Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 88 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 70326Hozzászólás Mauglidyro
2025.05.01. 10:17

Mostanában túl sok modern hangzásvilágú dalt hangszereltem, így valódi felüdülés volt végre egy kicsit akusztikus hangzásvilágot is művelni,
és ha már almatom is készített hasonló témájú videót, és sem maradhattam ki.

A félreértések elkerülése végett, továbbra sem vagyok szerződéses Yamaha partner, mint ahogy almatom stílusai is megvásárolhatóak,
de mondjátok meg, szerintetek melyik a legjobb ...

Én legalább 5 emberrel hallgattattam meg a videó hanganyagait külön-külön, kvázi vak-tesztben, mindenki azt mondta, hogy a Genos-os demó a jobb.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Toncsi30
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Genos,event
Adott köszönetek: : 113 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 70327Hozzászólás Toncsi30
2025.05.03. 21:17

Ekkora egy kamu ,fos videót....aki ezt csinálta ahhoz lenne pár szavam....Még mindig ezen a szinten vagy barátom??
Nem lehet nem hallani,hogy Almatom stílusa teljesen le van vezérelve,míg a yamaha stílus kiemelve.....mit akarsz még mindig bizonygatni kedves yamaha felhasználó?
Még mindig nem békéltél meg a genosoddal?
Bocsánatot kérek az adminoktól...tényleg nem akartam a szabályzat ellen tenni,de ez már egy kicsit sok,hogy sokaknak nincs jobb dolguk,mint Tamás munkáját...(meghamisítva szerintem)ócsárolni..
Szerintem örüljünk,hogy van egy Almatomunk,aki ellátja a ketronos tábort jobbnál jobb stílusokkal!!!!
Mégegyszer bocs,ha a szabályzat ellen tettem volna
tisztelettel:vki

Mauglidyro
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70328Hozzászólás Mauglidyro
2025.05.03. 21:52

Köszönöm a hozzászólást, engedd meg, hogy tételesen reagáljak – nem vitatkozni akarok, csak tisztázni a félreértéseket:
  1. Ha nem esett volna még le, hogy ki készítette ezt a videót, most rakd össze a képet, hagyok időt ...
  2. A videó célja egy hangszeres stílus-összehasonlítás volt, nem támadás sem Almatom, sem a Ketron ellen.
    A véleményedet tiszteletben tartom, de a személyeskedés és minősítés helyett jobban örülnék szakmai észrevételeknek.
  3. A hangszintek kapcsán: mindkét hangszer saját natív jelszintjén lett rögzítve, sem hangerőszint, sem EQ, sem egyéb utómunka nem történt.
    A vágáson kívül semmilyen manipuláció nem volt – se kompresszor, se effekt, se más módosítás egyik oldalon sem.
  4. A "meghamisítás" vádját határozottan visszautasítom. Ez a felvétel valós, és célja az volt, hogy mindenki saját füllel dönthesse el, melyik stílus szól neki jobban.
    A Ketronos demót tulajdonképpen Almatom videójának hangsávja képezi, tehát nem is lehet hamisított.
  5. Nem bizonygatok semmit, egyszerűen egy zeneileg izgalmas párhuzamot szerettem volna megmutatni.
    A Genossal teljesen „megbékéltem” – sőt, kifejezetten inspiráló hangszerként tekintek rá, amit mára alaposabban ismerek és szeretek is.
    Szerintem itt történhetett egy elírás a részedről ...
  6. Almatom munkája érték – ebben egyetértek veled. Elismerem a Ketron közösségben betöltött szerepét és azt is, hogy sokat tesz a felhasználókért.
    Ettől függetlenül, más megközelítések és hangzások is helyet kaphatnak – ez a sokszínűség szerintem érték, nem hátrány.
Összefoglalva: nem bántani akartam senkit, csak bemutatni, én mit tudok kihozni a Genosból a saját workflow-mmal.
Köszönöm, ha bárki építő jelleggel járul hozzá a témához – békés zenélést kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:
Horváth Róbert
(aki nevét is vállalja)

Ui.: Ha már szó esett a „sportszerűségről”:
Személyes véleményem, hogy nem feltétlenül korrekt, ha egy hivatalos Ketron partner – mint Tomi – egy Yamahával szerződésben nem álló tartalomgyártó munkájához viszonyítja a saját, gyártói háttérrel támogatott stílusait.
Ráadásul a videóban hallható Ketron-oldali stílusban az SFX-effektek szinte teljesen elnyomják a hangszerelést, így az összevetés kevéssé reprezentálja a hangszer valós tudását. Ez pedig torz képet ad a nézőnek.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 70329Hozzászólás vigo01
2025.05.05. 01:28

Még mindig ez a téma itt? Az egyiket szakember csinálta, a másikat egy gyakornok.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 70330Hozzászólás ---Qgli---
2025.05.05. 04:46

Mauglidyro írta:
2025.05.01. 10:17
Én legalább 5 emberrel hallgattattam meg a videó hanganyagait külön-külön, kvázi vak-tesztben, mindenki azt mondta, hogy a Genos-os demó a jobb.
És akik ezen a véleményen vannak, azok azt gondolják magukról, hogy jó zenészek...

Itt a nagy baj!!!

...vissza kéne már állítani azt a regiszter vizsgát... azt hiszem nagyon sokan megbuknának...

Mauglidyro
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70331Hozzászólás Mauglidyro
2025.05.05. 08:06

Kedves fórumozók,

Láthatóan egy ártalmatlan stílus-összehasonlító videó is elég ahhoz, hogy újra beinduljon a személyeskedés – kár érte.
Engedjétek meg, hogy pár dologra reagáljak, mert a szint, ahova ez a beszélgetés kezd süllyedni, sem a fórumhoz, sem a zenéhez nem méltó.

1. A „gyakornok vs. szakember” hasonlat – Ez nem érv, csak lenézés.
A zenét nem az dönti el, hogy ki kinek a haverja, vagy hány stílust árul online. A videóban nem egy karrierrel vagy elismertséggel versenyeztem, hanem hangzásokat mutattam be – azt, amit én kihozok a Genosból.
Ha szerinted gyenge a Yamaha-stílus, írd le szakmai érvekkel. Az, hogy „gyakornok”, nem az. Ezt már sokadjára játszuk el, és itt most direkt nem fogok itt mutogatni senkire ... Aki magára ismer, tudja!

2. „Vissza kéne állítani a regisztervizsgát…”
Ilyen kijelentések csak azt sugallják, hogy egyesek a közösség helyett inkább klubot akarnak, ahonnan más gondolkodásúakat kizárnak.
Attól még, hogy valaki nem Ketron-rajongó, vagy más hangszerrel dolgozik, nem kevesebb zenész.
Ha valaki ezen a fórumon a regisztervizsgára hivatkozik ebben a kérdésben érvként, az nem lehet szakmai, csak nosztalgikus fölényeskedés.
Ha a zenélés vizsga lenne, valószínűleg nem a stílusgyártás lenne a mérce, hanem az előadásmód, a zenei ízlés, vagy az egyediség. Ám erről nem szívesen vitázom – a zene nem pontozható sport.

3. Személyeskedtünk a posztban? Nem.
Nézzétek vissza nyugodtan: egyetlen sértő, lekicsinylő, vagy direkt támadó mondat sincs a hozzászólásomban.
A véleményem egy technikai összevetésről szólt, nem személyekről.
Az UI részében megjegyeztem, hogy nem tartom teljesen korrektnek, ha egy hivatalos partner gyártói támogatással állítja szembe a saját stílusát egy konkurens gyártó nem hivatalos partnerének munkájával. Ez tárgyszerű és jogos észrevétel, nem sértés.

4. A videó célja egyetlen dolog volt: megmutatni, hogy egy nem hivatalos Yamaha-partner (tényleg nem állok továbbra sem bárminemű kapcsolatban a gyártóval) milyen hangzást tud kicsikarni a Genosból – összevetve egy másik, széles körben elismert Ketron stílussal.
Nem „hamisítottam”, nem EQ-ztam, nem effekteztem – minden jelszint natívan került a felvételbe, semmilyen manipuláció nem történt.
A nézők eldönthetik, mi tetszik nekik – a vita nem erről szól, hanem arról, hogy zavarja az egyeseket, ha valaki nem ugyanazt a véleményt képviseli.

Zárásként: ha valakit ennyire zavar egy alternatív megközelítés vagy más hangzásvilág, akkor nem a stílusban kellene keresni a problémát.
Ez zenei fórum. Vitázni lehet, de minősítgetni, lenézni, személyeskedni nem kellene, de ez úgy látszik, hogy 10 év elteltével még mindig senkit nem zavar.

+1. Egy példa a fórum „vendégszeretetére”:
Talán emlékeztek Malkóra – sokáig aktív és értékes tagja volt ennek a fórumnak. Ő is megosztotta saját demóit, gondolkodott, hozzászólt.
Merem állítani, ha itt egy páran 10x újra születnének sem tudnák még csak a tizedét sem kihozni tudásban azokból a hangszerekből, amik nála voltak.
Aztán egyszer csak bejelentette, hogy befejezte. Miért? Mert megelégelte azt a lenéző, mindenáron kritizáló hangnemet, amit itt kapott.
Akármilyen jó anyagot tett le, valakinek mindig az volt fontosabb, hogy hol a hiba. Talán egyetlen hibája volt, hogy nem a Ketron hangszerekről publikált demókat és nyíltan, de jogos, alátámasztható érvekkel kérdőjelezte meg a hangszer létjogosultságát.

Nem bírta tovább.
Most én kezdem ugyanazt érezni.

Ez nem az első alkalom, hogy egy ártalmatlan szakmai tartalomra személyeskedés, gúny és kioktatás jön válaszul. És ha őszinte akarok lenni – lehet, hogy ez az utolsó volt részemről.
Mert egy idő után az ember elgondolkodik: érdemes-e olyan közegbe posztolni, ahol az érdemi visszajelzések helyett csak bicskanyitogató lenézés jön?

Egy utolsó gondolat, ha már őszintén beszélünk:
Feltűnt, hogy a mostani és egyben legagresszívebb hozzászólások kivétel nélkül Ketronhoz köthető tagoktól jöttek.
Tényleg ennyire nem bír el ez a közeg egy másféle hangzást, egy másféle látásmódot?
Minden más gyártó terméke lehet vita tárgya – csak a Ketron szent és sérthetetlen?
Ha valaki akár csak meg meri mutatni egy videóban összehasonlítva, mit tud egy másik hangszer, az már „kamu videót csinál”, „gyakornok”, „regisztervizsgára sem alkalmas”?
Ez már régen nem zenéről szól, hanem arról, hogy ki meri elviselni, ha valaki nem a saját buborékát visszhangozza.

Én elfogadom, hogy van, akinek a Ketron az etalon. De ha ezen a fórumon minden, ami másról szól, ennyire ellenséges fogadtatásban részesül, akkor komolyan felmerül bennem:

Nem kellene őszintén átnevezni ezt a fórumot „Magyar Ketronosok Fóruma” névre?
Legalább tudná mindenki, hová érkezik és hű lenne a tartalomhoz a név. Mert így ez inkább tűnik egy szűk kör zárt klubjának, mint nyílt zenész közösségnek.
A ti acsarkodásotoknak köszönhetően haldoklik ez az oldal! Szálljatok már magatokba! Remélem még nem késő.

És ha még mindig őszintén beszélünk – egy dolgot utóljára még hadd tegyek hozzá:
Tíz év aktív jelenlét, komoly szakmai anyagok, elemzések, beszámolók, viták, új gondolatok – mindez úgy, hogy nem egyszer én tartottam életben a szakmai szekciókat, amikor már alig mozdult valami. És mit kaptam érte cserébe?
Sem VIP rangot, sem elismerést – csak annyit, hogy „majd ha aktívabb leszel”. Azóta eltelt évek, a fórum már alig él, de én csak úgy férhettem hozzá a topikok csatolmányaihoz, hogy külön kérvényeznem kellett, hogy legalább a „kiemelt tag” rangot megkapjam. Miközben a valódi aktivitásomat, szakmai munkámat látványosan/fű alatt ignorálták.
És ne felejtsük el: amikor valóban kiálltam a közösség mellett – például a Powersparc Nándi-féle bomlasztás idején –, nem hogy támogatást nem kaptam, de engem hurcoltak meg, csak mert nem féltem nevén nevezni a problémát és hát bele is álltam,
talán Zotti volt az egyetlen, aki hasonlóan beleállt a vitába, de tiltani kellett Őt is, mert hogy meri ezt megengedni magának ...
Mindez azért fáj igazán, mert amit én adtam ehhez a fórumhoz, az nem csak egyéni önkifejezés volt – hanem tartalom, gondolat, érték. És ha mindezek után az ember még mindig úgy érzi, hogy kívülállónak számít, akkor felmerül a kérdés: egyáltalán megérdemli ez a közeg azt, amit adni akartam neki?
Őszintén: még publikálásra vár több komoly anyagom – de lehet, hogy ezek már nem ide valók. Nem egy olyan helyre, ahol pár ember gyomrát egy ártatlan fricska is felhasítja, ahol a „más vélemény” egyenlő a száműzetéssel, és ahol a valódi hozzájárulás helyett Ketron márkahűség a belépő.

Ez nem közösség. Ez egy klub, egy gittegylet. És már eldöntötte, kit akar bent látni.

Tisztelettel:
Horváth Róbert
(aki továbbra sem bújik becenevek mögé)

Mélységesen szomorú vagyok ...

Pityu
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Studiologic SL88 Studio
Adott köszönetek: : 688 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70332Hozzászólás Pityu
2025.05.05. 16:52

Sok mindenben egyetértek, sok mindenben meg nem... ;)
A fórum valóban haldoklik, nem sok értelme van már látogatni sem. A méltán népszerű tagok is eltűntek az évek alatt.
Nem véletlen nincs már fórumtalálkozó sem szervezve..
Ennyi, kifogyott a szél a vitorlából. Előfordul ez más fórumokkal is.

Robi az általad megfogalmazott kritika pedig részben helyt áll, részben meg nem.
Helytáll mert ez a fajta "sznobizmus" máshol is jelen van/volt, mást ne mondjak a menemszol.hu oldalon évekig csak a Kurzweil és a Nord volt az az eszköz, ami ért valamit, minden más háttérbe szorult. Voltak is olyan viták, hogy csak na :D
Pont mint itt ;)
És nem helytálló, mert ha tudod, márpedig tudod, hogy mit fog kiváltani a "teszted", akkor meg mi a fenének öntöd az olajat a tűzre.? És ugye ez nem az első ilyen "fricska" részedről, tehát nem értem, hogy mit szerettél volna elérni?
Hogy egy Ketron tulaj majd jól elszomorodik és rohan Genost venni? Vagy mit? :roll:

Én is meghallgattam az összehasonlító anyagot és mit ad isten, egyik sem tetszett.. Akkor most álljak neki hosszan elmesélni, hogy miért nem? (pontosan tudom az okát amúgy)
De eszem ágában sincs belemenni egy véget nem érő és értelmetlen farokméregetésbe.
Te meg dalolva szaladsz a seggberúgásért, majd miután megkapod, sértve távozol.
Qgli ezért hivatkozik mindig a korodra..

A fórumért kár de ennek már vége, az utolsókat rúgja.
A staff-nak múltkor említettem 1-2 észrevételt, még válaszra sem méltattak vagyis hontalan lett az oldal.
Ezért nincs már új regisztráló beengedve hónapok óta.. Több mint 100 új csatlakozó várja a sorát.

Én is már csak megszokásból, napi rutinból jövök fel mindennap de felesleges. Ha meg is mozdul valami, az csak az ilyen "botrányok" miatt, mint a tegnapi és mai termés. Ez meg önmagáért beszél :|

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 70333Hozzászólás Toncsi30
2025.05.05. 19:22

Pityu írta:
2025.05.05. 16:52
A fórumért kár de ennek már vége, az utolsókat rúgja.
A staff-nak múltkor említettem 1-2 észrevételt, még válaszra sem méltattak vagyis hontalan lett az oldal.
Ezért nincs már új regisztráló beengedve hónapok óta.. Több mint 100 új csatlakozó várja a sorát.
Mondjuk nem értem mért nem engednek új tagokat regisztrálni...lehet jót tenne a friss csapat a fórumnak.Az biztos hogy tényleg alig van mozgás....
Nekem is van ismerősöm,aki jönne,de nem kapott választ... :777

Toncsi30
Újonc

Hozzászólás: # 70334Hozzászólás Toncsi30
2025.05.05. 19:34

Toncsi30 írta:
2024.09.23. 21:40
Ellenben szeretnék ötletet adni, ha megengeded ... Mivel én még úgy sem hallottam Ketronból tőled ebből a műfajból demót, adok egy nóta ötletet hozzá:

Ha ebben a feldolgozásban legalább 90%-os pontossággal megtudod oldani csak a hangszer adottságaival, akkor kész vagyok itt mindenki előtt elismerni, hogy az Event egy jó hangszer ...
Úgy gondolom, hogy abba a 10%-ba belefér a Sampler, meg az esetleges Up/Downlifterek, esetleg különböző FX-ek használata.
hát nem sikerült neki?????????? :D asszem nagyon is...... :D :777 :777 :777 :777 :777
[/quote]

Kedves Róbert.
Ez és az ehhez hasonló hozzászólásaid miatt gondolnám,hogy te nem csak egy ártatlan összehasonlító videót,(semmi hátsó szándék nélkül) osztottál meg.
egyébként tényleg kár,hogy Malkó nem oszt meg több zenét a fórumon. :777

Mauglidyro
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70335Hozzászólás Mauglidyro
2025.05.05. 21:47

Pityu,

Köszönöm, hogy reagáltál, de sajnálattal kell mondanom: ez a válasz ugyanúgy elbagatellizálja a probléma lényegét, mint ahogyan a fórum is hosszú évek óta teszi.

1. Nem „olajat öntöttem a tűzre”, hanem zenét hoztam.
A videó egy technikai összehasonlítás volt. Nem sértés, nem gúny, nem trollkodás.
Ha ennek a fórumnak az a reakciója, hogy „minek hozol ilyet, úgyis baj lesz belőle”, akkor elnézést, de az mindent elmond a fórum állapotáról.
Nem az a baj, hogy valaki másképp látja – az a baj, hogy nem lehet másképp látni, mert aki nem Ketron-párti, azt megvetés, gúny, vagy cinikus lesajnálás fogadja.

2. Az a bizonyos „fricska”...
Igen, volt benne fricska – mert volt mondanivalója. Mert ki akartam mondani, hogy a „csak a Ketron az igazi” típusú gondolkodás hosszú távon mérgező.
Ha ezt te csak „seggberúgásért szaladásnak” látod, az nem az én kritikám szintjét minősíti, hanem azt, hogy már felsőbb körökben sincs valódi nyitottság a véleményekre.
EZT NEHOGY SZEMÉLYES SÉRTÉSNEK VEDD!! Nem neked szól!

3. Nem a kritika a baj, hanem az, hogy egyesek kritikán felül állónak hiszik magukat.
A fórum fullasztóvá vált, mert kialakult egy zárt klikk, ahol ha valaki nem ugyanazt mantrázza vissza, akkor „gyakornok”, „nem zenész”, „vizsgára sem menne át”.
Mégis milyen szakmai közeg az, ahol ilyen szintű lenézés teljesen elfogadott, sőt védve van?
Qgli „regisztervizsgás” beszólása nem csak kínosan nosztalgikus, hanem egyenesen nevetséges. És ha itt ez belefér, akkor igen, valaki nagyon félreérti, miről is kéne szólnia ennek a fórumnak.

4. Nem vagyok már hajlandó csendben lenyelni.
Régen is volt, hogy felszólaltam, talán akkor keményebben is. De most tíz év távlatából mondom: itt semmi sem változott csöppet sem.
Ugyanazok a hangok uralják a fórumot, ugyanaz a lenéző hangnem, ugyanaz a zártság.
És igen, nem kaptam VIP-tagságot sem tíz év alatt, noha szakmailag és közösségi szinten is többet tettem az oldalért, mint sokan azok közül, akik gond nélkül megkapták.
A kiemelt tag státuszt is kérni kellett, mert még a csatolmányokat sem tudtam elérni anno.

5. Miért engem kell hibáztatni a fórum haldoklásáért?
Tényleg itt tartunk? Hogy a pár még megmaradt, értelmes szakmai anyag is „botrány”?
Hogy az a baj, hogy valaki még próbál tartalmat adni?
A fórum nem miattam halt el – hanem amiatt, hogy a „vendégszeretet” ott ért véget, ahol a saját buborék véleménye.

6. Ne legyen illúzió senkiben: ez már nem zenész közösség, ez egy szűk kör klubja.
És ehhez illene is igazítani a nevet.
„Magyar Ketronosok Fóruma” – ez lenne az őszinte és valósághű elnevezés.
Mert itt a hangulat már rég nem a nyitottságról, közösségről, vagy a zenélés öröméről szól – hanem arról, hogy ki mit nem bír elviselni másban.

Egy záró gondolat:
Én is csak megszokásból jártam ide, de ennek vége. Nem sértődötten – hanem kijózanodva.
A közösség, amit egykor építettünk, már nincs. És ha van is még pár jó ember itt – el fognak tűnni, pontosan emiatt a légkör miatt.
És amikor végleg üres lesz a fórum, majd lehet újra megkérdezni:
„Mit is akart Robi mondani akkoriban?”

Üdvözlettel:
Horváth Róbert

Ui: Válasz @Toncsi30 -nak!

Toncsi,

Örülök, hogy visszakerested a korábbi hozzászólásomat – legalább nem kell magyarázkodnom. Igen, volt benne egy csipetnyi fricska, és tudod mit? Nem is bánom. Mert amíg én zenei alapú kihívást fogalmaztam meg, addig mások évek óta csak személyeskedni, utalgatni, és zárt körben gúnyolódni tudnak. Valahol felüdülés volt végre valakitől tartalmi választ látni – Almatom becsülettel teljesítette, le a kalappal előtte.

Csak tudod, az a baj, hogy sokan nem bírják a tükröt. Ha egy kis fricska már „gyomorszúrásnak” érződik, akkor talán nem az idézőjelek közé kéne kapaszkodni, hanem a zenei tudásba. Én is kaptam hideget-meleget, de nem rogytam össze tőle – válaszoltam, bizonyítottam, továbbléptem.

Ellenben van itt valami, amit te is jó lenne, ha megemésztenél: az a fajta burkolt, leereszkedő hangnem, amit te és pár másik tag is gyakran alkalmazott – Malkó esetében is – az sokkal rombolóbb volt a közösség szempontjából, mint bármilyen „összehasonlító videó” vagy „fricska”.

Talán nem voltál ott, amikor kilépett. Talán ott voltál. Talán nem mondtál semmit. Talán nem is kellett. A csend, a bólogatás és a félmosoly is bőven elég volt ahhoz, hogy valaki, aki értéket hozott, örökre távozzon innen.
Ha már te is idéztél tőlem, én is megteszem:
Toncsi30 írta:
2025.05.03. 21:17
Ekkora egy kamu ,fos videót....aki ezt csinálta ahhoz lenne pár szavam....Még mindig ezen a szinten vagy barátom??
Nem lehet nem hallani,hogy Almatom stílusa teljesen le van vezérelve,míg a yamaha stílus kiemelve.....mit akarsz még mindig bizonygatni kedves yamaha felhasználó?
Még mindig nem békéltél meg a genosoddal?
Bocsánatot kérek az adminoktól...tényleg nem akartam a szabályzat ellen tenni,de ez már egy kicsit sok,hogy sokaknak nincs jobb dolguk,mint Tamás munkáját...(meghamisítva szerintem)ócsárolni..
Szerintem örüljünk,hogy van egy Almatomunk,aki ellátja a ketronos tábort jobbnál jobb stílusokkal!!!!
Mégegyszer bocs,ha a szabályzat ellen tettem volna
tisztelettel:vki
Na én pont emiatt a hangnem miatt nehezen hiszem, hogy akár közvetlen/közvetett felelősséged ne volna abban, hogy Malko távozott.

Nem kell szeretni, amit csinálok. Nem is várom. De azt ne próbáljuk már eljátszani, hogy egy szakmai kihívás egyenlő „hátsó szándékú bomlasztással”. Mert ha ez a fórum tényleg ennyire nem bírja a kritikát – akkor tényleg ideje átnevezni.

És ha már szóba jött:
Qgli rendszeresen utalgat a koromra. Jelen állapot szerint 27 éves vagyok. De ha valakinek az életkora fontosabb érv, mint az, amit letesz az asztalra, ott régen baj van.
Ha ez ennyire fáj, akkor tényleg nem én vagyok a fórum problémája – hanem az, hogy egyre kevesebben bírják elviselni, ha valaki másképp gondolkodik vagy tehetségesebb, mint ők.

Üdv,
Robi

Új hozzászólás