Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 4321Hozzászólás Asterix
2012.03.30. 20:48

Ma az utolsó pillanatban megérkezett a régi-új hangszerem, csak a régi mentést nem találom!! :dash2: :dash2: :dash2:

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 4325Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.31. 00:44

Viskib, javaslom hogy hallgass meg egy G-70-t vagy E-80-at élőben, de lehetőleg olyan zenésznél akinek már be van lőve! Véletlenül se olyat amin elindítanak neked 1-2 natúr midit vagy stílust, mert az nem mérvadó. Ne is youtube-on hallgasd meg, mert az is gyenge, jó cuccon jól belőtt (SR-G01 bővítős) Rolandot, csak vigyázz nehogy a tüdődet a hátadon lökje ki... :lol: :lol: Lehetőleg olyat hallgass amiben van SR-G01-es bővítő, enyémben van, és nagyon jó dobok vannak rajta, nagyon jó basszusok, ha jól van megdolgozva a hangszer olyan dög van benne "mint 6 másik", ezt hidd el, nekem G70 van. Közzétettem nemrégiben itt a fórumon két felvételt amin a G70 dobjai szóltak, csak a dobok, nem tudom hallgattad-e, ha nem akkor hallgasd meg. A belső dobkészletek esetén a dobok hangjait egyenként tudod kevergetni: volume, panpot, reverb, chorus, velocity, pitch. Minden egyes dobhangot külön-külön tudsz EQ-zni: HIG FREQ HZ, HI GAIN DB, MID FREQ HZ, MID Q, MID GAIN DB, LO FREQ HZ, LO GAIN DB. Ezen felül maga a dobkészlet vol., panp., rev., chor., veloc. értékeit is tudod állítani. Az SRG dobjait nem tudod egyenként ugyanígy effektezni külön-külön minden dobhangot, de a dobkészletet lehet EQ-zni és a már felsorolt volume, reverb stb-t is lehet állítani. Lábdobokat tudsz cserélni, pergőket, cineket, bármit bármire. Az E-50, E-60 is hasonló de ez ne tévesszen meg, vagy G70 vagy E80 ha Roland...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 4345Hozzászólás viskib
2012.03.31. 09:46

Tisztelt B.Bazsi azt kell hogy mondjam teljesen lenyűgöztél ezzel a 2 hangmintával teljesen más mint amit a neten mutatnak be és ha jol értettem ezek az SR-G01 bővitő kártyádból jönnek mennyibe kerül az a kártya? hány fajta kártya van? holl lehet kapni?

És mi a külömbség a g70 és e-80 közt? :roll:

Ha nem vagyok túl tolakodó kérhetnék tőled egy bossa stílust vagy akármit ami a bossanovához, v sambához kapcsolódik hogy tegyél fel belőle waw-mp3 vagy bármibe nagyon érdek feszítő lenne, és segítségemre lenne a választásban :dance: :777

Ricsike

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4347Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.31. 10:45

Viskib, ez az SR-G01 bővítőkártya a G70-hez és az E80-hoz lett elkészítve, egy válogatás összeállítás lenne. Vannak rajta gitár hangszínek, zongorák, szintihangok, basszusok, dobok, harmónikák, van egy szuper cimbalom is rajta. Ezen felül lehet venni külön dobbővítőkártyát, zongorabővítőt, fúvósat, vonósat, stb, ha felmégy a r o l a n d e e . h u-ra, bele tudsz hallgatni a kártyák egyes hangszíneibe. . Én 20 vagy 25-ért vettem kéz alól, ha ennyiért találsz, szerintem megéri megvenni. Nem mindegyik hangszínt tudom használni róla, viszont a dobok és a basszusok nagyon jók rajta, igazi dögös alapot adnak a stílusoknak és a midiknek is. Lényegi különbség a G70 és E80 között: G70 hangszóró nélküli, E80 hangszórós, G70 nem játszik MP3-at, E80 a 2-es verziótól igen. G70 76 oltári jó súlyozott billentyűs, E80 61 szintibillentyűs, G70 sötétszürke, E80 világosszürke. Ha jól tudom az E80-ban valamivel több hangszín és dobkészlet van, dedikált gombbal tudod elérni benne a gitár módot. G70-ben egy bővítőkártya hely van, E80-an kettő. Fejből nem tudok most többet, pár dologban különböznek még egymástól, de ezek tán a leglényegesebb különbségek. Ha ma lesz egy kis időm csinálok 1-2 felvételt és elküldöm!

