|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Gohsti!
Már én is több fellángolást olvastam fórumokon erről a gépezetről, már pár évvel ezelőtt is, de mindnek a vége "sírás" lett.
Már én is több fellángolást olvastam fórumokon erről a gépezetről, már pár évvel ezelőtt is, de mindnek a vége "sírás" lett.
Üdv.: Apelláta
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Íme egy videó az instruments2go-tól amin a Tyros4 és PA3X et versenyeztetik
észre vételek ?
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Ricsike
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Az én véleményem szerint:
Hangzás: A KORG pa3x valahogy keményebbnek tisztábbnak hallottam videón is mint a TYROS-t
Stílusokban: A TYROS színesebb összetettebb, de dob és a hangszínek KORG-ban jobban szóltak, a TYROS úgy szól mint ha cd-ről szólna egy komplett zene, a KORG pedig mintha egy élő zenekar ülne előttem
A TYROS könnyebben kezelhető sztm, de KORG-ot jobban lehet szerkesztgetni belőni.
Összefoglalva: TYROS haknikra, bulikba, lagzikba, otthoni használatban látom értelmét, a hangfal szett miatt is kontrollnak meg felelő
KORG szerintem jobb színpadi koncerteken és nagy kihangosításnál

Hangzás: A KORG pa3x valahogy keményebbnek tisztábbnak hallottam videón is mint a TYROS-t
Stílusokban: A TYROS színesebb összetettebb, de dob és a hangszínek KORG-ban jobban szóltak, a TYROS úgy szól mint ha cd-ről szólna egy komplett zene, a KORG pedig mintha egy élő zenekar ülne előttem
A TYROS könnyebben kezelhető sztm, de KORG-ot jobban lehet szerkesztgetni belőni.
Összefoglalva: TYROS haknikra, bulikba, lagzikba, otthoni használatban látom értelmét, a hangfal szett miatt is kontrollnak meg felelő
KORG szerintem jobb színpadi koncerteken és nagy kihangosításnál
Ricsike
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Majd otthon megsasolom, mert itt a melóban le van tiltva a youtube.

Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A zongora, a fúvósok mindenképp, a kórus sokkal szebben szól a Tyros 4-ben, és ha megfülelitek a stylusoknál (a 6. perctől) milyet változik a hangzás.....
Ez annak tudható, hogy a Tyros 4-esbe olyan hangkártyát tettek bele, ami egyetlen más kisérőautomatikás billentyübe sincs benne. Ezért szól szebben, simogat ahogy szoktam mondani (de nem úgy mint az asszony). Egy ilyen hangkártyával a Korg lenne a Király !
Ez annak tudható, hogy a Tyros 4-esbe olyan hangkártyát tettek bele, ami egyetlen más kisérőautomatikás billentyübe sincs benne. Ezért szól szebben, simogat ahogy szoktam mondani (de nem úgy mint az asszony). Egy ilyen hangkártyával a Korg lenne a Király !
Atti
-
cralusso
- Blogbejegyzések: 1
Sziasztok !
Ha ebbol a video-demonstralasbol kell itelni, EGYONTETUEN JOBBAN SZOL A KORG !!!!!!! Elethubbek a stilusok, a hangszinek Szinte megkozeliti az elo hangzast Mindig is Korgos voltam, de nagyon becsultem a Yamaha arranger reszet, kitunoen meg volt mindig csinalva De sajnos, a T-4 most es ITT alulmaradt a Korggal szemben..........
Minden elfogultsad nelkul allitom,hogy csak jo ful kell hozza,hogy realisan ertekelje egy zenesz EZT a videot !!!!!!!!!
Az is megeshet, hogy MINDEN stilust es HANGSZINT meg kellett volna mutatni a realis ertekeles vegett ........
Ha ebbol a video-demonstralasbol kell itelni, EGYONTETUEN JOBBAN SZOL A KORG !!!!!!! Elethubbek a stilusok, a hangszinek Szinte megkozeliti az elo hangzast Mindig is Korgos voltam, de nagyon becsultem a Yamaha arranger reszet, kitunoen meg volt mindig csinalva De sajnos, a T-4 most es ITT alulmaradt a Korggal szemben..........
Minden elfogultsad nelkul allitom,hogy csak jo ful kell hozza,hogy realisan ertekelje egy zenesz EZT a videot !!!!!!!!!
Az is megeshet, hogy MINDEN stilust es HANGSZINT meg kellett volna mutatni a realis ertekeles vegett ........
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Sziasztok.
Egyik ismerősöm a kislányának (kb.8-10 éves) billentyűt keresne karácsonyra. Direkt nem írtam zongorát, mert azt nem akarnak a nagysága miatt.
A kislány most kezdett el járni zeneiskolába, és ott zongoráznak, ezért akarnak otthonra is valami hangszert. Ebben kérnék segítséget, hogy érdemes e digitális zongorát venniük, vagy jó bármilyen szinti még az elején. Azért tanácstalanok, mert még nem lehet tudni, hogy mikor fog ráunni a dologra. Max olyan 100ezret akarnának rákölteni. Tippek, ötletek???? Használt, új, szinti digit zongora????
Egyik ismerősöm a kislányának (kb.8-10 éves) billentyűt keresne karácsonyra. Direkt nem írtam zongorát, mert azt nem akarnak a nagysága miatt.
A kislány most kezdett el járni zeneiskolába, és ott zongoráznak, ezért akarnak otthonra is valami hangszert. Ebben kérnék segítséget, hogy érdemes e digitális zongorát venniük, vagy jó bármilyen szinti még az elején. Azért tanácstalanok, mert még nem lehet tudni, hogy mikor fog ráunni a dologra. Max olyan 100ezret akarnának rákölteni. Tippek, ötletek???? Használt, új, szinti digit zongora????
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Sziasztok!
Meghallgattam ezt a Korg PA3X Pro kontra Tyros 4...
EZEK AZ ÉN ÉSZREVÉTELEIM, SAJÁT VÉLEMÉNYEM!!!
Még mielőtt valaki köpködne!!!
Amit sejtettem már az elején is...
A Zongora hang: Korg PA3x igazi nyers hang, nagyon szép..
Tyros 4: Szerintem szándékosan nem azt a zongora hangot állították be mint a Korgon... Így nem is szólt úgy..
A T2-esemen is van olyan zongora hang mint a Korgban.. Akkor a T4-ben ne lenne????
Real Strings: Korg PA3x Gyönyörű!!!
Tyros 4 Köze nem volt a stringhez, mivel ami a T4-en megszólalt az nem a real strings volt...
Nylon Guitar: Szerintem T4 jobban megszólalt..
Trumpet: Szerintem T4..
Sax: Korg PA3x nagyon gyönyörűen szólt
T4 nem tetszett..
Choir: Korg PA3x nyersebb, tisztább...
Stílusok: A T4-nek jobban ki vannak dolgozva a stílusai, részletgazdagabbak..
A Korgnak itt még van mit fejlődnie...
Amit még észrevettem...
Az illető a Korgnak a billentyűzetét erőteljesebben nyomja, mint a Tyrosét...
Ezáltal ugye a hangok is másképp szólalnak meg...
Üdv: Joe
Meghallgattam ezt a Korg PA3X Pro kontra Tyros 4...
EZEK AZ ÉN ÉSZREVÉTELEIM, SAJÁT VÉLEMÉNYEM!!!
Még mielőtt valaki köpködne!!!
Amit sejtettem már az elején is...
A Zongora hang: Korg PA3x igazi nyers hang, nagyon szép..
Tyros 4: Szerintem szándékosan nem azt a zongora hangot állították be mint a Korgon... Így nem is szólt úgy..
A T2-esemen is van olyan zongora hang mint a Korgban.. Akkor a T4-ben ne lenne????
Real Strings: Korg PA3x Gyönyörű!!!
Tyros 4 Köze nem volt a stringhez, mivel ami a T4-en megszólalt az nem a real strings volt...
Nylon Guitar: Szerintem T4 jobban megszólalt..
Trumpet: Szerintem T4..
Sax: Korg PA3x nagyon gyönyörűen szólt
T4 nem tetszett..
Choir: Korg PA3x nyersebb, tisztább...
Stílusok: A T4-nek jobban ki vannak dolgozva a stílusai, részletgazdagabbak..
A Korgnak itt még van mit fejlődnie...
Amit még észrevettem...
Az illető a Korgnak a billentyűzetét erőteljesebben nyomja, mint a Tyrosét...
Ezáltal ugye a hangok is másképp szólalnak meg...
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Srácok a videóval kapcsolatban!
A basszus, és a dob egyértelműena Korg-é, viszont a stílusok és a hangszínek, valamint összhatásra a T4 nyert nálam legalábbis, és tényleg, a choir és a dob kivételével, minden hangszer így szólal meg az S900-ban is, és ez így nem teljes kép a T4 ről!
Egyébként a videón nem látható Ketron Audya veri mindkettőt

A basszus, és a dob egyértelműena Korg-é, viszont a stílusok és a hangszínek, valamint összhatásra a T4 nyert nálam legalábbis, és tényleg, a choir és a dob kivételével, minden hangszer így szólal meg az S900-ban is, és ez így nem teljes kép a T4 ről!
Egyébként a videón nem látható Ketron Audya veri mindkettőt
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Hogy az Audya "veri" a többi arranger-okat, tudtam mindjárt, amikor először hallottam a Demo-t.Gyuley írta: Egyébként a videón nem látható Ketron Audya veri mindkettőt
Szerencse, hogy nem próbáltam az Audya-t...másképp kidobtam volna a második emeletről az utcára a Pa-60-ast!
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)