Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 7967Hozzászólás viskib
2012.10.04. 10:56

Sziasztok fórumtársaim :D újból írok ebbe a kimeríthetetlen topik-ba

Egyik barátom a s950-en és Tyros2 töri a fejét és én mivel tanácsot nem tudok adni az s950-ben, még nem volt szerencsém kipróbálni csak Tyros2 ismerem ezért választási lehetőségben sem ezért kérek viszonyítási tanácsokat tapasztaltabb barátaimtól :777 :friend:

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 7974Hozzászólás viskib
2012.10.04. 11:39

Értem, de akkor miben tud többet? vagy miben lenne jobb ? :rolf: :rolf:

Moderálva: idézet törlés.
Fórumszabályzat: Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!!

Üdv. Vladimir

Ricsike

viskib
VIP

Hozzászólás: # 7991Hozzászólás viskib
2012.10.05. 11:17

Hát szerintem is a Tyros az tyros- ez meg csak egy mézes madzag :D

Am találam valamit a nete tud valaki valami erről a hangszerről csak kíváncsiság miatt kérdezem :)

Alesis Fusion 6HD :idea: :PP :PP

Ricsike

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 7997Hozzászólás Bubamara
2012.10.06. 05:37

Gohstrider írta:Szia Viskib!

Eleve a billentyűzete súlyozott, AfterTuch-os, rugós.
Aztán a sampler rendesen használható, 1Gb-ig lehet bővíteni Rammal!
Beépített Hdd, 2db hely pendrivenak, ha nem lenne elég a belső vinyó..
Txt szöveg file kezelés, ...
Kva dögösen szól!!!!
Normális nyomógombok, nem pedig fs gumi.....
Sziasztok,
Teljes mértékben egyetértek. Ez véleményem szerint nem is lehet kérdés.
A középkategória minden esetben lebutítottabb a zászlóshajónál hard de soft tekintetében is.
Az 1GB sampler pedig elég nyomós ok lehet ha semmi mást nem vennénk figyelembe, akkor is.
Teljesen más játék és komfort érzetet nyújt a T2, mint a hasonló árban kapható új psr.
Természetesen mindenki arra költi a pénzét amire akarja, ha valakinek fontosabb szempont a garancia, az úgy is inkább az új középkategória mellett fog dönteni.
Én biztosan nem tenném és ez gyártótól függetlenül igaz. Persze, használt hangszer esetében jól körbe kell járni a dolgot, és nem árt ha hozzáértő segítségét kéri az ember a vásárláshoz. Azonban 4k magasságában hibátlan újszerű állapotú T2-t lehet venni, ami hosszú évekre megoldhatja a dolgot és igazán sokat már nem fog veszíteni az árából.
:thx:

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8000Hozzászólás Asterix
2012.10.06. 08:26

Utolsó nem felsőkategóriás főhangszerem a Yamaha PSR 730 volt. Onnantól kezdve megfogadtam, ha nem lesz elég pénzem az aktuális felsőkategóriára, akkor inkább 1 v akár több generációval korábbi, de úgymond zászlóshajót fogok csak venni. Ezt tartom azóta is és nem bántam meg.
A PSR 730-ból csak egyet sajnálok nagyon, hogy ott a Groove & Dynamics funkció külön gombot kapott a hangszeren, így bármikor menet közben bekapcsolható volt. Az fantasztikus dolgokat tud. Ez az egyetlen dolog hiányzik számomra mióta nincs Yamahám... ;)

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 8023Hozzászólás Apelláta
2012.10.06. 23:16

viskib írta:Sziasztok fórumtársaim :D újból írok ebbe a kimeríthetetlen topik-ba

Egyik barátom a s950-en és Tyros2 töri a fejét és én mivel tanácsot nem tudok adni az s950-ben, még nem volt szerencsém kipróbálni csak Tyros2 ismerem ezért választási lehetőségben sem ezért kérek viszonyítási tanácsokat tapasztaltabb barátaimtól :777 :friend:
Szia Bálint!