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4348Hozzászólás viskib
2012.03.31. 10:48

B.Bazsi írta: Ha ma lesz egy kis időm csinálok 1-2 felvételt és elküldöm!
Kössz szépen bazsi :)

Ricsike

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4356Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.31. 15:47

Viskib, itt van pár felvétel, hát olyan amilyen zeneileg, próbáltam eljátszogatni ahogy tőlem telik, kérlek nézd el hogy nem vagyok egy billentyűvirtuóz.... és még akkor fííínoman fogalmaztam... :D :lol: :dash2: :oops:
Új mappa (2).rar
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4357Hozzászólás viskib
2012.03.31. 16:37

B.Bazsi írta:Viskib, itt van pár felvétel, hát olyan amilyen zeneileg, próbáltam eljátszogatni ahogy tőlem telik, kérlek nézd el hogy nem vagyok egy billentyűvirtuóz.... és még akkor fííínoman fogalmaztam... :D :lol: :dash2: :oops:
Új mappa (2).rar
Kössz szépen hát itt most nem is az a fontos hanem hogy haljam a hangszert hogyan szól :) de köszi még egyszer a felvételt. valoszínű e-80 fog érdekelni mert a 6-és féloktáv kicsit fura lesz anyi idő után 5 oktávon :)

Ricsike

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Tyros 4 XXL eladó

Hozzászólás: # 4358Hozzászólás okamoto
2012.03.31. 16:48

marton1974 írta: A Korgnak sajnos nincsennek jó dobjai,sokat kell velük dolgozni hogy valahogy szóljanak!
Hidd el ha jó dobokat akarsz akkor KETRON.Vagy még amiben jó dobok vannak az a Roland G-70,és teljesen szerkeszthető!
A Korg dob szerkesztőjében csak két dolgot tudsz kicserélni ezt is három variánssal.A G70-nél teljesen bele tudsz nyúlni a dob szettbe!Cin,tam,pergő,nagydob...mind tudod cserélni és rengeteg variánsal.
A Korg-nak jók a hangszínei,effektjei de a dobok csak a 3x-ben szólnak fainul.

Nekem volt Pa800-am és Korg 2x Pro-m is.A 800-assal vigyázz mert ha nem a gyári elite verzió,hanem utólag lett beletéve a HD és az MP3 lejátszó akkor előszeretettel lefagy a kicsike.Nekem egy héten 3-szor is produkálta magát.
A 2X jó hangszer,megbízhatóbb technika.

De ha ütős dob kell akkor KETRON SD széria vagy ROLAND G-70 !!!
marton74!
Szerintem csak rosszul tették össze a hangszeredet. Az enyém nem gyári elite, belerakattam a DUAL MP3-at & a HDD kit-et egy 80G-s vinyóval és akármit csinálok vele nem fagy le. Pedig már jó fél éve, hogy az utolsó KIT belekerült, nevezetesen a HDD.... Szal szerintem rosszul lett összepakolva, vagy hibás volt a szintid... :?

okamoto / A zene mindenek felett!

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 4359Hozzászólás B.Bazsi
2012.03.31. 16:51

Nagyon jó a 6 és fél oktáv, nekem olyan volt a 61 billenő után mintha a Suzukimból egy Volvo S80-ba ültem volna át. Minőségre is jó a G70 súlyozottja, símogatja az ember ujjait. :lol: Van még jópár bossa stílus a gépben ezeken kívül amikkel vettem fel, nem csak ennyi van. Az E80 is nagyon jó, ha vesz bele az ember két kártyát, igencsak megszólal... ;)

viskib
VIP

Hozzászólás: # 4360Hozzászólás viskib
2012.03.31. 17:19

,

Ricsike