Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 14749Hozzászólás Asterix
2013.06.10. 19:48

Nem számbeli előnyt jelöltem a Korgnál, hanem minőségit, de ilyen szinten ez már nem számít. Az SD-1-ben annak idején az tetszett nagyon, hogy kevés hangszín volt benne, de mind használható és jó. Minőségben ott vannak az Audya hangszínei is, mint az SD-1, használhatóak és jók, csak amíg egy SD-1 stílusai mellett élőnek hatott egy Sax hangszín, addig az Audya Full élő audió stílusai mellett ugyanaz a hangszín már nem mutat olyan jól. Erre próbáltam rávilágítani. De a szuperhangok között nagyon jók voltak, csak egy kicsit sokáig töltött. :777
De ne add el az Audyád!!!
Sok jót, de marha sok munkával, mivel az integra hangszínei közül sem a GM hangok az egetverőek, így mindent teljesen át kellene írni. Nem egyszerű munka és kérdés, hogy az Audya engedi azokat a midi utasításokat elküldeni, amire szüksége van az integrának ahhoz, hogy meg tudjon full minőségben szólalni.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 14751Hozzászólás marton1974
2013.06.10. 19:54

Kössz a tanácsot.Nem adom el.Sőt Norbiéktól meg is rendeltem hozzá a stílus és hangszín bővítő pendrájvokat is. :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 14753Hozzászólás Asterix
2013.06.10. 20:03

Nem tudom, hogy milyen stílusok vannak a stílusbővítőn, de annál könnyebben jó stílust létrehozni, mint az Audyával, szerintem sehol sem lehet. Csak a megfelelő audió sávokat kellett egymás mellé pakolni és pillanatok alatt olyan dolgok voltak az ember keze alatt, hogy besz.....
Egyre kellett csak vigyázni, hogy nem egyforma hosszúak voltak az audió minták és magától nem többszörözte a rövidebbeket. Vagy csak én nem jöttem rá hogyan kell. :oops:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 14763Hozzászólás marton1974
2013.06.10. 22:37

Az Audya stílus tekintetében szerintem még verhetetlen.Bármilyen stílust könnyen meg lehet szerkeszteni benne.Nem kell konvertálgatni különböző hangszerekét.Alapból nagyon jól használható a gyári audió stílusai is.De a stílus szerkesztőjével pillanatok alatt ki lehet a dobokat cserélni audió dobokra a basszust és a live gitárokat is amik persze élő gitár riffek.Gyárilag bele tették az SD1 stílusait is amiket persze át kell hangszerelni audió alapokra és már készen is vannak.Olyan ez mintha élő zenekarral hangszerelne az ember. :777
Betyár jól szól. :P

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg Pa 900

Hozzászólás: # 15170Hozzászólás Zeneboy
2013.06.28. 21:29

SZiasztok!

Az Audya? Nagyon jó gépnek tartom! Próbáltam néztem, igaz felületesen, a hangjaiba beleszerettem! De, a midi része nem győzött meg! Egészen addig amíg pl. almatom nem mutat egy olyan midit amit csak áthangszerelt effekteket hangerőket behúzott de nem írt meg hangról hangra és legyűri a pa3-as beállításomat, addig nem hirdetem meg! Pedig nekem most is van vevőm a hangszerre:)) Még nem is rossz áron szállnék ki! De miért adjam el? Ezen is van mit dolgozni bőven...:!:
De ha gondolod Te is segíthetsz dönteni..küldj egy natúr midit privátba csináld meg Ketronra vedd fel és tedd fel! Megcsinálom pa3-al és felteszem, hogy más is hallhassa!
A megbízhatóságától már nem félek! Mint ahogy a szervizelési aggályaim is elmúltak...