Tegnap a fórumtalálkozó előtt benéztem a Hangfoglalásra, ahol volt szerencsém egy 5 percre kipróbálni a PSR S950-et. Hát én eddig csak a PSR S500-at próbáltam a maga gagyi billentyűzetével. Azt gondoltam, hogy annak ellenére, hogy sokan szidják, azért valamivel jobb a 700 és 900 szériáké, mint az 500-é, de azt kell mondanom, hogy nem. Sértődés ne essék, de én még ilyen f@s billentyűzeten nem játszottam. Vagyis utoljára egyik ismerősom Casio CTK 3000-én. Egy 500 eFt feletti hangszerbe ilyen billentyűzetet tenni pofátlanság. A Roland, a Korg, meg még a GEM is, még a legolcsóbb hangszereibe sem tesz ilyen billentyűzetet. Még a Roland E15, E16 ban sem mertek ilyet tenni.
Ezt követően pedig a fórumtalálkozón ott volt Gohst T2-je. Azon nem játszottam sajnos, viszont még kikapcsolt állapotban próbáltam a billentyűzetét.
Ezen élmények alapján maximálisan egyetértek azokkal akik a PSR szériával szemben bármelyik Tyrost előnyben részesítik.

A hangjáról nem nyilatkoznék, mert tényleg csak öt percem volt, és vagy nagyon pocsék volt a füles, ami ki volt téve hozzá, vagy csak be kellett volna állítani a hangszer EQ-ját, de elég pocsékul szólt. De tuti, ez nem a hangszer hibája. Ezen felül meg a max. hangerő mellett is elég rendesen beszűrődött a mögöttem pár méterre lévő basszer bemutató hangja.

Úgy, hogy: T2

;)

Üdv.: Apelláta

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 8026Hozzászólás Picasso †
2012.10.06. 23:37

A T2 billentője meglepően jól használható, olyan Rolandos billentés... A hangja ha be van lőve, akkor megállja a helyét mind a mai napig....
Az S950-et pedig vadi újonnan 382 500.- forintért tudjuk beszerezni most, házhozszállítással együtt... akkor most valaki vagy számol, vagy gondolkodik... :PPP

Picasso

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8063Hozzászólás Apelláta
2012.10.07. 11:31

Pico!

A hangfoglaláson ötszáz egynéhány ezerért volt kirakva. A te forrásod nem valamilyen felmatricázott Vermona? :mrgreen:
Egyébként tudása alapján a te általad közölt áradat megéri, de a billentése még ahhoz képest is siralmas.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8064Hozzászólás Bubamara
2012.10.07. 12:02

:diablo: :diablo: Ez a felmatricázott Vermona nagyon tetszik. :)))))
Emlékszem a csóró 70-80-as években a kezdő gitárosok között sokan a jolanákra ragasztottak Fender matricát azzal "menőztek". :)))))))))
Nem is volt vele baj 8-10 m távolságból és amíg be nem dugta az alapba. :diablo: :diablo:

Buba

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8066Hozzászólás Apelláta
2012.10.07. 12:10

Abban az időben ezzel még sok embert meg is lehetett etetni. Még zenészeket is. Ugyan is sokan életükben nem hallottak minőségi külföldi cuccot (mivel nehéz volt beszerezni), és nem volt mihez viszonyítaniuk. A kommunizmusban is addig tudták elhitetni az emberekkel, hogy mi vagyunk a világ legfejlettebb gazdasága, itt van a legjobb életszínvonal, míg zárva tudták tartani a határokat. Bár most eszembe jutott, hogy egyik zenész ismerősöm is befürdött egy Dinacord-ra felmatricázott hangfallal. Most ő is így árulja tovább. Mondtam neki, hogy nehéz lesz még egy olyan balekot találnia, mint amilyen ő maga volt.

Új hozzászólás