Nem nagyon tudok egyetérteni az itt leírt eszmefuttatásoddal. Gyári stílustól ne várjunk semmi jót, ne vegyük meg a drága hangszert??? Azért én a Pa3xM-ben simán elmerek indítani egy csomó stílust, ami hozzányúlás nélkül is nagyon jól meg fog szólalni és zeneileg az alap tökéletesen meg van csinálva. Természetesen az, hogy nekem az elektromos dob jobban tetszik, mint az akusztikus, vagy szárazabban szeretem hallani az alapot, mint ahogy némelyik agyon van effektezve, ez egy dolog, átállítom és kész. De a profi alap a kezem alatt van. Ezt hozd ki egy nem drága hangszerből! Azért kevés zenész van, aki ennyire profin, aprólékos részletekbe menően meg tud írni egy stílust, hogy annak élő hatása legyen. Jelenleg ilyen olcsó hangszer csak a Ketron, de az is csak azért, mert már régi. Újonnan az is drága volt!!!mentosattila írta:Ha valaki jatszani szeretne azzal a stilussal es hangszinnel, amit a gyarto felkinal, az ne vegyen draga hangszert. Masik szabaly; - ha valaki midizik, annak teljesen folosleges szempler-hangszer vagy valamilyen draga cucc. Azt meg lehet csinalni egy kozep-kategorias szintivel is. De szamomra az mar nem zenesz, - bocsanatot kerek ha valakit bantok ezzel.
Meg annyit szeretnek megjegyezni, hogy azert a penzert amit elker a gyarto egy Tyros 3-4 ert vagy egy Korg Pa3-ert, tobbet is adhatna. Vagyunk egy paran akik elolrol-hatulrol, oldalrol, stb. pofozgatjuk a hangszereinket, hogy ugy szoljanak ahogy illik (hiaba a meregdraga cucc, ha az ember nem dolgozik vele, egyik sem fog jol szolni).
Szeretnem felajanlani a segitsegemet minden tagnak es kivanok sikeres egyuttmukodest.
Szep napot es bekes Husvetot !
Egy drága hangszert illene amellett, hogy mindent ízlésedre faraghatsz benne használható állapotban szállítani. És a németek ezt tették a Korggal.
Én nem ismerek olyan zenészt, aki ne használna midiket, sőt még mp3 alapokat is használnak és mégis felnézek rájuk, mert profi, amit művelnek. Nem az a baj, ha midit használsz, mert attól, hogy valaki nem használ midit, csak stílust, még nem lesz jó zenész. 3-4 hangot egy időben lefogni bal kézzel, hogy a gép tegye a dolgát nem nagy művészet, ettől még nem lesz valaki nagyobb zenész annál, aki ugyanezt midi alap mellett csinálja. Persze itt nem olyan midisekre gondolok, akik miatt megkopott a hangerőpoti a 9000pro-n, mert a bal keze csak arra való, hogy azt csavargassa.
A Tyros 3 és 4 hangszereim nem voltak meg túl sokáig, mert a 2 után már nekem túl sok újat nem mondott, de a Pa3x-be mélyedj bele egy kicsit és meglátod mennyire sok dolgot belepakoltak a hangszerbe, de ez pusztán a menü megtekintéséből nem jön le. "KEZD EGY RÉGI ROLANDRA HASONLÍTANI ÚJ KÖNTÖSBEN!"
Neked is áldott húsvétot!