|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer újdonságok
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 60
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangszer újdonságok
Igazad van a keverőhöz használnod kell, ha ilyen keverőt szeretnél. De a szöveghez a Genost kivéve nem kell, de egy hasznos lehetőség.

-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Az Ipad ban Air-t használok jelen pillanat 10 ios rendszerrel
A 11 ios a telefonomon fut mind kettő számomra hibátlan
Az ipadra csak azért nem frissítettem mert vannak olyan nagy nevű cégek akik a több százezres készülékeikhez nem képesek az app- alkalmazásait a 11 ios ra frissíteni így használhatatlan itt megjegyezném itt nem az (apple van lemaradva)
Böngészőt Chrome -t használok hiba bug nélkül csűröm csavarom nagyítom fordítom görgetem!
A safarival azért nem tudtál netbankba belépni mert flash player nem használ... korábban a Puffin-t használtam ha olyan oldalakat kellett megnyitni.
Én egy Ipadot használok a szövegre kottára és a keverő vezérlésére idáig nem okozott gondot az appok közötti váltás ha valamit állítani kellett, bár nekem is megfordult a fejembe hogy esetleg beszerzek egy korábbi generációt akár tartaléknak, de mivel gond és hiba nélkül teszi a dolgát nem izgulok, hogy megálna...(számomra ez megnyugtatóbb az androiddal és windows-az szemben)
A hangszer kipróbálást általánosan írtam és ez is szubjektív véleményem....kinek mi éri meg, ki mit hogyan használ ki a hangszerből...
1,4 M ért mi fért bele és mi nem fért bele, ez is megközelítés kérdése...
Annak idején a Korg pa sorozatba és a Ketron sd1 be miért nem fért bele, csak opcióként a videó kimeneti kártya annyi pénzért? Ezt nem bántásból írom...
Ha átszámítjuk bizony 2001 ben kb 700e volt az sd1 16 éve!!! Nem vagyok pénzügyi szakember de kb ért annyit akkor, mint most 1,4M, de lehet tévedek és a ennek jogát fenntartom... (bocsássatok meg ha nem jól emlékszem)
Béke van!
A 11 ios a telefonomon fut mind kettő számomra hibátlan
Az ipadra csak azért nem frissítettem mert vannak olyan nagy nevű cégek akik a több százezres készülékeikhez nem képesek az app- alkalmazásait a 11 ios ra frissíteni így használhatatlan itt megjegyezném itt nem az (apple van lemaradva)
Böngészőt Chrome -t használok hiba bug nélkül csűröm csavarom nagyítom fordítom görgetem!
A safarival azért nem tudtál netbankba belépni mert flash player nem használ... korábban a Puffin-t használtam ha olyan oldalakat kellett megnyitni.
Én egy Ipadot használok a szövegre kottára és a keverő vezérlésére idáig nem okozott gondot az appok közötti váltás ha valamit állítani kellett, bár nekem is megfordult a fejembe hogy esetleg beszerzek egy korábbi generációt akár tartaléknak, de mivel gond és hiba nélkül teszi a dolgát nem izgulok, hogy megálna...(számomra ez megnyugtatóbb az androiddal és windows-az szemben)
A hangszer kipróbálást általánosan írtam és ez is szubjektív véleményem....kinek mi éri meg, ki mit hogyan használ ki a hangszerből...
1,4 M ért mi fért bele és mi nem fért bele, ez is megközelítés kérdése...
Annak idején a Korg pa sorozatba és a Ketron sd1 be miért nem fért bele, csak opcióként a videó kimeneti kártya annyi pénzért? Ezt nem bántásból írom...
Ha átszámítjuk bizony 2001 ben kb 700e volt az sd1 16 éve!!! Nem vagyok pénzügyi szakember de kb ért annyit akkor, mint most 1,4M, de lehet tévedek és a ennek jogát fenntartom... (bocsássatok meg ha nem jól emlékszem)
Béke van!
Üdv: Isti .
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Egy észrevételt szeretnék veletek megosztani.
Minden nap megnézem a Youtube csatornákat, hátha van valami érdekesség. A Yamaha bemutatóiról néztem a videókat a Genos-t mutogatták. Azt tűnt a fel a videókon, hogy a bemutatókon az átlag életkor olyan 70 év lehet. Ennek mi lehet az oka? Fiatalt elvétve látni, pedig ez egy DJ hangszer. Lehet, hogy a nyugdíjas kirándulásokat oda szervezik? Vagy ott arra fele nem edényeket meg paplant árulnak, hanem Genos-t?
Másik amit észre vettem a videókon, hogy a Yamaha mennyire boldog a sliderektől. Ez egy szenzáció. A Korg ezt évtizedekkel ezelőtt kitalálta. Szuper találmány a négyzeten ...

Minden nap megnézem a Youtube csatornákat, hátha van valami érdekesség. A Yamaha bemutatóiról néztem a videókat a Genos-t mutogatták. Azt tűnt a fel a videókon, hogy a bemutatókon az átlag életkor olyan 70 év lehet. Ennek mi lehet az oka? Fiatalt elvétve látni, pedig ez egy DJ hangszer. Lehet, hogy a nyugdíjas kirándulásokat oda szervezik? Vagy ott arra fele nem edényeket meg paplant árulnak, hanem Genos-t?
Másik amit észre vettem a videókon, hogy a Yamaha mennyire boldog a sliderektől. Ez egy szenzáció. A Korg ezt évtizedekkel ezelőtt kitalálta. Szuper találmány a négyzeten ...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezzel nem értek 100%-ban egyet!Rolandbk5 írta:Másik amit észre vettem a videókon, hogy a Yamaha mennyire boldog a sliderektől. Ez egy szenzáció. A Korg ezt évtizedekkel ezelőtt kitalálta. Szuper találmány a négyzeten ...
Bár soha nem voltam KORG tulajdonos (és a régi hangszereit sem ismerem), de a YAMAHA a PS (PortaSound) hangszereinél előszeretettel alkalmazta a slidereket már 1970-80-tól :
De például a Yamaha PSR-4500 (és úgy tudom ezen széria) is tartalmaz slider-eket:
Sőt, még a CASIO is abból az időből sok termékében (pld. az MT széria) alkalmazta:
Elnézést a sok képért ......
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
De mégis olyan büszkén mutogatják, hogy könnybe lábadt a szemem. Boldogság töltött el a 8 slidertől és hozzá tartozó 6!!!! potitol. Hát ezt hogyan sikerült összehozniuk?
A másik amit kifelejtettem az elöző irásomból az a DUPLA PLAYER!!!
Ez is újdonság? Ilyen még nem volt. Jesszusom. Na ez a paraszt vakítás. De szuper dupla player. A Midjay - a sima - vagy a Pa1x már ezt az X aktát megfejtették a partraszállás elött. De a legnagyobb szivatás ott van, hogy vásárolsz egy Genos-t, és megvetted a Midi Optimizer programot a mostani hangszeredhez, és csak azzal dolgozol, de most jelen esetben kidobhatod egy időre. Majd valamikor lesz rá Genos frissítés is, vagy 50 Euroért frissítheted a programod Genosra.

A másik amit kifelejtettem az elöző irásomból az a DUPLA PLAYER!!!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Én ennyire időben nem mennék vissza. Itt egyiken sincs slider.BodziLalikirály írta:Ezzel nem értek 100%-ban egyet! Bár soha nem voltam KORG tulajdonos (és a régi hangszereit sem ismerem), de a YAMAHA a PS (PortaSound) hangszereinél előszeretettel alkalmazta a slidereket már 1970-80-tól :
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ha már akkora újdonságot szerettek vonal akkor leírok egy párat amire én gondolnék.
- HDMI csatlakozó (akár több is)
- 3.0 USB csatlakozók ( az össze számítógépet már csak ezzel szerelik)
- A szintik hangszíneinek használata ( Montage, Motif hangszínek)
- 32 Midi sáv a seq-ba (a 256 polifónia indokolná)
- Szimmetrikus kimenet (XLR) (tudom ez nem újdonság, de alapnak kellene lenni)
Ezek előrébb mutató dolgok lettek volna. Ezek bevezetése magával hozta volna a többi gyártótól is ezek használatát. De nem így lett.

- HDMI csatlakozó (akár több is)
- 3.0 USB csatlakozók ( az össze számítógépet már csak ezzel szerelik)
- A szintik hangszíneinek használata ( Montage, Motif hangszínek)
- 32 Midi sáv a seq-ba (a 256 polifónia indokolná)
- Szimmetrikus kimenet (XLR) (tudom ez nem újdonság, de alapnak kellene lenni)
Ezek előrébb mutató dolgok lettek volna. Ezek bevezetése magával hozta volna a többi gyártótól is ezek használatát. De nem így lett.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 46
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Azért egy kérdés felmerül a sliderekkel kapcsolatban. Sikerült végre a Genosnak eljutnia a Pa1x szintjére? Programozhatóak lettek a sliderek? Lehet akkor is használni keverésre, ha a képernyőn nem a keverőt látom?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Én csak azért mentem vissza időben 70-80-ig mert előzőleg azt írtad, hogy :Rolandbk5 írta:Én ennyire időben nem mennék vissza. Itt egyiken sincs slider.
És csak mutatni akartam, hogy a Yamaha és a Casio is használta ezen funkciókat (bár legtöbb esetben ott csak az automata-kiséretnek a sávjait lehetett állítani vele) és nem újdonság a Yaminál.Rolandbk5 írta:a Yamaha mennyire boldog a sliderektől. Ez egy szenzáció. A Korg ezt évtizedekkel ezelőtt kitalálta.
Nem vitaindítónak írtam a hozzászólást (és pláne nem hogy megvédjem a Yamahát
De értem a te érvelésedet is, hogy az eddigi hangszereibe (PSR-S; Tyros;) miért nem volt ez a lehetőség, csak szoftveresen elérhető......
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
A dobokat lehet már benne eq-zni?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.