Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 10245Hozzászólás Zongorista28
2013.01.10. 10:12

Szia Zsolti93!

Van választék bőven :)

Tyros2,Korg Pa-800,G-70.Ketron Sd1,Sd1+....

Mind mind más és más hangzásvilág... Az egyik Hifisen szól a másik nyersen...
Melyik az amelyik megdobogtatja a szívedet?
A hangszervásárlás mindig nagy dilemma. A puding próbája az evés, ne kapkodj, próbálj ki minél több hangszert,és amelyiknél jól érzed magad tetszik a hangja úgy érzed,hogy tudod majd uralni,megadja a kellő komfortosságot akkor azt válaszd!

;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10250Hozzászólás Apelláta
2013.01.10. 12:12

Józsi cimbi!

Zsolti új hangszerben gondolkodik, amiket ajánlottál, azok meg nem azok. ;)

Zsolti!

Amik szóba jöhetnek:
Korg Pa500: 250 eFT
Korg Pa600: 290 eFt
Yamaha PSR S750: 320 eFT
Roland BK5: 240 eFt
Ketron téren Almatomi tudja neked a leghitelesebb infót adni. Tudomásom szerint billentyűs hangszert 400 ezerért nem kapsz csak modult. A MidJay plus-t.

Én a Pa3-am mellé biztos, hogy egy MidJay plust választanék. Pa50 mellé a Pa600 és a MidJay közt vacillálnék. De mindenkép ha mód van rá, előtte kipróbálnám őket.

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 10251Hozzászólás Zongorista28
2013.01.10. 12:15

Api !

Igazad van!!! D-mollnak háttal álltam :D

Bocsi Zsolti :D

:friend:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 10252Hozzászólás Zsolti93
2013.01.10. 12:44

Apelláta írta:Józsi cimbi!

Zsolti új hangszerben gondolkodik, amiket ajánlottál, azok meg nem azok. ;)

Zsolti!

Amik szóba jöhetnek:
Korg Pa500: 250 eFT
Korg Pa600: 290 eFt
Yamaha PSR S750: 320 eFT
Roland BK5: 240 eFt
Ketron téren Almatomi tudja neked a leghitelesebb infót adni. Tudomásom szerint billentyűs hangszert 400 ezerért nem kapsz csak modult. A MidJay plus-t.

Én a Pa3-am mellé biztos, hogy egy MidJay plust választanék. Pa50 mellé a Pa600 és a MidJay közt vacillálnék. De mindenkép ha mód van rá, előtte kipróbálnám őket.

Köszönöm a Tanácsot!! Én is erőssen gondolkodom a Korg Pa 600ban. Még élőben nem láttam, nem is próbáltam. Videókat láttam már róla tudásához mérten nem rossz az ára sem.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 10256Hozzászólás csepi
2013.01.10. 17:55

Zsolti! Gondolom a Pa 50-et már jól kiismerted...
Akkor a Pa 600 a választás szerintem. Az alap logika tök u.a, csak a grafikus megjelenést kell megszoknod. De az nem téma.
Persze van még millió lehetőség ennyi pénzért...
Csak új, v akár használt is szóba jöhet?
Mert akkor a lista kb 10 szintivel bővül.

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 10257Hozzászólás Joe83
2013.01.10. 18:07

Sziasztok!

Hozzászólnék én is ehhez a hangszer vásárláshoz, ha nem gond..

Inkább vegyen az ember egy használt zászlóshajót, mintsem egy új alsó-középkategóriás szintit...
Én most is kiállok az mellett, hogy inkább legyen egy használt zászlóshajóm, mintsem egy új alsó-közép bill...

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 10258Hozzászólás doxaa
2013.01.10. 19:28

Üdv mindenkinek, újoncként! :)

Bevallom, én is abban a helyzetben vagyok, mint Zsolti. Annyi különbséggel, hogy nekem jó a használt is, és csak KORG-ban gondolkodom (max 400e-ig.) Egy PA60-ast szeretnék cserélni, PA1X illetve pro, és PA800 volt eddig képben. De már a PA600as is felkerült a listára. Elolvastam mit írtatok róla, és ha a FILL gombok külön lennének, lehet ez lenne a nyerő. De így dilemma. Mert a dalokat 96-98%-ban stílussal játszom, és a külön FILL gombok nekem nagyon kellenének, mert valamennyire szabadságot adnak abban, hogy (az akkordmeneteken kívül) díszíteni, variálni lehessen a játékot. A PA60-on sokszor a 2gomb is kevés. :D
Ami számomra nagyon fontos, a hangzás - például a PA500as számomra műanyagos (minden bántás nélkül), szerintem a PA60-as jobban szól, bár ugye az sem csúcs minőség -, a könnyű kezelhetőség, jó szerkeszthetősége a stílusoknak és esetleg a midiknek.

Írtátok többen azt hiszem egy másik topikban, hogy a billentőben a vokálgép nagyon hasznos tud lenni.
Aztán sokan ugye az aftertouch-ot is dícsérik. Nekem eddig nem volt, eljátszottam anélkül is, de aztán lehet, ha egy ilyen géphez jutnék, nem is akarnék visszaszokni.
És ugyanez vonatkozik az oktávok számára is. Fogalmam sincs, hogy érdemes-e 76 billentyűst venni, ki lehet-e használni.

Szóval ér annyival többet egy új PA800as, mint egy használt PA1X / pro, mint amennyivel drágább? Esetleg olcsóbban egy új PA600as? Ááá, nagy dilemma ez...

Igen tudom, hogy nekem kell választani, de a javaslatokat, tapasztalatokat örömmel fogadom.

Előre is köszönöm.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 10259Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.10. 20:12

Zsolti93 írta:Sziasztok!!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek!! Én szeretnék majd nem sokára vásárolni egy Új szintetizátort! Nekem vendéglatozásra kellene!! Milyen fajta szintetizátorokat ajánlnátok olyan 400.000 Ft-os ár határig!!! Nekem most van jelenleg egy Korg Pa 50-esem és ez a szinti lenne majd a felső gép az új meg lenne a vezérgép tehát arról menne az ütem!

Előre is köszönöm a segítséget!!

Zsolti
Szia Zsolti!

Csak új, vagy használt hangszer is szóba jöhet? Ha a használt is szóba jöhet, én szívesen tartok neked kiselőadást a G70-ről, előnyeiről, hátrányairól, amire kíváncsi vagy arról... ;) Gohstrider barátomnak osztom azt a véleményét, miszerint inkább legyen egy korábbi zászlóshajóm, mint egy új alacsonyabb kategóriájú hangszerem... De természetesen mindenki maga dönt, de ha javasolhatom, próbálj ki amennyi hangszert csak tudsz azok közül amik szóba jöhetnek nálad. Agyon butított meg konvertált youtube-os videókra lehetőleg ne hagyatkozzál...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 10260Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.10. 20:17

doxaa írta:
És ugyanez vonatkozik az oktávok számára is. Fogalmam sincs, hogy érdemes-e 76 billentyűst venni, ki lehet-e használni.
Szia!

Én személy szerint úgy vagyok vele hogy nekem minimum 76 billentyűs hangszerem lesz, vagy "semmilyen"... :lol: :lol: A kihasználtság rajtad múlik, én minimum 76-os párti vagyok. ;) Persze ez függ a billentés minőségétől, de a 76 billentyűsöket azért már elég jó billentéssel szokták ellátni...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 10262Hozzászólás Zeneboy
2013.01.10. 20:32

Doxaa!

Nem tudom, menyire ismered a pa60-at, és mennyi ideig vagy csak boltban próbáltad a pa500-at! De korgos múltammal azt kell mondjam, a pa500 megeszi hangzásban a pa60-at! Csak akkor nem ha rossz kezek piszkálják 8-)

A pa1xpro egy nagyon jó sokoldalú hangszer! Az eq nagyon hiányzik így emiatt hangzásban a pa800 megüti!

A pa600-egy új fejlesztés, lassan 10 évre jött ki a pa1 után! Pa3-ból is sok fejlesztést kapott, érdemes elgondolkodni rajta! A fill megoldható szerintem pedálról egy része, illetve, velocity touch vezérléssel bal kézzel!

Ha a vokálgép nem is annyira, de a TC helikon az nagyon jó benne! Minőségi előfokkal!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás