Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 5427Hozzászólás Attila
2012.05.11. 09:31

Zajcsináló, ez egy nagyon okos hozzászólás, bravo !

Nemrég voltunk lakodalmas kiállitáson (muzsikáltunk is), ott találkoztam egy sráccal aki a Yamaha PSR 15oo-assal olyan szuper hangzást hozott, hogy az nem mindennapi. Szóval nagyon igaz, hogy ki mit tud kicsalni a hangszeréből és hogy megvan-e ehhez nemcsak a tudása, hanem a kézjátéka, mert a gép az csak gép.

Nemrég írtam még, hogy sokan azért adják el a Korg 2x prot-t, mert nem tudják úgy kezelni ahogy egy ilyen szintit kezelni lehet. Vannak akik ezt be is ismerik. És ez érvényes a Tyros 4, Roland E8o-ra is.

Hogy az E8o-as egy fél fokkal jobb, mint a G7o, ez bíztos. Mégis legtöbben a G7o-et favorizálják elsősorban a könnyebb kezelhetőség miatt. Itt nálunk A G7o-et tartják a Roland csúcsának, de tény, hogy azóta eltelt egy pár év és a technika halad előre.

Márton nemrég még a Korgot favorizáltad, mi történt ?
Én bízton merem állítani, hogy a 2x pro-val (amit én beállitottam magamnak), figyelem mégegyszer amit én beállítottam, bármikor kiállok a G7o-el szemben és simán veri. Ezt nem én mondom csak, hanem olyan aki tizenéve G7o és E8o tulajdonosa és nagy hozzáértéssel bír.

De így igaz, ezek egyéni meglátások. Van akinek tetszik a Logan, másiknak a WV, vagy van lány aki nekem nem tetszik, de a barátom felesége.
:)

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 5429Hozzászólás marton1974
2012.05.11. 12:00

mentosattila írta:Zajcsináló, ez egy nagyon okos hozzászólás, bravo !

Nemrég voltunk lakodalmas kiállitáson (muzsikáltunk is), ott találkoztam egy sráccal aki a Yamaha PSR 15oo-assal olyan szuper hangzást hozott, hogy az nem mindennapi. Szóval nagyon igaz, hogy ki mit tud kicsalni a hangszeréből és hogy megvan-e ehhez nemcsak a tudása, hanem a kézjátéka, mert a gép az csak gép.

Nemrég írtam még, hogy sokan azért adják el a Korg 2x prot-t, mert nem tudják úgy kezelni ahogy egy ilyen szintit kezelni lehet. Vannak akik ezt be is ismerik. És ez érvényes a Tyros 4, Roland E8o-ra is.

Hogy az E8o-as egy fél fokkal jobb, mint a G7o, ez bíztos. Mégis legtöbben a G7o-et favorizálják elsősorban a könnyebb kezelhetőség miatt. Itt nálunk A G7o-et tartják a Roland csúcsának, de tény, hogy azóta eltelt egy pár év és a technika halad előre.

Márton nemrég még a Korgot favorizáltad, mi történt ?
Én bízton merem állítani, hogy a 2x pro-val (amit én beállitottam magamnak), figyelem mégegyszer amit én beállítottam, bármikor kiállok a G7o-el szemben és simán veri. Ezt nem én mondom csak, hanem olyan aki tizenéve G7o és E8o tulajdonosa és nagy hozzáértéssel bír.

De így igaz, ezek egyéni meglátások. Van akinek tetszik a Logan, másiknak a WV, vagy van lány aki nekem nem tetszik, de a barátom felesége.
:)
Üdv.
Én nem is akarok e témában vitát nyitni mert ez már lerágott csont...
És egyetértek az előttem szólókkal.
De a Rolandot azért nem kell leírni.Mert símán felveszi a versenyt bármelyik KORG-al. :o
És ezt nem azért mondom mert most ROLAND E-80-am van.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 5433Hozzászólás Apelláta
2012.05.11. 14:30

Zajcsináló eszmefuttatását folytatva:

