Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat
Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt
Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról
Apelláta írta:Audya, vagy Pa3?
Audya!!! ...ha csak a megszólalást vesszük figyelembe
Api, mi mást kellene figyelni, de most tényleg, nem akarom én leírni egyik márkát sem, de ha 1 millát költenék hangszerre, hát nem lenne kérdés mit vennék!
Nekem az elsődleges a hangzás, a második, mit nem lehet megcsinálni egy hangszerrel, sajnos a legfontosabb meg az ára, és egyenlőre nem engedhetem meg magamnak, csak ez az egyszerű ok, amiért még nincsen Audya-m!
Amúgy erről nem a fórumtali győzött meg, inkább csak megerősítette amit gondoltam már évekkel ezelőtt!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
Hidd el ha újonnan vennéd, semmivel sem drágább! Mint a pa3 76 vagy a T4! A kollégám most árulja a pa2-est kicsit körbe érdeklődött! /Főleg, hogy talán lesz vevője../ Gyakorlatilag majdnem az audya 76 a legolcsóbb köztük, csak fél belevágni...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
Hidd el, én nem félnék belevágni, mindössze egyetlen akadálya van, és ez a pénz!
A másik oldal, amit Tominak említettem, ide Magyarországra nem éri meg ekkora befektetés, ettől még vennék, ha lenne pénzem, de nem a bulik-haknik miatt, sokkal inkább magam miatt!
Zongi: Hallhatóan más a hangszín a T4-nél! Kellemes lágy, de a pa3 tetszik ebből a 2-ből!
String: Pa3...
Orgona: Pa3...Maga a hangszín, viszont maga a megszólalás effektezés T4...Térben nekem szebben szól, nem olyan száraz!
Gitár: Sajnos T4... Viszont ettől van jobb DNC-s gitár a pa3-ban!
Trombita: Szintén..
Saxi: T4
Choirs: T4... Bár a pa-3on nem értem miért ezt a hangszínt választotta...
Latin: Pa 3 bár a max audio beállítás érdekes lehet...Kidolgozottság T4, fúvós szintén minden más pa3...
Orchestral swing: Dinamikában pa3, kidolgozottság szintén t4, é a jobb kéz szintén...
Gospel:T4.. orgona jobb kéz, subidubi..., bass gityó sem rossz, itt még a dobbal is ki vagyok békülve!
Ez a vidi is azt a gondolatomat mélyítette el, hogy a T3-tól felfelé jó gépek a Yamik szívesen elfogadnám, szóló hangszínben jobbak sok mindenben, kísérete kidolgozottabb, simulékonyabb! Viszont nem bántam meg a pa3-at... AZért a szívem csücske marad az audya..
Sajnos még mindig nincs olyan összehasonlítás, hogy ua olyan midi mit mutatna..külföldi oldalon is csak 1-et találtam...
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
Apelláta írta:Audya, vagy Pa3?
Audya!!! ...ha csak a megszólalást vesszük figyelembe
Api, mi mást kellene figyelni, de most tényleg, nem akarom én leírni egyik márkát sem, de ha 1 millát költenék hangszerre, hát nem lenne kérdés mit vennék!
Nekem az elsődleges a hangzás, a második, mit nem lehet megcsinálni egy hangszerrel, sajnos a legfontosabb meg az ára, és egyenlőre nem engedhetem meg magamnak, csak ez az egyszerű ok, amiért még nincsen Audya-m!
Amúgy erről nem a fórumtali győzött meg, inkább csak megerősítette amit gondoltam már évekkel ezelőtt!
Sziasztok!
Azért egy hangszernél több összetevőt is figyelembe kel venni. Gyuley, abban maximálisan igazad van, hogy a hangzás a legfontosabb. És ebben az Audya etalon számomra is az arrangeresek közt. De azért nem elhanyagolhatók:
- funkciók tárháza
- felhasználó barátság/kezelhetőség
- billentyűzet
- megbízhatóság
- stílus, hangszín stb. támogatottság
- szervizháttér
- ár
Nekem nagy veszteség, és ez a legnagyobb negatívum számomra, hogy nincs benne sequencer, csak lejátszó. Tudom, hogy ez pótolható PC programmal, de én eddig minden számomra szükséges szerkesztést meg tudtam oldani hangszeren belül (Pa80, Pa3).
