Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Mcmiki
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 11905Hozzászólás Mcmiki
2013.03.02. 11:16

Szia!
Elöször is a Tyros 2 sokkal felsöbb kategória,ha van rá lehetöséged akkor azt válaszd a 3 emlitett közül!
Pa600-at nem ismerem,de nagyon dicsérik mindenfele a Korg fórumokon.
Bk-5 nagyon jó hangszer,de nincs szempler funkciója,mint a másik kettönek!
Be kell menni szépen egy hanszer áruházba, hallgasd meg mindhármat (vagy valakinél,akinek ilyen billentyüje van), és akkor magad is el tudod dönteni melyik tetszik!

Üdv. Miki!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 11912Hozzászólás HunHyper
2013.03.02. 13:05

Így igaz McMiki... :)
Én is Tyros 2-re voksolok... Bár én Yamaha fan vagyok... :D

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 11941Hozzászólás Apelláta
2013.03.02. 23:47

Exre2!

Már sokszor el lett mondva, nem csak ezen a fórumon, hogy ha ilyet kérdez valaki, akkor legalább vegye a fáradságot, és ne csak "idedobjon" egy általános kérdést, mert akkor ne lepődjön meg az illető, hogy csak ilyen általános válaszokat kap, mint amit most én is írok:
Én bizonyos esetben T2-t vennék, bizonyos esetben Pa600, legkisebb eséllyel BK5-öt, de eltudok képzelni olyan szituációt, mikor a BK5 mellé tenném a voksom.

Nem írsz konkrétumokat:
- otthonra, hobbi célból, vagy fellépésre
- milyen stílusra
- mit részesítesz előnybe: stílusok, midi, hangszínek, szempler, vokál, konyhakészség, szerkeszthetőség, kezelhetőség, strapabíróság, billentyűzet stb.
- milyen hangszereid voltak eddig
- önálló hangszernek kell, vagy másik billentyű mellé
- one man band, vagy zenekarban használnád
- stb.

Ne érts félre, nem kötözködöm, csak sok ilyen kérdés hangzik el egy fórumon, és unalmas sokszor leírni ugyanazokat a felesleges köröket, okfejtéseket, amikről a végén kiderülnek, hogy a kérdezőt azok egy része nem is érdekli. Ha konkrétabb a kérdés, akkor konkrétabb választ is lehet adni. Pld. miért írjam le azt, hogy ne vegyél BK5-öt, mert abban nincs szempler, mikor lehet, hogy az téged nem is érdekel. Vagy vokál csak a T2-ben van, ezért azt vegyél, pedig, lehet, hogy már van otthon egy vokálos billentőd, és most egy másodhangszert szeretnél, így a vokál nem is érdekel.

Remélem érthető, és nem voltam sértő.
;)

Üdv.: Apelláta

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 11944Hozzászólás bohocotto
2013.03.03. 00:00

Ez jó volt,és igaz is....

exre2
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
Adott köszönetek: : 53 alkalommal
Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 11962Hozzászólás exre2
2013.03.03. 09:50

Igazad van !

Tehat leirom az ohajaimat, edig csak rolandom volt most egy roland prelude
Othonra kel egymagamba zenelgetni neha ha egy barati oszejovetel csaladi esemeny zenelesere ,vokal meg sampler nemfontos de jo ha van nem midizni inkab stilusokkal jatszani ,kezelhetoseg a lenyeg
A preludebol ami hianyzik amiert lecserelnem : Hangszinek elmentese tob gyors gomra favoritra , pdf vagy jpg vagy txt szoveg megjelenites,akord felismerese midiknel, es direkt usb rol tudjon olvasni midit stilust txt-t, tehat ha valameik ezeket tudja az lene a nyero.

Koszonom

Apelláta írta:Exre2!

Már sokszor el lett mondva, nem csak ezen a fórumon, hogy ha ilyet kérdez valaki, akkor legalább vegye a fáradságot, és ne csak "idedobjon" egy általános kérdést, mert akkor ne lepődjön meg az illető, hogy csak ilyen általános válaszokat kap, mint amit most én is írok:
Én bizonyos esetben T2-t vennék, bizonyos esetben Pa600, legkisebb eséllyel BK5-öt, de eltudok képzelni olyan szituációt, mikor a BK5 mellé tenném a voksom.

Nem írsz konkrétumokat:
- otthonra, hobbi célból, vagy fellépésre
- milyen stílusra
- mit részesítesz előnybe: stílusok, midi, hangszínek, szempler, vokál, konyhakészség, szerkeszthetőség, kezelhetőség, strapabíróság, billentyűzet stb.
- milyen hangszereid voltak eddig
- önálló hangszernek kell, vagy másik billentyű mellé
- one man band, vagy zenekarban használnád
- stb.

Ne érts félre, nem kötözködöm, csak sok ilyen kérdés hangzik el egy fórumon, és unalmas sokszor leírni ugyanazokat a felesleges köröket, okfejtéseket, amikről a végén kiderülnek, hogy a kérdezőt azok egy része nem is érdekli. Ha konkrétabb a kérdés, akkor konkrétabb választ is lehet adni. Pld. miért írjam le azt, hogy ne vegyél BK5-öt, mert abban nincs szempler, mikor lehet, hogy az téged nem is érdekel. Vagy vokál csak a T2-ben van, ezért azt vegyél, pedig, lehet, hogy már van otthon egy vokálos billentőd, és most egy másodhangszert szeretnél, így a vokál nem is érdekel.

Remélem érthető, és nem voltam sértő.
;)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 11963Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.03. 10:01

T2-ből már csak használtat kapsz. Én biztos nem vennék használt hangszert. A pa600 újdonság....

Adames
Kiemelt tag
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 11964Hozzászólás Adames
2013.03.03. 10:13

Csámpainál van most egy T2 380-ért. A helyedben én is inkább egy új Pa600-ast vennék az fix!

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 11965Hozzászólás Mcmiki
2013.03.03. 10:29

Exre2!
Ha csak ennyire kell amit leirtál,akkor simán megteszi a Bk-5 is,mert ezeket mind tudja!
És az a lególcsobb is a felsoroltak közül!
Direkt usb eszközröl vagy külsö merevlemezröl (akár 2 tb) olvas stilust,midit,mp3,wav...
Megjelenit szöveget,még mp3-at is be lehet szövegezni és müködik,van video kimenet,ha ki akarod küldeni a szöveget külsö képernyöre.
Minden stilushoz 4 hang beállitást (fx,mfx,eq,compressor stb...) be lehet állitani mint ''one touch'' és a stilusba menti bele,nem kell külön user performace, + ezen kivül lehet usereket is használni!

Üdv. Miki!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 11974Hozzászólás Apelláta
2013.03.03. 12:27

Szia Exre2!

Na most légy okos, mert én meg a T2-re voksolnék számodra. :lol: És ez komoly. Ha nem lényeg, hogy használt, és egy kicsit drágább. Mivel nem midire, hanem stílusokra, és a kezelhetőségre hegyezed ki a dolgot, pont ez a kettő a T2 erőssége. És írtad, hogy a szempler és vokál nem létszükséglet, de örülnél neki. Hát ebből is egyszerre mindkettő ebben van. És minden egyéb benne van, amiről írtál (reg memory, négy OTS hangszínmentés stílusonként, txt és jpg megjelenítés), egyedül az USB-ről történő direkt olvasást nem tudom, de van benne HD, és rengeteg User hely is. A direkt USB-t majd egy Yamis megválaszolja remélem. A billentyűzete is a legjobb a három közül. Egy negatívum, amit mindig leírok a Yamikkal kapcsolatosan, az a dobhangzás.

Én a Pa600 nagy favorizálója vagyok, mert ár/érték arányban a piac legjobb hangszere. Ezzel sem járnál rosszul, és ez tényleg olcsóbb, és új. Viszont nincs vokál, és gyengébb billentésű, nem aftertouch-os billuja van. Csak txt olvas, jpg-t nem, de szerintem ez nem akkor hiányosság. Direkt USB-ről midit olvas, stílust nem, de rengeteg belső USER hely van benne, ezért ez sem hiányzik. A stílusai alapból nincsenek tökéletesen kidolgozva mint a Yaminál, de azzá tehető. Vele foglalkozni kell, nagyon sok mindent meg lehet csinálni szerkesztésben, több olyat is, amit a T2-vel nem lehet, vagy csak külső programok segítségével. Hangszínszerkesztésben, szekvenszerben veri a T2-őt. De ezzel a hangszerrel kezdetben sokat kell foglalkozni, viszont értő kezekben szerintem T2-őt verő hangzást lehet kicsikarni. A dobjai fényévekkel a T2 előtt járnak.

Midi, szerkesztés (kivéve szempler) és dobok terén a Pa600 a jobb, de neked a stílusok, kezelhetőség, konyhakészség a lényegesebb, ezért javasoltam a T2-őt. De a leglényegesebb a hangzás, ami meg ízlés dolga, ezért meg kell hallgatni, mert nekem hiába tetszik jobban a Korg, nem véletlen van sok Yamahás is a földön.

A BK5 nekem (hangsúlyozom, hogy nekem) kezelésileg nagyon nem jön be. Próbáltam a hangszert hangfoglaláson, és az alapján mondom ezt. Mind a kihelyezett panelgombok, mind a menüje mind a kis kijelzője szempontjából. A négy OTS/STS hangszínek gombra kihelyezése is elég faramucin van megoldva. Viszont a legkedvezőbb az ára, de ez arányos a tudásával. Ha Prelude-od volt, és volt kihegyezett műsorod, a BK5 olvasni fogja, de tudomásom szerint eléggé elüt a hangzása, ezért jelentősen át kell majd dolgoznod. De erről McMiki többet tudna mondani.

Üdv.: Apelláta

HunHyper
VIP
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 11979Hozzászólás HunHyper
2013.03.03. 14:08

Apelláta írta:...egyedül az USB-ről történő direkt olvasást nem tudom, de van benne HD, és rengeteg User hely is. A direkt USB-t majd egy Yamis megválaszolja remélem...
Már az S900-is olvas mindent USB-ről... Így ez a T2-nek sem probléma... Bár a HDD miatt szerintem ez nem annyira lényeges... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás