|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
-
nandistyle
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: yamaha psr 2000 roland e-500
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 23 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
szia rolands650 : nekem 2000-es van ,hát persze hogy sokkal többet tud mint az 1100-as, a 2000 vokál procis komoly hangszer tapasztalataim szerint jobban szól mint a többi psr, de tudnod kell,hogy erről a tipusról azt mondják előbb-utobb alaplap hibás lessz, az enyém már nem mai gyerek és elnyűhetetlennek tűnik.persze nem szabad dicsérni.( most talán le fognak orolni érte,de elkell hogy mondjam volt szerencsém összehasonlítani egy s900-al hát mit mondjak nincs az a isten hogy oda adnám érte).
-
nandistyle
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: yamaha psr 2000 roland e-500
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 23 alkalommal
most sikerült vennem egy roland e-500-ast,egyenlőre nagyon tetszik,a yamahákhoz nemlehet hasonlítani ez más.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
kissata írta:Sziasztok!
Yamaha PSR S770 felhasználóktól kérdezem,jól érzékelem,hogy míg az S670 valamennyi gombja a panelen mikrokapcsolós feszes,nem lötyögős,addig az S770-nél mintha még gumigombokat is vélnék felfedezni? /Nem láttam élőben csak képen./
Van nálam ugyanis kíváncsiságból egy S670-es.
Azért van néhány meglepően jó tulajdonsága!![]()
Érdekes!...
Én azt gondolom pont olyan a s770 is mint az s950, gumigombok szénréteges érintkezővel,amit lenyomáskor zár s gumiérintkező, mint amilyen az s700-900 is, kb egy távirányító szintjén van, mind minőségben, mind élettartamban sajna...... szomorú egy ilyen kategóriájú hangszernél.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
-
szenasitamas26
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg Pa700
- Adott köszönetek: : 50 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 32 alkalommal
Tisztelt Zenészek!
Jelenleg egy Yamaha psr s500-as hangszerrel rendelkezem, ami mondanom sem kell nem a legjobb manapság.
Szeretnék be újítani egy újabb, jobb hangszert, mert tul kényelmetlen nekem a kicsike tudása. Kérdezném a mélyen tisztelt zenész kollégákat, hogy melyiket válasszam? 3 hangszer van a kalapban a Yamaha Tyros2, Psr s750, illetve a 770-es. Ne haragudjon meg senki, ha már ezt kérdezték, ebben az esetben kérem a kioktatásom és keresgélek ebben a témában. A kérdésem csupán annyi lenne, hogy a Tyros 2 nem tul régi? Mennyire lenne időt álló ez a választás? Nem vagyok valami cserélgetős, szeretném sokaig magaménak tudni a vásárolt hangszert. A 750en mar játszottam es nekem tettszett a hangja, de ugy halottam, hogy a 770 mar tudja az audio stílust. Érdemes a 750 helyett a 770? Előre is köszönöm a választ. Szep napot 
Jelenleg egy Yamaha psr s500-as hangszerrel rendelkezem, ami mondanom sem kell nem a legjobb manapság.
tonyo
- tacso
- VIP
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Kedves Tamás!
Üdv a fórumon! Én csak gyorsban válaszolok annyit, hogy a Tyros 2 és az s770 összehasonlítása megtörtént Viskib kolléga jóvoltából a Yamaha hangszerek topikban ha jól emlékszem, próbálj meg visszakeresni! Illetve az ismerősi körben több Tyros 2 hangszert cseréltek le s770 -re, így gondolom hogy ők nagyobb perspektívát éreztek az utóbbi hangszerben, talán ez is lehet iránymutató!
Üdv a fórumon! Én csak gyorsban válaszolok annyit, hogy a Tyros 2 és az s770 összehasonlítása megtörtént Viskib kolléga jóvoltából a Yamaha hangszerek topikban ha jól emlékszem, próbálj meg visszakeresni! Illetve az ismerősi körben több Tyros 2 hangszert cseréltek le s770 -re, így gondolom hogy ők nagyobb perspektívát éreztek az utóbbi hangszerben, talán ez is lehet iránymutató!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Yamaha hangszert ne az audió stílusok miatt vegyél, mert az egy alap kaki....
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Akár a Tyros-t választod, akár a 770-et, örömödet fogod benne lelni. Ha nem egy cserélgetős típus vagy és sokáig szeretnéd használni(bár nem tudom, mire is pontosan) én mindenképp az S770-et választanám. A T2 jó hangszer, minden igényt kielégít és lehet szép darabokat kifogni, de már tini.
Ami persze nem baj, én is zenélek felső tagozatos hangszerrel, csak ha hiba van vele, akkor ne érjen váratlanul. A szép nagy kijelzőjének az ára és szép nagy.
-
szenasitamas26
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg Pa700
- Adott köszönetek: : 50 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 32 alkalommal
Köszönöm a gyors választ es keresgélni fogok
Igazából Váradi roma cafe stílusban helyeznèm el a stílusom (hu de hülye megfogalmazás
), bossa nova, disco, mulatós igazából bármire vevő vagyok. Vendéglátòzásra, illetve a zenéink felvételére használnám, a samplerezèshez nagyon hülye vagyok 
tonyo
- tacso
- VIP
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Még nagyon fiatal vagy, majd beletanulsz ami nem megy! Olvasgasd a fórumot! Sampler és egyéb ügyekben is találsz hasznos dolgokat, ha pedig megakadsz, itt találsz segítséget! Hajrá!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia Tamás!
Én is T2-ről váltottam S770-re és azt kell mondjam, nem bántam meg! Olyan hangzásbeli különbségek vannak, hogy bexarás!
Megeszi reggelire a T2-t!!!
Egyetlen fájó pont, az a billentyűzet.... A T2-ben qrva jó billencs van. de ennyi. Minden másban az S770 a nyerő!
Üdv: Joe
Én is T2-ről váltottam S770-re és azt kell mondjam, nem bántam meg! Olyan hangzásbeli különbségek vannak, hogy bexarás!
Megeszi reggelire a T2-t!!!
Egyetlen fájó pont, az a billentyűzet.... A T2-ben qrva jó billencs van. de ennyi. Minden másban az S770 a nyerő!
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..