Ipad? Van ez az Onsong progi! /Írd be a gugliba/ Én ezt szövegkönyveim kiváltására használom majd! 4 nagy mappa +5 kisebb füzet...+pár kotta a sporttáska alján végszükségben ha olyat kérnek...
Elkezdtem 1 éve kb egy 7" GPS-t használni TXT szöveg fájlokkal aminek az E-book olvasója ezt kezelte! De főleg csak csárdás magyar nótára , mixre használtam, meg 1-2 dalszöveg volt benne. Ment automatába is be lehetett állítani milyen időközönként léptessen.. Nem volt rossz! A hangszerre felparancsoltam az autós tartójával jobbra és jól látható volt, elérhető stb. Most volt lehetőségem Ipadet venni, sőt nem is egyet:) A fele ár az fele ár kérem szépen! Androidosat akartam, azt is tudtam volna, sőt gondolkoztam is egy ipad és egy andoridos 10.1"-es Acer, 100eft-ból meglett volna! ' év garival! De láttam az egyik kollégánál hogy megy "üzemben" az ipad! És megtetszett! Szóval nem midi fut rajta! AZ apple progikat és lehetőségeket még nem nagyon ismerem csak a készülékeiről volt véleményem, hisz naponta dolgozom a boltban velük! Viszont ez a progi ha kell transzponálja a harmóniákat, gitár Tab vagy zongi harmóniákat mutat az akkordokhoz, kottát kezel mp3-at szinkronban futtat, mor3 mellé teszi a szöveget azt karaokéba futtatható és beállítható video kimenetre dobható stb...Lehetőségek tárháza egy 3eft-os jogtiszta apples progival... Elvittem egy Lakodalomba! Full feltöltéssel lement 50%-ra délután 14-től éjszaka 03-ig! Most néztem készenlétbe van azóta is és még 20%:) ÉS eltelt 1 hét!
Ha jól tudom, de majd Almatomi megerősít akkor midivel lehet okoskodni rajta és programokkal majd... Már csak azért is mert neki is akad egy ilyen készüléke és szerintem ráfog feküdni erre a témára hamarosan:)) Nekem elsősorban szöveg megjelenítésre kellett valami megbízható normális méretű eszköz! Ezt megkaptam:)

Korg: 2011ben jött a pa3 szóval 2015-ben kellene jönni hivatalos megjelenéssel "pa4"-nek! 2007 pa2, 2003pa1 stb... Pa 800 2006ban volt ott volt most egy nagy vágás! Pa 500-600-50 4-5évente jött szintén!
A lényeg, hogy 3 éven belül én nem várok csúcs hangszert...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 15172Hozzászólás slyer
2013.06.28. 23:10

Hi mindenki!
Ahogy olvasom a "hangszerpárbaj"hozzászólásokat,azért érdemes megnézni,hogy MI,mit tehetünk a hangzás alakítása,és formálása érdekében.Én például 1 gb RAM-mal elég szépen tudom pofozgatni a gépemet.Egy wave szerkesztő progi elég ahhoz,hogy bármilyen hangszínből"vastagabbat"tudjak csinálni,nem beszélve arról,hogy elég sok studió foglalkozik hangminta készítéssel,ha nem akarunk ezzel szórakozni.8 db világhírű basszus gitár mintáival dolgozok,hozzá jön a NORD-tól meg a VIRUS-tól pár szinti basszus,meg LEAD,aztán nincs is gond a telt hangzással.A dobokat a NAHU már megoldotta helyettünk!A gyári live dobokat is át lehet úgy dolgozni,hogy röviden,de dinamikusan szóljanak/itt gondolok a gyárilag túl hosszú tamokra,és lábgépekre/.Ezt is megcsinálta már "MANNI"Német barátunk,úgy hogy a gyári dobokkal sincs már gond.Ezek után nem keresek semmilyen más gépet.A 80-90-es évek hangzását a Roland JV zongora mintái,és a KORG M1 kopogós zongorája is megoldotta,nem beszélve arról,hogy jobbnál jobb bővítéseket ad ki a yami.Így a T4 gyenge pontjai eltüntek.Számomra perfekt géppel játszom.Ezt sampler nélkül nem lehetne megcsinálni,ezért én mindenkinek ajánlom használatát.Yamaha DXR15-ös top,és dB sub gondoskodik a megszólalásról.Perfekt gép munka nékül nins szerintem .sziasztok!!!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 15174Hozzászólás Asterix
2013.06.29. 09:37

Zeneboy írta:Audya hangjaiba beleszerettem!
Szerintem a hangjai semmivel sem jobbak, mint a Pa3x-é, talán csak könnyebben játszhatóak. És az előnye az, hogy kevés hangszín van benne, de azok jók. A Korgban legalább annyi jó hangszín van, sőt annál helyenként sokkal jobbak is, csak 1500 közül magunknak kell kiválasztanunk... :lol:
küldj egy natúr midit privátba csináld meg Ketronra vedd fel és tedd fel! Megcsinálom pa3-al és felteszem, hogy más is hallhassa!
És mellé tegyél fel egy feljátszott felvételt audió stílussal. Az Audyának nem az a baja, hogy nem tudod jól megszólaltatni a midit. Meg fog az szólalni olyan minőségben, mint a Korgon, még ha több munkával is, de akkor is az audió stílus simán le fogja verni szerintem. És ez a nagyon nagy baja az Audíának...
Androidosat akartam, azt is tudtam volna, sőt gondolkoztam is egy ipad és egy andoridos 10.1"-es Acer, 100eft-ból meglett volna!
Én egy 10.1-es androidos tabot használok. A szöveg megjelenítés megy jelenleg rajta, de egy időben, amíg nem volt "rejtve" a laptop a cuccomban, addig ezt használtam kfn és cdg mp3 ak lejátszásához is. Simán, jó minőségben megteszi.
Az akkumulátorát nem próbáltam, mert én a lejátszás biztonsága érdekében állandó táp alatt tartottam, de nem hiszem, hogy felvenné a versenyt az ipaddal, de majd most kipróbálom.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 15175Hozzászólás Asterix
2013.06.29. 09:49

