|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Almatom mind a zenei alapok, mind az éneksáv tekintetében iránymutató.
Tamás, melyek a kedvenc előadóid? Milyen zenéket hallgatsz?
Tamás, melyek a kedvenc előadóid? Milyen zenéket hallgatsz?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Tomi! Jó utat és jó zenélést!almatom írta:Roli,
Ha januárban is áll még az ajánlatod, akkor megbeszéljük...
Persze, hogy áll az ajánlatom, csak szólj, hogy mikor van hozzá kedved és időd!
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 28
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Egy Pa3x Musikanttal én is beszállok a buliba, ha lehet...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Milyen buliról van szó?Asterix írta:Egy Pa3x Musikanttal én is beszállok a buliba, ha lehet...
- ---Qgli---
- VIP
Igen, vannak ilyen kivételes tehetségű emberek, akinek nincs szüksége zenehallgatásra ahoz, hogy jó dolgokat csináljon és játszon, de ezt egy átlagos fülű ember nem tudja kivitelezni, tehát egy átlagos hallású zenésznek igen is szüksége van a JÓ!!!! zene hallgatására. Aki pedig jó zenész is akar lenni, annak nemcsak hallgatni kell a zenét, hanem fülelni és folyamatosan leírni, lejátszani és megtanulni azt, amit hall.almatom írta: én kimondottan zenét leülni és hallgatni, úgy sosem szoktam. Nem keresek a youtube-on zenét azért, hogy hallgassam, nem hallgatok netes rádiót sem.
A jazz főiskolások folyamatosan írják le a jobbnál jobb szólókat. Ha az akkordikus hallást akarod fejleszteni, akkor az akkordokat kell rengeteget "kagylózni", ha hangszerszerűen akarsz játszani a billentyűzeten, akár gitárhangszínnel, akár trombitahangszínnel, nagyon fontos, hogy trombitás szólókat írjál le és hallgassál rengeteget.
Tehát a Tomi példáját csak az kövesse, aki hasonló jó zenéket tud csinálni, mint Ő. Aki nem tud olyan jó zenéket csinálni, annak rengetg munkába kerül, mire megtanulja.
U.I.:
A múltkor beszélgettem az egyik jazz főiskolát ( 15 éve ) végzett haverommal és Ő a mai napig minden nap leír egy impót attól függően, hogy kinek a stílusát akarja megtanulni. Én hallottam tőle Oscar Peterson stílusban improvizálni és egy az egyben leutánozza Petersont, de leutánozza Petrucciannit, Keith Jarrett-et vagy Michel Camillo-t is. Ő jazz zongoristaként a jazz zongoristákra állát rá, de ugyanígy rá lehet állni a hangszerszerű játékra is.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Qgli! Arról van szó, hogy Almatomi azt írta, lehet arról szó, hogy az általa írt stílust adoptáljuk más hangszerekre is, de mivel nagyon precíz Tomi (mint ezt sokan tudjuk), azt mondta, hogy ezt úgy lehet kivitelezni, ha a keze alá adjuk a hangszert, amire át kell írni a stílust... Mondtam, hogy szívesen segítek az S900-ammal, erre írta Laci, hogy ő meg beszáll a buliba a Korggal...---Qgli--- írta:Milyen buliról van szó?Asterix írta:Egy Pa3x Musikanttal én is beszállok a buliba, ha lehet...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- ---Qgli---
- VIP
Ezt keményen félreértetted! Nem azt mondtam, hogy nem vagy jó zenész, hanem azt, hogy nem volt és nincs is szükséged zenehallgatásra, mégis jó zenész lett belőled! Ez ám nagyon kevés embernek adatik meg és a magamfajta zenészeknek rengeteg kell zenét hallgatni, ahoz hogy jó dolgokat tudjunk csinálni.almatom írta:Ezért (is) nem lett (és nem is lesz) belôlem jó zenész
Nekem sajnos a lustaságom is közrejátszik abban hogy nem foglalkozok vele és nem csinálok zenéket. Én is hasonlóképpen csinálnám a muzsikákat, mint Te, hogy nem koppintok valamit, hanem magamtól csinálok egy alapot és az nekem úgy jó. Most tervben van egy jó számítógép vásárlása és akkor nekiülök és a Reasonnel elkezdek kínlódni ( vagy még tervben a CakeWalk Sonar is, ha kezeli a VSTi-ket ).
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Jól mondja Qgli én magam is úgy vélem, hogy erre születni kell, nem lehet megtanulni vagy tényleg csak nehéz, hosszú idő alatt. Ezért is kérdeztem, hogy kiket hallgattál, hogy ilyen ízlésesen szólnak a zenéid, de ezek szerint nem tanultad, hanem csak simán érzed mi a jó
Egyébként a számnál ahol nem tetszik Neked az éneked, ott szerintem a fejhangok zavarnak. Az nekem sem megy egyáltalán, igaz nem is szeretem, sose tetszett. A többi része zsír.
Van még olyan ínyencség a tarsolyodban ami nincs fent a honlapotokon? Megörvendeztetnél vele. És mutathatnál olyat, aki szerinted jó zenész.
Én most ismerkedek a zeneszerkesztő progikkal, viszont én is hallom a zenét a doboktól vocal-ig a fejemben, úgy hogy nem szól és ennek örülök.
Ettől függetlenül persze nagyon nehéz dolgom lesz a technikai részével, mire megszerkesztem. Biztos lesz egy pár álmatlan éjszakám.
Egyébként a számnál ahol nem tetszik Neked az éneked, ott szerintem a fejhangok zavarnak. Az nekem sem megy egyáltalán, igaz nem is szeretem, sose tetszett. A többi része zsír.
Van még olyan ínyencség a tarsolyodban ami nincs fent a honlapotokon? Megörvendeztetnél vele. És mutathatnál olyat, aki szerinted jó zenész.
Én most ismerkedek a zeneszerkesztő progikkal, viszont én is hallom a zenét a doboktól vocal-ig a fejemben, úgy hogy nem szól és ennek örülök.
Ettől függetlenül persze nagyon nehéz dolgom lesz a technikai részével, mire megszerkesztem. Biztos lesz egy pár álmatlan éjszakám.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Na ja... Azért én még fogok "kornyikálni" egy párszor... De tény, hogy van aki így születik, aztán a tojásrántottát meg hidegvízzel akarja megsütni...
de Jó a keze, az biztos..
de Jó a keze, az biztos..
Picasso
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Sziasztok.Almatom!Az asszony üzeni,h a Hair muzsika miatt,LE A KALAPPAL!!Persze nekem is ez a véleményem.Eszméletlen dögös az ének.Nagyon ott vagy a szeren.Ezek után én már lehet nem is fogom bekapcsolni soha a gépem....
A mulatós stylust én is szivesen venném sd5 -re.
Tisztelet:Ottó
A mulatós stylust én is szivesen venném sd5 -re.