Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

beejaybudai
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 23316Hozzászólás beejaybudai
2014.03.19. 21:37

Sziasztok!

Korg Krome-val találkozott-e már valaki?
Néztem róla egy rakás videót és nagyon megtetszett. Az árához képest szerintem nagyon jól szól.
Az az igazság, hogy egyre inkább azt érzem, hogy a kísérőautomatikás hangszerek már nem annyira vonzanak. Elgondolkodtam egy hangszer cserén, megnéztem a kínálatot és nem igazán találtam olyan kísérőautomatikás hangszert ami igazán tetszett volna (ami tetszene, azt meg nem tudom megfizetni). Viszont a workstation-ök között már megfizethető kategóriában is igen jók vannak.
Elgondolkodtam azon, hogy vajon a Krome Combi módja helyettesíthetné-e valamilyen szinten a kísérőautomatikát? Vajon mennyire szerkeszthetőek ezek a combi programok? Mennyire korlátozná ez az élő előadást?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 23317Hozzászólás slyer
2014.03.19. 22:08

Én is sokat gondolkodtam már ezen,de a regisztrációk,amiket magadnak belősz,a leggyorsabb,a legpraktikusabb megoldás.rHa fölé tenné egy jó kísérőautomatikás modult,az már jó lenne szerintem!Nem kellene nagy cucc,ketron midjay 200.000ft-ért pont megfelelne!Ez a saját véleményem!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

beejaybudai
Kiemelt tag
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23333Hozzászólás beejaybudai
2014.03.20. 10:07

Köszi a választ.

Még annyit hadd kérdezzek, hogy teljesen szabadon szerkeszthetők-e a combi programok, vagy csak a gyáriakat lehet használni? Elég jó dob loop-okat is hallottam, azokat is szabadon lehet létrehozni, szerkeszteni? A kezelése mennyire bonyolult? Gyorsan lehet vele dolgozni?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

danpress
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Ének
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 24605Hozzászólás danpress
2014.05.17. 21:09

sziasztok,

lehet nem jó topik ez erre, de kíváncsi vagyok milyen szintit javasoltok számítógépes zeneszerkesztésben jártas,de szintiben járatlan csókának:

- használt jó, 100ezerig
- cél: otthoni örömzenélés, dalírás
- fontos a sok élő hangszer (dob, basszus, gitár, vonós, billentyűs meg minden egyéb), de 80-as és 90-es évek hangszínei is kellenének kis retrózásra, de még román mulatós is előfordulhat! :D
- jó lenne ha tudnék importálni hangmintákat, stílusokat, illetve hogy tudjak a hangokba belenyúlni (effektek pl.) és tudjam azokat menteni, valamint a stílusokat is tudjam alakítani és menteni lehetőleg - nekem mindegy mire, csak floppy ne legyen :)
- minél egyszerűbb kezelhetőség jó lenne, de megtanulok bármit, csak jó lenne nem a technikai részével szüttyögni, hanem az ötleteket gyorsan megvalósítani.

lehet sokat akarok ennyiért egy hangszertől.. :)
várom a javaslatokat, tippeket, mindet csekkolni fogom

köszönöm urak :)

danpress
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Ének
Adott köszönetek: : 10 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 24607Hozzászólás danpress
2014.05.17. 21:36

almatom írta:Üdv Danpress!
Mit jelent az, hogy számítógépes zeneszerkesztésben jártas?
Mert ha jártas vagy, akkor Te nem keresnél magadnak csak kizárólag olyan billentyût, amiben nincsenek hangok; magyarul egy masterkeyboard-ot. A hangszíneket meg rábíznád a szoftszintik kínálatára.
Ha meg hikomatos gépet keresel, akor ott kevésbé jön szóba a számítógépes kezelés.......nem? Vagy nem értem a kérdésed lényegét..... Hmmmm, öregszem.....de azért még törekszem, de nemén vagyok öreg Sam!
öö, hát azt jelenti hogy szoftszintikkel, beállításaikkal elboldogulok, cubaseban össze tudok rakni egy nótát, stb.

nem midi billentyűzet kell, pont azért keresnék egy független kis szintit, hogy ha ötletem van, ne kelljen hangmintákat keresgélni, kattintgatni a laptopon, beállítani, stb. hanem keresek egy stílust ami közel áll, és neki tudok ugrani kidolgozni az ötleteimet. aztán ha kedvem van, majd daw-on kidolgozom normálisan. sajnos a sok technikai tötymörgés nagyon elveszi az időt a zenéléstől néha :)

szóval csak azért írtam a számítógépet, hogy bár szintim nem volt még (csak egy ultranova), de nem tökidegen tőlem, ha bele kell nyúlni egy hangba, vagy stílusba. :)

ajánlasz valamit?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24611Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.18. 05:35

Szia Danpress,

Nem egyszerűek az elvárásaid.
Kísérőautomatikás eszközt ennyiért nem igazán kapsz, hacsak, el nem adom neked a Yamaha Psr S500 ... :D
Nehéz ilyen eszközt találni. Mint ahogy Amatom is említette, 200.000 a határ.
Valójában mit is szeretnél?
A hangszerrel felvenni a dalt amit szeretnél gyorsan, de miben? Midiben, vagy Audioban?
Nem mindegy azért kérdezem, mert fontos ezzel tisztában lenni mielőtt bármit is vásárolsz. A legtöbb zenész ennél a résznél szokott elvérezni ( saját tapasztalat :D ), mikor nem tudja mit, és mire szeretné használni, csak vagy olcsó, vagy drága legyen.
Ha tiszta a kép előtted, akkor lehet javasolni különféle eszközöket, de azt látom, hogy 100.000.-ért szeretnél egy legalább 300.000.- forintos eszközt, már ahogy az elvárásaidat leírtad.

