|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Re: Így szól az én hangszeremen...
Tomi,tudnál segiteni benne,hogyan lehet a "matekot" kiszedni egy midiből?
Komolyan kérdezem,cakewalkal vagyok valamennyire komaságban..
Komolyan kérdezem,cakewalkal vagyok valamennyire komaságban..
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Szia Karesz!
Három fő összetevője van:
- Time,
- Dinamika,
- hangjegy hossza, (doboknál ez természetesen nem játszik)
Ezen három dolgok figyelembe vételével lehet közelíteni a valós, élő hatáshoz.
Nyilván ha elektronikus hangzást csinálsz, akkor maradhat a matematikai pontosság, de ha akusztikus hangszerekkel dolgozol és ilyen jellegű megszólalást akarsz, akkor ezen dolgok nélkül élettelen lesz a munkánk.
Azt, hogy ezt utólag hogy kell cakewalk-ban megcsinálni, arról fogalmam sincs! De ezen elnevezéseket (vagy gondolom valami hasonlót) a funkciókat kell megtaláld hozzá: note position, note lenght, velocity.
Logicban bármikor tudok segíteni! (csak hát evvel senki nincs itt kisegítva
)
Három fő összetevője van:
- Time,
- Dinamika,
- hangjegy hossza, (doboknál ez természetesen nem játszik)
Ezen három dolgok figyelembe vételével lehet közelíteni a valós, élő hatáshoz.
Nyilván ha elektronikus hangzást csinálsz, akkor maradhat a matematikai pontosság, de ha akusztikus hangszerekkel dolgozol és ilyen jellegű megszólalást akarsz, akkor ezen dolgok nélkül élettelen lesz a munkánk.
Azt, hogy ezt utólag hogy kell cakewalk-ban megcsinálni, arról fogalmam sincs! De ezen elnevezéseket (vagy gondolom valami hasonlót) a funkciókat kell megtaláld hozzá: note position, note lenght, velocity.
Logicban bármikor tudok segíteni! (csak hát evvel senki nincs itt kisegítva
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ez engem is érdekelne...
Ha egyszer 100%-osan be van quantálva, akkor azt ki lehet szedni, vagy van rá valami mód?

Ha egyszer 100%-osan be van quantálva, akkor azt ki lehet szedni, vagy van rá valami mód?
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- almatom
- VIP
Rolikám!HunHyper írta:Ez engem is érdekelne...
Ha Logic-ban van, akkor gondolom, hogy másoknál is......
- almatom
- VIP
A velocity még önmagában édeskevés!rodymusic írta:Húúúú Tomi, most felidegesítettél ... Mostmár tényleg letöltök egy Sonart, és megnézem benne a midit. Állítólag ott lehet ezzel a Velocity problémával mit kezdeni.
Fontossági sorrendben:
- hangjegyek pozíciója
- velocity
- hangjegyek hossza
Ezen hármast kell ízlésesen belőni, amit utólag géppel meg lehet csinálni.
De ezek előtt még mindig ott van a user, hogy mennyire a valóságnak megfelelően írja meg a hangszersávokat. Mert ha belapátolja példának okáért a gitársávot, akkor azon nem sokat segít a fent említett "háromság"!
- almatom
- VIP
Az említett dobos ismerősöd, akármilyen pontosan dobol, de messze nem gép pontosan. És pont ezért lesz jó!!!!
Amire azt mondod, hogy órát lehet hozzá igazítani, na abban van benne az a pontatlanság, amitől egy hangszeres tudás jó lesz!
A zenék taktpontos elkészítése természetellenes, csúnya, gépies, engem még ráadásul irritál is!
Játsszál fel egy zongorajátékot a saját érzésedből, majd ugyanezt copy-zd át egy másik sávra és kvantáld be.
Ha a kvantált eredmény bárkinél jobb lesz, akkor az illetőnek nem biztos, hogy a zenei pálya az erőssége!
Amire azt mondod, hogy órát lehet hozzá igazítani, na abban van benne az a pontatlanság, amitől egy hangszeres tudás jó lesz!
A zenék taktpontos elkészítése természetellenes, csúnya, gépies, engem még ráadásul irritál is!
Játsszál fel egy zongorajátékot a saját érzésedből, majd ugyanezt copy-zd át egy másik sávra és kvantáld be.
Ha a kvantált eredmény bárkinél jobb lesz, akkor az illetőnek nem biztos, hogy a zenei pálya az erőssége!
- Karesz
- VIP
Időközben eszembe jutott,cakewalkban is meg lehet oldani,akár hangonként is,a hangok késleltetését,csúsztatását,bármit...valóban élethübbé lehet varázsolni a midit vele,csak kérdés,hogy megéri e a fáradságot.Magunkért mindenképp...
Osztom Tomi véleményét,aki játsszott zenekarban,vagy esetleg más hangszeren is játszik,az érti miről beszél...
Osztom Tomi véleményét,aki játsszott zenekarban,vagy esetleg más hangszeren is játszik,az érti miről beszél...
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Na akkor itt egy olyan midi amit véletlenszerűen kvantáltam és a dinamikát is randomra raktam.
A hangszelés annyira nem fontos most csak az a kérdés, hogy ilyesmire gondoltok vagy még dúrvábbra.
Üdv Malkó
A hangszelés annyira nem fontos most csak az a kérdés, hogy ilyesmire gondoltok vagy még dúrvábbra.
Üdv Malkó
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Na, ez már nagyon jó lett...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Karesz
- VIP
Ez nagyon jó Marci,ezt mivel csináltad,leirnád a mikéntjét?malko írta:Na akkor itt egy olyan midi amit véletlenszerűen kvantáltam és a dinamikát is randomra raktam.
Üdv Malkó