.Ha össze kötném az Audyát és az Integra hangmodult akkor az Audya stílusait és midijeit is át tudnám az integra hangszíneivel írni?Tehát az Audya látná és tudná is használni az Integra hangszíneit?
Az a baj hogy ehhez a vonalhoz nem nagyon értek.Pl.Ha össze kötném az Audyát és az Integra hangmodult akkor az Audya stílusait és midijeit is át tudnám az integra hangszíneivel írni?Tehát az Audya látná és tudná is használni az Integra hangszíneit?
- marton1974
- VIP
Látod ehhez én se értek.De az Audyában épp a dobok azok amik betyár jól szólnak!!!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
A midi sávjait simán át tudod küldeni és a stílusoknak a midi sávjait is. Az audió sávokat azokat szerintem nem fogja tudni értelmezni az integra, de nem is kell, mert az az erőssége a Ketronnak. És azoktól szól jobban, mint bármelyik másik hangszer jelen pillanatban. A Supersolo vagy milyen néven voltak hangszínek, azok is jól szólnak benne.marton1974 írta:Az a baj hogy ehhez a vonalhoz nem nagyon értek.Pl.Ha össze kötném az Audyát és az Integra hangmodult akkor az Audya stílusait és midijeit is át tudnám az integra hangszíneivel írni?Tehát az Audya látná és tudná is használni az Integra hangszíneit?
A hangszíneit, a valós idejű sávokat viszont fel tudod javítani az integrával, mert azért a hangszínei az Audyának nem jobbak, mint bármely másik hangszeré, sőt.
Annak idején, mikor egyszerre megvolt az Audyám és az SD-1-em összehasonlítottam pár hangszínt, amit szerettem használni az SD-1-ben. Pl. Circus Sax, vagy valami hasonló volt. Füllel nem megkülönböztethető a két hangszer hangzása és az SD-1 már nagyon régi. Ezeknél a hangszíneknél a Korg sokkal jobbat is tud produkálni, így tehát az Integrával nyernél.
A midi alapú stílusaival az Audya sokkal gyengébben szólal meg, mint az SD-1. Tehát itt feljavítva ezeket a stílusokat, valószínűleg itt is nyernél. (Ha jól tud kommunikálni a 2 hangszer midin.)
- marton1974
- VIP
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Köszi a tanácsokat, de szerintem nem bonyolítom a dolgot.Maradok az Audya hangszíneinél.A program menüjében elég jó hangszineket lehet már csinálni akár három hangszín összemixelésével, effektezésével is.Az biztos hogy a Korgban több hangszín van gyárilag.De hát ebből valljuk be a töredékét használjuk.
- marton1974
- VIP
Re: Hangszer VS. HANGSZER
De azért kíváncsi lennék hogy egy Integra 7-essel meg egy arrangerrel mit lehetne művelni...