Várjuk a válaszod ... :777

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 24671Hozzászólás Vangelix
2014.05.25. 17:58

Üdvözletem minden muzsikusnak, látom a hangszer vs hangszer topic le van zárva, gondolom itt is jó helyen lesz a kérdésem. Év vége fele szeretnék újítani, és a sok átolvasott anyag alapján három hangszer jöhetne szóba, Tyros4, Pa3x Musikant vagy Ketron audya, tudom a helyes válasz az, hogy meg kell hallgatni mind a hármat élőben, de attól tartok, ez nem lesz lehetséges. Egy pár dolgot szeretnék megtudni, éspedig A tyros4-nél még fennáll a gyakori képernyő meghibásodás, mint az elődeinél, a dobok már jobban szolnak?, elég nagy az user mentéseknek a hely? A pa3-nál sajnos hiányoznak azok a hangok (pl. jódli, su-va-ppa stb) ami van a Tyrosban, előnye viszont a keményebb hangzás, az Audyához viszont nem tudom van e magyar gépkönyv és esetleges meghibásodásnál javitási lehetőség, igazából nem sokat tudok róla, csak annyit, hogy nagyon dicsérik, meg hogy a másik kettővel szemben több az ára, Ketronnál csak az audia5 a nyerő, vagy az sd-k is jó hangszerek, tudom gyengébb kategória. Köszönök minden infót :?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 24673Hozzászólás Asterix
2014.05.25. 19:20

Vangelix írta:Tyros4, Pa3x Musikant vagy Ketron audya, tudom a helyes válasz az, hogy meg kell hallgatni mind a hármat élőben, de attól tartok, ez nem lesz lehetséges.
1. Nálam már volt egy pár Tyros 4, de én sem azoknál, sem a kollégák által mai napig használt hangszereknél nem hallottam T4 kijelző hibáról.
2. Ezen a szinten, ha neked esetleg nem is tetszene a dobok hangzása, olyan hangokat teszel bele, amilyenek az ízlésednek megfelelnek.
3. Biztos lehetsz benne, hogy nem tudsz annyi mentést csinálni, mint amennyi hely van a T4-ben.
4. Miből gondolod, hogy a Pa3-ból hiányoznak ezek a hangok? A Musikantnak direkt ez a lényege. Hangban is és elmentett padként is rendelkezésedre áll. (a jódli biztosan, mert azt én is használom.)
5. Természetesen van az Audyához is magyar nyelvű gépkönyv. Az egyik forgalmazó is csinált valamit, ugyanakkor egy zenész kolléga a saját költségén lefordíttatta magyarra.
6. Az Audyát az osztrák határ mellett biztosan javítják, a Musikantot a németeknél, vagy ott, ahol veszed. (Nálunk nem kapható.) A T4 itthon is jó javító bázissal rendelkezik.
7. Jelen pillanatban a Musikant drágább, mint az Audya. A legolcsóbb a T4. De gondolom, hogy ezen a szinten nem a minimális árkülönbség fog dönteni.

Ha leírod, hogy mire akarod használni, akkor könnyebb a javaslattétel. Egy biztos: amennyiben kifejezetten csak stílusjátékra akarod használni, akkor csak Audya!!!
Ha már másra is szeretnéd használni a hangszert, akkor jön a képbe a többi hangszer és ott már lehet, hogy akár más javára is billenhet összességében a megítélés... :777

Vangelix
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
Adott köszönetek: : 38 alkalommal
Kapott köszönetek: : 11 alkalommal

Hozzászólás: # 24677Hozzászólás Vangelix
2014.05.25. 20:21

Köszönöm Asterix a segítséget, hát igazán el kell áruljam, hogy csak lelkes amatőr vagyok, saját magam szórakoztatására használnám a hangszert, és nagyobb árú hangszernél jobban lehet palástolni a tehetségem hiányát ;) Azért vettem korg után Yamahát, hogy ismerkedjek egy kissé a Yamaha világával, még akkor is, ha ez egy más kategóriás hangszer, az észrevételem az, hogy a Yamaha stílusok sokkal kidolgozottabbak, kezelése a hangszernek logikusabb és már régóta kacsintgatok a Tyros4 felé, viszont a Pa1x-em billentyűzete verhetetlen, öröm rajta játszani, de tudtommal mindhárom felsorolt hangszer aftertouchos, a 2x50 wattos hangzás meg lenyűgöző volt (nem használok erősítést, otthon ez szükségtelen). Csak ritmusokkal játszok,a midi nem érdekel.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 24680Hozzászólás Apelláta
2014.05.25. 21:34

Vangelix írta:Csak ritmusokkal játszok,a midi nem érdekel.
Nincs mit mérlegelned: Audya!

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás