Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4572Hozzászólás Gyuley
2012.04.05. 07:44

Apelláta írta:
B.Bazsi írta:Hangszínbeállításokhoz még: 4 db "One Touch" gomb van a hangszeren, melyek hangszínbeállítások elmentésére szolgálnak, belső és külső memórián lévő stílusokhoz történő hangszínek hozzárendelésére egyaránt. Kiválasztasz egy stílust gépből vagy kártyáról, beállítasz a billentyű partokra neked tetsző hangszíneket, elmented mondjuk a One Touch 1-es gomb alá. Beállítasz megint másfajta tetszés szerinti hangszíneket ugyanahhoz a stílushoz, elmented a One Touch 2-es gomb alá. Ugyanezt megcsinálod a 3-4-es gombokhoz. Megjegyzed melyik gomb alá mely hangszíneket rendelted, és a kívánt gomb megnyomásával előhívod azokat a hangszíyneket melyeket használni szeretnéd. Akárhogy is számolom, egy stílushoz 12 hangszínt rendeltél hozzá -ha csak a jobb kéz "part"-jait nézem (jobb kéz alatt egyszerre 3 hangszínt tudsz használni -UPPER 1,2,3 3x4 felénk 12 :lol: ). Egyáltalán nem bonyolult elérni a hangszíneket élő játék közben... ;) Az már csak érdekesség hogy ugyanezt végigjátszhatod a bal kéz billentyű partjai alá, és ha úgy gondolod a tempó, main var., intro-ending beállításokat is elmentheted a One Touch gombok alá. Ha nem akarod akkor ezeket nem mented el, csak azt ami tetszik. És mindez egy User program alatt megy.
Szia B.Bazsi!

A One Touch funkció a Korg-ok minden típusában benne van Single Touch Settings néven már a Pa50/60/80-tól felfelé. Tehát több mint 10 éve. Sőt a felsoroltak utáni típusoknál már az egyes STS-eknek nevet is lehet adni, így nem kell fejből megjegyezni a gombok alá tartozó hangszíneket. A Yamikban is rég benne van. Ha jól tudom a PSR1500/3000 óta.
Igen a Yamiban is benne van, de már a Psr1000-2000 től az OTS Korgban STS, csak a Yaminál van még +8X nagyon sok :D "regisztrációs memória" dedikált 8 gombbal, ami hasonló elven múxik mint a One Touch Setting csak több beállítási lehetősége van, ez hasonló a Korg-ban a "song book-ra"!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 4573Hozzászólás Gyuley
2012.04.05. 09:16

Most, hogy így elgondolkodom, már a Yamaha Psr520-ban is volt egy 4 dedikált gombos regisztrációs memória, sőt, az előtte lévő Psr500-ban is, ami 1991-es modell!!! :D

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4574Hozzászólás viskib
2012.04.05. 09:23

Köszönöm a kiegészítő hozzászólásokat mindenkitől igen én is arra gyanakszom muszály leszek kipróbálni mind a 2 hangszert csak itt a közelbe kérdeztem senkinek nincs csak yami nagy részt akinek van nem ismerem de meg fontolom zeneboy ajánlatát és ha arra járok röv. belül ellátogatok még annyit hogy az g70-és e80 közöt mit takar az a bővült EQ ? :|

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 4575Hozzászólás Apelláta
2012.04.05. 09:32

Gyuley írta:
Igen a Yamiban is benne van, de már a Psr1000-2000 től az OTS Korgban STS, csak a Yaminál van még +8X nagyon sok :D "regisztrációs memória" dedikált 8 gombbal, ami hasonló elven múxik mint a One Touch Setting csak több beállítási lehetősége van, ez hasonló a Korg-ban a "song book-ra"!
A Korgnál a Yami Reg Mamory-ának megfelelője még a Song Book elődje a Performance-ek is, sőt annak elődje az Arrangement-ek. Az meg már legalább 15 éve volt.

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4577Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 09:52

A One Touch gombos hozzászólásom azzal a céllal írtam, hogy lássák már akik nem ösmerik a Rolandot hogy nem olyan buta gép az hogy nehezen lehet elérni benne a hangszíneket, "a hiba nem az Ön G70 készülékében van ha valaki nem éri el gyorsan a hangszíneket"... :PP :twisted: Ja, hogy a Korgokban meg Yamahákban is benne van? Ja, oké, ebben is! Ja, meg nem csak a Psr 1000-es 2000-esben és ettől fölfelé lévő hangszerekben van 8 x nagyon sok reg.memória dedikált gombokkal, hanem láss csodát az én gépemben is.... Á, szinte hihetetlen ugye??? Szerkeszthető Music Assistant béállítások is vannak benne amelyek specifikusabb dalbeállítások elmentésére alkalmasak, biztos hogy benne van a Korgokban is meg a Yamikban is ilyen csak nem tudom mi néven futnak... Meg user programokhoz midifile-t lehet menteni, de biztos ilyen is van a többi márkában is. Ne nézzük már annyira hülyének a Rolandot... :diablo: :mrgreen: :!:

C dúr - C6 , ha jól emlékszem az E-16-osomban is így szólt a bossa....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4578Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 09:54

Viskib, ha G-70-t próbálnál és errefelé jársz, én nagyon szívesen állok rendelkezésedre! (Zeneboy után szabadon...) :777 :777

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4579Hozzászólás viskib
2012.04.05. 09:57

B.Bazsi írta:Viskib, ha G-70-t próbálnál és errefelé jársz, én nagyon szívesen állok rendelkezésedre! (Zeneboy után szabadon...) :777 :777
Köszönöm bazsi meg próbálok el jutni... sajnos most anyagilag nem a legjobban állok de előtte rád irok és zeneboyhoz és hozzád is benéznék 1-uttal :777

Ricsike

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 4585Hozzászólás Gyuley
2012.04.05. 10:50

B.Bazsi írta:A One Touch gombos hozzászólásom azzal a céllal írtam, hogy lássák már akik nem ösmerik a Rolandot hogy nem olyan buta gép az hogy nehezen lehet elérni benne a hangszíneket, "a hiba nem az Ön G70 készülékében van ha valaki nem éri el gyorsan a hangszíneket"... :PP :twisted: Ja, hogy a Korgokban meg Yamahákban is benne van? Ja, oké, ebben is! Ja, meg nem csak a Psr 1000-es 2000-esben és ettől fölfelé lévő hangszerekben van 8 x nagyon sok reg.memória dedikált gombokkal, hanem láss csodát az én gépemben is.... Á, szinte hihetetlen ugye??? Szerkeszthető Music Assistant béállítások is vannak benne amelyek specifikusabb dalbeállítások elmentésére alkalmasak, biztos hogy benne van a Korgokban is meg a Yamikban is ilyen csak nem tudom mi néven futnak... Meg user programokhoz midifile-t lehet menteni, de biztos ilyen is van a többi márkában is. Ne nézzük már annyira hülyének a Rolandot... :diablo: :mrgreen: :!:

C dúr - C6 , ha jól emlékszem az E-16-osomban is így szólt a bossa....
Naaaaaaa Bazsikám lassíts már!

Nem tudom hol olvastad tőlem azt hogy a Roland hangszerek buták lennének, de ilyet nem hiszem hogy írtam volna!
Szerintem ez a "topic" pontosan arról szól, hogy megosszuk egymással a hangszereink tulajdonságait, előnyeit hátrányait, és nem kell besértődni ha egy másik gyártó hangszere is tudja azt amit esetleg a tiéd is, esetleg olyat is amit a tiéd nem, vagy éppen fordítva!
Én leírtam a hozzászólásomban az én általam használt hangszereknek a lehetőségeit, és nem értem hogy ezzel neked miért is van bajod? :diablo:
Egyébként a G70 nekem tetszik,szerintem a legjobban eltalált Roland arranger a G1000 után! 8-)

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4588Hozzászólás B.Bazsi
2012.04.05. 14:45

Gyuley írta:

Nem tudom hol olvastad tőlem azt hogy a Roland hangszerek buták lennének, de ilyet nem hiszem hogy írtam volna!
Szerintem ez a "topic" pontosan arról szól, hogy megosszuk egymással a hangszereink tulajdonságait, előnyeit hátrányait, és nem kell besértődni ha egy másik gyártó hangszere is tudja azt amit esetleg a tiéd is, esetleg olyat is amit a tiéd nem, vagy éppen fordítva!
Én leírtam a hozzászólásomban az én általam használt hangszereknek a lehetőségeit, és nem értem hogy ezzel neked miért is van bajod? :diablo:
Egyébként a G70 nekem tetszik,szerintem a legjobban eltalált Roland arranger a G1000 után! 8-)
Eszem ágában sincs besértődni, nem is tettem meg. :) 8-) Azt se mondta senki -Te sem- egy szóval se hogy buták lennének a Rolandok, mindössze reagáltam azokra a hiányosságokra vagy "problémákra" melyek felmerültek a hangszer kapcsán. Van amit cáfoltam, van amit aláírtam hogy bizony az tényleg a hangszer gyengéje, az általad hozzáfűzött kiegészítéshez is mindössze kiegészítő szándékkal írtam oda a kis mondandómat. Elég sokan -nem te és nem is itt - lehúzták ezt a márkát mostanság, úgy hogy nem ismerik a hangszert, mindössze találkoztak vele futólag, vagy hallottak egy be nem állított hangszert vagy rosszul beállított hangszert ami alapján megállapítják hogy ez a hangszer bizony nem jó... Véleményem szerint kialakult egy sztereotípia a Rolandokról az elmúlt időkben ami negatív színben tünteti fel ezt a márkát, és vannak akik hallomásból elhisznek mindent -mert XY azt mondta róla... Mindössze szerettem volna tisztázni hogy az általad felsorolt dolgok ( pl. user programok ) megvannak ebben a hangszerben is, de tévedés ne essék -fel sem tételeztem hogy itt bárki is arra gondolt volna akár hallomásból akár kikövetkeztetésből, hogy ezek a lehetőségek nincsenek a hangszerben- mindössze jobbító szándékkal kiegészítés céljából tettem. Hogy kicsit talán cinikusra sikerült azt aláírom ugyanúgy mint azt hogy a C-dúr C6-ban szól valamelyik bossában! :777 :777 :dance: :dance:

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 4589Hozzászólás Gyuley
2012.04.05. 15:07

B.Bazsi írta:
Gyuley írta:

Eszem ágában sincs besértődni, nem is tettem meg. :) 8-) Azt se mondta senki -Te sem- egy szóval se hogy buták lennének a Rolandok, mindössze reagáltam azokra a hiányosságokra vagy "problémákra" melyek felmerültek a hangszer kapcsán. Van amit cáfoltam, van amit aláírtam hogy bizony az tényleg a hangszer gyengéje, az általad hozzáfűzött kiegészítéshez is mindössze kiegészítő szándékkal írtam oda a kis mondandómat. Elég sokan -nem te és nem is itt - lehúzták ezt a márkát mostanság, úgy hogy nem ismerik a hangszert, mindössze találkoztak vele futólag, vagy hallottak egy be nem állított hangszert vagy rosszul beállított hangszert ami alapján megállapítják hogy ez a hangszer bizony nem jó... Véleményem szerint kialakult egy sztereotípia a Rolandokról az elmúlt időkben ami negatív színben tünteti fel ezt a márkát, és vannak akik hallomásból elhisznek mindent -mert XY azt mondta róla... Mindössze szerettem volna tisztázni hogy az általad felsorolt dolgok ( pl. user programok ) megvannak ebben a hangszerben is, de tévedés ne essék -fel sem tételeztem hogy itt bárki is arra gondolt volna akár hallomásból akár kikövetkeztetésből, hogy ezek a lehetőségek nincsenek a hangszerben- mindössze jobbító szándékkal kiegészítés céljából tettem. Hogy kicsit talán cinikusra sikerült azt aláírom ugyanúgy mint azt hogy a C-dúr C6-ban szól valamelyik bossában! :777 :777 :dance: :dance:
Semmi gond! :777
Én úgy vagyok vele, hogy csak arról a hangszerről alkotok véleményt, amelyiket használtam is egy ideig, és azért tisztában vagyok a tudásával, lehetőségeivel nagy vonalakban, amiket nem használtam,vagy nem próbálgattam legalább pár óráig, azokat abszolúte nem véleményezem, mert nem ismerem! 8-)
Tudom hogy vannak olyanok sokan akik nem így tesznek, és talán ezért is vettem nagyon magamra a hozzászólásodat! ;)

Új hozzászólás