|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Azt én is tudom, hogy szerkesztett kép, de állítólag két klaviatúrás lesz.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
2x5 oktáv!---Qgli--- írta:Na annak mi értelme lesz?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ahogy megjelentek a 2 manuálos orgonák, azután az Arranger-ok, mindig az mellet volt még egy - harmadik (Strings vagy Brass section, vagy egy jó Jazz flute regiszter).
Amikor egy manuálos hangszerre jutottam (Roland E-30, E-96, Korg Pa-60), akkor is megtartottam a Crumar Performer-t (a Roland vocoder haználására), de már a repertoárt is radikálisan szűkitettem!
Egy manuál, az mégis csak 1!
Sok előkészület (othon), állandóan nyomogatni a gombokat...és akkor is sok minden hiányzik...
Hiányzik még egy manuál!
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- Adames
- Kiemelt tag
Nem én állítom, hanem nekem is csak ezt állította tegnap egy középkorú zenész kolléga, aki még olyat is állított nekem teljesen komolyan, hogy ő az egyike aki a Yamaháknál tesztel Magyarországon, és így nála van tesztelésen most a Tyros 5. Azt mondta, hogy eddig 43 hibát észlelt benne, de ezeket a Yamaha a piacra dobás előtt kijavítja majd. Mondott még sok olyan dolgot amit én magam sem hiszek el, de annyira komolyan és meggyőzően elő tudja adni mindig, hogy na.
Szóval a lényeg, hogy.....nála van tesztelésen egy Tyros 5-ös, ami két klaviatúrás, és az alsó az csak kíséret azt mondta.

Szóval a lényeg, hogy.....nála van tesztelésen egy Tyros 5-ös, ami két klaviatúrás, és az alsó az csak kíséret azt mondta.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Tudom, hogy az egy klaviatúra semmite sem ér, de
1, annak akkor van értelme, ha teljesen két egymástól független hangszer ( legalábbis nekem így van és így tök jó ).
2, a mai zenészek 80 százaléka ( tisztelet a kivételnek ) nem tud játszani egy manualon sem. Általában midiznek és a billentyű le van némítva nehogy megszólaljon, mert sok esetben nemhogy az akkordokat nem tudják, de még azt sem, hogy milyen hangnemben szól a nóta.
3, Így, ilyen távolságban a két manualon kényelmetlen játszani.
1, annak akkor van értelme, ha teljesen két egymástól független hangszer ( legalábbis nekem így van és így tök jó ).
2, a mai zenészek 80 százaléka ( tisztelet a kivételnek ) nem tud játszani egy manualon sem. Általában midiznek és a billentyű le van némítva nehogy megszólaljon, mert sok esetben nemhogy az akkordokat nem tudják, de még azt sem, hogy milyen hangnemben szól a nóta.
3, Így, ilyen távolságban a két manualon kényelmetlen játszani.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ismerjük el, a Tyros 4-es (Qglinak igazat adok) sem azoknak van kitalálva, akik 2Oe Forintért elmennek és Midi meg Mp3 alappal ''lemuzsikálják'' a bulit.
Egy ilyen hangszerhez egy pici zenei tudás is kell, mert valójában akkor van értelme megvenni és csak úgy lehet kihasználni ezt a billentyüt.
Annak volna értelme inkább ha a Tyros 5-ös 76 billentésses lenne, ahogy már a 1oth-t is várták sokan és várják ma is, de valószínű ez sem fog megtörténni, söt az sem bíztos hogy lesz Tyros 5-ös. Ez mind a jövő titka.
Kétsoros van már Tyros 4-esből:
Egy ilyen hangszerhez egy pici zenei tudás is kell, mert valójában akkor van értelme megvenni és csak úgy lehet kihasználni ezt a billentyüt.
Annak volna értelme inkább ha a Tyros 5-ös 76 billentésses lenne, ahogy már a 1oth-t is várták sokan és várják ma is, de valószínű ez sem fog megtörténni, söt az sem bíztos hogy lesz Tyros 5-ös. Ez mind a jövő titka.
Kétsoros van már Tyros 4-esből:
Atti
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Sziasztok!
Több esetben találkoztam a neten a Tyros4 kiegészítő billentyűzetével, amellyel bővíthető a hangszer egy billentyűzettel. Most kerestem, de nem találtam rá. De biztosan létezik a bővítés.
Én személy szerint közel 20 éve két billentyűt használok egy rövid időtől eltekintve, amikor csak egy pa1xpro volt az állványomon 2004-2005 magasságában, azonban nálam a színesebb megszólalás és eltérő struktúra miatt többnyire két különböző gyártó hangszere van az állványon. jelenleg az SD1 plus a fix pont az alsó 76-os fő hangszer és vezérlő és a KORG i30HD a felső kiegészítő billentyűzet. De ez felállásonként változhat, előfordul, hogy egy pa1, vagy ps80 van fent, vagy egy Tyros. A többféle műsor és többféle felállás hozza magával, hogy más, más hangszerekre van szükségem az adott hangzáshoz, illetve más szól jól egy full élő 5 fős csapatban, más egy olyan trióban ahol van két gitár és a szinti az alap, és megint mást tudok jobban alkalmazni egy olyan szituációban, amikor egy énekes kísérete a dolgom duóban.
Szép napot mindenkinek! TAVASZI A LEVEGŐ.
buba
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... lub013.jpg
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... lub012.jpg
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... pro048.jpg
Több esetben találkoztam a neten a Tyros4 kiegészítő billentyűzetével, amellyel bővíthető a hangszer egy billentyűzettel. Most kerestem, de nem találtam rá. De biztosan létezik a bővítés.
Én személy szerint közel 20 éve két billentyűt használok egy rövid időtől eltekintve, amikor csak egy pa1xpro volt az állványomon 2004-2005 magasságában, azonban nálam a színesebb megszólalás és eltérő struktúra miatt többnyire két különböző gyártó hangszere van az állványon. jelenleg az SD1 plus a fix pont az alsó 76-os fő hangszer és vezérlő és a KORG i30HD a felső kiegészítő billentyűzet. De ez felállásonként változhat, előfordul, hogy egy pa1, vagy ps80 van fent, vagy egy Tyros. A többféle műsor és többféle felállás hozza magával, hogy más, más hangszerekre van szükségem az adott hangzáshoz, illetve más szól jól egy full élő 5 fős csapatban, más egy olyan trióban ahol van két gitár és a szinti az alap, és megint mást tudok jobban alkalmazni egy olyan szituációban, amikor egy énekes kísérete a dolgom duóban.
Szép napot mindenkinek! TAVASZI A LEVEGŐ.
buba
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... lub013.jpg
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... lub012.jpg
http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... pro048.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubamara 2013.02.16. 09:36-kor.
Buba
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Adames
- Kiemelt tag
Hát kíváncsi leszek erre a Tyros 5-re, de nem csak arra, hanem a KORG-ra is. A kiállítás nem soká itt lesz úgyis, ott minden kiderül.