Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 70336Hozzászólás ---Qgli---
2025.05.06. 06:30

Mauglidyro írta:
2025.05.05. 21:47
Qgli „regisztervizsgás” beszólása nem csak kínosan nosztalgikus, hanem egyenesen nevetséges.
Nevetséges???
Mutassál még egy szakmát, ahol szakvizsga nélkül dolgozhatsz! Egy képkeretező vállalkozást nem nyithatsz asztalos szakvizsga nélkül, de nem lehetsz bútorasztalos és vállalkozásban két vasat nem hegeszthetsz össze szakvizsga nélkül!
És akkor most kérdezem tőled, hogy te megműtetnéd-e a szívedet olyan orvossal, akinek nincs kardiológus szakvizsgája?
..... ugye, hogy nem! De zenész az lehet bárki! Bemész a boltba, veszel a szintetizátort és holnaptól zenész vagy! Hányinger, ami itt ebben a szakmában folyik és most már ott tartunk, hogy annyira sok a szar zenész, hogy megegyeznek, hogy valami szarul szól és abban egyetértenek! Már nem is írok ez ügyben többet, mert a szar zenészek elhiszik magukról, hogy ők a jó zenészek, mert egyetértenek.

Almatomi nem szól hozzá, de annyira tudom, hogy ő is ezt gondolja, csak neki több esze van és nem szól hozzá!

Az élet már elkezdte kiforrni magát, mert rengeteg gagyi zenész kiesett már a szakmából. A lagzikba ezek miatt a gagyi zenészek miatt nem hívnak zenészeket, hanem inkább a DJ-ket részesítik előnyben és ebben én igazat is adok a fiataloknak ( ezt már leírtam egy posztban ).
A következő években szépen lassan kihullik mindegyik gagyi zenész, mert nem lesz semmi lehetőségük és ez jól is van így...

A zenés helyek próbálkoznak zenészeket hívni, de egyre elkeseredettebbek, mert nem találnak olyan zenészeket, akik a "nem részeg" emberek igényeit ki tudják elégíteni...

És ha valaki most azt akarja mondani, hogy nincs igazam, akkor nézzen magába! Számolja össze, hogy hány bulit játszott 15 évvel ezelőtt és hány van a 2025-ös évre. Számolja össze, hogy mennyit keresett 15 évvel ezelőtt és arányában mennyit keresett a 2024-es évben!

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70337Hozzászólás Mauglidyro
2025.05.06. 11:30

... bár a technika ördöge próbál megtréfálni, de nem akadályozhat meg abban, hogy leírjam ... Remélem helyreáll a rend, és a kihagyások alábbhagynak ...

Qgli,

Látom, hogy ez a téma nálad évek óta érzékeny pont, és sok minden gyűlt benned össze, amit most próbálsz egyszerre ráborítani a fórumra.
De engedd meg, hogy egy dolgot tisztázzunk.

A „szakvizsga” analógia a zenében sántít. Nem ipari termelésről vagy orvosi műhibákról beszélünk – hanem művészetről. A zene nem attól jó vagy rossz, hogy valakinek van-e papírja róla.
Rengeteg kiváló zenész van, akinek soha nem volt hivatalos képesítése – és olyan is akad, aki hiába végzett el három iskolát, mégsem tud megérinteni senkit a játékával. Ez nem építési engedély kérdése.

Ha a fórumon valakik mást gondolnak egy hangszer hangzásáról vagy egy demó értékéről, az nem feltétlenül a „gagyi zenészek” térnyerése.
Egyszerűen arról van szó, hogy mások másként hallanak, mást keresnek a zenében – és ez nem baj. Az igényességet nem kizárólag a technikai tudás, hanem a szándék, az ízlés és a zenei gondolkodás határozza meg.

A lagzik, céges rendezvények, születésnapok és más események azért estek vissza, mert változott a társadalmi szokás, megemelkedtek az árak, a gazdasági környezet sem kedvező, és a fiatalabb generáció máshogy szórakozik.
Nem azért, mert valaki nem tud kottából játszani. És persze ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy:
- jó pár éve jelen vannak a DJ-k is,
- viszonylag kevés esetben történik 1 évvel korábban (a kitűzött dátumhoz képest) egy rendezvény lefoglalása.
Ma már azért sem szólhatsz, ha az kevesebb, mint 1 hónapon belül foglalnak le.

A világ változik, igen – de az ilyen megosztó, kirekesztő hangok inkább rombolják a szakmai közösségeket, mintsem építenék.
És nem, nem hiszem, hogy „az élet majd kiszelektál mindenkit, aki szerinted nem elég jó” – mert a közönség nem így működik.

Az elkeseredettséged értem, de a megoldás nem az, hogy mindenkit lenézünk, aki nem az „iskolázott elitbe” tartozik.
Hanem az, hogy teret engedünk a párbeszédnek – nem pedig kioktatásnak.
Sajnos itt Debrecenben is akadnak egy páran, akik Konzervatóriumot megjárva sem tudnak ettől a rögeszmétől elszakadni és szakmázásnál ők vetik ránk az első követ,
de bezzeg a technikai segítségünkért jók vagyunk, papír ide vagy oda.

Üdv,
Robi

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70338Hozzászólás galambjozsef
2025.05.06. 22:53

Sziasztok!

Egy kis spanyol dalocska :)

Oka, hogy nyár végén ismét megyünk Fuengirola-ba, és kell néhány spanyol nyelvű dalocska is :)

Eredeti elképzelés az volt, hogy egy eredeti alapra felénekli Enikő, de aztán a hangnem nem volt igazán jó (Hm), így nekiszaladtam, aztán gyúrtam egy MIDI alapot Dm-ba :)
Kicsit komolyabb kihívás lett így az eredeti elképzeléshez képest, mert így a vokálok is a mi feladatunk lett, ahogyan maga az alap is :)

Pa5x-ből jön minden!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Klaudia87
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: roland bk-5
Adott köszönetek: : 17 alkalommal
Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70344Hozzászólás Klaudia87
2025.05.17. 23:57

Így szól az én Roland BK-5 hangszerem:

Klaudia87
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: roland bk-5
Adott köszönetek: : 17 alkalommal
Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70345Hozzászólás Klaudia87
2025.05.18. 00:24

Üdv Mindenkinek!
Én sem vagyok igazi vérprofi zenész.Soha nem tanultam-amit tudok azt magamtól tanultam.Nyilván van zenész és zenész között rengeteg különbség.
Vannak akik tökéletesen szinte hiba nélkül lehoznak mindent.Szerintem nem baj ha valaki hibázik hiszen ember nem gép az élő zenész.
Én a lakodalmas Dj ket nem szeretem.Egy jó zenész sokkal nagyobb bulit csinál mint bármelyik DJ.Bár mostanéban a trend nagyon változott.Nekünk akik zenélünk is folyamatosan változni kell.
A gazdasági helyzet is nagyban befolyásol mindent.Egy kisebb lagzi is már több millió forint sajnos.Mindenki ismeri a jelenlegi árakat.Lényegében az elit helyek maradnak fenn.A kis falusi kocsmák sorra zárnak benne-de nagyobb éttermek is sajnos nem bírják a terheket fizetni.Nem a zenészekkel van itt baj.Az emberek zsebéből fogy a pénz jobban.A tehetősebbek is lakást autót vesznek lagzi helyett.
Én 1994 ben kezdtem anno sok buli volt-még Étteremben is voltam állandó zenészként.Ami a legfontosabb egymást segítsük hiszen mindenki a maga szintjén helyt áll.
A zenét szeretni kell.Ha megszólal a hangszer és szép a szövege az adott dalnak-sokszor könny szökik szemembe a boldogságtól.Előszőr magunknak utána másoknak szerzünk örömet.Van egy idézet ami az első zenei könyvem borítóján volt:
Babits Mihály:A Vihar
"Megmondom a titkát édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."
Sok sok jó zenélést kívánok MIndenkinek!

Toncsi30
Újonc
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 112 alkalommal
Kapott köszönetek: : 66 alkalommal

Hozzászólás: # 70350Hozzászólás Toncsi30
2025.05.21. 20:15

Meg kell mondjam,hogy tetszett...nem egy egyszerű feladat volt,de megoldottátok pompásan. :777

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70351Hozzászólás galambjozsef
2025.05.21. 21:07

Köszönjük, igyekeztünk :)

Gray-Dove Zenekar

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 70416Hozzászólás almatom
2025.07.08. 14:00

Üdv, kedves fórumlakók!
Hoztam egy full élô arrang-ert:
midi dob, + manual bass, + Hammond organ:
Misty - Hammond verzió

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70441Hozzászólás galambjozsef
2025.08.01. 20:51

Sziasztok!
Egy kis Neoton feldolgozás :)

Gray-Dove Zenekar

Toncsi30
Újonc