Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer újdonságok

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangszer újdonságok

Hozzászólás: # 54669Hozzászólás tacso
2017.10.05. 05:17

Igen! Végighallgatva a demóját ennek a surfeszkát formázó újdonságnak, végig azt vártam, hogy esetleg hol jön elő az eddigi Yamaha-sterilnél tökösebb hangzás. 16. percnél egy 70 es setnél valami előbukkant a mélyből! Valami lehet hogy rejtőzik a Genos bugyrába, de a yapok becsülettel betakarták azt ezzel a mindenkori szépségesen szőnyegszerű hifivel, ami annyira jellemző. Egy gyártói koncepciót illik tudomásul venni, és én gondolom, hogy alapos kutatás és konzultáció előz meg egy ilyen projekt-megvalósítást. Azonnal eszembe jutott mikor 3 éve játszottuk a bécsi iparkamara bálját, az ottani manager hogy ráncolta a szemét egy-egy erősebben megszólaló dob groove, cin kiütés, vagy karcosabb gitár sound esetén. Egy kínai cin kiütésnél lehet hogy a fing is becsúszott a gatyájába... :D
No, hát ilyen helyekre pl. a Genos tökéletes választás lesz! Valljuk be, aminek szépen kell szólnia, az szépen szól ebben a hangszerben, és érezzük magunkat szerencsésnek, hogy ott a Ketron teljesen más koncepciója, mint lehetőség! Akinek az sem elég, az csináljon nagyzenekart, mer a Vst kvalitás és lehetőség, még mindig várat magára! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 60
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54671Hozzászólás Rolandbk5
2017.10.05. 06:36

slyer írta:A genosnál a polifónia 128 a midire,128 a custom hanszínekre!16 midisáv,és 16 audiosáv futhat egyszerre!
Ez mekkora baromság. Tehát, ha a 128 midibe rakok Custom hangszíneket, akkor nem a midi polifóniájából lesz levonva ennek a polifónia száma? Ha egy midibe Custom hangszint is használok, az az összes polifóniára lesz hatással. Mi az, hogy külön-külön. Ezt is elkurták. Ennek mi értelme?

A másik, hogy a 16 midi és 16 audio erről holl van info? Néztem a képeket amiket küldtél, de ott erről nem találok infót.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54680Hozzászólás Sztifler0301
2017.10.05. 09:22

powersparc írta:Szerintem ez csak annyit takar hogy a program vagy part hangszinek is 128 meg a szekírozót használva is 128 polifóliával gazdálkodhatnak. De kinek kevés ez?
Számoljunk!
3 jobb kéz hangszín + 1 bal kéz hangszín, mondjuk legdurvább esetben is 4x5=20 poli! Tehát még ott van mellé a maradék 108.
Biztos valaki a Star Warst akarja megcsinálni otthon nagyzenekariban 100 hegedűvel meg 100 rézfúvóssal :D
Lehet Vangelis bácsi is vesz ilyet, és ezzel fogja nyomni :D

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 54683Hozzászólás jacksony95
2017.10.05. 09:52

Én úgy gondolom egyik hangszertől sem kell csodákat várni a mivel minden hangszernek vannak gyengeségei ,erősségei a GENOST meg még nem igen hallhatta senki élőben ...
Videókon amit hallani lehet tetten érhető a fejlődés dobok agresszívebbek lettek gitárok terén kicsit azért realisztikusabb a megszólalás elég jók a gitárpengetések is már nem olyan gépies a hatása a kíséretben.

Élőben azért meghallgatnám mindenesetre de akinek ez a hangzás kevés annak mindenképp el kell gondolkodni a zenekar alapításon akkor :)

Egyedül a kijelzőt furcsálom kicsit jobban tetszett a kihajthatósága viszont egy nagyon modern hangzásvilágú hangszerrel állunk szemben ez nekem tetszik NAGYON !

A zene szabaddá tesz....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 46
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 54686Hozzászólás Asterix
2017.10.05. 10:52

Nándi!
Azért a polifóniát messze nem így számolják.
Egyedül a Ketron az a cég, amelyiknél egy hang leütése egy polifóniát jelent a hangszínek 90%-ban. Az összes többi gyártó túlnyomó részben 1 leütéssel minimum 2 hang polifóniát elhasznál. A Korg Pa3x-el tudsz olyan komplex hangszínt csinálni, ami 1 leütött hanggal 24-et eszik a polifóniából...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54728Hozzászólás Rolandbk5
2017.10.06. 16:45