Én is annak nem sok hasznát látom itt a fórumon, hogy arról folyjon eszmecsere, hogy melyik a jobb, legjobb hangszer mert ezt egyértelműen csak két jelentősen eltérő tudású hangszer között lehet eldönteni (pld. Pa80/Pa3, vagy ennél szélsőségesebb példa esetén). Azonos kategóriájú hangszerek között (pld. Tyros2/G70/Pa1/SD1) ugyan is ez nagyban függ a felhasználó igényétől is. Mert minden hangszernek vannak erősségei és gyengéi, és a különböző márkáknak nem ugyan az az erőssége és gyenge pontjai. És a felhasználók értékítélete sem egyforma.

Válaszadás előtt vegyük figyelembe a kérdés indíttatását.
Ha az a kérdés, hogy a kérdezőnek ilyen és ilyen igényei vannak, és erre milyen hangszert javasolnánk akár általánosságban, akár konkrétan megkérdezett típusok közül, akkor a kérdező szempontjait vegyük figyelembe. Ehhez viszont lényeges a kérdező igényeinek minél pontosabb meghatározása. Persze itt is előfordulhat, hogy valakinek lényeges a zongora hangszín, és nekem a Rolandé tetszik legjobban, másnak a Ketroné, de legalább a kérdezőt érdeklő igényekről folyik a "vita".
Természetesen a fentiek nem érvényesek abban az esetben, ha az a kérdés, hogy: Neked melyik hangszer tetszik a legjobban? Ilyenkor jöhetnek az önös érdekek.

Így elkerülhetőek a felesleges körök, elbeszélések egymás mellett.

Üdv.: Apelláta

suncy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Tyros 5+ Korg Pa2X Pro
Adott köszönetek: : 34 alkalommal
Kapott köszönetek: : 51 alkalommal

Hozzászólás: # 5438Hozzászólás suncy
2012.05.11. 19:09

marton1974 írta:Üdv.
A Tyros 4-nél jobb hangszer de a Roland E-80-nál rosszabb.
:o
Hát szerintem is üti A tyros 4-et, hisz tudod, nekem az volt fél évig:)
nagyon megvagyok a pa2x-el elégedve, de sajna még olyan hú de sok időm nem volt még vele foglalkoznom. Minden estre szívesebben ülök le ez elé :)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 5442Hozzászólás Asterix
2012.05.11. 21:23

marton1974 írta:De a Rolandot azért nem kell leírni.Mert símán felveszi a versenyt bármelyik KORG-al. :o
Számomra te ebben a topicban nem vagy hiteles ember.

Hogy miért?

- Üdv Asterix.
Nem rossz ez a Tyros 4 hidd el...

- Jó hangszerek a Korgok.Én is ezelőtt Korg fan voltam. De most hogy hozzájutottam a 4-es Tyros-hoz és elkeztem bíbelődni vele,meglepően jól szól! Nagyon jók a stílusai,az elődjeinél sokkal dinamikusabb. A korgénál sokkal jobban hangszereltebb. És ennél a hangszernél már az...

- Üdv srácok.
Kezdő Yamahás vagyok.Segítsetek légyszi hogy Tyros 4 -re hol lehet jó ,használható stílusokat,progikat,cuccokat találni.
Többek közt kijelző háttérképeket stb...

Akinek a kijelző háttérkép a legfontosabb egy Tyros 4 beállításánál. Aki mindig épp azt a hangszert isteníti, amelyik van neki, az nem lehet hiteles ember...

suncy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Tyros 5+ Korg Pa2X Pro
Adott köszönetek: : 34 alkalommal
Kapott köszönetek: : 51 alkalommal

Hozzászólás: # 5445Hozzászólás suncy
2012.05.11. 22:43

Én ugy vagyok vele, hogy tudásom hozzáértésem által mondok véleményt egy gépről, nagyon sok fajra tipust probáltam már.
de ez a korg ugy megforott, hogy ha tehetem, csak felfelé a korgon belül váltok.
tán a következő pa4x? :)

de valoban üti a pa2x a t4-et :)

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 5457Hozzászólás marton1974
2012.05.12. 09:10

Asterix írta:
marton1974 írta:De a Rolandot azért nem kell leírni.Mert símán felveszi a versenyt bármelyik KORG-al. :o
Számomra te ebben a topicban nem vagy hiteles ember.

Hogy miért?

- Üdv Asterix.
Nem rossz ez a Tyros 4 hidd el...

- Jó hangszerek a Korgok.Én is ezelőtt Korg fan voltam. De most hogy hozzájutottam a 4-es Tyros-hoz és elkeztem bíbelődni vele,meglepően jól szól! Nagyon jók a stílusai,az elődjeinél sokkal dinamikusabb. A korgénál sokkal jobban hangszereltebb. És ennél a hangszernél már az...

- Üdv srácok.
Kezdő Yamahás vagyok.Segítsetek légyszi hogy Tyros 4 -re hol lehet jó ,használható stílusokat,progikat,cuccokat találni.
Többek közt kijelző háttérképeket stb...

Akinek a kijelző háttérkép a legfontosabb egy Tyros 4 beállításánál. Aki mindig épp azt a hangszert isteníti, amelyik van neki, az nem lehet hiteles ember...
Üdv Asterix.
Én is,mint itt szerintem sok ember próbálgatom a hangszereket.Amire rájöttem az az hogy tökéletes hangszer nincs!Minden gyártónak van valami erőssége amiben jó,és előrébb jár a többinél.
Amit meg lehet figyelni hogy sok ember márkafüggő!És teljesen leszólja a másik cég hangszereit.Én próbálok rájönni hogy melyik hangszerből mit lehet kihozni.
De az biztos hogy egy cég egyetlen hangszerétől nem fogunk megkapni mindent amit várunk egy arrangertől!Lásd Te sem egyet használsz!
:ugeek:

Ui.: Ha olyan hű de világbajnok hangszer az a Korg 3X Pro Musikant,akkor te miért használsz alatta Yamahát.... ;)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 5461Hozzászólás Asterix
2012.05.12. 11:11

marton1974 írta:Ha olyan hű de világbajnok hangszer az a Korg 3X Pro Musikant,akkor te miért használsz alatta Yamahát.... ;)
Számomra nem létezik jobb hangszer jelen pillanatban a Korg Pa3x Musikantnál. (Megszólalásban az én fülemnek az Audya után a legjobban megszólaló hangszer. De feláldoztam az Audya hangzását a Korg könnyű kezelhetősége, és rengeteg a zenészt segítő szolgáltatása miatt.)
Én végigpróbáltam az összes hangszert, ami felső kategóriában elérhető volt, de Korgom mindig van, mióta a Korg Pa1x hangszert a piacra dobták.
Hogy miért van alatta Yamaha hangszer? Mert elektromos árammal működő kütyü a Korg Pa3x is. Ráadásul szoftver is van benne. Én nem bízom annyira ezekben a hangszerekben, hogy egy hangszerrel el merjek menni. Mindenből úgy van összerakva a cuccom, ha valami meghibásodik, akkor tudjam folytatni a bulit.
Egyébként trombita hangszínt használtam belőle és elektromos DX zongorát. Egyébként csak dísz volt az állványon a hangszer. A Pa3x mellé abszolút nem kell.

crybaby
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 5537Hozzászólás crybaby
2012.05.17. 11:40

Üdv!

Lehet rossz topic-ba írtam a kérdésemet:d Jó ez a Hangszer vs hangszer összehasonlítást élvezet olvasni:D

Tehát a kérdés:

Yamaha psr s900 vagy ketron SD-1(plus)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára crybaby 2012.05.17. 12:26-kor.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 5538Hozzászólás Apelláta
2012.05.17. 11:52

Szia!

Egyértelműen SD1.
(legalábbis az én szempontjaim alapján, ami nem biztos, hogy egyezik a tieddel)

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás