Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 7150Hozzászólás Apelláta
2012.08.30. 20:53

beejaybudai írta:Sziasztok!

Ezt a felvételt ma készítettem.
A zene alap egész jól sikerült (GWnyóchoz képes), így gondoltam el is énekelem és feldobom megmutatni.
Ebben is vannak hibák, ráadásul a hangomhoz sem illik ez a dal, de én attól még szeretem...
:taps:
Már a másik fórumon is lájkoltam.
Jó szól ez a "lagzis/stúdiós" gévényóc. Nagyon jók a dobok és cinek!
És nem utolsó sorban az ének is jobb.
;)

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7154Hozzászólás Apelláta
2012.08.30. 21:32

Gyuley írta:Sziasztok!

Egy kis szösszenet tőlem :)

Annyit elől járóban, hogy komolyabban fél éve nem nyúltam hangszerhez, meg nem is énekeltem, szinte otthon a saját magam szórakoztatására + max havi 1 buli becsúszott :777
Ezt a felvételt az én "ex S900"-asommal készítettem, amit egy napra elhoztam a haveromtól!
Na mindegy, amint hallható lesz majd, az én hangomra is bőven ráfér a köszörülés, mert nem az igazi,fél év nagyon sok idő aktív zenélés nélkül, talán a télen több időm lesz gyakorolni!
Egy kicsit beledobtam a hanganyagot a Cubase 5-be, csak hogy ne legyen unalmas :D

Hát hallgassátok, ha el bírja viselni a fületek :diablo:
:taps:
Hát a hangodon nem sok mindent kell köszörülni szerintem. Az én fülem így, ahogy van, elviseli. :PP
(csak a Yami dobjai idegenek nekem)
;)

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 71
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 7155Hozzászólás B.Bazsi
2012.08.30. 22:01

Köszönöm mindenkinek aki meghallgatta. OFF!! Annyit fűznék hozzá hogy nálam nagyon nagy favorit az Omega, nem elsősorban azok a számok amiket a rádiók néha leadnak -Gyöngyhajú lány, Petróleum lámpa, nyári éjek asszonya- hanem amiket nem adnak, és ebből van összehasonlíthatatlanul több. Rengeteg jobbnál jobb számuk van, amiket méltatlanul nem játszanak a kereskedelmi rádiók, de ismerve a mai kereskedelmi rádiók által sugárzott "kultúrát" érthető hogy nem férnek be a "képbe", mert sok daluk szövege még erőteljes gondolkodásra serkentené szegény rádióhallgatók agytekervényét.... Elnézést ha OFF volt, :hit2: :dash2: de valahogy így gondolom. Még egyszer bocsi az OFF-ért, úttörő becsület szavamra nem lesz több!! :hit2: :D

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 7166Hozzászólás HunHyper
2012.08.31. 06:46

Gyuley írta:Sziasztok!

Egy kis szösszenet tőlem :)

Annyit elől járóban, hogy komolyabban fél éve nem nyúltam hangszerhez, meg nem is énekeltem, szinte otthon a saját magam szórakoztatására + max havi 1 buli becsúszott :777
Ezt a felvételt az én "ex S900"-asommal készítettem, amit egy napra elhoztam a haveromtól!
Na mindegy, amint hallható lesz majd, az én hangomra is bőven ráfér a köszörülés, mert nem az igazi,fél év nagyon sok idő aktív zenélés nélkül, talán a télen több időm lesz gyakorolni!
Egy kicsit beledobtam a hanganyagot a Cubase 5-be, csak hogy ne legyen unalmas :D

Hát hallgassátok, ha el bírja viselni a fületek :diablo:
Nekem ez nagyon tetszik! Szerintem nem kell a stúdióminőségre törekedni (gondolok itt az énekre), hiszen ez élő előadás felvétele, ami szerintem sokkal nekehezebb, mint
1-2 óra alatt felénekelni egy számot stúdióban... Sok mai "nagy sztár" csak hosszú órák alatt képes egy elfogadható előadást kicsikarni magából, azt is úgy, hogy egy vagon
ember dolgozik a hangján számítógéppel, hogy el lehessen adni... Ha választanom kell közöttük és közötted, én Téged választalak!

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

kovacstamas71
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 431 alkalommal

Re: Re:, Sajat magunk altal eloadott zenekCD-video felvetel

Hozzászólás: # 7170Hozzászólás kovacstamas71
2012.08.31. 07:11

darpika írta:Sziasztok.

Még új vagyok a fórumon, ezért felteszek pár linket zenekarunk által előadott dalokkal. Hallgassátok őket!
Darpika!

Én, mint egy teljesen amatőr, csak annyit mondhatok, hogy ez az előadás nagyon tetszett!

Köszönöm!

Üdvözlettel: Kovács Tamás

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 7171Hozzászólás HunHyper
2012.08.31. 07:18

B.Bazsi írta:
Holdvirág .rar
Tegnap este megihletett a hegyen sötét fenyves fölött világító telihold látványa ahogy felhők úsztak el előtte.... Miután kigyönyörködtem benne magam, nekiültem a G70-nek... Omega: Holdvirág
Köszi a megosztást! Tetszik és csak gratulálni tudok... :)

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 7172Hozzászólás HunHyper
2012.08.31. 07:29

beejaybudai írta:...ráadásul a hangomhoz sem illik ez a dal, de én attól még szeretem...
Nekem jobban tetszik ez a felvételed, mint az előző és szerintem nem rossz a hangod ehez a számhoz...
Nekem tetszik, ha ez számít valamit (bár nem vagyok profi), jó hallgatani... :D

Uí: Az előző felvételben szerintem több volt az intonációs probléma... ;)

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 7174Hozzászólás vladimirmusic
2012.08.31. 08:15

Megélénkült ez a rész! :yahoo:

De, megkérném a kollégákat egy rövid produkciói leírásra (ha MIDI file alapon is van felvételezve). :mrgreen:
Kollegiális becsületesség. :777

Üdv. :piano:

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 71
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 7175Hozzászólás B.Bazsi
2012.08.31. 09:03

Nekem is tetszik hogy megélénkült, de kérném a kollégákat minél többen rakjanak már fel saját anyagot, annyira jó lenne minél több kollégát hallani! Az enyém Roland G70 (V3)-mal készült arrangerrel, gyári stílus hallható az eredetihez képest eléggé áthangszerelve és bizony bele is nyúltam bizonyos részekbe (pl fill-ekbe, de még nem eléggé). Filhallgató kimeneten keresztül küldtem ki a hangot a hangszerből, Cool Edit Pro-val vettem föl sávonként, elsőnek a kíséret alapot a bal kéz "szőnyegeivel" a dal elején hallható egyszerű szólóval. Utána jött a zongora, majd -fejből nem tudom melyik- Lead szinti hang Mono "üzemmódban" portamento-val tuningolva. Végén az ének a G70 vokál részébe bekötve de csak a dinamika kompresszort használtam belőle, innen Allen&Heath ZED12 FX-en keresztül "Hall1" effekttel lecsengetve, legvégül pedig az ének második szólama.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7177Hozzászólás beejaybudai
2012.08.31. 09:18

HunHyper írta: Nekem jobban tetszik ez a felvételed, mint az előző és szerintem nem rossz a hangod ehez a számhoz...
Nekem tetszik, ha ez számít valamit (bár nem vagyok profi), jó hallgatani... :D

Uí: Az előző felvételben szerintem több volt az intonációs probléma... ;)
Köszi szépen!

Egyébként szerintem azért lehetett annyira intonáns az előző felvételem, mert azt fülhallgatóval a fülemben énekeltem el (ráadásul "agybadugós" fajta). Ilyenkor keveredik a fülhallgató hangja az ember saját belső hallásával (mármint az énekre gondolok) és ez okozhat intonálást.
Ha monitoron hallgatom magam sokkal kevesebb intonálási hibám van.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Új hozzászólás