Bár gyakorlati tapasztalatom nincs, és tudom, hogy Almatomi sem szereti az erre való hivatkozást, de a kezelhetőségével kapcsolatosan még vannak kételyeim, mivel nem egy volt/jelenlegi Ketronos szájából is elhangzottak ilyen vélemények. Bár a fantasztikus megszólalásért cserébe ezt lenyelném. Hisz minden megszokható előbb-utóbb.
A megbízhatatlanságról is éveken keresztül jöttek a hírek. Bár ezt már mára orvosolták állítólag.
Én úgy tudom, hogy Bécsben van a legközelebbi szerviz, ami igaz nem az országon belül van, viszont állítólag nagyon jó, és alkatrészileg is ellátott.
Na meghallgattam én is ezt az összehasonlítást és egy valamit el kell mondjak amitől így soha nem lesz jó.
Többen azt mondjátok, hogy a korg inkább élő a tyros meg, hogy úgy szól mint egy cd.
Igazatok is van valamilyen szinten, csak egy a baj, hogy reverb aránya teljesen más tyrosnál és a korgnál.
A midi file összehasonlításnál is hallatszik, hogy a korg és az audya sokkal nyersebb mint a tyros.
Hogy miért van ez? Talán azért mert a korgnál ha jól emlékszem a zengető arány 80:20 az audyánál nem tudom sajnos
de annál sem lehet több, viszont a yamaha 50:50 alapban és állítom, hogy 10 emberből 9 így használja és nem veszi vissza.
Ha vissza lenne véve ő is 80:20 teljesen máshogy szólna. Régen egy másik fórumon már eljátszottunk ilyen összehasonlítást
és akkor ugye más eredmények jöttek ki. Szóval mielőtt valakit is bántanék csak úgy hallgassunk ilyen demókat ha mindkét hangszer azonos beállításokon szól kb. Zeneboy is jól észre vette, hogy bizony jobb hangszínek is lettek volna.
A dobokról meg annyit csak ,hogy szerintem ma már mindegy melyik szól mert mindegyikben van valami hiba.
Ma már ott járunk, hogy egy 1-2 órán belül ha kell bármelyik hangszer dobját beletesszük bámelyikbe, sőt ha kell csak olyan rakom tele amik pl élőben lettek felvéve.
Szerintem a kezelhetőségét mindennek meg lehet szokni, itt most mondhatnám, hogy a régebbi Korg-ok bonyolultnak tűnnek, de ha akarja az ember,azt is megtanulja, ha meg nem...........akkor mindegy milyen hangszert használ, mert vannak akik a könnyűnek tartott Yamaha hangszerek kezelését, beállítási lehetőségeit sem tudják,vagy akarják kihasználni!
A Korgok-ban sokkal több van, mint azt elsőre hallani lehet rajtuk, ez tény, és aki ismeri egy kicsit is ezeket a hangszereket, az tudja!
A Ketron Audya, meg egyszerűen elhagyta a konkurenciát, persze nekem nem kell seq, meg mindenféle hangzásjavító csoda dolgok, midiket sem használok, és ha használnék is, biztosan számítógépen csinálnám meg virtuális hangszerekkel, és még véletlenül sem olyanra mint az eredeti!
Na mindegy, álmodozok még, de ha akkora összeget költök hangszerre, biztosan az Audyát választom, ez nálam nem kérdéses!
Üdv.Almatom.
Azt szeretném Tőled kérdezni hogy Magyarországon hol lehet vásárolni Ketron Audya-t a legjobb áron?
És mennyi lenne az az ár?
A síma audya és az audya 5 ára érdekelne.
Mert ha sikerül értékesítenem a Korg 3x 76-omat akkor érdekelne egy KETRON.
Üdv Apelláta.
A KETRON hangszerekben egyedül úgytudom hogy csak az SD1-ekben volt sequencer.
Az SD5,Audya hangszerekben nem tettek sequencert.
De nincs is rá szükség,mert ugyan úgy ki tudod egy midifájlban a hangszereket cserélni,effektezni,panorámázni stb...mint egy Korgban.És a megszerkesztett midiket szépen el is menti a hangszer.