slyer írta:1 gb RAM-mal elég szépen tudom pofozgatni a gépemet. Ezt sampler nélkül nem lehetne megcsinálni,ezért én mindenkinek ajánlom használatát.
Senki nem vitatkozik azon, hogy minden hangszert meg lehet csinálni. Van egy kollégám, annak idején a környék legmenőbb zenésze volt. Úgy szólt a Roland RA-90 modulja, hogy mindenki megirigyelhette. Most már idősebb zenészként főleg hobbinak vett egy PSR 9000 hangszert. Az úgy szól nála, hogy nem akartam hinni a fülemnek.
Csak tudod az a szégyen, hogy megveszel egy millás hangszert és utána magadnak kell utána járnod, hogy legyenek benne normális hangszínek és legyenek benne használható stílusok. És ráadásul, amit Tyros 3 tulajdonosként megoldottam 5e forintból memória bővítést, azt most egy T4 tulaj kisebb vagyonból tudja megcsinálni.
Ezért nem tesznek bele normális hangokat meg lehet, hogy meg vedd a memóriát mellé több 10e forintért, amikor gyárilag megpakolhatnák jobbnál jobb Yami hangokkal a Mitofból. Ez a bosszantó...

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 15177Hozzászólás Adames
2013.06.29. 10:00

Ez tényleg elég elkeserítő, hogy az ember megvesz egy méreg drága hangszert, és elkezdheti beszerezni hozzá a hangszíneket, stílusokat, mindent. :?

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 15178Hozzászólás Zeneboy
2013.06.29. 11:14

Laci!

A hangok nyilván azért is tetszenek, mert hasonlóan realisztikus vagy lehet csak más mint a Korgé! Azért van 1-2 hang, amit szívesen elfogadnék, nyilván samplerrel bármikor megvan a lehetősége...

Ezek szerint nem ment át az üzenetem! Engem nem az audio stylok érdekelnek! Azok tudom, hogy profin megszólalnak! Engem még egy midi sem győzött meg amit a neten hallottam, sőt a múltkor belinkelt SWAY összehasonlítás sem! Ne egy alap midiből induljunk ki és dobjuk be az összes csúcs gépbe, hogy mit dob ki, hogyan oldja meg! Nem is vallott szégyent az Audya, sőt alapból a korg pa 2 volt a leggyengébb!Viszont azt midije válogatja, hogy milyen hangokat hogy hív be és milyen Gm készlettel dolgozik majd! Az az igazi amikor ua. azt a "midit teszed rá" a saját hangszeredre ahogy a lehetőségek engedik a legjobban! Nyilván itt is lesznek szubjektív tényezők, mint valakinek a finger basszus vagy pick jön be, vagy dobnál valaki diszkósabb hangzást vagy real drumos beállítást használ! A lényeg az összhatáson van!
Ahogy leírtam ua. ez volt a bajom a Tomi stílusával is! Tökéletesen megírt cucc, csak engem nem az érdekel, hogy szólal meg Gm dobbal pl majd egy xd9-ben hanem hogy az audyán hogy szólal meg live dobbal! Mert így számomra használhatatlan lenne és az életben nem cserélnék mert nem használnám!
Szóval pontosan ez a gondom, hogy én még nem hallottam olyat megszólalni midiben audyán ami nagyon alázta volna a Korgomat! Pontosan azért, mert igyekszem úgy megcsinálni, leginkább a gyári minták segítségével, hogy jelenleg ha egy stylt indítok akkor az szól bután mellette!
Még egyszer: Engem az érdekel, hogy mennyire hegyezhető hangszínileg az audya! Az is elég lenne, ha egy alap midit felvesz valaki majd megcsinálja és azt is felveszi! Szeretném hallani a változást!
Ha valakit érdekel Korgban megmutatom felvétellel nálam mi a változás ha egy alap dal elkezdek átalakítani!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás