|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer újdonságok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangszer újdonságok
Ha most - valamiért - kellene több analóg a színpadra, akkor megérné. A 4-5 régi sound ami nekem kell a műsorhoz, azt tudja a Korg, meg szerintem mindannyiunk hangszere. Ha Depesh projektbe kezdenék, akkor inkább softból oldanám... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi az, hogy
Nem lakodalmasra találták ki
Rengetegen veszik EDM-hez és egyéb szinti stílusú zenékhez. Sőt a Behringer többi termékét is veszik, mint a cukrot.
Megy is a sárdobálás ezerrel rájuk, de ez van.
Mikor a 1176-ot és a Neumann miksiket kopizza valami neve nincs gyártó azt persze nem bántják ennyire pedig azok is ugyanúgy másolnak "lopnak" az eredeti cuccokról.
Ezt hozta a kapitalizmus.
Majd az idő eldönti, hogy ezek is kibírnak-e 20-30 évet, de az biztos, hogy tökéletes választás a méregdrága kult vasak alternatívájára.
Vannak brutálisan jó Behringer cuccok amiket nagyon eltaláltak.
Apropó még bármelyik stúdióban jártam az országban mindenhol volt Behringer, ilyen vagy olyan formában.
Az biztos, hogy a Behringer szinte minden hangtechnikai eszközre kínál alternatívát valamilyen formában. Rengeteg esetben ugyanolyan minőségben és megbízhatóságban, mint más drágább gyártók.
Akit nem tudnak lenyomni az életben marad a termékpalettájával, akit pedig lenyomnak azt előbb-utóbb meg is veszik.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 46
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- jamy1
- VIP
- Kapcsolat:
A kis Neumannokat nem láttam mèg kopizva, de a kínaiakat ismerve bármi előfordulhat.
Inkább az 1-2 milliós mikrofonokat másolgatják előszeretettel.
Inkább az 1-2 milliós mikrofonokat másolgatják előszeretettel.
-
kissata
- VIP
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
Én sem találkoztam vele még. De gondoltam, hátha többet tudtok ilyen ügyben.
Elvileg a Beta58 egy olcsó mikrofon és azt is kopizták. Sőt, egyesek szerint jobban szól, mint az eredeti...
Elvileg a Beta58 egy olcsó mikrofon és azt is kopizták. Sőt, egyesek szerint jobban szól, mint az eredeti...
- jamy1
- VIP
- Kapcsolat:
Ugyanilyesmi az LD Systems D1001S dinamikus mikrofon is. A kapszulája kísértetiesen hasonlít a Beta-ra. Minimális különbség van közöttük hangban, de az LD árban töredéke a Betanak.
A Neumann KMS széria árban nem egy elérhetetlen darab, de ettől még én aki nem tudok énekelni nem leszek jobb énekes :/
Magam részéről olyan beruházásnak pedig nem látom értelmét ami nem viszi előre a szakmai fejlődést
A Neumann KMS széria árban nem egy elérhetetlen darab, de ettől még én aki nem tudok énekelni nem leszek jobb énekes :/
Magam részéről olyan beruházásnak pedig nem látom értelmét ami nem viszi előre a szakmai fejlődést
- Asterix
- Globális Moderátor
Nem ez az. A Shure utánzat 1:1-ben olyan, mint az eredeti. Van, akinek az eredeti, van akinek az utánzat hangja jön be jobban. Én csak eredetit hallottam. Nekem nem jön be. Egy Jefe AVL106-ba énekelek.
Eredeti Neumannt nem vennék, annyit nem ér a hangom, sajnos. De egy olcsóbb kivitelt esetleg...
Eredeti Neumannt nem vennék, annyit nem ér a hangom, sajnos. De egy olcsóbb kivitelt esetleg...
- jamy1
- VIP
- Kapcsolat:
A mikrofon nagyon egyénfüggő.
Én T.C. MP76-ot használok a Korg vokálprocijával. Előtte meg az LD-t.
A mikrofont tényleg ki kell próbálni, hogy passzol-e az ízlésvilágunkhoz vagy sem. Mi áll jól a hangunknak és mi nem.
És, ha bonyolítjuk akkor sokszor figyelembe sem vesszük , hogy más mit mondd, mert külső fül lehet egy más mikrofont tartana előnyösebbnek az énekhangunkhoz csak ugye az a fránya belső hangzásvilág amihez mindenki ragaszkodik
Élő példa Jacko, kipróbáltak vele rengeteg mikrofont aztán a Shure Sm7B volt az ami a legjobban illett a hangjához. Pedig az egy dinamikus többnyire podcast mikrofon.
Ő utána már többen is elkezdték használni énekfelvételre és a mai napig is kellő erősítéssel ( kb.+60 dB) sokan használják .
Vannak baromi jó olcsó dinamikus mikrofonok.
Én T.C. MP76-ot használok a Korg vokálprocijával. Előtte meg az LD-t.
A mikrofont tényleg ki kell próbálni, hogy passzol-e az ízlésvilágunkhoz vagy sem. Mi áll jól a hangunknak és mi nem.
És, ha bonyolítjuk akkor sokszor figyelembe sem vesszük , hogy más mit mondd, mert külső fül lehet egy más mikrofont tartana előnyösebbnek az énekhangunkhoz csak ugye az a fránya belső hangzásvilág amihez mindenki ragaszkodik
Élő példa Jacko, kipróbáltak vele rengeteg mikrofont aztán a Shure Sm7B volt az ami a legjobban illett a hangjához. Pedig az egy dinamikus többnyire podcast mikrofon.
Ő utána már többen is elkezdték használni énekfelvételre és a mai napig is kellő erősítéssel ( kb.+60 dB) sokan használják .
Vannak baromi jó olcsó dinamikus mikrofonok.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Érdekes dolog ez!
Használok egy Shure Beta 58-at, amit még '95-ben vettem. Aztán vettem egyet tartaléknak 2017-ben. Mindkettő eredeti, de teljesen másképp ( sokkal szarabbul ) szól az új, mint a régi.
Használok egy Shure Beta 58-at, amit még '95-ben vettem. Aztán vettem egyet tartaléknak 2017-ben. Mindkettő eredeti, de teljesen másképp ( sokkal szarabbul ) szól az új, mint a régi.