rodymusic írta:Az oké, hogy 58Gb-os a belső memória, viszont írni szerintem csak az Expansion Managerrel lehet majd ráírni, esetleg hangszeren belül, de a biztonsági mentést még tuti nem oldották meg.Bár azért adták ki a hangszert, hogy ezt is megtudjuk, amint hozzánk kerül. Háttt ami azt illeti, nem soká talán mi is a hangszer mellé tudunk ülni. És le tudnánk fixálni egy két elvarratlan szálata hangszerrel kapcsolatosan.
Hát ezt jól össze-vissza megválaszoltad. Az alján lévő USB hely minek? Nem értem amit írtál ezzel kapcsolatban. Szerintem annak ott az alján nincs semmi funkciója. Erre ma kiállításon senki nem tudott válaszólni, tehát semmi extra lehetőséget nem biztosít. Ez helyett a videó kimenet hasznosabb lett volna.
rodymusic írta:Ez valószínű, hogy azért hiányzik, mert mostantól az Ipad Usereknek szeretnének kedvezni, ami azt jelenti, hogy valószínüleg már erre is akadt egy alternatív megoldás.
Hát persze, hogy akadt, a SongBook+. Ami a Yamahánál újdonság, azt a PA900-nál már használtam. Ezzel nem kedvez senkinek, ez már meglévő működő app. Ez kb. "nesze semmi fogd meg jól".
rodymusic írta:Nem értem mi ezen a meglepő ... 300Kb-tól minek kérsz többet? Minek kell? Tán nem tudsz élőben játszani egy blokkot? Okés befejeztem, nem akarok balhét, inkább ne is válaszolj rá.
Rody annyi blokkot tudok eljátszani élőben és órában számolva, mint ahány éves vagy. De nem akarok. Faszomat. 300KB? A Tyros1 is már ennyi volt. Ebben mi az áttörés? Ad 256 polifóniát, és csak 300KB!!! max méretet? Ebben van némi ellentmondás. Nem gondolod?
rodymusic írta:Hátttt, nekem nem elsődleges szempont. Bár tartalmaz valamennyi döntést, hiszen be süllyesztették a kijelzőt.
A Tyrosokban már meglévő jól bevált tulajdonságokat miért nem hagyták meg? Még nagyobb kijelző, és levehetős. Na ez nagy áttörés lett volna.
rodymusic írta:Ami azt illeti a hatalmas áttörés megjött a hangszertől
Rody szerintem meg nem jött meg az áttörés. A Yamaha - a kiállításon beszélgetve - már a Montage-al rossz irányt vett. Egy Motif XF még mindig odaver a Montage-nak.
Abban egyet értek veled, hogy egy Komplete 11 mellé már csak a tudás kell. Aztán ennyi. Egy Tyros3 már kiszolgál akár audio akár midi akár stilus.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54737Hozzászólás galambjozsef
2017.10.06. 17:35

Genos alján levő USB! HDD helyett van, legalábbis ez hámozható ki az eredeti könyvből. Annak idején a Pa3x 61-es verziónál is hasonló megoldás volt, mivel abba nem HDD-t raktak eredetileg, hanem egy USB aljzattal ellátott kütyüt, és gyárilag egy 4GB-os Pendrive volt benne, KORG logóval. Erről a gépkönyben is írtak, magyar nyelvűben is, hogy miként lehet bele HDD-t rakni, méregdrága beépítőkerettel!
Erről működött a hangszer, mivel a pa3x-nek nem volt integrált háttértára. Minden a HDD-n volt, az OS is onnan futott. Ha nem volt benne HDD, vagy ez az USB-s cucc, akkor nem működött!
2 éve körül KORG Pa800-hoz én is gyártottam ilyen HDD helyettesítőket, egy egyszerű Pendrive ment bele a HDD helyett. Olcsóbb, kényelmesebb, és gyorsabb megoldás!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54739Hozzászólás galambjozsef
2017.10.06. 17:57

... gondolom, ha keveselnéd azt az 58GB-ot :D

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 54740Hozzászólás Karesz
2017.10.06. 18:00

'Az az igazság, hogy én már olyan szinten nem függök az arrangerektől"
Robi,én már évek óta nem függök tőlük.. :D :D :D

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 54742Hozzászólás Rolandbk5
2017.10.06. 18:31

powersparc írta:
Rolandbk5 írta:300KB? A Tyros1 is már ennyi volt. Ebben mi az áttörés?

nagyobb kijelző, és levehetős. Na ez nagy áttörés lett volna.
Ne már! 30-40 kB egy átlagos midi nóta! Akkor mire nem elég a 300? 10 tételes óratóriumokra? Vagy egész estés egyvelegekre?

Másik - minek kéne egy hangszerre levehető kijelző? Nem értem a kérdés lényegét. Vagy az is baj hogy bankkártyaleolvasó sincs benne?
Mert a video out az tényleg gáz hogy nincs, de minek akarunk egyből James Bond szintit nukleáris páncéltörővel, nem vágom! :unknown:
Azt gondolom, hogyha a polifónia 256 - mellesleg a 128 is bőven elég ugye? - akkor a midi méretét miért nem növelte meg? Azt meghagyta a kijelzőt pedig nem és a videó kimenetet sem? Hol itt az áttörés.
Nem szerettem volna levehető kijelzőt, és bankkártya terminált sem, ezzel a gondolattal azt szerettem volna sugallni, hogy az áttörés az lett volna, és nem pedig az, mikor egy jól bevált dolgot - direkt vagy nem direkt - kihagynak belőle. Ha nem lett volna jobb kijelző mint a Tyrosokba, egy sima felhajthatós és még érintős is - mint a Korgnál - akkor azt előre lépés lett volna. De se nem felhajthatós, sem nem levehető így ez számomra nem előrelépés. Inkább hátra. Igen vannak hangszerek amiknek nem lehet felhajtani a kijelzőjét és úgy is jó, de ha már ezt kitalálták év tizedekkel ezelőtt, akkor miért ne. Szerintem olyan hasznos energiákat pazaroltak el erre a nagy semmire, hogy ebből egy Tyros6 jobban tudott volna kijönni. És a Korg a jó példa. A PA4 szoftja, színe, dolgai már készen voltak és erre már nem kellett energiákat pazarolni. A PA1000-nél már felhajthatós a kijelző közel 1/3 árért. Nálam elvárás lett volna egy Tyros után. A Yamahánál rossz az irány. Aztán majd kihoz egy 790-990-t amin lesz videókimenet, éritős lesz, és 1/5 árért. Akkor megint melyik fog fogyni? Hát nem Genos.

Új hozzászólás